Sarjat toden teolla käyntiin tauon jälkeen: SM-jatkosarjassa Nokian Salonen tehokkaana

30.01.2021 21:00

Ringeten naisten kilpasarjat käynnistyivät pandemiatauon jälkeen lauantaina kuuden ottelun voimin. SM-sarjassa voittoihin venyivät Kiekko-Espoo ja Nokia. Karsintasarjassa avauspisteet menivät Helsinkiin ja Tampereelle. Ykkössarjassa voiton veivät NSR ja FoPS.

SM-sarja

Nokia vei maali-iloittelun nimiinsä Lapinlahdella

Lapinlahdella nähtiin lauantaina runsasmaalinen, mutta tasainen kamppailu. Lapinlahti sai otteluun myös lisävoimaa, kun Amanda Harju palasi kokoonpanoon äitiyslomansa jälkeen. Kotijoukkue sai otteluun hyvän alun, kun Anne Pohjola vei Lapinlahden johtoon kahden naisen ylivoimalla. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan nähty enempää maaleja, vaikka vaarallisehkoja tilanteita nähtiinkin ottelun tasaisen luonteen mukaisesti molemmissa päissä.

Toiseen erään jäälle luisteli profiiliaan nostanut Nokia. Tehokkaalla pelipäällä ollut Roosa Salonen toi joukkueen tasoihin alivoimalla ajassa 20:18. Tämän jälkeen vierailijat ottivatkin ohjat käsiinsä ja nakuttelivat taululle jo melko vakuuttavan tuntuisen 4–1-johdon, kunnes Pohjola kavensi lukemia. Nokia onnistui kuitenkin kuittaamaan kavennuksen vielä ennen erän loppua Jenni Linnamäen täysosumalla.

Kotijoukkue ei kuitenkaan ollut antanut periksi, vaan tuli kolmanteen erään tiukasti. Anne Pohjola ja Marjukka Virta toivat joukkueen tasoihin ennen kuin erä oli ehtinyt vanheta viittä minuuttia. Erän loppupuolella joukkue siirtyi johtoon Niina Piiroisen ylivoimamaalilla. Näin viimeiseen erään lähdettiinkin kotijoukkueen komennossa lukemin 6–5.

Viimeisessä erässä molemmat joukkueet pelasivat erittäin tiivistä karvauspeliä, eikä turhiin renkaanmenetyksiin ollut varaa kummallakaan. Nokia onnistui kuitenkin maalinteossa paremmin kuin Lapinlahti. Elina Raesola toi joukkueen tasoihin ja Emmi Merelä vei sen johtoon. Kun vielä Jenni Linnamäki onnistui maalinteossa, tuntui ottelu ratkenneen. Lapinlahden Niina Piiroinen oli kuitenkin toista mieltä ja tykitti renkaan kahdesti ohi nokialaismaalivahti Kaisa Katajiston viimeistellen samalla puhtaan hattutemppunsa: kolme peräkkäistä täysosumaa. Ottelu ratkesi lopulta aivan viime minuuteilla, kun varmassa vireessä ollut Roosa Salonen ratkaisi pelin viimeistelemällä kaksi tyylikästä maalia. Näin Nokia vankisti asemiaan sarjataulukossa Kiekko-Espoon kannassa. Ottelun parhaina palkittiin Nokialta vakuuttavat tehot 4+4 kirjauttanut Roosa Salonen ja Lapinlahdelta hattutempun viimeistellyt Niina Piiroinen.

Oli mukava päästä pelaamaan pitkästä aikaa! Ottelu oli odotetusti tiukka ja vauhdikas. Pääsääntöisesti pelasimme hyvin meidän omaa peliä, mutta ottelun aikana tuli pieniä notkahduksia, joista vastustaja pääsi rankaisemaan heti. Huomenna uutta peliä kohti”, tiivisti Lapinlahden Veera Lyytikäinen pelin tunnelmia.

”Tosi kivaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa! Lähdettiin nauttimaan pelaamisesta. Missään vaiheessa ei usko loppunut omaan tekemiseen, vaikka peli aaltoili. Köpi (Kaisa Katajisto) oli peto tänään ja antoi meille mahdollisuuden voittaa. Koko joukkueena onnistuttiin ja jokainen täytti oman ruutunsa.

Kiekko-Espoo vahvisti asemiaan SM-jatkosarjan kärjessä

Kiekko-Espoo pääsi tappiottomalla pelillä ja runkosarjan voittajana lähtemään SM-jatkosarjaan suurimpien lähtöpisteiden turvin. RNK taas lähti lauantain otteluun hienoisena haastajana. Kiekko-Espoo pääsi ottelussa jo turvallisen tuntuiseen 0–4-johtoon, kunnes kotijoukkue tuli mukaan peliin. Pelipäällä ollut Marianna Kuiko kavensi ensin pelin alivoimalla ja viimeisteli sen jälkeen vielä komean ylivoimamaalin. Näin toisen neljänneksen jälkeen taululla olivat kutkuttavat 2–4-lukemat Kiekko-Espoon hyväksi.

Kolmas erä käynnistyi espoolaisten alivoimalla Maija Väyrysen istuessa neljän minuutin rangaistusta. RNK ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. Erän lopussa Espoo pääsi ratkaisemaan ottelun viimeistellen kolme maalia, joista vastasivat Maija Väyrynen, Tanja Ahonen ja Katariina Kurikko. Viimeiseen eräään RNK:n maalille luisteli Heidi Alatalo, ja joukkue jatkoi vimmattua maalien metsästystä. Espoon maalissa urakoinut Meini Kärnä ei kuitenkaan antanut varmoilla otteillaan kotijoukkueelle juuri mahdollisuuksia. Näin Espoo vei ottelusta pisteet mennessään lukemin 10–4. Ottelun parhaina palkittiin Espoon Katariina Kurikko ja RNK:n Reetta Nikkola.

”Tauko näkyi pelissä ehkä pienenä häsellyksenä. Tunnelma oli sellainen kuin jatkosarjassa kuuluukin olla, vaikka katsojia ei ollutkaan. Peli oli tasaista ja kovaa, vaikka maaliero lopussa venyikin. Huomiselle jää vielä parannettavaa, mutta innolla odotamme tuplapeliviikonlopun toista ottelua”, kommentoi RNK:n Marianna Kuiko.

”Pakko myöntää, että tauko näkyi jonkin verran otteissamme, ja ottelu muistutti välillä enemmän pingistä kuin ringetteä. Oli ihana päästä taas pelaamaan, ja saimme vielä tärkeät pisteet mukaan, joten fiilis on luonnollisesti hyvä. Karvaus on ollut meillä treeneissä yhtenä isona teemana, ja tänään onnistuimme siinä hyvin. Useampi maali taisi saada alkunsa hyökkäyspään karvausvoitosta. Lisäksi Meini Kärnä pelasi maalissa todella hyvän pelin ja otti muutaman game saverin”, summasi Espoon Katariina Kurikko.

SM-KARSINTASARJA

Helsinki aloitti SM-karsintasarjan voitolla

Helsingin Oulunkylässä nähtiin SM-karsintasarjan ensimmäinen ottelu, jossa olivat vastakkain Helsinki Ringette ja VG-62. Joukkueiden peli oli ottelutauon jäljiltä vielä hieman hakemista, mutta pisteistä taisteltiin viimeiseen asti. Helsinki aloitti maalinteon ajassa 7:29, kun Kia Kosunen paukutti renkaan VG:n verkkoon Taru Hämäläisen syötöstä. Maalista sisuuntunut VG tuli kuitenkin tasoihin Sonja Peren ylivoimamaalilla ja meni vielä ohi, kun Erika Viro vei joukkueen johtoon ajassa 13:02. Helsingin Meeri Lonka tasoitti ottelun heti erän viimeisen minuutin alussa ensimmäisellä SM-sarjamaalillaan, mutta VG:n Ida Tuomi kuittasi johdon takaisin vielä ennen päätössummerin soittoa. Toisessa erässä kumpikaan joukkueista ei onnistunut maalinteossa, joten pitkälle erätauolle siirryttiin VG:n johtaessa edelleen 3–2.

Kolmannessa erässä ottelun hallinta alkoi siirtyä kotijoukkueelle. VG:n mahtisuorituksista vastasi maalissa ahkeroinut Peppi Nurmi, jolle kertyi erän aikana 18 torjuntaa Helsingin Heidi Kauremaan joutuessa töihin vain kuudesti. Erän ainoasta täysosumasta vastasi pelin tasoittanut Helsingin Fanny Impilä. Näin ottelun ratkaisu siirtyi neljänteen erään. Voittomaali syntyi lopulta pelipäällä olleen Jenna Hakkaraisen mailasta ajassa 50:08.

”Pitkä pelitauko näkyi molempien joukkueiden otteissa, mutta vauhdikkaissa merkeissä saatiin sarja käyntiin. Kokemus ja tilannevoima ratkaisivat tänään voiton kotijoukkueelle. Maalivahtimme Peppi Nurmi piti meitä tänään pystyssä ja antoi meille mahdollisuuden taistella sarjapisteistä. Huomenna jatketaan kotona Ilvestä vastaan. Saamme puolustuspäähän lisää leveyttä, kun kaksi puolustajaamme palaa kokoonpanoon”, luonnehti VG:n joukkueenjohtaja Sami Pere ottelun jälkeisiä tunnelmia.

”Oli kiva päästä pelaaamaan tauon jälkeen, mutta ihan omalle tasollemme emme yltäneet. Voitto oli meille tärkeä ja tiistaina jatketaan toivottavasti paremmissa merkeissä”, kommentoi Helsingin Emma Tuomanen.

Ilves kyni kotonaan Haukat

Tampereen illassa kohtasivat Ilves ja Haukat. Alku oli hieman tunnustelevaa, kunnes vieraiden Minna Laakso avasi maalihanat ajassa 4:19. Tämän jälkeen kotijoukkue heräsi horroksestaan ja otti ohjat käsiinsä. Neea Turusen kahdella ja Petra Hyökyvaaran yhdellä osumalla. Toisessa erässä Ilves karkasi vastustamattomaan 7–2, johtoon, jota Haukat ei pystynyt enää pelin lopussa kuromaan kiinni.

Kaksi jälkimmäistä erää olivat erittäin tasaisia, vaikka Ilves onnistuikin luomaan enemmän maalipaikkoja Haukkojen päähän. Ottelun tehokkaimpina onnistuivat edukseen erottumaan Ilveksen Neea Turunen (2+3), Lili Reunanen (1+4), Emilia Salonen (3+1) ja Luna Reunanen (1+3).

”Peli oli vauhdikas. SM-karsintasarjan avaus oli odotetun kovatasoinen ja kaveri oli kaukalossa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Loppulukemista huolimatta saatiin onnistumisia laajalla rintamalla, mutta paljon jäi myös parannettavaa ja hampaankoloon tulevia pelejä varten”, tiivisti Haukkojen Iida Lehtonen.

YKKÖSSARJA

Forssa vei pisteet Luvialta: Mikkolalle hattutemppu

Luvialla takana oleva pelitauko näkyi tahmeana alkuna. Ottelua ehdittiin pelata pitkälle toiseen erään, ennen kuin Kotijoukkueen Krista Järvelin laukoi avausmaalin Roosa Rantaniityn ja Martta Ukkosen syötöistä. Forssan Aada Sipponen toi vieraat kuitenkin tasoihin ylivoimalla Luvian Elina Jokisen jäähyillessä. Erän lopussa Forssan Linda Mikkola otti ohjat käsiinsä ja pommitti joukkueelleen kaksi täysosumaa, joten pitkälle erätauolle siirryttiin Forssan johtaessa 3–1. Tilanteita ottelun alkupuoliskolla syntyi kuitenkin paljon molempiin päihin. Forssan Laura Kari torjui kahdessa ensimmäisessä erässä 18 kertaa ja Luvian Emilia Kallio 21 kertaa.

Kolmas erä ehti vanheta vajaat kaksi ja puoli minuuttia, kun FoPS:in Iina Pohjalainen onnistui ujuttamaan renkaan Luvian verkkoon. Tämän seurauksena kotijoukkue vaihtoi maalin suulle Inka Laivosen, mutta sekään ei tällä kertaa auttanut joukkuetta pääsemään peliin kiinni. Neljännessä erässä FoPS maalasi vielä kolmesti ja vei näin pisteet ottelusta maalein 7–1. Merkillepantavaa on, että kaksi neljännen erän maaleista syntyi alivoimalla. Ottelun tehonaisena kunnostautui tehot 3+1 kirjauttanut Linda Mikkola.

”Peli oli alusta lähtien melko tahmeaa, emmekä missään vaiheessa päässeet omalle tasollemme. Maalipaikkoja saimme kyllä luotua, mutta viimeistely puuttui. Vastustaja puolestaan rokotti meitä omista paikoistaan. Tästä on suunta ylöspäin ja omalle tasolle!”, totesi LuKi:n Sanni Koivunen.

NSR selkeästi Lukkoa vahvempi

Nurmijärveläinen NSR sai kotonaan vastaansa Lukon. Emännät eivät jättäneet ottelussa mitään arvailujen varaan. NSR meni johtoon jo 33 sekunnin pelin jälkeen, kun Nea Asumaa tinttasi renkaan Lukon verkkoon Anniina Kemppaisen syötöstä. Lukon Jenna Rakkolainen toi joukkueen Roosa Sarasmäen syötöstä tasoihin ylivoimalla ajassa 12:49, mutta sen jälkeen NSR meni menojaan. Joukkue latoi ensimmäisen erän loppuun vielä kaksi täysosumaa, joista vastasivat Noona Roivainen ja Anniina Kemppainen.

Toinen ja kolmas erä mentiin täysin kotijoukkueen komennossa. Nea Asumaa viimeisteli hattutemppunsa jo toisessa erässä. Pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa ottelua 7–1. Kolmannessa erässä Lukon Rakkolainen onnistui kaventamaan tilannetta, mutta NSR:n maalinteko toimi laajalla rintamalla eikä antanut näin armoa vieraille. Neljäs erä oli näin ollen enää muodollisuus ja ottelu päättyi lopulta NSR:n voittoon 11–3.

”Oli ihanaa unohtaa korona ja nauttia pelaamisesta. Toivottavasti kausi jatkuu ja saamme pelit pelattua. Vastustaja oli tänään liikkeellä nopeammalla jalalla. Pelimme oli tauon jäljiltä vähän tahmeaa, vaikka hyviäkin juttuja oli mukana. Vastustaja rokotti meidän virheistämme”, analysoi Lukon valmentaja Sari Rehelmä.