Taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy kaikissa sarjoissa

12.02.2021 10:35

Kuva: Jouni Valkeeniemi

Tällä viikolla kaikissa sarjoissa saadaan ensimmäinen kierros päätökseen. SM-jatkosarjan ensimmäiset ottelut enteilevät erityisen jännittävää pudotuspelikevättä, kun jo ensimmäisten pelien aikana joukkueet ovat ehtineet pelata ristiin keskenään: Lapinlahti kärsi kevään ainoan tappionsa Nokialle, jonka taas neljäntenä oleva RNK peittosi selkein lukemin 5-10 viime viikonloppuna. Tästä sisuuntuneena Nokia kuitenkin kääri voiton seuraavana päivänä Kiekko-Espoosta, joka oli onnistunut pysyttelemään siihen asti täysin voittamattomana.

Myös pudotuspeliviivan tienoilla käydään tiukka taisto neljännestä sijasta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä viivan alapuolella viidentenä oleva Lahti on RNK Flyersia vain kolme pistettä perässä. Tämä antaa erityislatauksen tulevalle sunnuntaille joukkueiden keskinäiseen kohtaamiseen. Sarjassa kuudentena oleva Blue Rings ei ole toistaiseksi avannut jatkosarjan pistetiliään, mutta heitäkään ei ole vielä kirjoitettu ulos tämän kevään playoffeista.

 

Blue Rings hakee yllätystä kotiareenallaan

Kuva: Timo Kupiainen

Blue Ringsillä on edessään tiukka viikonloppu, kun se kohtaa SM-jatkosarjan kaksi tämänhetkistä kärkijoukkuetta. Ensin tuusulalaiset saavat lauantaina vastaansa ärsytetyn Kiekko-Espoon, joka kärsi kauden ensimmäisen tappionsa edellisessä ottelussaan Nokialla. Tuusulassa odotetaan jatkosarjan kotiavausta innolla:

"Tämä viikko on valmistauduttu hyvin käymällä läpi Kiekko-Espoon ja Nokian pelitapoja, ja yritetty löytää meidän iskun paikat. Lauantain ottelusta odotetaan vauhdikasta ja kovaa taistelua", povaa Blue Ringsin hyökkääjä Minna Seppälä.

"Jotta pisteet jäisivät Tuusulaan, meidän täytyy olla maalinteossa tehokkaampia kuin edellisissä otteluissa - etenkin kun tiedetään vastustajan tehokas hyökkäysrosteri", Seppälä jatkaa.

Lauantain toisessa ottelussa RNK Flyers kohtaa kotonaan Lapinlahden. Ennakkoasetelmat kamppailuun ovat herkulliset RNK:n majaillessa vain pisteen päässä Lapinlahdesta. Molemmat joukkueet lähtevät kohtaamiseen kahden ottelun voittoputkessa. Kolmannessa ottelussa Lahti puolestaan haastaa Nokian.

 

Ystävänpäivän otteluista kärkikamppailu suorana Ringette LIVEstä

Sunnuntaina playoff-tanssiparien haku jatkuu kiivaana Espoossa, kun sarjakärki Kiekko-Espoo kohtaa viikonloppuun kolmantena lähtevän Lapinlahden. Tätä herkkupalaa voit jännittää kotisohvallasi ja katsoa ottelun suorana Ringette LIVEstä.

Toinen pudotuspelien kannalta kutkuttava kohtaaminen nähdään Lahdessa, kun kotijoukkue Lahti ja RNK Flyers taistelevat jatkosarjan neljännestä sijasta ja viimeisestä pudotuspelipaikasta. RNK:n vastuuvalmentaja Susanna Laulumaa odottaa kovaa ja vauhdikasta peliä. 

"Alkusarjassa otteluvoitot menivät 1-1 ja nyt pelataan playoff-paikasta, joten helpolla pisteet eivät tule irtoamaan. Lahti on erityisen vaarallinen kotikentällään pienessä kaukalossa", Laulumaa painottaa.

Myös Lahden hyökkääjä Essi Sarmala peräänkuuluttaa ehjää neljää erää.

"Sunnuntaina pyritään pelaamaan tasaiset 60 minuuttia rennosti, täysillä ja viikon teemoihin keskittyen, jotta pisteet jäisivät Lahteen. Tämän viikon treeneissä ollaan hiottu kolmiota ja hyökkäyspeliä kuntoon vastustajan pelityyliä silmällä pitäen", Sarmala toteaa.  

Joukkueet ovat toisilleen tutut jo alkusarjan kohtaamisista, ja molemmat joukkueet mainitsevat vastustajan maalintekotaidon isoimmaksi aseeksi, joka tulee saada kuriin. Yksi raisiolaisille tuttu pelaaja nouseekin Laulumaan listalle:

"Lahti on hyvin tasainen joukkue, mutta erityisesti Elorannan Tanja on ollut tehokas vanhaa seuraansa vastaan, joten hänen kanssaan täytyy olla hereillä", Laulumaa summaa.

Sunnuntain kolmannessa kamppailussa kohtaavat Nokia ja Blue Rings. Blue Rings pääsee lähtemään otteluun selkeästä haastajan asemasta Nokian viedessä nimiinsä molemmat alkusarjan ottelut yhteismaalierolla 26-6. Blue Rings on kuitenkin tottunut pelaamaan paineen alla, minkä se osoitti syksyllä alkusarjassa noustessaan loppukierrosten voitoillaan mukaan ylempään SM-jatkosarjaan.

 

Haukat lähtee avaamaan SM-karsintasarjan pistetiliään kotiareenalla

Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarjassa vietetään neljän ottelun viikonloppua. Ottelurupeama käynnistyy Järvenpäässä, jossa kotijoukkue Haukat kohtaa Naantalin. Joukkueet ovat ehtineet kohdata toisensa kahdesti jo alkusarjassa, jolloin molemmat ottelut päättyivät VG-62:n niukkaan voittoon. Nyt Haukat lähtee hakemaan revanssia ja avaamaan SM-karsintasarjan pistetilinsä.

"Meidän tavoitteenamme on jatkaa nousujohteisesti siitä, mihin jäimme tämän sarjan toistaiseksi parhaassa pelissämme Jyskettä vastaan. Oma pää tukkoon ja maalihanat auki", Haukkojen vastuuvalmentaja Tommi Tuominiemi toteaa.

Sunnuntaina Haukkojen kotiareenalle saapuu vieraaksi puolestaan Ilves. SM-runkosarjasta kokemusta kartuttanut Ilves kuritti Haukkoja ensimmäisessä ottelussa lukemin 10-2. Tuominiemi odottaa myös tästä ottelusta tasaista ja vauhdikasta.

"Meidän täytyy löytää ryhtiä kaksinkamppailuihin, röyhkeyttä kolmiopeliin ja rentoutta maalintekoon. Näihin asioihin olemme keskittyneet tämänkin viikon harjoituksissa ja mielestäni saaneet näitä asioita viilattua jälleen askeleen eteenpäin. Viikonloppuna vastassa on erityyliset joukkueet, joita vastaan tulee löytää hiukan erilaiset taktiset jutut." Tuominiemi summaa.

Viikonlopun muissa otteluissa myös sarjaa tällä hetkellä johtava Helsinki urakoi kahdesti kohtaamalla kovimmat haastajansa peräkkäisinä päivinä: lauantaina he matkustavat Tampereelle Ilveksen kotiareenalle ja sunnuntaina matka jatkuu Jyskeen vieraaksi.

 

Ykkössarjan ainoassa ottelussa Luvia piti pintansa Lukkoa vastaan 

Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjan viikon ainoa ottelu pelattiin eilen torstaina, kun Lukko ja Luvia iskivät yhteen Raumalla. Joukkueet kohtasivat nyt jo toisen kerran viikon sisään, kun edellinen joukkueiden välinen kamppailu käytiin Luvialla viime viikonloppuna. Vaikka kyseinen kohtaaminen oli päättynyt Luvian selvänumeroiseen 14–5-voittoon, Lukko on myös onnistunut yllättämään tämänhetkisen sarjakärjen kertaalleen alkusarjassa. Tälläkin kertaa joukkueiden välillä nähtiin tasainen kamppailu.

Lukko aloitti ottelun selvästi terävämmin, ja Tytti Kantola avasi kotijoukkueen maalihanat reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Luvian Milla Rantanen ehti tasoittaa tilanteeksi 1–1, mutta tämän jälkeen Lukon Senni Komulainen pääsi ohittamaan Luvian maalilla pelanneen Inka Laivosen kahdesti. Näin ensimmäinen erä kirjattiin kotijoukkueen hyväksi 3–1. Toisessa erässä sarjakärki Luvia osoitti kuitenkin vaarallisuutensa. Krista Järvelin toi kahdella maalillaan Luvian tasoihin, ja erän lopussa Elisa Ukkonen onnistui viemään Luvian ensimmäistä kertaa johtoon. Näin pitkälle erätauolle lähdettiin kutkuttavissa 3–4-lukemissa.

Ottelun ratkaisun hetket nähtiin kolmannen erän alussa, kun Luvian kapteeni Sanni Koivunen taituroi renkaan Lukon verkkoon vieden joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. Ottelu pysyi äärimmäisen tiukkana loppuun asti, mutta kotijoukkue ei onnistunut enää kirimään eroa umpeen hyvästä paineistuksesta huolimatta. Näin tiukan taiston jälkeen pisteet lähtivät vierasjoukkueen mukaan loppulukemin 3–5.

"Pelin alussa huomasi, että Lukko oli valmiimpi ja ottelusta tulisi tiukka. Toisen erän lopussa saimme omasta pelistä kuitenkin kiinni, mutta peli pysyi tasaisena loppuun saakka. Tärkeästä voitosta ja pisteistä on hyvä fiilis, mutta erityisesti huolellisuuden ja viimeistelyn osalta jäi vielä parannettavaa", Luvian Henna Ahola tuumasi ottelun jälkeen.

Tappiosta huolimatta Lukon leirissä nähtiin joukkueen esityksessä myös paljon positiivista:

"Viime lauantain Luvia-pelin jälkeen valitsimme muutaman asian, joita harjoiteltiin ja pyrittiin parantamaan eiliseen peliin. Aika hyvin niissä onnistuttiin, mutta toistoja nämä asiat tietysti vaativat, että tulevat rutiiniksi." Lukon valmentaja Johanna Sarasmäki pohti ottelun jälkeen.

"Hyvästä paineesta huolimatta emme saaneet tehtyä maaleja. Tämä oli kuitenkin hyvä parannus joukkueelta lauantaiseen verrattuna, ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin peleihin", joukkueen kapteeni Alisa Neuvonen lisäsi.

 

Tällä viikolla Ykkössarjassa saatiin myös ikäviä uutisia, kun EKS joutui luopumaan sarjapaikastaan vallitsevien olosuhteiden takia (tiedote). Näin Ykkössarja pelataan loppuun neljän joukkueen kesken.

 

Viikonlopun ottelut

SM-jatkosarja

Lauantai 13.2.    

14:00 RNK Flyers - LL-89, Kerttulan jäähalli 1    

14:00 Blue Rings - Kiekko-Espoo, Tuusulan jäähalli 1    

14:30 Lahti - NoU Ringette, SOL Areena Lahti

Sunnuntai 14.2. 

12:45 Kiekko-Espoo - LL-89, Tapiolan harjoitusjäähalli  Katso ottelu suorana Ringette LIVEstä

14:00 NoU Ringette - Blue Rings, Nokian jäähalli    

14:30 Lahti - RNK Flyers, SOL Areena Lahti

 

SM-karsintasarja

Lauantai 13.2.    

12:30 Haukat - VG-62, Järvenpään jäähalli    

17:30 Ilves - Helsinki, Tesoman jäähalli    

Sunnuntai 14.2.

13:30 Haukat - Ilves, Järvenpään jäähalli    

14:00 Jyske - Helsinki, Eurajoen jäähalli