Lapinlahti odottaa innokkaana Nokian vierailua

01.10.2020 16:26

Sarjakärki Nokia kaatoi edellisviikonloppuna Blue Ringsin ja Ilveksen ja hakee nyt pisteitä Lapinlahdelta (kuva Timo Kupiainen)

 

Lauantaina SM-runkosarjassa pelataan jälleen täysi kierros kun Helsinki Ringette saa vastaansa RNK Flyersin, Ilves matkustaa Hyrylään Blue Ringsin vieraaksi, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese kohtaa Nokian Urheilijat ja SOL Areenalla toisiaan haastavat Lahti Ringette ja Kiekko-Espoo.

Helsinki Ringette otti viime sunnuntaina kauden ensimmäiset pisteet kaatamalla kotonaan Blue Ringsin. Nyt Helsinki saa vastaansa RNK Flyersin, jolla on sarjassa toistaiseksi yksi voitto kotijoukkuetta enemmän.  Tiukkaa vääntöä on odotettavissa. ”Odotan vauhdikasta peliä ja tiukkaa taistelua tärkeistä pisteistä. RNK:lla tullut muutoksia varsinkin hyökkäykseen viime kaudesta, joten mielenkiinnolla odotan mitä kokeneet pelaajat tuovat peliin.”, kertoo Helsinki Ringeten kärkipistenikkarin paikan yhdessä Minka Tiihosen kanssa jakava Veera Hakonen.

Toistaiseksi pisteittä sarjassa jatkava Ilves Tampereelta matkustaa toisen nollakerholaisen, Blue Rings, vieraaksi Tuusulan Hyrylään. ”Kovatasoinen viikonloppu on käsitelty ja tän viikon treenit on lähtenyt hyvällä asenteella käyntiin. Isot odotukset lauantain Blue Rings otteluun, sillä joukkue on meille viime kaudelta tuttu ja kohtaamiset olivat tasaista vääntöä. Blue Ringsin kokoonpano on vahvistunut ja meidän peli on mennyt paljon eteenpäin. Ilves lähtee isolla nälällä hakemaan Tuusulasta ensimäiset SM-sarjapisteet taskuun.”, kerrotaan Ilveksen valmennuksen ja kapteeniston yhteisessä lausunnossa.

Kiekko-Espoolle Matinkylässä edellissunnuntaina hävinnyt LL-89 Say Cheese odottaa innokkain mielin Nokian vierailu. ”Nokia ja Espoo on eittämättä meidän tason mittareita. Viime viikonlopusta on otettu opiksi ja malttamattomana odotetaan, että saadaan tehdä ja toteuttaa asiat paremmin Nokiaa vastaan kuin Espoota.”, suunnittelee Lapinlahden päävalmentaja Marjukka Virta. ”Tiukka peli varmasti tiedossa!”, hän lisää. Lapinlahden ja Nokian kohtaaminen on katsottavissa suorana Ringette-TV:llä, https://www.youtube.com/user/RingetteTV.

Kolmesta ottelustaan yhden voittanut Lahti Ringette saa vastaansa tappioitta sarjassa jatkavan Kiekko-Espoon. Espoo on esittänyt teräviä otteita ensimmäisissä otteluissaan ja tulee varmasti viime viikonlopun Lapinlahti-voiton jälkeen kovalla itsetunnolla Lahden jäälle.  

Ykkössarjan viikonlopussa kuusi peliä

Ykkössarjassa nähdään lauantaina kaksi ottelua ja sunnuntaina neljä. Lauantaina kohtaava LuKi-82 ja VG-62 sekä Rauman Lukko ja Jääurheiluseura Haukat. Sunnuntaina tosi toimissa nähdään kaikki joukkueet.

Ykkössarjan alkusarjaa johtaa puhtaalla pelillä Naantalin VG-62, jolla on siis kolme voittoa (Haukoista, Jyskeestä ja Lukosta). Neljässä pisteessä ovat Haukat (yksi tappio ja voitot EKS:stä ja Seiskoista), Jyske (yksi tappio ja voitot LuKi:sta ja Jyskeestä) sekä Seiskat (yksi tappio ja voitot EKS:stä ja FoPS:ista). Viikonloppuna tulee siis olemaan mielenkiintoisia otteluita, joiden jälkeen sarjassa varmaankin alkaa näkymään pientä jakoa ”kahteen kastiin”.

SM-sarjan ottelut

lauantaina 3.10.

Helsinki - RNK Flyers, 13:00, Vuosaaren jäähalli                      
Blue Rings – Ilves, 14:00, Tuusulan jäähalli1
LL-89 - NoU Ringette, 15:00, Lapinlahden jäähalli
Lahti - Kiekko-Espoo, 16:30, SOL Areena

Ykkössarjan ottelut

lauantaina 3.10.

LuKi-82 - VG-62, 16:30, Luvian jäähalli           
Lukko – Haukat, 16:30, Tuki-Areena Rauma

Sunnuntaina 4.10.

LuKi-82 – Seiskat, 14:30, Luvian jäähalli         
EKS – Lukko, 15:45, Leppävaaran jäähalli      
Haukat – Jyske, 16:00, Järvenpään jäähalli   
VG-62 – FoPS, 18:00, Kuparivuoren Aurinkoareena