VG-62 kasvatti eroa Ykkössarjan alkusarjassa

18.10.2020 21:19

Jyske vei pisteet Luvialta. Joukkueen tehokkain maalintekijä oli kapteeni Fanni Elo. (kuva Timo Kupiainen)

Sunnuntaina Ykkössarjassa pelattiin täysi kierros. Kierroksella nähtiin jälleen runsasmaalisia otteluita. Päivän ottelut aloittaneessa Forssan Palloseuran Juniorit – Rauman Lukko ottelussa tehtiin päivän maaliennätys, 22 maalia. Ottelussa kolme pelaajaa pääsi juhlimaan hattutemppua: kotijoukkueesta Iina Pohjalainen (4+2) ja Linda Mikkola (3+0) ja vierasjoukkueesta Senni Komulainen (4+0). FoPS:sta viisi pelaajaa kirjautti itselleen maalimerkinnän, vierasjoukkue Lukossa maalintekijöitä oli peräti kahdeksan. Ottelun voitto vierasjoukkue Lukolle kahden maalin turvin, tulos 10-12.

Paikallisottelu Luvian Kiekko -82 – Laitilan Jyske oli kierroksen vähämaalisin. Maalimerkinnän saavutti kotijoukkueesta kaksi pelaajaa (Roosa Rantaniitty ja Katariina Niemi, molemmilla kaksi maalia). Vierasjoukkueen tehokkain oli niin ikään kahdella maalilla Fanni Elo. Elon lisäksi Jyskeen maalimerkintöjä kirjattiin viidelle pelaajalle. Tässäkin ottelussa vierasjoukkue oli vahvempi lukemin 4-7, toisen erän turvin pisteet Laitilaan.

Leppävaarassa Kiekko-Espoon EKS-joukkue sai vastaansa Nurmijärven Seiskat (Seven Ringettes). Kahden maalin tekijöitä löytyi kummastakin joukkueesta kaksi; kotijoukkueesta Anna-Kaisa Raesola ja Mona Malk sekä vieraista Nea Asumaa ja Minna Ojapalo. Yhden maalin tekijöinä pisteitä kirjattiin kotijoukkueelta yhdelle ja vierasjoukkueelta kolmelle pelaajalle. Neljäs erä ratkaisi ottelun voiton vierasjoukkueelle, lopputulos lopulta 5-7.

Päivän toiseksi runsasmaalisin ottelu nähtiin Naantalissa, jossa kohtasivat sarjajohtaja ja sarjakakkonen. Kolmas erä ratkaisi pisteiden jäämisen Naantaliin, muutoin ottelu sujui varsin tasamaalisien erien merkeissä. Hattutemppua pääsi juhlimaan kotijoukkueen Nea Palletvuori (3+2), Nea Nieminen (3+1) sekä Haukkojen Pinja Alanko (3+1). Kotijoukkueen loput maalit jakautuivat kolmelle ja vierasjoukkueen neljälle pelaajalle. Kaksi pistettä siis VG-62:lle ottelutuloksella 10-7.

VG-62 jatkaa sarjan kärjessä 16 pisteellä. Toisena olevilla Haukoilla pisteitä on 11. Kolmantena viivan päällä olevalla Jyskeellä on 10 pistettä. Neljäntenä karsintaviivan alla on Seiskat, pisteitä 6. Lukko ja EKS ovat tasapisteissä (5 pistettä). LuKi-82 on saanut kokoon 4 pistettä ja FoPS pitää häntäpaikkaa kolmella pisteellä.