Runkosarjassa tiukka tilanne - mitkä joukkueet nousevat jatkosarjaan?

19.11.2020 19:39

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

 

Viikonloppuna pelataan SM-runkosarjan viimeiset neljä ottelua ja lauantaina selviää vihdoin mitkä kuusi joukkuetta jatkavat taistelua Suomen mestaruudesta ja mitkä kaksi joukkuetta putoavat karsintasarjaan pelaamaan SM-sarjapaikoista. Runkosarjan kolmen kärki on jo selvillä ja paikkansa jatkosarjassa on varmistanut sarjakärki Kiekko-Espoon lisäksi NoU, LL-89 Say Cheese ja tällä hetkellä kymmenellä pisteellä neljännellä sijalla oleva RNK Flyers. Karsintasarjaan puolestaan putoaa sarjan häntäpäähän jäänyt Ilves, jonka lisäksi toinen putoaja selvinnee lauantaina. 

Lauantain otteluissa toisensa kohtaa RNK Flyers ja Ilves, LL-89 Say Cheese ja Blue Rings, Kiekko-Espoo ja NoU, sekä Helsinki ja Lahti.

Katseet kääntyvätkin tässä vaiheessa Lahden ja Helsingin väliseen otteluun. Parhaillaan Lahti pitää sarjassa viidettä sijaa yhdeksällä pisteellä ja Helsinki on karsintarajan alla seitsemällä pisteellä. Blue Rings on kuudentena Lahden tavoin yhdeksällä pisteellä, mutta kyseisten joukkueiden keskinäiset ottelut ovat päättyneet kerran Lahden voittoon ja kerran tasatulokseen. 

- Lauantain peliin lähdetään hyvällä fiiliksellä ja tietysti pelin panos luo oman jännityksensä, Helsinki ringeten vastuuvalmentaja Nina Sundell tuumaa.

- Vastustaja on pelaajille tuttu. Molemmissa joukkueissa on taitavia nuoria pelaajia, joten vauhtia on varmasti luvassa, Sundell povaa ottelua edeltävällä viikolla. Helsinki voitti Lahden edellisessä kohtaamisessa tiukasti numeroin 6-5.

Jotta Helsinki mahtuu jatkosarjaan, on edessä pakkovoitto Lahdesta. Mikäli Blue Rings häviää oman ottelunsa LL-89:ä vastaan, voitolla Lahdesta Helsinki nousee sarjataulukossa suoraan jatkosarjaan. Blue Ringsille voitto lapinlahtelaisista sen sijaan varmistaisi jatkosarjapaikan. Mikäli lauantain voitto menee Lahteen, jatkaa Lahti ja Blue Rings jatkosarjaan. 

Mikäli lauantain otteluiden jälkeen päädytään tasapisteisiin, katsotaan sarjajärjestys siis kolmikon keskinäisten otteluiden mukaan.

Kärkikamppailun makua Nokialla

Vaikka runkosarjan kärkipaikat on jo jaettu, tullaan lauantaina näkemään kova ottelu Kiekko-Espoon ja NoU:n kesken. Kuten sanottu, espoolaiset johtavat sarjaa Nokian ollessa toisena. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi espoolaisten täpärään voittoon, kun joukkue kiri kotihallissaan vieraiden kanssa tasoihin ja yhdellä maalilla ohi. 

Kiekko-Espoon runkosarjapelit ovat yhä toistaiseksi sujuneet ilman yhtään tappiota, kun Nokia taas on taipunut tappioon kahdesti: kerran espoolaisia ja kerran LL-89:ä vastaan. NoU:n ja Kiekko-Espoon edellinen kohtaaminen päättyi vauhdikkaassa ottelussa niukasti espoolaisten hyväksi numeroin 6-5. NoU:n aiemmat ottelut LL-89:ä vastaan ovat päättyneet 7-4 ja 4-7. Kiekko-Espoo on pelannut Lapinlahden kanssa numeroihin 8-5 ja tiukemman 6-7 voiton. 

- Ollaan pitkään odotettu Nokia-peliä, jotka on yleensä tiukkoja ja tasaisia vääntöjä. Kiva päästä päättämään runkosarja Nokia-peliin, Kiekko-Espoon varakapteeni Ira Merivaara kertoo torstai-iltana, kun valmistautuminen viimeiseen runkosarjaotteluun on jo pitkällä. Viikonlopun ottelu tuleekin varmasti olemaan jo ensisoittoa kevään tuleville sijoitusotteluille ja tahti tulee kauden jatkuessa todennäköisesti vain nousemaan. 

Runkosarja päättyy myös ykkössarjassa

Ykkössarjassa pelataan lauantaina myös viimeiset runkosarjan ottelut. Ykkössarjasta SM-karsintasarjaan nouseva kolmikko on selvillä jo selkein pistein ja taistoon SM-sarjapaikasta nousee sarjan kärkisijalta VG-62, toisena oleva Jyske ja kolmanneksi tiensä raivannut Haukat. 

Ykkössarjaan sijoituksista jää taistelemaan LuKi-82, Seiskat, FoPS, EKS ja Lukko. LuKi ja Seiskat pitävät tällä hetkellä kärkisijoja kumpikin kymmenellä pisteellä, kun FoPS ja EKS ovat tasapisteissä kolmantena ja neljäntenä seitsemällä pisteellä. Lukko pitää viimeistä sijaa viidellä pisteellä. Ykkössarjaan ja karsintasarjaan jatkettaessa pisteet kuitenkin nollaantuvat ja kilpailu sijoituksista tulee varmasti olemaan myös ykkössarjassa kova. 

Lauantain otteluissa toisensa kohtaavat Haukat ja LuKi-82, Lukko ja Seiskat, Jyske ja FoPS, sekä EKS ja VG-62. 

Tulevat ottelut

Lauantai 21.11.

SM-sarja

RNK Flyers - Ilves, Kerttulan jäähalli 1, klo 12:30
NoU - Kiekko-Espoo, Nokian jäähalli, klo 14:00
Blue Rings - LL-89, Tuusulan jäähalli 1, klo 14:00
Lahti - Helsinki, SOL Areena Lahti, klo 16:30

Ykkössarja

Haukat - LuKi-82, Järvenpään jäähalli, klo 12:30
Lukko - Seiskat, Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma, 14:00
Jyske - FoPS, Laitilan jäähalli, klo 14:30
EKS - VG-62, Leppävaaran jäähalli, klo 14:45