Runsasmaalinen sunnuntai ei tuottanut yllätyksiä: Lapinlahti varmisti kotiedun pudotuspeleihin

28.02.2021 21:40

Asetelmat pudotuspelien varalle alkavat selkiytyä kaikissa ringeten kilpasarjoissa. Sunnuntaina nähtiin yhteensä kuusi kamppailua, joissa voittajista ei jäänyt lopputulosten valossa epäselvyyttä.

SM-jatkosarjassa käytiin toiseksi viimeinen kierros. Siinä voittajiksi selviytyivät Nokia, Lapinlahti ja Kiekko-Espoo. Sarjan kärjessä on Nokia, toisena Lapinlahti, kolmantena Kiekko-Espoo ja neljäntenä RNK. Lahti ja Blue Rings ovat jo menettäneet mahdollisuutensa mitalipeleihin. SM-karsintasarjassa pelattiin kaksi ottelua, joissa ei nähty yllätyksiä. Ilves oli kotonaan Haukkoja parempi maalein 7–4 ja Helsinki löi vieraissa VG:n selkeästi 13–5. Helsinki jatkaa karsintasarjan kärkipaikalla ja Ilves toisena. Jyske ja Haukat ovat seuraavina. VG pitää perää yhdellä pisteellä.

Ykkössarjassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu, jossa NSR oli Lukkoa vahvempi maalein 14–3. Viikonlopun jälkeen NSR pitää sarjan kärkipaikkaa 10 pisteellä, vaikka se on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin toisena oleva Luvia, jolla on kasassa yhdeksän pistettä. Sen jälkeen kaula kolmantena olevaan Forssaan onkin jo pitempi, sillä Forssalla kasassa on kolme pistettä ja neljäntenä olevalla Lukolla kaksi.

SM-jatkosarja

Lapinlahdelle tärkeä kotivoitto RNK:sta

Lapinlahdella nähtiin kierroksen kiinnostavin ottelu, sillä voitolla Lapinlahdella oli mahdollisuus varmistaa kotietu pian alkaviin pudotuspeleihin. Kotijoukkue olikin alusta asti hereillä, kun taas vieraaksi saapuneella RNK:lla kesti päästä peliin mukaan. Lapinlahti ei jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan aloitti maalinteon 1.08 Marjukka Virran johdolla. Susanna Tapani onnistui kuitenkin pitämään joukkueensa mukana pelissä tasoittamalla lukemat muutamaa minuuttia myöhemmin. RNK ei kuitenkaan onnistunut pitämään Virta–Pohjola-akselia riittävän hyvin aisoissa ja niin nämä pääsivät maalintekoon erän aikana vielä kahdesti ja Minka Levander kerran. Peli näytti jo ratkenneen, kun kahden erän jälkeen Lapinlahti johti ottelua 7–2.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla RNK pääsi peliin kiinni. Lapinlahden kuroma etumatka oli kuitenkin sunnuntaina liian pitkä kiinni otettavaksi, eikä kahden tasaisen erän taistelu riittänyt tuomaan vierailijoille pisteitä. Lapinlahti vei ottelusta voiton maalein 11–6. RNK:n kaikista maaleista vastasi sunnuntaina Susanna Tapani. Lapinlahdelta päivän ehdottomiin onnistujiin kuului neljällä maalillaan nuori Minka Levander.

”Ottelun alku oli meille tosi vaikea. Vastustaja taas oli heti pelin alusta asti valmiina. Toisen erän lopussa päästiin peliin mukaan. Läpi pelin sorruttiin hölmöihin virheisiin. Pisteet Lappareille”, kuittasi RNK:n Anniina Elo.

”Tänään vähän pelailtiin. Onnistuttiin maalinteossa ja tehtiin vähemmän virheitä kuin vastustaja. Tyylipisteitä ei jaeta, joten voitosta kaksi pistettä kotiin”, tiivisti Lapinlahden Mari Pohjola.

Lahti jäi Nokian jalkoihin

Lahti matkusti sunnuntaina sarjaa johtavan Nokian vieraaksi. Kotijoukkue on parantanut peliään kauden edetessä ja se näkyi myös tässä ottelussa. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa suhteellisen pitkään, mutta se syntyi lopulta Jenni Linnamäen tikusta ajassa 5.28. Tämän jälkeen kotijoukkue hallitsi ottelun tapahtumia melko lailla kokonaisuudessaan. Ennen toista erätaukoa taululla olivat vakuuttavat 6–1-johtolukemat.

Ottelun loppupuolella Nokia lisäsi vauhtia entisestään ja maaleja syntyi tasaisen tehokkaaseen tahtiin. Myös joukkueen puolustus toimi mallikkaasti ja se onnistui blokkaamaan Lahden maalintekoyritykset kahta lukuun ottamatta. Varsinkin parivaljakko Roosa Salonen (4+3=7) – Elina Raesola (3+8=11) oli sunnuntaina vireessä. Ottelussa jaossa olleet kaksi pistettä jäivät ansaitusti Nokialle maalein 15–3.

”Peli oli osaltamme maalirikasta, mutta tästä huolimatta myös puolustuksellamme oli hommia. Nautimme pelaamisesta ja pelin edetessä syötöille löytyi tarkemmin vastaanottaja, mikä lisäsi renkaanhallintaa. Hyökkäyksessä viimeistelyssä onnistuttiin tänään erittäin hyvin, mikä näkyy myös tulostaululla”, kommentoi Nokian Hanna Ovaska.

”Lähdettiin hakemaan rentoa, iloista peliä, mutta ne asiat jäivät koppiin. Tekeminen lähes joka osa-alueella oli tänään heikolla tasolla. Renkaat pomppi, eikä syötöt osuneet kohdalleen. Vastustaja oli röyhkeämpi kaksinkamppailuissa, eikä erehtynyt viimeistelyssä”, tiivisti Lahden Mia Huvinen.

Kiekko-Espoo voittoon Blue Ringsistä

Kiekko-Espoo sai kotonaan vastaansa Blue Ringsin. Vierasjoukkue aloitti ottelun terävästi ja hallitsi peliä ensimmäisessä erässä. Maalinteossa onnistui kuitenkin lopulta Espoo, kun Katariina Kurikko pääsi viimeistelemään täysosuman läpiajon päätteeksi. Myös Maija Väyrynen onnistui lisäämään johtoa ensimmäisessä erässä. Tämän jälkeen peli siirtyi vahvemmin Espoon hallintaan. Toisessa erässä kentällinen Kurikko – Väyrynen – Sjögren onnistui viimeistelyssä erittäin tehokkaasti, ja erätauolle mentiin Espoon johtaessa 5–0.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Espoon tasainen joukkue onnistui luomaan maalipaikkoja laajalla rintamalla. Puolustuksen lukkona ahkeroi maalivahti Hanna Minkkinen, joka joutui lopulta antautumaan ensimmäisen kerran vasta neljännessä erässä, kun Blue Ringsin Camilla Ojapalo onnistui maalinteossa Iina Kupiaisen syötöstä. Espoo vei kuitenkin ottelusta pisteet vakuuttavasti 9–1. Espoon tehokkaimpia olivat Maija Väyrynen (3+2=5) ja Riikka Sjögren (2+3=5). Blue Ringsin parhaana palkittiin Annika Haara ja Espoolta Hanna Minkkinen.

”Onnistuimme tänään etenkin maalinteossa. Myös puolustuksemme oli rautaa, joten maalissa oli helppo olla. Omasta pelistä jäikin todella varma fiilis. Nyt jatketaan samalla vauhdilla ja tahdolla kohti jatkosarjan viimeistä ottelua”, summasi Espoon parhaana palkittu Hanna Minkkinen.

”Olimme hyvällä jalalla ottelun ensimmäisellä puoliskolla ja hallitsimme peliä hyökkäyspäässä. Emme saaneet paikoista sisään toisin kuin vastustaja, joka rankaisi paikoistaan. Toisella puoliskolla kotijoukkue sai paremmin pelistä kiinni ja me sorruimme jäähyilyyn”, analysoi Blue Ringsin Minna Seppälä.

SM-karsintasarja

Ilves kyni Haukat Tesomalla

Ilves sai kotiluolassaan vastaansa terävästi viime aikoina esiintyneet Haukat. Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta erittäin tiivistä taistelua. Ilves siirtyi lopulta johtoon alivoimalla ajassa 5.07 Petra Hyökyvaaran maalilla. Haukkojen Pinja Alanko tasasi kuitenkin maalit tasan minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen Haukat siirtyi ottelussa johtoon Venla Röpelisen ylivoimamaalilla. Ilveksen Luna Reunanen onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin vielä ennen ensimmäisen erän päätöstä.Toisessa erässä pelin ote alkoi siirtyä Ilvekselle. Joukkue onnistui erän aikana viimeistelemään maalipaikkansa tehokkaammin kuin Haukat ja näin pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 4–2-johdossa.

Kolmas erä koitui lopulta Haukkojen kohtaloksi. Ilveksen onnistuessa maalinteossa kolmesti Haukat sai viimeisteltyä vain kerran. Viimeisessä erässä joukkue laittoi kuitenkin kaiken peliin ja vei erän nimiinsä Nanette Valtasen maalilla. Kiihkeästä taistelusta huolimatta Ilves vei pisteet ottelusta maalein 7–4. Merkille pantavaa on, että Ilves onnistui maalinteossa laajalla rintamalla, kun jokaiseen maaliin löytyi eri tekijä.

”Lähdettiin pelaamaan tärkeistä pisteistä ja saatiin pelattua ehjä 60-minuuttinen. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Joukkueen nuorimpiin pelaajiin kuuluva Anriika Lento palkittiin ottelun parhaana pelaajana”, summasi Ilveksen Neea Turunen.

”Tänään onnistuttiin kamppailupelaamisessa ja pidettiin joukkueena alusta asti hyvä tekemisen meininki. Parannettavaa jäi maalinteon viimeistelyssä. Renkaasta pitää myös jatkossa pitää paremmin huolta”, analysoi Haukkojen Ella Parkkinen.

Helsinki löi VG:n vieraissa

Suvereenisti Ykkössarjan alkua hallinnut VG on ollut SM-karsintasarjassa hienoinen pettymys, sillä joukkue ei ole saanut missään vaiheessa peliään kulkemaan toivotulla tavalla. Sunnuntaina joukkueella oli uusi mahdollisuus, kun se sai vastaansa Helsinki Ringeten. VG saikin otteluun salama-alun, kun Nea Nieminen iski renkaan Helsingin verkkoon jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Helsingin Minka Tiihonen toi kuitenkin joukkueensa tasoihin, ja Vivica Andesson vei Helsingin johtoon vielä ennen toisen erän alkua.

Toisessa erässä VG pysyi vielä Helsingin kyydissä, mutta ottelun jälkipuolella vieraiden vauhti oli kotijoukkueelle liikaa. Helsinki hallitsi rengasta ja viimeisteli tehokkaammin kuin VG, sillä laukauksia kertyi molempiin päihin lähes saman verran. Ottelu päättyi lopulta Helsingin voittoon selkein lukemin 13–5. Helsingin tehokkaimpina kunnostautuivat Kia Kosunen (4+3=7) ja Minka Tiihonen (3+4=7). VG:n tehokkaimpia olivat kahdella Nea Nieminen (2+0=2) ja Erika Viro (0+2=2).

”Peli käynnistyi meidän osalta tänään hitaasti, mutta toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät vauhtiin. Loppupelissä pidimme tempoa yllä ja se näkyi taululla”, kommentoi Helsingin Kia Kosunen.

”Peli oli meiltä osittain hyvää suorittamista ja löydettiin pelistä myös muutamia hyviä juttuja. Vastustajan maltti oli tänään valttia ja peli päättyi vastustajan ansaittuun voittoon. Eteenpäin”, totesi VG:n Viivi Väätänen.

Ykkössarja

NSR suvereeniin voittoon Lukosta

Lauantaina hyvän ottelun kotikaukalossaan pelannut Lukko matkusti sunnuntaina Klaukkalaan NSR:n vieraaksi. NSR ei kuitenkaan antanut vieraille yhtään siimaa, vaan piti ottelua hyppysissään lähes koko ajan. Lukko meni kuitenkin ottelussa ensin johtoon Meri Ruuskan maalilla ajassa 3.02. Erän lopussa renkaanhallinta siirtyi kuitenkin kotijoukkueelle, eikä Lukko onnistunut NSR:n menoa enää pysäyttämään. Ennen ensimmäisen summerin soittoa NSR takoi verkkoon kolme osumaa. Toisessa erässä joukkue onnistui niin ikään kolmesti. Lukolle lohtua toi Senni Komulaisen loihtima kavennus. Näin ennen pitkää erätaukoa oltiin tilanteessa 6–2 NSR:n hyväksi.

Pitkän erätauon jälkeinen osuus oli ottelun lopputuloksen kannalta enää muodollisuus, sillä Lukko ei löytänyt avaimia NSR:n pysäyttämiseen. Varsinkin kotijoukkueen Anniina Kemppainen tuntui löytäneen pelivireen ottelun lopussa, sillä hän latoi Lukon verkkoon kahden viimeisen erän aikana peräti viisi täysosumaa. Hän oli sunnuntaina myös joukkueensa tehokkain pistein (7+2=9). Ottelu päättyi lopulta NSR:n selkeään voittoon maalein 14–3.

”Vastustaja luisteli kovaa ja oli tehokas. Emme saaneet Seiskojen ykköskenttää kuriin. Loppuun saakka yritettiin ja taisteltiin, mutta vastustaja oli tänään parempi”, tiivisti Lukon valmentaja Minna Lahtinen.

”Pelin alku lähti meidän osalta vähän tahmeasti liikkeelle. Vastustaja tuli alussa kovaa päälle, emmekä olleet siihen ihan valmiina. Päästiin kuitenkin mukaan pelin fyysisyyteen ja tuomarilinja oli läpi ottelun tasaista. Tänään onnistuttiin maalinteossa vastustajaa paremmin ja puolustus ja maalivahtipeli toimi. Karvaus- ja kamppailutilanteisiin jää parannettavaa seuraavaa peliä ajatellen”, summasi NSR:n Minna Ojapalo.