Jatkosarjakuusikko vihdoin tiedossa - Kiekko-Espoolle runkosarjan suvereeni voitto

21.11.2020 18:48

Kuva: Timo Kupiainen

Päivän jännittävin ottelu pelattiin ehdottomasti Lahdessa, kun Helsinki matkusti vieraisiin kohtaamaan Lahden joukkueen ottelussa, joka määritti viimeiset jaossa olleet paikat SM-jatkosarjassa. Ottelu päättyi tasapeliin numeroin 5-5, mikä tarkoittaa sitä, että pääkaupungin joukkue putoaa SM-karsintasarjaan.

- Tänään yritimme parhaamme, mutta vastustaja oli parempi. Viimeistely uupui ja vastustaja rokotti virheistä, Helsinki ringeten Ella Nurminen kommentoi ottelua.

Lahti ja Blue Rings jatkavat kilpailua Suomen mestaruudesta. Blue Ringsillä pisteitä on yhdeksän ja tasatuloksen myötä Lahti nousee kymmeneen pisteeseen ja Helsingille jää kahdeksan pistettä.

- Tasapeliin se päättyi ja se riitti tällä kertaa onneksi, Lahti ringeten kapteeni Hennariikka Voutilainen tuumaa ottelun jälkeen.

Ottelun ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle, kun Lahti pääsi ensimmäisessä vartissa 2-1 johtoasemaan. Seuraava maali nähtiinkin toisessa erässä, kun Helsinki tasoitti pelin kahteen kahteen kun erää oli takana yksi kolmasosaa.

Seuraavaa maalia odotettiinkin kolmannen erän alkuun saakka. Helsinki siirtyi 2-3 johtoon ajassa 32:17, mutta Lahti pysyi pelissä mukana ja tasoitti jälleen kolmeen kolmeen erän kuudennella minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin Lahti siirtyi johtoon alivoimamaalilla.

- Tällä viikolla puhuttiin paljon siitä maltista, niin se nyt riitti tuossa lopussa vaikka hilkulle meni. Kovaa treeniä vaan tarvitsee jatkossakin, että saadaan vielä se oma peli kasaan. Hyviä hetkiä tuossa oli ja kahden maalin johtoonkin päästiin, mutta kavereista löytyy kuitenkin sen verran taitavia, että kyllä he rankaisee, Voutilainen pohtii ottelun kulkua.

Viimeisessä erässä Lahti kasvatti ensin johtoaan viiteen kolmeen, mutta tällä kertaa Helsinki kavensi hetkeä myöhemmin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Helsinki tasoitti jo viiteen viiteen. Kiri ei vieraille riittänyt ja Helsinki putoaa täten karsintasarjaan.

- Vähän meillä on tässä alkusarjassa näkynyt se, että meillä on tosi nuori joukkue, mutta ihan mahtavaa aina nähdä, että miten tulee niitä henkilökohtaisia onnistumisia ja nehän ruokkii sitten sitä koko joukkueen onnistumista. Tällä kertaa tämä riitti, mutta ei todellakaan olla tähän tyytyväisiä ja lähdetään kyllä leuka pystyssä pelaamaan välieräpaikasta, Voutilainen viimeistelee.

Lahden Tanja Eloranta ja Essi Sarmala onnistuivat kumpikin maalinteossa kahdesti ja Mia Huvinen onnistui kertaalleen. Helsingin maalien takana oli kolmella osumalla Minka Tiihonen ja yhdellä maalilla Veera Hakonen ja Jenna Hakkarainen

Kiekko-Espoo suvereenisti runkosarjan ykkönen

Kiekko-Espoo voitti tänään Nokialla sarjakakkosen NoU:n numeroin 5-9 selvittäen siten runkosarjan ilman yhtäkään tappiota. 14 otteluvoitolla espoolaiset jatkavat kärkipaikalla myös SM-jatkosarjaan. Pisteet eivät sellaisenaan siirry jatkosarjaan, mutta runkosarjan ensimmäiselle menee kuusi pistettä, toiselle neljä, kolmannelle kolme pistettä, neljännelle kaksi pistettä, viidennelle yksi piste ja kuudenneksi jäänyt joukkue aloittaa taistelun Suomen mestaruudesta nollasta.

Kiekko-Espoo iski ottelun avausmaalin neljän minuutin kohdalla ja Nokia onnistui tasoittamaan ensimmäisen erän puolessa välissä. Espoolaiset iskivät toisen maalinsa alle 15 sekuntia nokialaisten maalin jälkeen ja pysytteli sen jälkeen johtoasemassa läpi ottelun. Toisessa erässä kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa kertaakaan, mutta kolmas erä meni taas vierasjoukkueelle, joka onnistui tekemään erän aikana kolme maalia, kun kotijoukkue iski renkaan verkkoon kahdesti.

NoU kavensi neljään viiteen neljännen erän ensimmäisellä peliminuutilla, mutta Kiekko-Espoo kuittasi tilanteen neljään kuuteen vain minuuttia myöhemmin. Erän puoleen väliin mennessä espoolaiset olivat jo siirtyneet 4-8 johtoon. NoU kavensi sen jälkeen vielä kertaalleen, mutta ei onnistunut saavuttamaan vieraitaan. Kiekko-Espoo viimeisteli yhdeksännen maalin tauluun vain kolme sekuntia ennen ottelun loppua.

Espoon Maija Väyrynen näytti jälleen vaarallisuutensa ja viimeisteli ottelussa pisteet 5+2. Riikka Sjögrenille kirjattiin tehot 1+3 ja Jonna Vähäkankaalle 1+1. Kertaalleen maalinteossa onnistui myös Tanja Ahonen ja Ira Merivaara. Nokian maalien takana oli Roosa Salonen tehoin 2+1, Kati Koskelin tehoin 1+1 ja Heidi Mattila ja Emmi Merelä kumpikin myös yhdellä osumalla.

RNK:n maalijuhlaa kotihallissa

RNK Flyers otti runkosarjan viimeiselle sijalle jääneestä Ilveksestä huiman 17-4 voiton. Ilveksen putoaminen karsintasarjaan oli jo varmistunut ennen päivän ottelua, kuten myös raisiolaisten pääsy jatkosarjaan.

RNK aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi jo ensimmäisessä erässä neljän maalin johtoasemaan. Erän lopussa Ilves pääsi kaventamaan, mutta maaliero oli jo ensimmäisessä erässä tehty riittäväksi. Toisessa erässä nähtiin kolme raisiolaismaalia lisää. Raisiolaisten maalijuhlat jatkuivat myös pitkän erätauon jälkeen ja kolmannessa erässä vieraille kirjattiin viisi maalia. Kolmannen erän aikana myös Ilves onnistui maalinteossa kahdesti.

Neljännessä erässä nähtiin jälleen viisi maalia raisiolaisten mailoista, kun Ilves taas onnistui maalilla enää kertaalleen, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimalla emäntiään vastaan.

Raision Susanna Tapani nousi jälleen esiin RNK:n maalitykkinä, sillä hän viimeisteli ottelussa tehot 6+4. Tehot 2+2 kirjattiin Henna Mantereelle, Marianna Kuikolle ja Janita Järviselle. Kahteen maaliin ylsi myös Taru Kylä-Kaila. Yhden maalin ottelussa teki Enni Ojala, Reetta Nikkola ja Anniina Elo

Lili Reunanen iski renkaan RNK:n verkkoon kahdesti ja muut kaksi Ilveksen maalia teki Luna Reunanen ja Sonja Hyökyvaara

Blue Rings kärsi niukan tappion LL-89:ä vastaan

Lapinlahdelta Tuusulaan vieraiksi saapunut LL-89 otti emännistään niukan 6-7 voiton lauantain ottelussa.

Ensimmäinen erä meni jo vieraille, kun LL-89 siirtyi kahden maalin johtoasemaan. Otteluparin edellinen kohtaaminen päättyi lukemiin 15-10, eikä aivan samanlaista maalijuhlaa kuitenkaan päästy todistamaan. Toisen erän alkupuoliskolla Blue Rings onnistui tasoittamaan ottelun kahteen kahteen peräti kahdella alivoimamaalilla. Vierasjoukkue kuitenkin viimeisteli renkaan maaliin vielä kahdesti ennen kuin summeri soi merkaten ottelun puoliväliä.

Toinen erä päättyi lapinlahden ylivoimamaaliin ja myös kolmas erä aukesi samalla tavalla: vieraat iskivät renkaan maaliin erän yhdeksännellä sekunnilla. Tuusulalaiset kavensivat kolmeen viiteen, mutta LL-89 onnistui venyttämään jälleen johtoaan erän loppupuoliskolla. Neljäs erä tasoitti ottelua entisestään ja maalit syntyivät Blue Ringsin hyväksi.

Blue Rings aloitti neljännen erän räväkästi iskemällä renkaan maaliin 13 sekunnin kohdalla. LL-89 sen sijaan saatteli renkaan maaliin seitsemättä kertaa parin minuutin kuluttua. Blue Rings sai kirivaihteen päälle erän lopussa ja kavensi ylivoimalla viiteen seitsemään. Viimeisellä peliminuutilla kotijoukkue iski vielä toisen kavennusmaalin, mutta aika oli tänään vieraiden puolella ja kiri loppui kesken.

Anne Pohjola ylsi tänään Kiekko-Espoon Väyrysen kanssa samoihin pisteisiin 5+2 tehoillaan. Lapinlahden kahdesta muusta maalista vastasi Marjukka Virta ja Minka Levander. Blue Ringsin Camilla Ojapalo iski tehot 3+1 ja Elina Tahvanainen tehot 2+1. Yhteen maaliin ylsi myös Ida Adler

Ykkössarjassa ei yllätyksiä

Ykkössarjassa nähtiin neljä ottelua, joissa voitot menivät Haukoille, Seiskoille, Jyskeelle ja VG:lle. Yllätyksiä ei siis ykkössarjassa tänään nähty ja paikat karsintasarjassakin oli jo tiedossa piste-eron ollessa sen verran suuri kolmen parhaan joukkueen ja muiden välillä. Haukat voitti LuKi-82:n tiukasti numeroin 4-3 Järvenpäässä pelatussa ottelussa, Seiskat otti vieraissa 10-7 voiton Lukosta, Jyske voitti FoPS:n kotonaan numeroin 5-3 ja EKS taipui kotiottelussa sarjakärki VG-62:lle numeroin 5-8.

SM-karsintasarjaan nousee kolmen kärki VG-62, Jyske ja Haukat ja loput viisi joukkuetta jää pelaamaan ykkössarjan mestaruudesta.