Marjukka Virta rikkoi 3000 tehopisteen rajan historian toisena pelaajana

21.02.2021 07:00

Kuva: Jouni Valkeeniemi

Lapinlahden tehohyökkääjä ja pelaajavalmentaja Marjukka Virta on saavuttanut kaksi komeaa rajapyykkiä tämän kauden aikana. Ensin marraskuussa rikkoontui 600 ottelun raja, ja viikko sitten Virta ylitti myös 3000 tehopisteen rajan RNK Flyersia vastaan.

Virta on SM-ringeten kaikkien aikojen pistetilastossa toisella sijalla. Hänen edellään on vain joukkuekaveri Anne Pohjola, joka rikkoi historian ensimmäisenä pelaajana 3 000 pisteen rajan reilu vuosi sitten.

”Itseasiassa tuo 3000:n pisteen rajapyykki tuli ajankohtaiseksi, kun Anne saavutti sen. Silloin heräsi kiinnostus, että paljonkohan niitä pisteitä on. Mutta ei sen saavuttaminen ollut minulle henkilökohtaisesti mitenkään tärkeää”, Virta pohtii.

”Ajattelin jo, etten jaksa pelata niin kauaa, että sen saavuttaisin. Toki nyt, kun sen saavuttaminen oli mahdollista, niin on kiva päästä Annen kanssa samalle tuhatluvulle. Varmasti 2/3 osaa noista pisteistä on tullutkin juuri Annen (ja kuka siinä on vuorollaan meidän kanssamme kolmantena pelannut) ansiosta”, Virta toteaa pilke silmäkulmassa.

SM-jatkosarjassa jännitys tiivistyy kauden edetessä kevään pudotuspelejä kohti. Lapinlahti on tällä hetkellä sarjakolmosena vain pisteen päässä tasapisteissä olevista Nokiasta ja Kiekko-Espoosta. Kuten varmasti edellä mainituilla joukkueilla, myös Lapinlahden joukkueen ainut tavoite on päättää kausi Suomen mestaruuteen. Lisäksi Virralta kysyttäessä hänen henkilökohtaisesta tavoitteestaan on vastaus selvä:

”Henkilökohtainen tavoitteeni tälle viimeiselle kaudelle on nauttia!!”