Suurten maalierojen sunnuntai SM-sarjassa

25.10.2020 22:09

Sunnuntaina pelattiin jälleen neljä SM-sarjaottelua ja päivän voitot menivät Helsinkiin, Lapinlahdelle, Nokialle ja Espooseen. Kiekko-Espoo jatkaa sarjan kärjessä yhdeksän voitetun ottelun voimin. Ykkössarjassa ei nähty yllätyksiä ja päivän voitot menivät Laitilaan ja Nurmijärvelle.

Helsingin maalijuhlaa Malmilla

Helsinki ringette voitti Ilveksen kotiottelussa Malmilla numeroin 8-0. Pari ensimmäistä erää kului melko tasaisesti ja paikkoja oli puolin ja toisin. Helsinki pääsi nousemaan johtoasemaan vain kolme sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua Fanny Impilän avausmaalista. Kahden maalin johtoasemaan Helsinki nousi toisen erän kymmenennellä minuutilla, kun Minka Tiihonen pääsi vetämään kolmion keskeltä renkaan ylänurkkaan.

Kotijoukkueen karkumatka pääsi vauhtiin kolmannessa erässä. Helsinki pääsi kolmannen erän puolivälissä pelaamaan ylivoimalla viidellä kolmea vastaan ja joukkue rokotti jäähyistä varmasti Helmi Laivuoren alanurkkavedolla. Helsingin neljäs maali kimposi sattuman kaupalla puolustajan jalasta omaan maaliin, jonka jälkeen kotijoukkue kasvatti johtoaan vielä kahdella maalilla ja viimeiselle erätauolle lähdettiin helsinkiläisten 6-0 johtoasemassa.

Neljännessä erässä Helsinki iski vielä kaksi maalia ja Ilves jäi ottelussa nollille.

Fanny Impilä ja Kristiina Poikela tehtailivat kumpikin Helsingille kaksi maalia. Yhteen maaliin ylsivät Helmi Laivuori, Moona Passila ja Minka Tiihonen

Lapinlahden Luistin kaatoi RNK:n selkein lukemin

LL-89 Say Cheese voitti eilisen tappion jälkeen RNK Flyersin Lapinlahdella pelatussa ottelussa numeroin 13-2.

LL-89 otti erittäin räväkän lähdön otteluun ja iski renkaan ensi kertaa raisiolaisten maaliin jo ajassa 00:24. Ensimmäisen erän aikana kotijoukkue nousi 3-0 johtoasemaan, mutta RNK onnistui kaventamaan kolmeen yhteen vielä ennen erän loppua.

Myös toinen erä meni Lapinlahdelle: joukkue iski ylivoimalla viidellä kolmea vastaan ensin yhden maalin ja sen jälkeen vielä toisen maalin molempien joukkueiden ollessa täysilukuisia. Kolmas erä meni myös Say Cheeselle, vaikka erän aikana nähtiinkin vain yksi maali.

Neljäs erä alkoi taas räväkästi lapinlahtelaisten maalinteolla, kun joukkue siirtyi Anne Pohjolan ylivoimamaalista 7-1 johtoasemaan erän toisella peliminuutilla. Vajaan kahden minuutin päästä kotijoukkue siirtyi jo 8-1 johtoon. Tulta maalintekoon saanut Say Cheese teki loppuerän aikana vielä viisi maalia, kun RNK ylsi vain yhteen kavennusmaaliin.

Hattutempun teki tänään huimat neljä lapinlahtelaista: Marjukka Virta, Anne Pohjola, Niina Piiroinen ja Laura Kyllönen. Yhteen maaliin ylsi Minka Levander. RNK:n maalintekijät tänään olivat Petra Ojaranta ja Ann-Sofia Karlsson

NoU:lle viikonlopun toinen ison maalieron voitto

Lahti pelasi viikonlopun toisessa kotiottelussa Nokiaa vastaan kovan ottelun, mutta taipui ottelun toisella puoliskolla eikä pystynyt ottamaan kahta voittoa viikonlopusta.

- Kaksi ekaa erää mentiin aikalailla päästä päähän, Nokian Ulla Ovaska kertoo ottelun jälkeen.

Ensimmäisissä kahdessa erässä ei juuri maaleilla juhlittu ja maaleja kertyikin ensimmäisen vartin aikana yhteensä vain kolme. Nokia onnistui tekemään ottelun avausmaalin, mutta Lahti kiri nopeasti tasoihin. Ensimmäisen erän lopussa vierasjoukkue onnistui maalin teossa toistamiseen ja meni johtoon. Toinen erä jäikin täysin maalitomaksi.

- Ison erätauon jälkeen paransimme keskittymistä ja saatiin rengashallinta enemmän meille. Silloinkin pelissä oli kyllä joitain mustia hetkiä. Viimeinen erä oli meiltä selvästi päivän paras ja siinä oltiin selkeämmin niskan päällä, Ovaska kuvailee ottelua.

Kolmannessa erässä Nokia venytti johtoaan kahden maalin verran, tehden neljännen maalinsa alivoimalla. Neljännessä erässä Lahti ei pysynyt enää nokialaisten mukana vaan vierasjoukkue onnistui maalaamaan vielä neljästi viimeisen vartin aikana.

- Kokonaisuudessaan tänä viikonloppuna pelattiin ehjästi puolustuspäässä, mistä kertoo vain kaksi päästettyä maalia viikonlopun peleissä, Ovaska kiteyttää tunnelmat sunnuntai-iltana viikonlopun otteluiden jälkeen.

Nokian maalit kirjattiin Kati Koskelinille (3+0), Jenni Linnamäelle (2+1), Elina Raesolalle (1+3), Roosa Saloselle (1+1) ja Ulla Ovaskalle (1+1). Lahden ainoaksi jääneen maalin teki Roosa Ravantti.

Kiekko-Espoo rökitti Blue Ringsin kotonaan

Kiekko-Espoon peli alkoi myös räväkästi kun Maija Väyrynen iski ottelun avausmaalin heti ensimmäisessä vaihdossaan ajassa 00:22. Kahden maalin johtoasemaan espoolaiset nousivat alivoimalla kymmenen minuutin paikkeilla.

Toisessa erässä verkko Blue Ringsin päässä alkoi soimaan entistä kovemmin ja Kiekko-Espoo nousi kuudella maalilla kahdeksan maalin johtoasemaan ennen kuin summeri soi merkaten ottelun puoliväliä.

Kiekko-Espoon maali-iloittelu jatkui kolmanteen erään ja joukkue onnistui maalinteossa kahdesti täysillä kentällisillä ja myöhemmin kahdesti saman alivoiman aikana. Myös Blue Rings sai maalihanat auki kolmannen erän aikana ja joukkue teki kaksi kavennusmaalia. Blue Rings iski myös neljännessä erässä kolmannen kavennusmaalin.

Neljäs erä jäi muuten verrattain vähämaaliseksi. Tuusulalaisten kolmannen osuman jälkeen seuraavaa maalia odotettiin erän viimeiselle kolmannekselle, kunnes Ira Merivaara iski renkaan suoraan aloituksesta maaliin. Sen jälkeen espoolaiset viimeistelivät vielä viimeisen neljännentoista maalin tauluun.

Kiekko-Espoon pistehai oli jälleen Maija Väyrynen huikein tehoin 5+4. Hattutemppuun ylsi myös Ira Merivaara ja tehot 2+4 kirjattiin Katariina Kurikolle. Yhteen maaliin tänään ylsi Neea Virtanen, Camilla Lepistö, Jonna Vähäkangas ja Riikka Sjögren

Blue Ringsin maalit teki tänään Sanni Rask, Annika Haara ja Elina Tahvanainen

Ykkössarjassa Jyske ja Seiskat voitokkaita

Ykkössarjassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Laitilan Jyske otti viikon kolmannen voittonsa EKS:n joukkueesta numeroin 1-9. Jyskeen voitto espoolaisista nosti joukkueen ykkössarjan paalupaikalle ja tasapisteisiin VG-62:n kanssa. Jyske kiilasi naantalilaisten edelle sarjassa keskinäisen ottelun ja maalieron voimin.

Rauman Lukko taipui vierasottelussa Nurmijärven Seiskoille lukemin 12-1.