SM-jatkosarjassa täysi kierros - pistejahti kovenee

19.02.2021 11:00

Kuva: Timo Kupiainen

Viikonloppuna pärähtää käyntiin jälleen täysi kierros SM-sarjaringetteä, neljä karsintasarjan ottelua ja kaksi Ykkössarjan ottelua. Tällä viikolla nähtiin arkena jopa kaksi karsintasarjan ottelua, joista toinen pelattiin tiistaina ja toinen torstaina. Tiistaina toisensa kohtasivat VG-62 ja Jyske, ja eilen torstaina Helsinki ja Haukat. 

Viikonlopun otteluilta voidaan jälleen odottaa kiivaita kamppailuja. SM-sarjassa sekä Blue Rings että Lahti pelaavat kaksi kotiottelua, ja Lapinlahden Luistin -89 ja NoU pelaavat kaksi vierasottelua, kun loput joukkueet käyvät kertaalleen vieraissa. Blue Rings saa Tuusulaan vieraakseen lauantaina LL-89:n ja sunnuntaina RNK Flyersin. Lahti emännöi sen sijaan lauantaina Kiekko-Espoota ja sunnuntaina Tuusulasta Lahteen suuntaavaa LL-89:ä. Lahden ja Kiekko-Espoon välisen ottelun voi katsoa myös Ringette LIVESTÄ.

RNK kohtaa kotonaan lauantaina Nokian, joka osaltaan matkaa sunnuntaina Kiekko-Espoon vieraaksi. Kärkikaksikon kamppailusta voi odoittaa mielenkiintoista katsottavaa, sillä Kiekko-Espoo on toistaiseksi taipunut tappioon vain Nokiaa ja Lapinlahtea vastaan. 

 

Karsintasarja jatkuu neljän ottelun voimin 

Karsintasarjassa toisensa kohtaavat lauantaina Jyske ja Ilves ja Haukat ja VG-62. Sunnuntaina Jyske saa vieraakseen sarjan kärkipaikkaa pitävän Helsingin ja Ilves sen sijaan häntäpäätä pitävän VG-62:n. Naantalilaiset ottivat Ykkössarjassa voiton alkusarjasta ja kokivat vain yhden tappion. Karsintasarjassa joukkue ei ole onnistunut jatkamaan voittoputkeaan ja joukkue onkin karsintasarjassa kirinyt vain yhteen tasapeliin. VG-62 otti kotiin karsintasarjan ensimmäisen pisteensä tiistaina ottelussa Jyskettä vastaan, kun VG ylsi kotiottelussa 3-3 tasatulokseen. 

Lauantain ottelut voivat olla todella tiukkoja, sillä otteluparit pitävät toisilleen seuraa perättäisillä sijoilla sarjassa. Helsingin pitäessä sarjan kärkipaikkaa on Jyske toisena ja Ilves kolmantena. Haukat pitää ennen VG:tä neljättä sijaa, muutaman pisteen erolla naantalilaisiin. 

Helsinki emännöi eilen torstaina Haukkoja ja vei ottelusta täydet pisteet kotiin numeroin 12-5.

 

Ykkössarjassa kahden ottelun viikonloppu

Ykkössarjassa nähdään kaksi ottelua: yksi lauantaina ja toinen sunnuntaina. Lauantain ottelussa LuKi-82 saa vieraakseen NSR:n Nurmijärveltä. Sunnuntaina FoPS saa vieraakseen Forssaan Rauman Lukon. 

LuKi-82 ja NSR ovat kohdanneet alkusarjassa kahdesti ja kertaalleen Ykkössarjassa. Alkusarjassa voitot menivät tasan, kun luvialaiset voittivat ensimmäisen kohtaamisen numeroin 6-3 ja NSR toisen ottelun numeroin 4-3. Kevätkauden ensimmäinen kohtaaminen meni jälleen luvialaisille numeroin 5-3. 

Ottelusta odotetaan tasaista ja myös Nurmijärvellä ottelusta povataan tiukkaa. NSR:n kapteenistolla, Anniina Kemppaisella, Laura Kauremaalla ja Hanna Teinirannalla on selkeä kuva siitä, mitä voitto lauantain ottelusta vaatii.  

- Pelataan omaa peliä kaikki neljä erää ja pidetään oma hyvä vauhti päällä, kapteenisto tuumaa yhdessä. Tärkeää kolmikosta on, ettei vastustajaa päästetä vetopaikoille ja omat hyökkääjät sen sijaan pistävät Luvian maalivahdin liikkeelle.

Myös Luvialla odotetaan tiukkaa ja tasaista ottelua. LuKi:n valmentaja Kirsi Pukkila muistaa, kuinka tasaisia aiemmat ottelut otteluparin välillä ovat olleet ja hän odottaa lauantailtakin tasaista vääntöä. Luvialaiset painottavat lauantain ottelussa myös kurinalaista puolustusta ja kekseliästä hyökkäystä.

- Vastustajalla muutamia eteviä maalintekijöitä, joten turhan vapaasti heitä ei saa päästää häärimään. Oman maalin edessä tulee olla vahva, Pukkila kertoo kysyttäessä vastustajan kovimmista vahvuuksista. 

- Vastustajalla hyvä maalivahti, joten hyökkäyspelaamisessa onnistuminen tärkeää, Pukkila painottaa. 

 

Tulevat ottelut

 

Lauantai 20.2.

SM-jatkosarja

Blue Rings - LL-89, Tuusulan jäähalli 1, klo 14:00

RNK Flyers - NoU Ringette, Kerttulan jäähalli 1, klo 15:00

Lahti - Kiekko-Espoo, SOL Areena Lahti, klo 16:30 (Ringette LIVE)

SM-karsintasarja

Jyske - Ilves, Laitilan jäähalli, klo 14:30

Haukat - VG-62, Järvenpään jäähalli, klo 16:30

Ykkössarja 

LuKi-82 - NSR, Merikarvian jäähalli, klo 15:30

 

Sunnuntai 21.2.

SM-jatkosarja

Blue Rings - RNK Flyers, Tuusulan jäähalli 1, klo 12:30

Kiekko-Espoo - NoU Ringette, Tapiolan harjoitusjäähalli, klo 13:45

Lahti - LL-89, SOL Areena Lahti, klo 16:00

SM-karsintasarja

Jyske - Helsinki, Laitilan jäähalli, klo 14:00

Ilves - VG-62, Tesoman jäähalli, klo 12:00

Ykkössarja 

FoPS - Lukko, Forssan jäähalli 1, klo 12:30