Lahti voittoon SM-jatkosarjan avauksessa: Kiia Ollila ottelun ratkaisijana

29.01.2021 08:45

Ringeten SM-jatkosarja jatkui koronatauon jälkeen ottelulla Lahti – Blue Rings. Tiukassa kamppailussa nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla.

Lahden torstai-illassa nähtiin odotuksien mukainen, erittäin tiukka kamppailu. Ottelu oli tiivistahtinen ja sen ratkaisua saatiin odottaa aina viime minuuteille asti. Molemmat joukkueet olivat takuulla odottaneet pelitauon päättymistä, mutta ottelun alku oli varovainen. Ensimmäinen täysosuma nähtiin ajassa 2:25, kun Iida Kavonius täräytti renkaan Blue Ringsin verkkoon Tanja Elorannan ja Mia Huvisen syötöistä. Blue Ringsin vastausta ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa, sillä se nähtiin heti seuraavassa vaihdossa, kun teräväliikkeinen Elina Tahvanainen toi joukkueensa tasoihin 21 sekuntia myöhemmin Camilla Ojapalon ja Milja Veilon syötöistä.

Lahti sai toiseen erään salama-alun, kun Tanja Eloranta onnistui viemään joukkueen johtoon ylivoimalla vain 25 sekunnin pelin jälkeen. Tämän jälkeen seuraavaa osumaa saatiinkin odotella tovi, kunnes alkoi tapahtua. Blue Ringsin Sanni Rask tasoitti ottelun ajassa 20:18 Jenna Vekkelin ja Camilla Ojapalon syötöistä. Lahti ei kuitenkaan antautunut, vaan ärhäköityi ja siirtyi jälleen johtoon pippurisen Kiia Ollilan maalilla. Johtoa lisäsi ajassa 22:00 Essi Sarmala. Blue Rings tuli kuitenkin peliin mukaan vielä erän viimeisellä minuutilla Riina Sallisen täysosumalla. Näin pitkälle erätauolle siirryttiin tapahtumarikkaan toisen erän jälkeen kotijoukkueen johtaessa 4–3.

Kolmannessa erässä Blue Rings käynnisti hurjan takaa-ajon, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Joukkue tuli tilanteisiin kovaa, kuten pitääkin, muttei säästynyt jäähyiltä. Erän ainoasta maalista vastasi Lahden Roosa Ravantti. Täysosuman syöttäjinä toimivat Eloranta sekä maalivahti Katariina Ek.

Viimeisessä erässä Blue Rings jatkoi uurastustaan ottelun kaventamiseksi ja onnistuikin siinä Elina Tahvanaisen illan toisella osumalla Ojapalon ja Sallisen syötöistä. Maalia seuraava vaihto koitui kuitenkin joukkueen kohtaloksi, sillä Lahden Kiia Ollila sai venytettyä Lahden johdon jälleen kahteen maaliin vain 20 sekuntia kavennuksen jälkeen. Osuma jäi ottelun ratkaisumaaliksi, sillä Blue Ringsin takaa-ajo ei Salla Naakan ottelun lopussa nähdystä kavennusmaalista huolimatta auttanut, vaan pisteet jäivät tiukan ottelun jälkeen Lahteen maalein 6–5.  Kovasta pommituksesta kertoi, että Lahden Katariina Ek kirjautti ottelussa pöytäkirjaan 42 torjuntaa. Blue Ringsin maalivahdille Junella Riikoselle taas kertyi ottelussa 32 torjuntaa. Ottelun tehokkaimpina toimivat Lahden Tanja Eloranta (1+3) ja Blue Ringsin Camilla Ojapalo (0+4).

Lahti – Blue Rings  6–5 (1–1, 3–2, 1–0, 1–2)