Jyske uskoo jykevästi SM-sarjapaikkaan

24.02.2021 22:00

Laitilan Jyske on jo useampana vuonna kolkutellut SM-sarjan ovia, mutta toistaiseksi paikka auringossa on jäänyt vielä tavoittamattomiin. Tällä kaudella kilpailukykyinen joukkue on parantanut peliään ottelu ottelulta ja näyttää jälleen olevan iskukunnossa ennen kauden tärkeimpiä otteluita.

Tavoitimme Susanna Lehtilän ja Hanna Ropasen pohtimaan Jyskeen edesottamuksia.

– Kausi on sujunut mielestäni hyvin. Alkukauden pääsimme pelaamaan eheästi Ykkössarjassa ja varmistimme paikan karsintasarjaan. Sen jälkeen olikin sitten koronan vuoksi muutaman kuukauden tauko. Tammi-helmikuun taitteesta lähtien ollaan taas jatkettu otteluita. Toivottavasti loppuun asti päästään ilman keskeytyksiä, pohtii Lehtilä.

– Jokaiseen kauteen kuuluu ylä- ja alamäkiä. Niistä on otettu oppia ja tavoitteita on saavutettu hyvin, säestää Ropanen.

Molemmat naiset ovat olleet tyytyväisiä joukkueen menestykseen tähän mennessä. Poikkeusolot ovat tietysti heittäneet oman mausteensa soppaan niin Laitilassa kuin muuallakin.

– Parhaita hetkiä ovat olleet onnistuminen joukkueena sekä SM-karsintasarjapaikan saavuttaminen, miettii Lehtilä.

– Itselle yksi tärkeistä kokokohdista on ollut se, että päästiin jatkamaan pelaamista vielä tänä vuonna, eikä sarjaa tarvinnut ainakaan vielä keskeyttää. Tiukat ja paljon oppia antaneet pelit Helsinkiä vastaan ovat myös jääneet mieleen, jatkaa Ropanen.

Keskittyneenä ja voitontahtoisena loppukauteen

Treenaaminen Laitilassa on poikkeusoloista huolimatta sujunut hyvin. Jäähalli oli kiinni ainoastaan parin viikon ajan, jolloin joukkue harjoitteli Säkylän jäähallissa.

– Jokainen on kauden alussa tiennyt, että tämänhetkinen tilanne voi vaikuttaa radikaalistikin pelaamiseen ja niihin tilanteisiin ollaan varauduttu. Siitä syystä en koe, että poikkeusolot olisivat vaikuttaneet meidän tekemiseen juuri ollenkaan, toteaa Ropanen.

Katseet onkin Laitilassa käännetty nyt keskittyneesti seuraaviin edessä oleviin viikkoihin.

– Tuleva kuukausi tulee olemaan erittäin intensiivinen ja voitontahtoinen. Jäljellä on vielä neljä runkosarjan ottelua ja sen jälkeen 3–5 loppuottelua. Tavoitteena on ehdottomasti ottaa paikka SM-sarjasta ensi kaudeksi, Lehtilä asettelee.

Tiukka karvaus ja fiksut ratkaisut aseina Haukkoja vastaan

Viikonlopun ainoassa ottelussaan Jyske matkustaa Haukkojen vieraaksi. Kumpikin joukkue hamuaa ottelusta tuiki tärkeitä kahta pistettä. Laitilassa on pantu merkille Haukkojen nuoruus ja nopeus, joita joukkue aikoo lähteä taltuttamaan hyvällä karvauksella ja fiksuilla ratkaisuilla.

– Rennolla ja odottavalla fiiliksellä lähdetään. Viime pelin virheistä on otettu oppia ja hiottu niitä treeneissä pois. Taistelutahtoa ja näyttämisen halua löytyy jokaiselta. Porukka on hyvin hitsautunut yhteen ja kaikilla on sama tavoite, jonka eteen ollaan valmiita tekemään töitä. Lauantaina tullaan näkemään taisteleva Jyske, joka ei aio päästää vastustajaa helpolla, miettii Ropanen.

– Meidän vahvuuksia ovat monipuolisuus, karvaus ja pelinlukutaito. Joukkueesta löytyy sähäköitä ja vahvoja pelaajia, täydentää Lehtilä.

–Haukat on vastustajan vaikea. Heillä on taitavia hyökkääjiä ja veskari on parantanut pelistä toiseen otteitaan. Järvenpään jengi vaikuttaa myös tiiviiltä, joten se tuo ekstraboostia heidän pelaamiseen. Helpolla ei tulla pääsemään, mutta eiköhän Haukat kaadu, kun vaan pelaamme omalla hyvällä tasolla ja hyödynnetään niitä vahvuuksia, mitä meillä on: puolustetaan tiukasti ja järkevästi ja hyödynnetään maalintekopaikat paremmalla prosentilla, jatkaa Ropanen.

Sähäkkä äitihahmo ja kälättävä luottopakki

Molemmat naiset ovat tyytyväisiä myös omiin otteisiinsa kaukalossa.

– Omalta osaltani kausi on sujunut hyvin. Olen ollut terve ja jalka on liikkunut kentällä. Viime kaudella alkanut pelitauko tuntui hieman alkukaudesta, mutta äkkiä sekin selätettiin. Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja luoda onnistumisia pelin jokaisella osa-alueella, summaa Susanna Lehtilä. Itseään hän kuvailee loppuun asti taistelevaksi ja sitkeäksi:

– Olen pelaajana nopea, sähäkkä ja taisteleva. Pyrin hoitamaan tilanteet loppuun saakka kunnialla. Roolini joukkueessa on olla äitihahmo. Pukukoppiin saapuessa saatan ommella pelipaitoihin mainoksia tai merkkejä kiinni ja pelireissuilla huolehdin kavereiden eväiden riittävyydestä.

Hanna Ropanen on päässyt loppukautta kohti yhä parempaan vireeseen:

– Alkukankeuden jälkeen pelit ovat alkaneet sujua totutulla tasolla. Aina tietysti löytyy parannettavaa, mutta pääsääntöisesti on sujunut hyvin. Yritän auttaa joukkuetta omilla suorituksilla niin hyvin kuin mahdollista, jotta voisimme saavuttaa yhteisen tavoitteen. Ja tietysti sitä haluaa nauttia näistä peleistä.

– Olen pelaajana vahva ja minulla on hyvä pelisilmä. Koen, että 1–1-kamppailut ja 3–2-alivoimat ovat erityisesti minun juttuni. Roolini joukkueessa on huonojen juttujen huutelu ja jatkuva kälättäminen. Pelillisesti koen, että tehtäväni on olla johtava pelaaja puolustuspäässä, sillä kokeneena pelaajana olen ottanut roolia puolustuksessa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, Ropanen tiivistää.

***

SM-jatkosarjassa luvassa kuusi tiukkaa ottelua

SM-sarjassa pelataan viikonloppuna kaksi täyttä kierrosta. Erityisen kiinnostavaa on kamppailu pisteistä pudotuspeliviivan yläpuolella. Ennen viikonlopun pelejä Nokia johtaa sarjaa 16 pisteellä. Kakkosena majailevalla Lapinlahdella pisteitä on 15 ja Espoolla 14. Neljäntenä olevalla RNK:lla on koossa 10 pistettä.

Lauantaina RNK kohtaa kotonaan Lahden. Luvassa on todennäköisesti kiihkeä kamppailu, sillä jatkosarjan aiempi kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi RNK:n niukkaan voittoon 7–6. Tuusulassa ovat vastakkain Blue Rings ja Nokia. NoU vei viimeksi joukkueiden välisen kohtaamisen nimiinsä maalein 5–3, joten kiihkeää kamppailua on odotettavissa tälläkin rintamalla. Lauantain kolmannessa ottelussa vastakkain ovat Lapinlahti ja Kiekko-Espoo. Edellisessä ottelussa Lapinlahti oli Espoota vahvempi selkein lukemin 12–4. Nähtäväksi jää, ovatko espoolaiset tappiosta sisuuntuneina tällä kertaa terävämmin liikkeellä. Molemmille joukkueille ottelu on erittäin tärkeä.

”Meidän pitää onnistua oman pelin toteuttamisessa koko ottelun ajan, jokaisella osa-alueella. Mitään erityistä teemaa meillä ei ole, vaan kaikkia osa-alueita hiotaan tasapuolisesti. Kiekko-Espoolle on tyypillistä nopea tapa kääntää peliä sekä terävät vastaiskut”, luonnehtii lauantain kamppailua vastikään 300 ottelun rajapyykin saavuttanut Lapinlahden maalivahti Tiina Tenhunen.

Sunnuntaina Blue Rings kohtaa vieraissa Kiekko-Espoon. Joukkueiden aiempi jatkosarjataisto päättyi Espoon voittoon 12–4. Molemmilla joukkueilla on lauantailta alla tiukat kamppailut, joten ennakkoasetelmat ovat kutkuttavat. Pyhän toisessa ottelussa Nokia saa kotona vastaansa Lahden. Edellinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Nokian voittoon 4–3. RNK matkustaa Lapinlahden vieraaksi. Ottelu tulee niin ikään olemaan mielenkiintoinen, sillä edellinen joukkueiden välinen kamppailu päättyi 11–10 Lapinlahden voittoon.

SM-karsintasarjassa Helsinki karkaamassa muilta

SM-karsintasarjassa kärki alkaa hahmottua. Sarjaa johtaa 15 pisteen turvin Helsinki. Toisena olevalla Ilveksellä on 10 pistettä, Jyskeellä 8 ja Haukoilla 6. Naantalin VG pitää sarjan perää yhdellä pisteellä.  Lauantain ensimmäisessä ottelussa Haukat saa vastaansa Jyskeen. Joukkueiden aiemmat kohtaamiset karsintasarjassa ovat päättyneet Jyskeen voittoihin 9–2 ja 6–2. Nähtäväksi jää, pystyykö hienoisessa nousuliidossa oleva Haukat haastamaan vierailijan. Lauantain jälkimmäisessä ottelussa vastakkain ovat Helsinki ja Ilves. Kotijoukkue on vienyt nimiinsä karsintasarjan molemmat aiemmat kohtaamiset 14–5 ja 7–3. Voitolla Ilves pääsisi kaventamaan eron sarjakärkeen kolmeen pisteeseen. Helsinki taas varmistelisi voitolla kärkipaikkaansa.

Sunnuntaina Tampereella kohtaavat Ilves ja Haukat. Joukkueiden ensimmäinen kamppailu päättyi Ilveksen selkeään voittoon 10–2, mutta toisessa ottelussa Haukat oli vahvempi maalein 4–3. Luvassa on siis takuuvarmaa jännitystä. Sunnuntain toisessa ottelussa VG saa vastaansa Helsingin. Viimeksi joukkueiden kohtaaminen päättyi Helsingin voittoon niukasti 4–3, joten myös tässä ottelussa kaikki on mahdollista.

Ykkössarjassa Lukolla ja NSR:llä tuplapelit

Ykkössarjan lauantai käynnistyy FoPS–NSR. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi NSR:n voittoon 7–2, joten FoPS lähtee otteluun hienoisessa haastajan asemassa. Lauantain toisessa ottelussa kamppaillaan länsirannikon kuningattaruudesta, kun vastakkain ovat Lukko ja Luvia. Luvia voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen selkeästi 14–5, mutta seuraavassa kohtaamisessa Lukko jäi enää kahden maalin päähän ottelun päättyessä Luvian voittoon 5–3. Sunnuntaina Ykkössarjassa pelataan vain yksi ottelu, jossa NSR kohtaa kotonaan Lukon. Aiempi mittelö päättyi NSR:n hyväksi 12–3.     

Ringeten kilpasarjojen ottelut tulevana viikonloppuna:

SM-jatkosarja

la 27.2. RNK Flyers – Lahti Ringette, Kerttulan jäähallissa klo 14.00

la 27.2. Blue Rings – NoU Ringette Tuusulan jäähallissa klo 14.00

la 27.2. LL-89 – Kiekko-Espoo Lapinlahden jäähallissa klo 15.30

su 28.2. Kiekko-Espoo – Blue Rings Tapiolan harjoitusjäähallissa klo 17.15

su 28.2. NoU Ringette – Lahti Ringette, Nokian jäähallissa klo 14.00

su 28.2. LL-89 – RNK Flyers Lapinlahden jäähallissa klo 14.00

SM-karsintasarja

la 27.2. Haukat – Jyske Järvenpään jäähallissa klo 12.30

la 27.2. Helsinki – Ilves Vuosaaren jäähallissa klo 13.00

su 28.2. Ilves – Haukat Tesoman jäähallissa klo 12.00

su 28.2. VG-62 – Helsinki Kuparivuoren Aurinkoareenalla klo 18.00

Ykkössarja

la 27.2. FoPS – NSR Forssan jäähallissa klo 12.30

la 27.2. Lukko – LuKi-82 Äijänsuon harjoitusjäähallissa klo 16.00

su 28.2. NSR – Lukko Klaukkalan jäähallissa klo 16.00

 

Tarkat tilastot ja tulokset löydät Ringeten tulospalvelusta >