Välierät jatkuvat - selviävätkö finalistit jo viikonloppuna?

18.03.2021 18:00

Kuva: Jani Virolainen

SM-sarjan ja SM-karsintasarjan välierät jatkuvat tulevana viikonloppuna ja sunnuntai-iltaan mennessä saattaa olla selvillä, mitkä joukkueet jatkavat pelaamaan mestaruudesta ja mitkä nousevat SM-sarjaan tulevalla kaudella. Myös ykkössarja etenee, kun sunnuntaina pelataan sarjan välierät ja voittajat etenevät suoraan seuraavalla viikolla pelattavaan finaaliin. 

Mestaruuskarkeloissa tunnelmat ovat jännittävät, sillä kumpikin välieräpari pelasi viime viikonloppuna voitot tasan. RNK Flyers otti LL-89 Say Cheesestä jatkoajalla voiton ensimmäisessä välieräottelussa, kun taas lapinlahtelaiset ottivat voiton kotiin sunnuntaina. Kiekko-Espoo varasti NoU:lta pisteet lauantaina vieraissa ja sunnuntaina oli taas nokialaisten vuoro varastaa pistees Espoosta. Mikäli joku joukkueista onnistuu voittamaan molemmat viikonlopun otteluista, tulee kolme voittoa täyteen ja voittaja jatkaa finaaliin häiväjän jäädessä taistelemaan pronssista. 

Ringette Liveen kuvataan lauantaina molemmat SM-nousu playoffit ja sunnuntaina molemmat SM-välieräottelut.

 

Lapinlahdella ja Raisiossa odottavat tunnelmat viikonlopusta

Kun viime viikolla RNK matkasi Lapinlahdelle, on tänä viikonloppuna savolaisten vuoro matkustaa Raisioon pelaamaan. Viikonlopun otteluita odotetaan jo innolla ja myös edellisissä otteluissa tehdyistä virheistä on otettu oppia tuleviin otteluihin. 

- Odotamme innolla seuraavaa kohtaamistamme Raision kanssa. Viime viikonloppuna näimme ensimmäisessä välieräottelussa, miten käy, jos emme pysty hyvään pelisuoritukseen, Lapinlahden kokenut puolustaja Maiju Ruotsalainen kertoo. 

- Onneksi saimme sunnuntaille ensimmäisen voiton alle, joten voimme rennommalla mielellä lähteä Raision vieraaksi. Ottelut tulevat varmasti olemaan tiukkoja ja henkinen kantti näissä peleissä ratkaisee paljon. Lähdemme viikonloppuun pilke silmäkulmassa ja joukkueeseemme luottaen! Ruotsalainen tiivistää. Otteluita hänellä on takana jo reilusti yli 200 ja kauden tärkeimmät ottelut ovat jo tulleet tutuksi aiemmilta kausilta. 

Myös raisiolaiset lähtevät viikonlopun otteluihin odottavaisin tunnelmin. Joukkue on saanut kunnon välieräfiiliksen käyntiin edellisistä otteluista ja kotiotteluihin lähdetään luottavaisin mielin. 

- Joukkueemme lähtee viikonlopun koitoksiin odottavin, mutta luottavaisin mielin. Hyvin onnistuneet vieraspelit Lapinlahdella, antoivat hyvää nostetta koko porukalle ja play-off fiilis on todellakin löytynyt. Lähdemme nöyrästi tekemään töitä ja taistelemaan pisteistä kotihallissa. Joukkue on saanut harjoitella hyvin ja pelaajat pysyneet terveinä, joukkueessa valmentajan rooliin siirtynyt Petra Ojaranta kertaa viikon tunnelmia. 

Pelaaja Jasmin Kiiski on myös samoilla linjoilla Ojarannan kanssa. Hänen fiilis ennen ottelua on luottavainen ja joukkue on valmis taistelemaan täydet minuutit molempina päivinä.

 - Viime viikonlopun tiukoista peleistä otetaan onnistumiset mukaan, ja hyvällä fiiliksellä lähdetään tuleviin peleihin. Tulee varmasti kovat ja tasaiset taistelut, joten täytyy pitää oma pää kylmänä ja tehdä töitä molempina päivinä täydet 60 minuuttia. Mitään ei saada ilmaiseksi tulevana viikonloppuna, mutta omaan pelitapaan ja joukkueen tekemiseen luottaen varmasti hyvä tulee, Kiiski summaa tunnelmiaan ennen viikonloppua.

 

Kiekko-Espoo hakee Nokialta toista voittoa

Tasavoitoissa olevat Kiekko-Espoo ja NoU kohtaavat jälleen lauantaina Nokialla ja sunnuntaina Espoossa ja taistelu maaleista tulee varmasti olemaan kiihkeä. Kiekko-Espoon joukkue on tasainen sekoitus kokeneita pelaajia ja uusia lupauksia, joten osalle pelaajista välierät ovat aivan uusi tapahtuma. Yksi heistä on Järvenpään Haukoista SM-sarjaan tällä kaudella noussut Luana Perez, joka on ottanut joukkueessa tärkeän roolin välierissä.

- Jo viikon ensimmäisissä treeneissä oli pientä jännitystä ilmassa ja ennen ensimmäistä peliä jännitti tosi paljon. Tuntui kuitenkin, että jännitys toi lisäbuustia omaan pelaamiseen. Oli siistiä päästä pelaamaan ensimmäiset SM-sarjan playoff-pelit ja odotan jo innolla seuraavia otteluita, Perez kertoo tunnelmiaan viikolla. 

- Oma pelaaminen sujui jopa yllättävän hyvin. Muutenkin tuntuu, että oma pelaaminen on nyt keväällä lähtenyt sujumaan paremmin kuin alkukaudesta. Onnistumiset ovat tuoneet lisää itseluottamusta ja rohkeutta pelaamiseen, kummassakin ottelussa kaksi maalia iskenyt Perez tuumaa. 

Joukkueella on vielä tekemistä, jotta voitto NoU:sta irtoaa tulevana viikonloppuna, mutta Perezillä on selkeä kuva siitä, mitä voittoon vaaditaan. 

- Meidän on saatava pidettyä kurissa Nokian vaaralliset hyökkääjät. Muutenkin meidän on onnistuttava pelaamaan täydet 60 minuuttia omaa hyvää peliä, Perez tiivistää.

- Olen ollut tyytyväinen siihen, että olemme onnistuneet tekemään selkeästi enemmän maaleja Nokialle kuin parissa edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme, Perez viittaa aiempiin jatkosarjan otteluihin, jotka Nokia voitti kummatkin. 

 

Karsintasarjassa Ilves ja Haukat pakkovoittojen edessä

Karsintasarjassa tilanne on selkeämpi: Jyske otti Ilveksestä ja Helsinki taas Haukoista kaksi voittoa. Ilves ja Haukat pystyvät vielä kääntämään tilanteen hyväkseen, mutta se tarkoittaa sitä, että joukkueiden on voitettava kumpikin viikonlopun otteluista. 

- Myös tällä viikolla joukkueessa on odottava ja hyvä fiilis. Lauantain peliin lähdetään ”kaikki tai ei mitään” -asenteella, korjataan edellisten pelien virheet ja luotetaan omaan tekemiseen, Haukkojen kapteeni Iida Lehtonen pohtii tulevaa viikonloppua. 

Joukkueen vastuuvalmentaja Tommi Tuominiemi on lähdössä myös luottavaisella fiiliksellä viikonloppuun. 

- Ollaan analysoitu viikonlopun pelit ja sen perusteella viilailtu muutamia pelillisiä juttuja. Joukkueessa on positiivinen ja luottavainen fiilis. Lauantaina lähdetään hakemaan meidän kauden parasta peliä, Tuominiemi sanoo.

Helsingissä on valmistauduttu yhtälailla kovaan taisteluun ja joukkue lähtee johtoasemastaan huolimatta terät jäässä taistelemaan voitosta aina summerin soittoon asti. Myös Helsingin joukkueessa fiilis viikonloppun lähestyessä on hyvä. Vaikka karsintasarja on sujunut toistaiseksi joukkueelta hyvin, ei koko kausi kuitenkaan mennyt toiveen mukaan. Tavoitteena oli alun perin pelata mestaruudesta jatkosarjassa, mutta Helsinki tippui niukalla erolla karsintasarjaan runkosarjan lopussa. 

- Monella ensimmäinen kausi SM- ja karsintasarjapelejä kohta purkissa ja kauden päätöstä odotetaan innolla. Kausi ei mennyt ihan tavoitteiden mukaan, mutta ollaan pelattu yhtenä joukkueena ja niin tehdään nyt viikonloppunakin, nauttien joka hetkestä, Helsingin Milla Juusela ja Karola Kosunen viestittelevät. 

Myös Jyskeellä on viikonloppuna mahdollisuus sinetöidä voitto ja nousu SM-sarjaan. Ensimmäinen nousu play off ottelu meni selkein lukemin Jyskeelle, mutta sunnuntaina ottelu venyi aina jatkoajalle saakka ennen kuin Jyske sinetöi toisen voittonsa. Viikonloppuna vastaan tulee varmasti voitonjanoinen Ilves, jonka täytyy Haukkojen tavoin ottaa molemmista peleistä voitto, mikäli joukkue tahtoo pysyä mukana taistelussa SM-sarjapaikasta. Laitilassa viikonloppua odotetaan jo jännittynein tunnelmin.

- Jännittävät, mutta hyvät tunnelmat. Peli omassa hallissa ja toivottavasti saadaan päälle sama fiilis, kun viime lauantaina, niin saadaan homma pakettiin eikä tarvitse matkustaa sunnuntaina Tampereelle. Tässä pelissä annamma kentälle kaiken mitä on, Jyskeen valmentaja Marlena Kuusisto kommentoi tulevaa viikonloppua. 

Kun otteluissa on kiinni nousu SM-sarjaan, on joukkue valmis taistelemaan pisteistä. 

- Koko joukkue kaikkia toimihenkilöitä myöten huokuu ääretöntä taistelutahtoa ja akut on jälleen ladattu täyteen joten lauantaina tullaan näkemään isolla punaisella Jyske sydämellä luisteleva joukkue, tunnelmat ottelua edeltävältä viikolta tiivistää Jyskeen joukkueenjohtaja Juha Kiviö

 

Ykkössarjassa välierät ratkotaan sunnuntaina

Ykkössarjassa välierät ratkotaan yhdestä voitosta poikki, kun sarjassa ensimmäiseksi pelannut NSR kohtaa neljänneksi sijoittuneen FoPS:n ja toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet LuKi-82 ja Lukko kohtaavat toisensa. Otteluiden voittajat pelaavat seuraavalla viikolla ykkössarjan kullasta ja häviäjät pelaavat pronssista. 

Ennakkoasetelmat ovat NSR:n ja LuKi:n kannalla, sillä joukkueet sijoittuivat Lukon ja FoPS:n yläpuolelle melko selkein lukemin. Ykkössarjassa FoPS on päihittänyt NSR:n kuitenkin kertaalleen joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa, joten kovaa taistelua ottelusta kannattaa silti odottaa. 

LuKi:n ja Lukon viimeisimmät kohtaamiset ovat päättyneet kaikki luvialaisten voittoon, kuitenkin joka ottelussa tiukemmin lukemin, joten taistelutahtoa raumalaisilta ei varmastikaan puutu.

- Joukkueemme odottaa innolla ja jännityksellä tulevia pudotuspelejä, varsinkin kun viime keväänä kausi loppui juuri ennen niitä, Lukon joukkueenjohtaja Sari Rehelmä kirjoittaa.

- Pelaajillamme on hyvin vähän kokemusta pudotuspeleistä, joten senkin takia on hienoa päästä nauttimaan niinsanotusta playoff-keväästä. Viimeiset pelit ovat sujuneet joukkueeltamme suht hyvin, joten luottavaisin mielin lähdemme haastamaan paikallisvastustajaa Luviaa, Rehelmä kiteyttää joukkueen tunnelmat ennen viikonlopun peliä. 

 

Tulevat ottelut

Lauantai 20.3.

SM-sarja

RNK Flyers - LL-89, Kerttulan jäähalli 1, klo 14:30 katso joukkueen livelähetys

NoU - Kiekko-Espoo, Nokian jäähalli, klo 14:00 katso Aamulehden livelähetys (vain tilaajille)

Aamulehdellä on käynnissä kampanjatarjous, jolla voit tehdä yhden kuukauden koetilauksen vain yhden euron hintaan! Tilauksen voit tehdä täältä.

SM-karsintasarja

Helsinki - Haukat, Malmin jäähalli, klo 18:15 Ringette Live

Jyske - Ilves, Laitilan jäähalli, klo 15:00 Ringette Live

Sunnuntai 21.3.

SM-sarja 

RNK Flyers - LL-89, Kerttulan jäähalli 1, klo 14:30 Ringette Live

Kiekko-Espoo - NoU, Tapiolan harjoitusjäähalli, klo 17:15 Ringette Live

SM-karsintasarja (tarvittaessa)

Haukat - Helsinki, Järvenpään jäähalli, klo 12:30

Ilves - Jyske, Tesoman jäähalli, klo 12:00

Ykkössarja 

LuKi-82 - Lukko, Luvian jäähalli, klo 14:30

NSR - FoPS, Klaukkalan jäähalli, klo 16:00 Youtube