LL-89 ja NoU pelasivat tiensä finaaliin - ykkössarjassa kullasta taistelee LuKi-82 ja NSR

21.03.2021 20:32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Jouni Valkeeniemi / Pakkalan mediatalo

 

Tänään pelattiin neljä ottelua, joissa selvisi SM-sarjan ja ykkössarjan finalistit ja pronssista taistelevat joukkueet. SM-sarjan välieristä voittajina tiensä finaaliin otteluvoitoin 3-1 pelasi NoU Nokialta ja LL-89 Lapinlahdelta. Finaalisarja pelataan playoff-sarjaa vastaavasti paras viidestä systeemillä, kun taas pronssipeli pelataan yhdestä poikki. Pronssista taistelee Kiekko-Espoo ja RNK Flyers. 

Ykkössarjassa pelattiin välierän yhdestä poikki systeemillä ja tulevalla viikolla pelattavaan finaaliin sunnuntaista selviytyi LuKi-82 Luvialta ja NSR Nurmijärveltä. Pronssista taistelee Rauman Lukko ja forssalainen FoPS. Ykkössarjassa finaali pelataan paras kolmesta systeemillä ja pronssipeli pelataan kerrasta poikki. 

LL-89 raivasi tiensä finaaliin

LL-89 otti RNK Flyersistä kolmannen tarvittavan voiton tänään numeroin 5-11, kun joukkueet kohtasivat Raisiossa neljättä kertaa välieräsarjassa. 

Ensimmäinen erä kului varsin tasaisena. Kotijoukkue iski ottelun avausmaalin, mutta lapinlahtelaiset tulivat tasoihin erän loppupuoliskolla. RNK iski johtoon toistamiseen erän viimeisillä minuuteilla. Toisessa erässä vieraat pääsivätkin johtoasemaan ja myös kasvattamaan johtoaan kolmella maalilla, kun RNK ei pystynyt viimeistelemään erässä yhtäkään maalia. 

Myös kolmas erä meni Lapinlahdelle, kun joukkue iski renkaan maaliin kolme kertaa. RNK sai kolmanteen erään myös kolmannen maalinsa. Neljäs erä kului pelillisesti yhä tasaisesti, mutta LL-89 hyödynsi maalipaikat tehokkaammin ja viimeisteli erän aikana neljä maalia, kun RNK iski renkaan verkkoon vain kahdesti erässä. 

- Pelin alusta asti lähdettiin hakemaan hyvää fiilistä ja saimmekin pidettyä sen koko pelin ajan. Hyökkäyspäässä onnistuttiin ja puolustus toimi hyvin, vaikkakin aina on tietysti parantamisen varaa. Nyt käännetään hyvillä mielin katseet kohti tulevia finaalipelejä! LL-89:n Minka Levander kertoo ottelun jälkeen.

Marjukka Virta iski tänään tehot 4+5, kun Anne Pohjolalle kirjattiin tehot 2+6. Myös Niina Piiroinen ylsi tänään kahteen maaliin ja hän tehtaili tehot 2+2. Essi Vanhala, Laura Kyllönen ja Nelly Ylitalo tekivät kukin maalin naiseen. RNK:n maaleista vastasi tänään Susanna Tapani tehoin 2+2, Marianna Kuiko tehoin 2+1 ja Jasmin Kiiski tehoin 1+0. 

- Joukkueen taisteluilme oli alkuminuuteista lähtien todella hyvää, ja olimme pelissä vahvasti mukana. Vastustaja sai kuitenkin muutaman maalin kaulan, jota emme kovasta yrityksestä huolimatta saanut enää kurottua kiinni. Loimme kyllä hyvin maalipaikkoja ja tilanteita, mutta viimeistely ontui tänään. Olen todella ylpeä siitä, että joukkue taisteli koko 60 minuuttia ja työmoraali pysyi hyvänä pelin loppuun asti, valmentajan rooliin loppukaudesta hypännyt Petra Ojaranta pohtii. 

NoU kaatoi Kiekko-Espoon ja varmisti paikan finaalissa

NoU voitti Kiekko-Espoon espoolaisten kotihallissa Tapiolassa numeroin 4-8 ja otti joukkueiden neljännessä kohtaamisessa kolmannen välieräsarjan voittoon tarvittavan otteluvoiton. 

- Tänään tultiin valmiina peliin, ja haluttiin katkaista sarja. Köpi (Kaisa Katajisto) otti pari gamesaveria heti pelin alkuun ja saatiin lyötyä siihen mukavasti maalieroa. Toisella jaksolla Espoo tuli kovaa päälle ja pisti ahtaalle. Kulutettiin aikaa se mikä pystyttiin ja lopputulos oli loistava, NoU:n hyökkääjä Roosa Salonen kertoo tunnelmia ottelun jäljiltä. Katajisto pelasikin maalissa erinomaisen ottelun torjuen tolppien välissä 38 vetoa.

- Ottelun alussa kentällä oli vain yksi joukkue, ja se oli me. Nokia kuitenkin viimeisteli melkeinpä jokaisesta paikasta, jonka saivat, Kiekko-Espoon Katariina Kurikko sanoo ottelun jälkeen. Kiekko-Espoo hallitsikin ensimmäisessä erässä rengasta, mutta NoU onnistui maalinteossa paremmin ja pääsi kirimään kahden maalin johtoasemaan. Myös Kiekko-Espoo sai maalihanat auki ja kavensi yhteen kahteen, mutta Nokialaiset kasvattivat johtoaan ennen erän loppua kuitenkin vielä kertaalleen. 

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 1-3 takaa-ajoasemasta ja nokialaiset jatkoivat lentoaan myös toisen viisitoista minuuttisen aikana. Toista erää oli takana vain 26 sekuntia, kun Elina Raesola iski renkaan B-pisteen aloituksesta maaliin, minkä jälkeen vieraat kasvattivat yhä johtoaan kahdella maalilla. Kiekko-Espoo kavensi kahteen kuuteen, mutta nokialaiset iskivät renkaan seitsemännen kerran verkkoon ennen pitkää erätaukoa. 

Kolmas erä meni vielä vieraille, mutta tässä erässä maaleja syntyi enää yksi alivoimamaali. Kotijoukkue onnistui kääntämään neljännessä erässä peliä ja loihti kaksi maalia, joista toisen ylivoimalla viidellä kolmea vastaan ja toisen kuudella viittä vastaan. Aika oli kuitenkin tässä vaiheessa vieraiden puolella, eikä Kiekko-Espoo pystynyt kirimään nokialaisten toisessa erässä tehtailemaa johtoa. 

- Nyt kirpaisee todella paljon. Olen kuitenkin äärimmäisen ylpeä meidän joukkueesta, millainen taistelu tänään nähtiin. Jokainen antoi kaikkensa, mutta kaveri oli parempi viimeistelyssä - ei auta, Kurikko kertoo illan tunnelmista.

- Tänään kaaduttiin taistellen eikä lopputulos kerro pelin todellista kulkua. Vastustajan maalivahti ja puolustus onnistuivat tänä viikonloppuna, Kiekko-Espoon päävalmentaja Eevi Kaasinen lisää. 

Nokian Elina Raesola taiteili tänään hattutempun ja kahteen maaliin ylsi Roosa Salonen. Kertaalleen renkaan maaliin saatteli Kaisa Hurske, Mette Nurminen ja Kati Koskelin. Kiekko-Espoon maaleista vastasi Maija Väyrynen kahdella maalilla ja Riikka Sjögren ja Tanja Ahonen yhdellä maalilla. 

LuKi-82 voitti Lukon välierissä 

LuKi-82 otti Lukosta 8-1 välierävoiton raivaten tien sarjan finaaliotteluun. Ykkössarjan välierät pelattiin kerrasta poikki ja voittajat etenivät suoraan finaaliin, joka pelataan ensi viikonloppuna. 

- Tämä oli yksi kauden tärkeimmistä peleistä ja siihen lähdettiin hyvällä tsempillä ja rennolla asenteella. Pelin alusta alkaen jokainen pelaaja hoiti tonttinsa mallikkaasti ja turhilta jäähyiltä vältyttiin. Saimme aikaiseksi hienoja maalipaikkoja, joista rinkulat taiteiltiin myös maalivahdin taakse, LuKi-82:n Lara Luoma kertoo ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä kului tasaisena ja maaleja ei erässä syntynyt ennen kahdettatoista peliminuuttia, kun Lukko iski ottelun avausmaalin ja joukkueen ainoaksi jääneen maalin erän loppuun. Toisen erän alussa kotijoukkue iski kuitenkin piakkoin tasoihin ja LuKi kiritti erän aikana kolmen maalin johtoasemaan. Luvialaiset iskivät vielä kaksi maalia erään sekä kolmannessa, että neljännessä erässä sinetöiden selkeät voittolukemat. 

- Lukko antoi hyvän vastuksen, mutta onnistuimme pitämään oman pelin kasassa, mikä näkyy myös tulostaululla. Tästä on hyvä jatkaa kohti finaalipelejä! Luoma viimeistelee.

Luvian Sanni Koivunen tehtaili tänään vaikuttavat tehot 4+1 ja hattutemppuun ylsi tänään myös Roosa Rantaniitty, joka viimeisteli renkaan maaliin kolmesti. Jemina Nurminen iski tehot 1+1. Lukon ainoan maalin teho Jenna Rakkolainen

NSR:lle ykkössarjan toinen välierävoitto

Ykkössarjan ensimmäiseksi sijoittunut NSR kaatoi FoPS:n välieräottelussa numeroin 9-3 ja etenee LuKi-82:n vastustajaksi finaaliotteluun. 

- Peli lähti hyvin ja vauhdikkaasti käyntiin pienestä alkujännityksestä huolimatta. Pystyimme pelaamaan lähes koko ottelun omaa peliämme, lukuunottamatta kolmannen erän alussa tapahtunutta pientä notkahdusta. Asenne oli yhtä liekehtivä, kuin playoff sukammekin läpi pelin ja joukkueen kannustava ilmapiiri piti tunnelman katossa. Tästä jatkamme hyvällä fiiliksellä kohti ensi viikkoa ja finaali pelejä! NSR:n kapteenisto Anniina Kemppainen, Laura Kauremaa ja Hanna Teiniranta kirjoittavat yksissä tuumin ottelun jälkeen.

NSR rykäisi ottelun avausmaalin ripeästi 48 sekunnin kohdalla. FoPS tasoitti paria minuuttia myöhemmin, mutta NSR pystyi jo ensimmäisessä erässä kuromaan kahden maalin johtoasemaan. Toisessa erässä NSR ylsi jälleen kolmeen maaliin ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 6-1 johtoasemassa. 

FoPS palasi rytinällä kolmanteen erään ja iski kavennusmaalin puolen minuutin paikkeilla. Seuraavan kerran FoPS pääsi kaventamaan kymmenen minuutin kohdilla, ja NSR otti aikalisän. Aikalisä tuotti tulosta, sillä kotijoukkue iski renkaan seitsemättä kertaa verkkoon vain alle minuuttia myöhemmin. Neljännessä erässä nähtiin vielä kaksi kotijoukkueen luomaa maalia. 

Nea Asumaa ja Anniina Kemppainen onnistuivat kumpikin tänään maalinteossa ja kummallekin kirjattiin hattutemppu pelistä. Minna Ojapalo taiteili tehot 2+4 ja Adele Vuorinen saatteli renkaan verkkoon kertaalleen. Elli Tossavainen, Iina Pohjolainen ja Emma Willman vastasivat forssalaisten kolmesta maalista.

 

Linkki tulospalveluun: https://ringette.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=ringette2020&sarja=NSM