Ringeten aikuisten kilpasarjat starttaavat viikonloppuna

18.09.2020 09:40

Luvassa ennätyksellisen tasaisia kamppailuja

Ringeten pääsarja ja Ykkössarja käynnistyvät tulevana viikonloppuna 11 ottelun voimin.

Pääsarja vaikuttaa kauden alussa ennätyksellisen tasaiselta. Kaudella 2019–2020 sarjassa nähtiin tiukimpia kamppailuja vuosiin, eikä tuleva kausi tule tuomaan asiaan muutosta. Yhteiskunnan epävarma tilanne heittää lisämausteita peliin, sillä mahdollisten karanteenien vuoksi jokainen piste on jokaiselle joukkueelle todella tärkeä. Sama pätee toki Ykkössarjaankin. Vahvoilla tulevat olemaan ne joukkueet, jotka pysyvät parhaiten terveenä ja pystyvät säilyttämään korkean tason pelistä toiseen ilman notkahduksia.

Huolellista valmistautumista poikkeusoloista huolimatta

Kauteen valmistautuminen on joukkueilla sujunut hyvin, vaikka varsinkin alkukesästä omatoimista harjoittelua kuului ohjelmaan kaikilla tavallista enemmän. Valmistautuminen on silti seuroissa onnistunut ilman suurempia hidasteita. Ilmassa leijuu kuitenkin kaikilla toive siitä, että kausi saataisiin pelattua ilman pitempiä taukoja tai kokonaista keskeytystä.

Kevään ja kesän poikkeusolot ovat joukkueiden mukaan tuoneet harjoitteluun jopa tavallista enemmän huolellisuutta sekä uusia näkökulmia. Pitkä tauko on saanut joukkueet palaamaan yhteen entistä tiiviimpinä rostereiden mahdollisista muutoksista huolimatta.

Tiukkaa taistelua joka pisteestä

Ennakkoon joukkueiden voimasuhteet pääsarjassa näyttävät ennätyksellisen tasaisilta. Ratkaisijoita ja kovia haastajia löytyy joka joukkueesta. Sarjanousija Ilves tulee takuulla olemaan sitkeä pala purtavaksi kokeneemmillekin joukkueille. Mestaruuteen tulee alkavalla kaudella olemaan mahdollisuudet yhä useammalla joukkueella.

Merkittävää tällä kaudella on nuorten pelaajien yhä vahvempi esiinmarssi. Kokeneita 1980-luvulla ja sitä ennen syntyneitä pelaajia on enää kourallinen ja milleniaaleja sitäkin enemmän. Se tulee näkymään kaukalossa rohkeutena, nopeutena, ennakkoluulottomuutena ja luovuutena. Ensimmäistä kertaa vuosiin on vaikea ennustaa sarjojen avausotteluiden voittajia. Siksi tuleva viikonloppu tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen sekä SM- että Ykkössarjassa.

Sarjajärjestelmä luo jännitystä koko kaudeksi

Viime kaudella lanseerattu sarjajärjestelmän muutos on edelleen kiinnostava. Pääsarjassa pelataan kaksinkertainen alkusarja, jonka jälkeen sijoille 1–6 sijoittuneet jatkavat ylempään jatkosarjaan ja sijoille 7–8 sijoittuneet alempaan jatkosarjaan. Ykkössarjassa pelataan niin ikään kaksinkertainen alkusarja, jonka jälkeen sen 3 parasta jatkavat SM-alempaan jatkosarjaan ja loput jäävät pelaamaan Ykkössarjaa. Näin ollen luvassa on tiukkoja ja merkityksellisiä kamppailuja läpi koko kauden.

Pääsarjassa nähdään neljä mielenkiintoista ottelua, joista Ringette-tv:n välityksellä pääsee seuraamaan Nokian ja Helsingin välistä kamppailua. Ykkössarjassa pelataan seitsemän ottelua. Tuloksia voit seurata ringeten livetulospalvelussa sekä Ylen Teksti-TV:n sivulla 233.

Pääsarjan ottelut avausviikonloppuna:

NoU – Helsinki, Nokian jäähallissa klo 14.00

Blue Rings – RNK Flyers, Tuusulan jäähallissa klo 14.00

LL-89 – Lahti, Lapinlahden jäähallissa klo 15.00

Kiekko-Espoo – Ilves, Tapiolan harjoitusjäähallissa klo 15.30

Ykkössarjan ottelut avausviikonloppuna:

la 19.9. Haukat – VG-62, Järvenpään jäähallissa klo 14.50

la 19.9. Seiskat – EKS, Klaukkalan jäähallissa klo 15.00

la 19.9. Jyske – LuKi-82, Laitilan jäähallissa klo 16.00

la 19.9. Lukko – FoPS, Äijänsuon harjoitusjäähallissa klo 16.30

su 20.9. FoPS – Seiskat, Forssan jäähallissa klo 12.30

su 20.9. LuKi-82 – Lukko, Luvian jäähallissa klo 14.30

su 20.9. EKS – Haukat, Leppävaaran jäähallissa klo 17.15

 

Tutustu joukkueisiin ja niiden fiiliksiin juuri kauden kynnyksellä:

Pääsarjan joukkueet

Nokian Urheilijat

Nokian joukkueen runko on säilynyt pääosin samana kuin edellisilläkin kausilla. Kiinnostavia pelaajia joukkueesta löytyy useampia, mutta mielenkiinnolla kannattaa seurata ennakkoluulotonta ja luovaa tehopelaajaa Mette Nurmista. Maalivahtiosastolla maajoukkuevahti Kaisa Katajiston ohella vahva tekijä tulee olemaan varmaotteinen Oona Keskinen. Terveenä pysyessään Nokian joukkue tulee olemaan vahva mitaliehdokas tällä kaudella.

”Aika odottavat tunnelmat on. Mukava päästä pelaamaan taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Vahvuutemme tulevat olemaan tasaisuus ja joukkuepelaaminen.” -Kati Koskelin

Blue Rings

Blue Rings lähtee kauteen Opri Aromaan ja EKS:sta saapuneen Heidi Petrellin johdolla. Joukkue sai kesän aikana useita vahvistuksia, kun Hyvinkää Ringette joutui luopumaan sarjapaikasta. Seurantaan kannattaa laittaa ainakin nuorista pelaajista Ida Adler, Riina Sallinen ja Iina Kupiainen. Blue Rings tulee olemaan kova pala purtavaksi jokaiselle pääsarjan joukkueelle.

”Kiva päästä pelaamaan, kun keväällä pelit loppuivat jo niin aikaisin. Olemme valmistautuneet tosi hyvin ja meillä on laaja pelaajamateriaali. Yhdessä on päästy treenaamaan nyt tosi paljon, ja ollaan löydetty hyviä kenttäkoostumuksia.” -Riina Sallinen

RNK Flyers

Raision joukkue vahvistui viime kauden jälkeen jälleen kokeneella Petra Ojarannalla, joka palasi Kanadasta sinikeltaisten riveihin. Joukkueen kantavana voimana toimii edelleen Susanna Tapani, mutta katseet kannattaa hänen ohellaan kääntää välillä myös tolppien väliin. Nuori ja sähäkkä Iida Lehti tulee olemaan varmasti yksi sarjan kärkiveskareista. RNK lähtee kauteen nälkäisin ja toiveikkain mielin tavoitteenaan kehittää kauden aikana tiivistä joukkuepelaamista.

”Joukkueessamme on laaja pelaajarinki ja se on hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Olemme päässeet treenaamaan hyvin ja kauden alkua odotellaan jo kovasti.” -Taru Kylä-Kaila

Lapinlahden Luistin -89

Lapinlahden joukkue rakentuu tulevallakin kaudella voimakkaasti huippukaksikko Pohjola-Virran varaan, kun Marjukka Virta päättikin jatkaa uraansa vielä tämän kauden. Kausi tulee monelle lapinlahtelaiselle olemaan viimeinen pääsarjassa, joten varmaa on, että tunnetta ei peleistä tule puuttumaan. Kokeneen 80-luvulla syntyneen kaartin lisäksi jäällä nähdään myös tuoreempaa jalkaa, joista korvan taakse kannattaa laittaa erityisesti Minka Levanderin nimi.

”Vielä sitä näin kokeneenakin innostuu ja kovasti odottaa ensimmäistä sarjapeliä uudistuneella joukkueella. Viime kauden keskeytymisen vuoksi motivaatio on huipussaan ja tavoitteet kirkkaana mielessä. Vahvuutemme tulee olemaan tasainen ja laadukas pelaajamateriaali, ja se, että jokainen on valmis tekemään kaikkensa kaverin ja joukkueen eteen. Ollaan saatu nuoria lahjakkuuksia vahvistamaan ja tuomaan intoa meille vanhoille.” -Anne Pohjola

Lahti Ringette

Lahti on saanut osansa Hyvinkää Ringeten joukkueesta. Joukkue on kiinnostava sekoitus kokeneempia 90-luvulla syntyneitä sekä nuoria ja nälkäisiä milleniaaleja, ja se lähtee kauteen odottavaisin ja uteliain mielin. Kokeneen Tanja Elorannan lisäksi suurennuslasin alle kannattaa ottaa nuoret Jemina Hakomäki ja Essi Sarmala.

”Kiva fiilis lähteä hieman uudella kokoonpanolla kauteen. Vahvuuksiamme tulevat olemaan kova voitontahto ja joukkuehenki sekä pelaajien monipuolisuus.” -Jemina Hakomäki

Helsinki Ringette

Helsinki Ringeten runko muodostuu vahvasti seuran omista kasvateista. Nuorten maajoukkuevalmentaja Nina Sundellin kipparoima joukkue on taitava ja liikkuva, eikä tule antamaan pisteitä vastustajille helpolla. Joukkue lähtee motivoituneena tavoittelemaan paikkaa ylemmässä SM-jatkosarjassa. Seurantaan kannattaa laittaa erityisesti joukkueen nuorempaa kaartia edustavat Minka Tiihonen, Jenna Hakkarainen ja Kia Erkkilä.

”Poikkeustilanteesta huolimatta jokainen pelaaja on ottanut ison vastuun omasta tekemisestä. Se näkyy toivottavasti myös peleissä. Joukkueemme on nuorta intoa ja taitoa täynnä.” -Ella Numminen

Ilves Ringette

Ilves tekee paluun ringeten pääsarjaan vuosien tauon jälkeen. Nuori ja nälkäinen joukkue on edennyt Ykkössarjassa vakuuttavasti, liikkuu sähäkästi ja tekee ahkerasti töitä. Tesoman pieni kotikaukalo tulee olemaan tulinen paikka jokaiselle vastustajalle. Ilveksestä seurantaan kannattaa laittaa RNK:sta Tampereelle siirtynyt Suvi Uschanov sekä nuori ja lupaava Lotta Kujala.

”Treenit ovat kulkeneet hyvin ja samalla joukkue on hitsautunut tiiviiksi porukaksi. Luottavaisella ja energisellä fiiliksellä siis mennään! Vahvuutemme on tiivis ryhmähenki ja yhteinen halu kehittyä joukkueena. Kovat pelit saavat joukkueen syttymään!” -Maria Wetterstrand

Kiekko-Espoo Ringette

Kaudella 2020–2021 espoolainen pääsarjaringette kulkee organisaatiomuutoksien seurauksena Kiekko-Espoon alaisuudessa.  Joukkueen päävalmentajana toimii maajoukkuevalmennuksessakin vaikuttava Eevi Kaasinen. Joukkue vilisee kiinnostavia nuoria pelaajia, joista kiinnostavimpia ovat vikkeläliikkeinen Luana Perez ja monipuolinen Minka Halttunen. Pirteä ja liikkuva joukkue tarjoaa Espoossa takuulla mielenkiintoista ringetteä.

”Odottavaisilla ja innostuneilla fiiliksillä lähdetään kauteen. Vihdoin päästään pelaamaan pisteistä! Yhdessä tekemistä osaa arvostaa enemmän, kun kevät mentiin ihan eri lailla kuin normaalisti. Poikkeuksellinen treenaaminen on tuonut toisaalta treenaamiseen ihan uusia ulottuvuuksia ja näkökulmia.” -Riikka Sjögren

Ykkössarjan joukkueet

Rauman Lukko

Vahvasti omaan pelaajatuotantoonsa tukeutuva Rauman Lukko lähtee kauteen kirkastamaan viime kaudella saalistamaansa Ykkössarjan pronssia. Joukkueen tavoitteena on pelata tasainen sarja ja saada joukkueen peli paranemaan peli peliltä. Seurantaan kannattaa laittaa erityisesti maalivahti Riina Varjola sekä laitapari Emma Rehelmä – Roosa Sarasmäki.

”Hyvillä fiiliksillä lähdetään taas pelaamaan pisteistä. Syksyä ja yhteisiä treenejä odotettiin tosi kovaa. Joukkueessamme on tosi hyvä henki ja olemme hyvä sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia.” -Alisa Neuvonen

Luvian Kiekko -82

Luvia tulee olemaan Ykkössarjassa hienoinen arvoitus. Alkavalla kaudella joukkue pelaa ensimmäistä kertaa ilman valmentajaksi siirtynyttä Kirsi Pukkilaa. Kunnianhimoisesti LuKi lähtee kauteen tavoittelemaan paikkaa SM-karsintasarjassa. Joukkueen kantaviin voimiin kuuluu erittäin tehokkaasti maaleja viimeistelevä Roosa Rantaniitty, mutta seurata kannattaa ehdottomasti myös Sanni Koivusen otteita.

Järvenpään Haukat

Haukkojen joukkue monipuolinen ja taitava. Joukkue on harjoitellut kovaa ja sen tavoitteena on saada siirrettyä hyvä meininki myös peleihin. Uudistunut ja nälkäinen Haukat lähtee tavoittelemaan voittoa jokaisessa ottelussa, mutta tärkeänä se pitää myös kauden pelaamista eheänä ja terveenä alusta loppuun. Seurantaan kannattaa laittaa aina iloinen ja sinnikäs Petra Räsänen, jolta odotellaan kuumeisesti ensimmäistä täysosumaa.

”Fiilis on hyvä ja odottava. Olemme treenanneet hyvin ja odotamme kauden alkua innolla. Vahvuuksiamme tulevat olemaan joukkueena pelaaminen ja monipuoliset pelaajat.” -Iida Lehtonen

Naantalin VG-62

Ykkössarjaa viime kaudella suvereenisti hallinnut VG on vahva joukkue myös alkavalla kaudella. Joukkueessa on sekä pitkään yhdessä pelanneita pelaajia että uusia omia kasvatteja seuran B-junioreista. Joukkue lähtee takuulla tavoittelemaan paikkaa SM-karsintasarjassa. Katseet kannattaa liimata erityisesti Viivi Väätäseen ja nuoreen Amanda Kososeen.

Seiskat Nurmijärvi

Seiskat on todennäköisesti ennakkoon Ykkössarjan mielenkiintoisin joukkue. Siitä löytyy kokemusta, mutta myös nuoruuden intoa. Joukkue lähtee kauteen kovalla itseluottamuksella, rohkeudella ja hyvällä yhteishengellä.

”Sarjan alku jännittää tosi paljon, mutta mulla on tosi hyvä fiilis meijän jengistä! Uskon vahvasti, että tällä kaudella Seiskojen edustusjoukkue tulee olemaan vahvasti kaikkien huulilla, koska tulemme haastamaan kovaa jokaisen Ykkössarjan jengin.” -Neea Lampinen

EKS Ringette

EKS Ringette tekee edelleen yhteistyötä pääsarjassa pelaavan Kiekko-Espoon kanssa. Joukkue on kokenut viime kauden jälkeen jonkin verran muutoksia, kun forssalaispelaajat palasivat tälle kaudelle jälleen kotikaupunkinsa joukkueeseen. Uusia pelaajia on kuitenkin myös tullut mukaan, muun muassa Luvialta saapunut Meri Ruuska. Joukkueen tavoitteena on pelata ehjä ja nousujohteinen kausi.

”Kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan, vaikka poikkeusolot vaikuttavatkin jonkin verran paikallaolijoiden määrään. Poikkeusolot ovat kuitenkin ehkä tehneet sen, että kauteen valmistautuminen on ollut huolellisempaa kuin ennen. Meillä on joukkueessa hyviä tyyppejä ja hyvä henki. Mennään huumori edellä, mutta silti tosissaan.” -Rosa Immonen

FoPS

FoPS palaa Ykkössarjaan vuoden tauon jälkeen. Joukkue koostuu seuran omista kasvateista. Joukkueen tavoitteena on kehittyä peli peliltä ja löytää paikkansa Ykkössarjassa. Rosterista kannattaa alleviivata ainakin nuoret puolustajat sekä Linda Mikkola ja Elli Tossavainen.

”Odottavin ja uteliain fiiliksin lähdetään kauteen ja katsotaan, mitä se tuo tullessaan. Meillä on joukkueellinen mahtavia tyyppejä, ja joukosta löytyy sopivasti nuoruuden kokemusta ja iän tuomaa intoa, vai miten se menee?” -Terhi Kaattari

Laitilan Jyske

Jyske lähtee kauteen pääsarjapaikan kiilto silmissä. Joukkue on erittäin kunnianhimoinen ja tähtää tosissaan SM-sarjapaikkaan. Vastustajien tulee olemaan erittäin hankala ohittaa Jyskeen maalivahtia, sillä joukkueen veräjää vartioi maajoukkueen monivuotinen luottoveskari Maria Perkkola. Kokonaisuutena nuori joukkue on kiinnostava, mutta erityisesti mieleen kannattaa painaa kestojyskeläiset Ella Hellsten, Fanni Elo ja Lotta Ylitalo.

”Ollaan monipuolinen joukkue. Jokaisessa kentällisessä on ratkaisijoita. Meiltä löytyy myös tarvittavaa nopeutta ja ollaan saatu remmiin myös hiukan kokemusta. Kun vielä opitaan tuntemaan toisemme hiukan paremmin, niin veikkaan, että tullaan olemaan aika kova nippu!” -Maria Perkkola