Kevät lähestyy ja pelit kovenee - lapinlahtelaiset kohtaavat Lahden hyvillä mielin

05.02.2021 18:21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

SM-karsintasarjan ottelu VG-62 ja Ilveksen välillä korkkaa viikonlopun kilpasarjojen ottelut. SM-jatkosarjaa pelataan lauantaina kolmen ottelun verran ja SM-karsintasarjan ja Ykkössarjan ottelut jakautuvat lauantain ja sunnuntain välille. Ykkösessä alkusarjan yhdellä tappiolla voittanut VG-62 lähtee hakemaan karsintasarjan ensimmäisiä pisteitään Ilvekseltä kotiottelussaan ja Helsinki kohtaa Jyskeen kotonaan.

Helsinki ja Jyske ovat Ilveksen rinnalla kukin tasapisteissä neljällä pisteellä, kahden pelatun ottelun voimin ja joukkueet kohtaavat lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Sekä Jyske, että Helsinki on karsintasarjassa ottanut voiton VG:stä ja Haukoista, joten joukkueilta voidaan odottaa tasaista ottelua. Ilves sen sijaan on ottanut lauantain otteluparistaan jo yhden 4-6 voiton, kun VG lähtee neljänteen karsintasarjan otteluun pisteettä.

Sunnuntaina karsintasarjassa kohtaavilta Helsingiltä ja Ilvekseltä voinee odottaa myös tiukkaa taistoa. Molemmat joukkueet pelasivat SM-runkosarjassa ja, kuten aiemmin sanottu, tasapisteissä kahden ottelun jälkeen. Haukat, joka on VG:n tavoin toistaiseksi hävinnyt kaikki kolme otteluaan haastaa sunnuntaina Helsingin.

SM-sarjassa juhlitaan saavutuksia ja pelataan tiukkoja otteluita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marjukka Virta palkittiin Lapinlahdella 600 pelatusta SM-sarjaottelusta. Kuvassa vasemmalta: Marjukka Virta, Ismo Hyvönen, Harri Laitinen ja Anu Pitkänen. Kuva: Suvi Huttunen

 

Kolmesta SM-sarjapelistä yksi, RNK Flyersin ja Blue Ringsin välinen ottelu näytetään Ringette Livessä (entinen Ringette-TV). Kahdessa muussa ottelussa toisensa kohtaavat Kiekko-Espoo ja NoU ja LL-89 Say Cheese ja Lahti Ringette.

Lapinlahdella juhlitaan Marjukka Virran upeaa 600 pelatun SM-sarjaottelun suoritusta, eikä maalivahti Tiina Tenhunenkaan ole kaukana 300 ottelusta. Virralla tuli syksyllä täyteen upea saavutus neljäntenä pelaajana Suomessa, kun samaan on aiemmin yltänyt Kirsi Pukkila, Suomeen ja SM-sarjaan tällä kaudella paluun tehnyt Petra Ojaranta ja Elina Raesola. Virta palkittiin viime viikonloppuna kotiottelussa Lapinlahdella. Tenhusella otteluita on kertynyt SM-sarjassa tähän mennessä 299, mutta valitettavasti rajapyykkiä ei vielä tässä ottelussa päästä juhlistamaan, sillä hän ei ole viikonloppuna kokoonpanossa. 300 ottelua tulee siis täyteen viikon päästä Raisiossa ja Tenhunen palkitaan 21.2. Lahdessa.

Sekä Lapinlahdella, että Lahdella on takana kaksi ottelua jatkosarjassa ja otteluvoittoja on kummallekin kertynyt yksi. Runkosarjassa LL-89 voitti Lahden kummassakin ottelussa reiluin lukemin, mutta Lahti on aiemminkin pystynyt haastamaan kärkijoukkueita. Lapinlahdellakin ottelua odotetaan hyvällä fiiliksellä.

- Hyvillä mielin lähdetään Lahtea vastaan parantamaan omaa peliä viime viikonlopun opit taskussa, 600 ottelua juhliva Marjukka Virta kertoo ottelua edeltävällä viikolla.

- Kausi on ollut taas poikkeuksellinen, mutta se ei silti poista sitä, että kevät on tulossa ja sehän on tällaiselle konkarillekin parasta aikaa, pelit kovenee ja aurinko alkaa lämmittämään, Virta kertoo pilke silmäkulmassa, Pelejä on todellakin vähemmän edessä, kuin takana, joten yritän vaan nauttia jokaisesta.

Lapinlahdella Virran lisäksi palkitaan myös Suvi Huttunen viime vuoden Vuoden Ringettemedia -palkinnolla. Huttunen ylläpitää suosittua @weheartringette -tiliä Instagramissa.

Jatkosarjan häntäpäätä kahdella tappiolla pitävä Blue Rings lähtee haastamaan RNK:ta, jolla on kahdesta jatkosarjan ottelusta tilillään yksi voitto ja yksi tappio. Runkosarjassa kumpikin on ottanut toisistaan yhden voiton, joten ottelun lopputulosta on vaikea ennustaa. Kiekko-Espoo ja Nokia ovat pitivät kärkisijoja runkosarjassa ja johtavat tällä hetkellä myös jatkosarjaa, joten joukkueiden välillä tullaan varmasti näkemään laaturingetteä. Kiekko-Espoo jatkaa viikonloppuun yhä voittamattomina, kun taas nokialaisilla on kaudelta takanaan neljä tappiota, joista kaksi lauantain vastusta vastaan runkosarjassa.

Ykkösessä tiedossa tiukkaa taistelua

Ykkössarjassa NSR haastaa FoPSin ja LuKi-82 kohtaa Lukon. Toistaiseksi ykkösessä on pelattu vasta kolme ottelua, mutta alkusarjan perusteella molemmista otteluista voidaan odottaa tasaisia. Sunnuntain FoPS – LuKi-82 ottelua kannattaa seurata myös mielenkiinnolla, sillä otteluparin historia on myös varsin tasainen, vaikkakin luvialaiset ovat ottaneet forssalaisista voiton kahdesti. Sunnuntaille aikataulutettu EKS - NSR ottelu on peruttu ja siirretään uuteen ajankohtaan. 

SM-jatkosarja

Lauantai 6.2.

NoU Ringette - Kiekko-Espoo, klo 14:00, Nokian jäähalli            

RNK Flyers - Blue Rings, klo 15:00, Kerttulan jäähalli 1 Ringette Live

LL-89 – Lahti, klo 15:00, Lapinlahden jäähalli

SM-karsintasarja

Lauantai 6.2.

VG-62 – Ilves, klo 12:20, Kuparivuoren Aurinkoareena

Helsinki – Jyske, klo 13:00, Vuosaaren jäähalli

Sunnuntai 7.2.

Ilves – Helsinki, klo 12:30, Tesoman jäähalli

Jyske – Haukat, klo 18:00, Laitilan jäähalli

Ykkössarja

Lauantai 6.2.

NSR – FoPS, klo 15:00, Klaukkalan jäähalli

LuKi-82 – Lukko, klo 16:30, Luvian jäähalli

Sunnuntai 7.2.

FoPS – LuKi-82, klo 12:30, Forssan jäähalli 1