Lapinlahdella odotetaan välieriä - lauantaina selviää, kuka kohtaa kenet

05.03.2021 12:00

Kuva: Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo

 

Tulevana viikonloppuna pelataan viimeiset SM-jatko-, ja karsintasarjapelit ja jatkosarjassa ratkotaan samalla otteluparit, jotka kohtaavat toisensa välierissä. Ykkössarjapelejä pelataan perjantaina ja lauantaina yhteensä kolme ja sarja jatkuu vielä kuun puoliväliin saakka. 

Jatkosarjassa välieriin etenevät NoU, LL-89, Kiekko-Espoo ja RNK Flyers. Viikonloppuna vastakkain asettuvat sarjan kärkikaksikko NoU ja LL-89, jotka ovat vain pisteen päässä toisistaan. Tulevan ottelun voittaja voittaa siten jatkosarjan ja saa vastaansa neljänneksi tulevan RNK:n. RNK kohtaa viikonloppuna Kiekko-Espoon, mutta tämän kaksikon piste-ero on jo niin suuri, etteivät sijoitukset tule enää muuttumaan. Välierissä raisiolaiset saavat siis vastaansa sarjan voittajan ja espoolaiset kohtaavat sarjakakkosen. 

Lapinlahden pelaajilla fiilikset tulevaan viikonloppuun ovat luottavaiset. 

- Kausi on ollut nousujohteinen ja näyttää siltä, että kuntohuippu on ajoitettu oikein, Lapinlahden maalitaituri, Anne Pohjola kertoo peliä edeltävällä viikolla. Pohjola johtaa suvereenisti pistepörssiä 177 tehopisteellä, kun toisena tulevalla Maija Väyrysellä pisteitä on kertynyt 133. Lapinlahden joukkue odottaa välieriä jo innolla, mutta viimeisistä pisteistä lähdetään taistelemaan tosissaan. Vastustajalla ei välierissä Pohjolan mielestä kuitenkaan ole merkitystä, sillä kaikki joukkueet on peleissä voitettava.

- Aivan mahtavaa päästä vääntämään vielä viimeisistä pisteistä tosissaan! Tässä on joukkueessa ollut havaittavissa jo pientä pleijarifiilistä ja kevään pelejä odotetaan innolla. Tässä kevään kynnyksellä konkaritkin nuortuu ja herää elolle, Pohjola kertoilee.

Kärkikamppailu alkaa kello 14:00, jonka voit katsoa suorana Aamulehden verkkosivuilta. Livelähetys on lehden tilaajille ilmainen. Aamulehdellä on tällä hetkellä kampanjatarjous, jolla voit tehdä yhden kuukauden koetilauksen vain yhden euron hintaan! Tilauksen voit tehdä täältä.

Lahti ja Blue Rings, jotka pitävät jatkosarjan kahta viimeistä sijaa pelaavat lauantaina kauden viimeisen ottelunsa, kun joukkueet kohtaavat toisensa Tuusulassa. Lahti on voittanut Blue Ringsin kahdesti ja joukkueet pelasivat kertaalleen aiemmin tasan ja vaikka pelin lopputulos ei muuta kauden kulkua, on tiedossa varmasti mielenkiintoinen ja tasainen ottelu. Ottelu kuvataan Ringette Liveen ja sitä voi seurata Youtubesta. 

Karsintasarjassa pelejä läpi viikonlopun

Karsintasarjassa Helsinki on vienyt suvereenisti ensimmäisen sijan, eikä joukkue ole kohdannut tämän vuoden puolella yhtäkään tappiota. 21 pisteellä joukkue lähtee välieriin selkeänä ykkösenä ja kohtaa neljänneksi sijoittuvat Haukat. Haukoilla on enää yksi ottelu jäljellä, eikä joukkue pysty enää saavuttamaan kolmannella sijalla olevaa Jyskettä. 

Toinen välieräpari on Jyske ja Ilves, jotka selvittelevät vielä kotiedun tämän viikonlopun aikana. Ilves ja Jyske kohtaavatkin toisensa kahdesti tänä viikonloppuna, kun Ilves emännöi Jyskettä lauantaina ja laitilalaiset Ilvestä vuorostaan sunnuntaina. Jyskeelle pelejä kertyy kolme viikkoon, sillä joukkue kohtasi keskiviikkona VG:n 4-1 laitilalaisille päättyneessä ottelussa. Laitilalaiset valmentajat Marlena Kuusisto ja Petri "Peppi" Niemikko tuntuvat olleen yleisellä tasolla tyytyväisiä keskiviikon otteluun, vaikka parannettavaakin ottelusta löytyi.

- Tänään pelin alku oli joukkueelta terävä ja peli-ilme raikas. Jalka liikkui ja renkaan kanssa toimittiin fiksusti. Kakkos ja kolmos erässä päästettiin kaveri peliin mukaan ehkä omasta huolimattomuudesta johtuen ja sitä kautta VG sai luotua hyviä paikkoja meidän maalille ja tehtyä yhden maalinkin, mutta tänään Maria (Perkkola) pelasi todella hyvän pelin ja piti meidät vielä pelin päällä, Kuusisto kertoo ottelun kulusta. Ottelun puolivälin notkahduksen jälkeen neljänteen erään tehtiin kenttiin muutoksia, mitkä tuntuivat auttavan ja maalejakin saatiin tehtyä. 

Tulevan viikonlopun otteluihin laitilalaiset lähtevät odottavin tunnelmin. Keskiviikon ottelut varmistivat sen, että Ilves astelee jatkossa vastaan useasti, ensin viikonlopun viimeisissä sarjapeleissä ja sen jälkeen myös välierissä.

- Viime pelistä Ilvestä vastaan jäi hampaankoloon, joten tulevana viikonloppuna olemme nälkäisempiä ja valmiimpia taistelemaan viimeisistä sarjapisteistä, Kuusisto viimeistelee. 

Keskiviikkona pelattiin myös Järvenpäässä, kun Haukat sai vastaansa sarjakärjen Helsingistä. Ottelu päättyi helsinkiläisten hyväksi numeroin 2-10. 

- Onnistuimme parantamaan peliämme etenkin kolmanteen erään ja pelasimme joukkueena. Pelistä jäi meille paljon opittavaa ja parannettavaa jatkoa varten, Haukkojen Anni Savolainen kommentoi keskiviikon ottelua. 

Tulevana viikonloppuna Haukat kohtaa VG-62:n Naantalissa pelattavassa ottelussa, minkä jälkeen edessä onkin playoffit Helsinkiä vastaan. Savolaiselle on selkeää, mitä jatkoa ajatellen tulee kehittää. 

- Playoff-sarjaan meidän pitää parantaa renkaan hallintaa ja pelata kovempaa etenkin kamppailutilanteissa. Myös maaleja tarvitaan eli viimeistelyssä täytyy onnistua, Savolainen kiteyttää ajatuksensa. 

Välieräparien ja kotietujen selvittely jatkuu ykkössarjassa

Ykkössarjan joukkueista kaikki neljä jatkavat välieriin ja piste-ero kahden ensimmäisen ja kahden viimeisen joukkueen välissä on melko suuri. NSR ja LuKi-82 pitävät kahta kärkipaikkaa vain pisteen erolla toisiinsa, kuten myös kaksi viimeistä, FoPS ja Lukko. Pisteitä NSR:llä on 10, LuKi:lla yhdeksän, FoPS:illa kolme ja Lukolla kaksi. 

Lukko kohtaa tänään perjantaina päävastustajansa FoPS:n ja taistelussa on tärkeät pisteet, jotka voivat määrittää sen, kuka jatkossa astelee joukkuetta vastaan. 

- Tärkeät pisteet on siis jaossa, eikä muuta tavoitetta ole kuin voitto. Joukkueiden pelit ovat olleet tasaisia ja erikoisesti molemmat ovat voittaneet tämän kauden aikana keskinäiset pelit vieraissa. Meidän tulee pelata hyvää, aktiivista puolustuspeliä ja pyrkiä saamaan hyökkäyspeliin lisää tehokkutta, Lukon valmentajakaksikko Johanna Sarasmäki ja Minna Lahtinen viestittelivät ennen perjantain ottelua. 

Lauantain ottelussa Lukkoa vastaan kotihallissa Raumalla luistelee sarjaa johtava NSR ja LuKi emännöi FoPS:ia Luvian jäähallissa. 

 

Tulevat ottelut

Perjantai 5.3.

FoPS - Lukko, Forssan jäähalli 1, klo 18:30

 

Lauantai 6.3.

SM-jatkosarja

NoU - LL-89, Nokian jäähalli, klo 14:00 katso Aamulehden livelähetys (vain tilaajille)

Blue Rings - Lahti, Tuusulan jäähalli 1, klo 14:00 katso Ringette Livestä

Kiekko-Espoo - RNK Flyers, Tapiolan harjoitusjäähalli, klo 17:45

SM-karsintasarja

VG-62 - Haukat, Kupariovuoren aurinkoareena, klo 18:00

Ilves - Jyske, Tesoman jäähalli, klo 18:00

Ykkössarja

LuKi-82 - FoPS, Luvian jäähalli, klo 14:30

Lukko - NSR, Äijänsuon harjoitusjäähalli, klo 18:30 katso suorana täältä

 

Sunnuntai 7.3.

SM-karsintasarja

Helsinki - VG-62, Malmin jäähalli, klo 12:00

Jyske - Ilves, Laitilan jäähalli, klo 16:45