Lapinlahti aiheutti Kiekko-Espoolle kauden toisen tappion

14.02.2021 21:15

Sunnuntaina pelattiin kolme SM-jatkosarjan ottelua sekä kaksi SM-karsintasarjan ottelua. Jatkosarjassa Kiekko-Espoo sai vieraaksi Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen, Nokian Urheilijat Tuusulan Blue Ringsin ja Lahti Ringette RNK Flyersin. Karsintasarjassa Helsinki Ringeten vieraaksi saapui Laitilan Jyske ja Jääurheiluseura Haukkojen kotikaukaloon Järvenpäässä luisteli Ilves Tampereelta.

SM-JATKOSARJA

LL-89 Say Cheese aiheutti kauden toisen tappion Kiekko-Espoolle (kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

Kiekko-Espoolle kauden toinen tappio

Edellispäivänä kumpikin joukkue oli voittanut tahoillaan, mutta Espoolla hyvän olon tunne kostautui kun vieraat taas lähtivät Maiju Ruotsalaisen ja Nelly Ylitalon sanoin eilisen työvoiton jälkeen entistä nälkäisempinä tähän otteluun. Espoo sai koneensa käyntiin vasta puoliajan jälkeen ja kunnolla peliin päästiin mukaan viimeisen erän pienten kenttämuutosten ja aktiivisemman karvauksen myötä, mutta tällöin oli jo liian myöhäistä.

Ottelun avausmaalin teki Lapinlahden Niina Piiroinen ajassa 2.41. Kotijoukkueen Maija Väyrynen tasoitti tilanteen ajassa 5.15. Anne Pohjola vei Lapinlahden jälleen yhden maalin johtoon ajassa 5.38 ja tuosta voidaan laskea Lapinlahden voittoaseman alkaneen. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi Lapinlahden maali (Piiroinen).

Toinen erä oli vieraiden hallintaa; kolme maalia, joista kaksi alivoimalla. Maalintekijöiksi kirjattiin Laura Kyllönen, Marjukka Virta ja Anne Pohjola.

Kolmas erä jatkoi toista erää; Lapinlahdelle kolme maalia, Kiekko-Espoo maaleitta. Kolmannen erän maalintekijöinä pistetiliään kartuttivat Pohjola, Kyllönen ja Virta.

Neljännessä erässä Kiekko-Espookin pääsi enemmän maalinteon makuun; ensin Maija Väyrynen kavensi tilanteeksi 2-9 ja reilun parin minuutin päästä Neea Virtanen tilanteeksi 3-9. Anne Pohjola kuittasi kuitenkin nopeasti ja kun seuraavakin maali kirjattiin Lapinlahdelle (tekijänä Veera Lyytikäinen), ei Kiekko-Espoon neljäs maali (tekijä Jonna Vähäkangas) enää tilannetta juurikaan parantanut. Ottelun viimesekunnille kirjattiin vielä Minka Levanderin alivoimamaali, jonka myötä tilanne Espoossa 4-12.

Kiekko-Espoon Katariina Kurikko antoi vieraille kaiken kunnian: ”Kaveri oli parempi oikeastaan kaikilla osa-alueilla. Tulos ei jätä mitään seliteltävää. Nyt pitää laittaa työhaalarit niskaan ja lähteä tekemään kunnolla duunia, jotta ensi viikonloppuna saadaan käännettyä kurssi.”

- Pelasimme täydet 60 min joukkueena hyvällä peli-ilmeellä. Pisteet ei irronnut helpolla, vaan jokaisen työpanosta tarvittiin niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa ja maalivahtipeli oli erinomaista, summasivat kokeneet puolustajat Maiju Ruotsalainen ja Nelly Ylitalo päivän ottelusta.

Blue Ringsin loppukiri ei riittänyt Nokialla

Eilen Blue Rings kärsi kotitappion Kiekko-Espoolle ja Nokia voitti vieraissa Lahden. Kolmen ensimmäisen erän ajan joukkueiden tämänpäiväinen kohtaaminen näytti tulostaulun lukemia katsottaessa selvältä, mutta neljännessä erässä Blue Rings aloitti kirin, joka vain alkoi liian myöhään käytettävissä olevaan aikaan nähden. Tarkalleen ottaen kirivaihde alkoi jo kolmannessa erässä, jolloin BR oli tilastojen valossa selkeästi laukaustilastoa hallitseva osapuoli.

Maalinteon ottelussa aloitti Nokia jo ajassa 2.07 (Kaisa Hurske). Toista maalia kotijoukkue juhli pelikellon näyttäessä aikaa 7.20 (Kati Koskelin).

Toisen erän puolivälin tietämissä Salla Naakka kavensi tilannetta, mutta kuitti tuli välittömästi, kun Mette Nurminen laukoi renkaan Blue Ringsin maaliin vain puolen minuutin pelin jälkeen.

Kolmas erä on tosiaan tilastojen valossa Blue Ringsin, mutta erän molemmat maalimerkinnät kirjattiin kotijoukkueen pelaajille. Ensin Hanna Ovaska ja vain 40 sekuntia myöhemmin Koskelin pääsi tuulettamaan syntynyttä maalia.

Neljännessä erässä vieraiden Ida Adler kavensi tilanteeksi 5-2 ja nelisen minuuttia myöhemmin Salla Naakka kirjautti taululle 5-3, mikä olikin ottelun lopputulos.

- Paikkoja oli enempäänkin, ja meillä on viimeistelyssä parantamisen varaa. Riina Marila vastustajan maalilla pelasi myös hyvin tänään. Hanna Ovaskan kauden eka maali tuli hyvään paikkaan, ja Nurmisen Meten veivailut hyökkäyspäässä olivat komeaa katsottavaa, yhteispohtivat Elina Raesola ja Kaisa Katajisto pelin jälkeen kommentteja kysyttäessä.

RNK Flyers voittoon Lahdessa

Lahdella oli tuplapeliviikonloppu kotona ja edellispäivänä joukkue koki harmillisen yhden maalin tappion Nokiaa vastaan. Tänään vieraaksi saapui RNK Flyers, joka oli niin ikään hävinnyt kotona yhdellä maalilla LL-89 Say Cheesille. Yhden maalin tappio oli tänäänkin kotijoukkueen kohtalona kierroksen toiseksi runsasmaalisimmassa ottelussa.

Maalinteon Lahden SOL Areenalla aloitti kotijoukkue ajassa 1.25 (Roosa Ravantti). RNK Flyers tasoitti ja meni selkeään johtoon Henna Mantereen, Taru Kylä-Kailan ja Petra Ojarannan ensimmäisen erän maaleilla.

Toisessa erässä jäähyiltiin ja kumpikin joukkue onnistui kerran ylivoimalla. Kaiken kaikkiaan Lahti pääsi tuulettamaan maalia kolmesti, joista viimeinen tasoitti tilanteeksi 4-4. Tasatilanne ei ollut pitkä ilo, kun Ojaranta vei vieraat jälleen maalin johtoon vain 21 sekuntia Lahden tasoituksesta. Lahden maalintekijöinä erässä Veera Koski ja Krista Lanteri kahdesti. Vieraiden erän ensimmäisen maalin teki Marianna Kuiko.

Kolmannessa erässä kirjattiin harvinaisen vähän pöytäkirjatapahtumia. Vain kaksi vieraiden maalia sekä kotijoukkueen aikalisä. Keltapaitojen pistepörssiin kirjattiin maalimerkinnät Susanna Tapanille ja Kuikolle.

Neljännessä erässä yli puolet erästä pelattiin erikoistilannetta. Kumpikin joukkue otti kaksi ”pikkukakkosta”, ja kotijoukkue onnistui kerran maalinteossa ylivoimalla. Toinen sinipaitojen maali syntyi tasakentällisin pelattaessa. Kotijoukkueen maalintekijät erässä olivat Lanteri ja Ida Suokas. Lopputulos Lahdessa 6-7.

- Tärkeät 2 pistettä, mutta kokonaisuuteen jäi vielä runsaasti parannettavaa. Liikaa huolimattomuusvirheitä, joiden vuoksi Lahti pääsi luomaan paljon vaarallisia tilanteita. Ehjää 60 -minuuttista odotellaan vielä.  Ei saatu omaa "konetta" kunnolla liitoon, sanoi valmentaja Marius Valtonen.

SM-KARSINTASARJA

Haukka-leirissä saatiin juhlia viikonlopun molempina päivinä voittoa (kuva Timo Kupiainen)

Jyskeellä jälleen pikakomennuksella vieraspeli - pisteet jäivät Helsinkiin

Laitilan Jyskeen kotipelit vastustavat edelleen. Ensin joukkueen kotihalli suljettiin kunnan tiukentuneiden rajoitusten johdosta ja sitten naapurikunnasta jo luvattu ostojää peruttiin noin kaksi vuorokautta ennen ottelun alkamisaikaa. Joukkueet pähkivät mitä tehdä, mutta päätyivät kevään rajallisten viikonloppujen vuoksi pelaamaan ottelun määrättynä päivänä, mutta Helsingin kotipelinä. Ensi sunnuntaina yritetään sitten taas Laitilassa.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia ja niin nytkin. Kaksi maalia kolmessa erässä ja yksi erä maalittomana ei ole aivan tätä päivää ringetteottelussa. Malmilla maalinteon aloitti vierasjoukkueen Siiri Säynäväjärvi erän loppupuoliskolla ajassa 11.21. Kotijoukkueen Minka Tiihonen tasoitti 10 sekuntia ennen erän loppua.

Toisessa erässä jälleen Jyske teki ensimmäisen maalin, tällä kertaa jo 47 sekunnin pelin jälkeen. Maalintekijänä Fanni Elo. Tällä kertaa kotijoukkueen tasoitusta saatiin odottaa erän loppupuolelle ennen kuin Karola Kosunen tasoitti tilanteeksi 2-2 ajassa 25.17.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli kaksi pöytäkirjatilastoitavaa merkintää. Jyskeellä kaksi jäähyä ja Helsingillä kaksi maalia, joista toinen ylivoimalla. Helsingin maaleja tuulettivat Meeri Lonka ja Helmi Laivuori.

Neljäs erä tuotti vain rangaistusmerkintöjä ja näin ollen joukkueiden toisesta kohtaamisesta kaikki pisteet jäivät Helsinkiin. Tällä kertaa loppulukemat olivat 4-2.

- Peli oli vauhdikasta ja ailahtelevaa. Parannettavaa jäi, mutta pisteet jäivät silti Helsinkiin, oli Meeri Longan ja Karola Kosusen ytimekäs tiivistys pelistä.

Haukoille viikonlopun toinen kotivoitto

Jääurheiluseura Haukat nautti kahden kotipelin viikonlopusta ilman rasittavia matkustamisia. Tästä olikin hyötyä, sillä kotijoukkue vei viikonlopun molemmat ottelut nimiinsä. Lauantaina kaatui VG-62 ja sunnuntaina Ilves. Ilves oli jo lauantaina kärsinyt reipaslukuisen tappion kotona Helsingille ja vieraspeli ei pistetiliä myöskään kasvattanut.

Päivän ehdottomasti runsasjäähyisimmässä ottelussa erikoistilannemaaleja kirjattiin vain kolme, vaikka 20 minuuttia ottelusta jompikumpi joukkue oli vajaalukuinen. Tähän oli kiinnitetty huomiota myös Haukka-leirissä: ”Tänään jäähyiltiin aika paljon, joten siihen voisi kiinnittää seuraavassa pelissä enemmän huomiota. Siten saadaan pelata enemmän meidän vaarallista viisikkopeliä”, tuumaili Vilma Tuominiemi ottelun jälkeen.

- Jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin. Yhdessä tekeminen ja hyvä fiilis toi onnistumisia kaikilla osa-alueilla ja tärkeät kaksi pistettä jäi meille, Tuominiemi jatkoi.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi Haukka-mailasta Iida Lehtosen toimesta ajassa 1.15. Ilveksen Maria Wetterstrand tasoitti ajassa 10.44.

Toisessa erässä vieraat menivät maalin johtoon Petra Hyökyvaaran osumalla ajassa 22.42.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen Vilma Tuominiemi tasoitti 2-2, mutta Neea Turunen kuittasi vajaan viiden peliminuutin jälkeen ja erätauolle mentiin toistamiseen Ilveksen johtoasemassa.

Neljännen erän alkuun, erää pelattu 1.14, Venla Röpelinen laukoi kotijoukkueen tasoittavan maalin ja kun erää oli pelattu 8.14 Iina Kulmala vei Haukat ottelussa toisen kerran johtoasemaan. Tällä kertaa johto piti ja vaikka Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa aikalisällä ryyditettynä reilun puolen minuutin ajan ottelun loppuminuuteilla, onnistui kotijoukkue pitämään johtonsa ja saavutti näin toisen voittonsa SM-karsintasarjassa. Ottelun lopputulos Järvenpäässä siis 4-3.