Taisto SM-runkosarjan kärkipaikasta jatkuu kiivaana

15.10.2020 00:00

SM-runkosarjassa käydään tiukkaa taistoa niin kärkipaikasta kuin alemmistakin sijoista. Ilves ja Blue Rings ovat
saavuttaneet sarjassa toistaiseksi yhdet voitot, mutta janoavat lisää (kuva Timo Kupiainen)

 

SM-runkosarjassa pelataan jälleen lauantaina täysi kierros. Sarjaykkösenä oleva Kiekko-Espoo saa vieraakseen kahden pisteen päässä olevan Nokian Urheilijat. Nokian kapteeni Kaisa Viren odottaa ottelusta tasaista vääntöä. ”Espoo on pelannut alkukauden voitokkaasti, ja nyt onkin mahtavaa päästä haastamaan heidät.”, hän kertoo. Kiekko-Espoo on voittanut kaikki kuusi otteluaan, Nokialla on yksi tappio Lapinlahdelle. Virenin johdolla Nokia tavoittelee Kiekko-Espoon kaatamista: ”omilla vahvuuksillamme pelaten päästään näyttämään kyntemme ja pistämään Espoolle hanttiin”.

Sarjakakkosena tasapisteissä kolmantena olevan Nokian kanssa oleva Lapinlahti saa Ringettetielle vieraaksi Blue Ringsin. Blue Ringsillä on alla viisi tappiota ja voitto Ilveksestä parin viikon takaa. ”Tarkoituksemme on lähteä haastamaan Lapinlahtea täysillä ja pelata omalla tasolla 4 hyvää erää. Lapinlahdella on todella nopeatempoista hyökkäystä, joten meidän täytyy olla hereillä alusta asti.”, kertoo BR:n varakapteeni Annika Haara. Lapinlahti on aina vaarallinen vastus ja varsinkin kotona vierasjoukkueet jäävät usein matkan kangistamina lähtötelineisiin. BR:llä on suunnitelma tähänkin: ”Lähdemme innoissaan ensimmäiselle yhteiselle pidemmälle pelimatkalle. Olemmekin jo suunnitelleet kivoja visoja matkalle fiiliksen ylläpitämiseksi.”, kertoo Haara. Lapinlahti on hävinnyt sarjassa yhden ottelun sarjaa johtavalla Kiekko-Espoolle.

Kuuden pisteen RNK (kolme voittoa, kolme tappiota) kohtaa vieraissa sarjanousijan ja sarjan viimeistä sijaa hallussaan pitävän Ilveksen. Tesoman jäähallilla odottaa nälkäinen Ilves, jonka itsetuntoa nosti edellisviikonlopun Helsinki-voitto. ”Viime viikolla avattiin pistetili, joka sai joukkueen itseluottamuksen nousuun. Viikon treeneissä on menty lujaa ja pääpaino onkin ollut kamppailutilanteissa.”, kertoo joukkueen kapteeni Maria Wetterstrand. Vierasjoukkueen aina vaarallinen Susanna Tapani on sarjan pistepörssissä kolmantena 21 maalillaan Lapinlahden kolme maalia enemmän tehneiden Anne Pohjolan ja Laura Kyllösen perässä. Wetterstrand uskoo joukkueensa tekemiseen ja muistuttaa myös ottelun näkymisestä Ringette-TV:llä: ”Joukkueella on hyvät lähtökohdat lauantain RNK peliin, jota pääsee seuraamaan selostettuna ringette-tv:n kautta!”.

Päivän neljännessä ottelussa kohtaavat Helsinki Ringette ja Lahti Ringette. Lahti on yksin neljässä pisteessä kahdella voitolla ja neljällä tappiolla. Kotijoukkue Helsinki on voittanut Blue Ringsin. ”Lauantaina on ensimmäisen kierroksen viimeinen peli ja sen jälkeen kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Vaikka joukkueissa vielä hiotaan pelillisiä asioita kuntoon, niin näillä peleillä alkaa hiljalleen olemaan jo merkitystä.”, pohtii tulevaa Lahden päävalmentaja Kari Ollila. SM-runkosarjaa pelataan kaksi kierrosta, joten karsintaviivan läheisyydessä olevilla alkaa piakkoin olemaan kiire pisteiden keruussa. Helsingillä on siis alla tappio, Lahdella voitto. Tätä kautta Ollila uskoo vahvasti oman joukkueen tekemiseen: ”Edellisessä pelissämme saimme onnistumisia leveämmällä rintamalla ja peli oli varsin ehjä. Samaa lähdetään hakemaan nyt Helsingistä.”.

Ykkössarjassa tuplakierros

Ykkössarjassa pelataan viikonlopun molempina päivinä. Sarjaa kolmen pisteen karkumatkalla johtava Naantalin VG-62 saa vieraaksi karsintaviivan alta Seiskat Nurmijärveltä sekä niskaansa hengittävän Järvenpään Haukat. Haukkojen viikonlopun toinen vastus on sarjassa yhden voiton saavuttanut Forssan Palloseuran Juniorit. FoPS kohtaa sunnuntaina kotona tasapisteissä kanssaan olevan Rauman Lukon. Niin ikään kolmen pisteen EKS pelaa tuplakierroksen kotona. Vieraiksi saapuvat Luvian Kiekko -82 ja Seiskat. Lauantaina Laitilassa nähdään likimain paikallisottelu, kun Lukko saapuu Jääkukko-areenalle. Sunnuntaina Jyske jatkaa paikallisotteluiden sarjaa matkustamalle Luvialle.

 

SM-sarjan ottelut

lauantaina 17.10.

Helsinki – Lahti, klo 13.00, Vuosaaren jäähalli
LL-89 – Blue Rings, klo 15.00, Lapinlahden jäähalli
Kiekko-Espoo – NoU, klo 15.30, Tapiolan harjoitusjäähalli
Ilves – RNK Flyers, klo 17.30, Tesoman jäähalli

Ykkössarjan ottelut

lauantaina 17.10.

Jyske – Lukko, klo 14.30, Laitilan jäähalli
EKS – LuKi-82, klo 14.45, Leppävaaran jäähalli
VG-62 – Seiskat, klo 15.00, Kuparivuoren Aurinkoareena
Haukat – FoPS, klo 16.30, Järvenpään jäähalli

Sunnuntaina 18.10.

FoPS – Lukko, klo 12.30, Forssan jäähalli
LuKi-82 – Jyske, klo 14.30, Luvian jäähalli
EKS – Seiskat, klo 15.45, Leppävaaran jäähalli
VG-62 – Haukat, klo 18.00, Kuparivuoren Aurinkoareena

 

Ottelut, tulokset ja tilastot tulospalvelussa https://ringette.torneopal.fi/