Täysi kierros SM-sarjaa - LL-89 ja Kiekko-Espoo kisaavat pisteistä Lapinlahdella

22.10.2020 12:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Victor Sant'Anna

 

Pelien täyteinen otteluviikonloppu pyörähtää jälleen käyntiin lauantaina. Viikonloppuna SM-sarjassa pelataan täysi kierros, eli kahdeksan ottelua. Ykkössarjassakin nähdään perjantaista lähtien seitsemän ottelua. SM-sarjan kärkikamppailun kannalta viikonlopun kiinnostavin ottelu nähdään heti lauantaina kun Kiekko-Espoo matkustaa Lapinlahdelle vierasotteluun. 

Kiekko-Espoo johtaa sarjaa tällä hetkellä 14 pisteen turvin ja voitti LL-89:n joukkueiden edellisessä kohtaamisessa numeroin 8-5. Lapinlahden Luistin pitelee tällä hetkellä 12 pisteellä toista sijaa sarjassa ja viimeisen parin vuoden aikana joukkueet ovat kisanneet rintarinnan SM-sarjan kärkikolmikossa mitaleista. Kaikki merkit viittaavat vauhdikkaaseen otteluun ja kovaan taisteluun pisteistä. 

Kiekko-Espoon joukkueen matka kohti Lapinlahtea alkaa perjantaina ja viikonlopun pelejä on jo odotettu. 

- Saadaan hyvät yöunet alle ja yhteistä aikaa joka tekee aina hyvää joukkuehengelle, Kiekko-Espoon kapteeni Milla Hokka tuumaa. 

- Ollaan kuluneena viikkona treeneissä hiottu pelitapaa entistä parempaan kuntoon, sekä keskitytty tuleviin vastustajiin. Lapinlahtea vastaan oli edellisessä ottelussa tiukkaa vääntöä ja samanlaista on varmasti lauantaina odotettavissa, Hokka sanoo. 

Kiekko-Espoo kohtaa sunnuntaina kotonaan Tapiolassa Blue Ringsin, jota vastaan espoolaiset luistelivat viimeksi kaksi viikkoa sitten Tuusulassa. Hokka kertoo, että sunnuntain otteluun joukkue lähtee parantamaan suoritusta joukkueena. Joukkueiden edellinen keskinäinen ottelu päättyi espoolaisten voittoon numeroin 4-9.

Blue Rings taistelee paikasta SM-jatkosarjassa

Sarjakärjen haastamisen lisäksi Blue Rings kohtaa Helsinki ringeten lauantaina kotiottelussa. Tästä ottelusta voi tulla todella tasaväkinen kamppailu sillä joukkueet ovat alkukauden ajan taistelleet samoista pisteistä ja paikasta SM-jatkosarjassa. Tällä hetkellä Helsinki on karsintarajan yläpuolella viidentenä neljän pisteen turvin, kun Blue Rings on seitsemäntenä kahdella pisteellä. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi lukemin 9-7 helsinkiläisten hyväksi ja jo tässä vaiheessa jokainen voitettu ottelu on tärkeä jatkon kannalta.

Kiekko-Espoota vastaan tuusulalaiset joutunevat tiukoille, vaikka Blue Rings pystyikin tarjoamaan sarjakärjelle haastetta edellisessä ottelussa. 

- Meillä on kaksi kovaa peliä viikonloppuna. Tarvitsemme peleistä pisteitä, jotta pääsemme viivan oikealle puolelle jatkopelejä ajatellen. Saimme viime viikonlopun pelistä paljon itseluottamusta maalintekoon ja olemme valmiita tuleviin kamppailuihin, Blue Ringsin Minna Seppälä kertoo. 

- Lähdemme molempiin peleihin pelaamaan omaa peliä ja hakemaan ehjiä 60 minuuttisia. Olemme valmistautuneet hyvin ja meillä on ollut hyvä pöhinä treeneissä, se lupaa hyvää viikonlopulle! Seppälä viimeistelee. 

Viikonlopun ottelut ovat tuusulalaisille tärkeitä, jotta joukkue pystyy nousemaan Helsingin ja Lahden rinnalle kahinoihin jatkosarjapaikoista. 

Helsingin ja Ilveksen välinen ottelu näytetään sunnuntaina livenä Ringette-TV:llä.

Viikonlopun ottelut

SM-sarja

Lauantai 24.10.
Helsinki - Blue Rings, Tuusulan jäähalli 1, klo 14:00
NoU Ringette - Ilves, Nokian jäähalli, klo 14:00
LL-89 - Kiekko-Espoo, Lapinlahden jäähalli, klo 15:00
Lahti - RNK Flyers, SOL Areena Lahti, klo 16:30

Sunnuntai 25.10.
Helsinki - Ilves, Malmin jäähalli, klo 12:00
LL-89 - RNK Flyers, Lapinlahden jäähalli, klo 15:00
Lahti - NoU Ringette, SOL Areena Lahti, klo 16:30
Kiekko-Espoo - Blue Rings, Tapiolan harjoitusjäähalli, klo 17:00

Ykkössarja

Perjantai 23.10.
Seiskat - Jyske, Klaukkalan jäähalli, klo 18:30

Lauantai 24.10.
Lukko - LuKi-82, Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma, klo 12:00
Seiskat - FoPS, Klaukkalan jäähalli, klo 15:00
Haukat - EKS, Järvenpään jäähalli, klo 16:30
Jyske - VG-62, Laitilan jäähalli, klo 18:00

Sunnuntai 25.10.
Seiskat - Lukko, Klaukkalan jäähalli, klo 16:00
EKS - Jyske, Leppävaaran jäähalli, klo 15:45