Taistelu mitaleista alkaa SM- ja Ykkössarjassa

25.03.2021 21:30

Tulevana viikonloppuna jaetaan pronssimitalit niin ringeten SM- kuin Ykkössarjassa. Lisäksi molemmissa sarjoissa käynnistyy tietenkin myös taistelu kirkkaimmista mitaleista.

SM-sarjassa kulta ratkaistaan paras viidestä -systeemillä, Ykkössarjassa taas kulta on ensimmäisen kerran katkolla jo sunnuntaina, sillä siellä voittaja ratkaistaan paras kolmesta -ottelusarjassa. Luvassa on takuuvarmasti ringetteviihdettä ja näyttäviä onnistumisia ruutujen täydeltä, sillä vauhdissa ovat Suomen parhaat ja taitavimmat joukkueet sekä pelaajat. Näitä otteluita ei kannata jättää väliin!

SM-pronssit ratkotaan lauantaina Espoon ja Raision välillä

SM-sarjan pronssiottelu pelataan runkosarjan voittaneen Kiekko-Espoon kotikaukalossa Tapiolassa. Vahvasti kauden aloittaneen Espoon peli on loppua kohti ollut ailahtelevaa. Joukkue ei kuitenkaan päästänyt Nokiaa finaaliin helpolla. RNK taas on pelannut nousujohteisesti ja joukkueesta on noussut kauden mittaan uusiakin ratkaisijoita Susanna Tapanin rinnalle. Kiekko-Espoo on ottelussa ennakkoon ehkä hieman niskan päällä, sillä se on vienyt nimiinsä kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset tällä kaudella.

Kummallekin joukkueelle päätyminen pronssiotteluun on ollut pettymys, joten viikon latautumisaika mittaa, kumpi on päässyt tappiosta paremmin yli. Joka tapauksessa lauantaina nähdään kiinnostava vauhdikas ottelu, josta näyttäviä maaleja ei tule puuttumaan. RNK:n rosteriin pienen loven tekee kokeneen Petra Ojarannan puuttuminen pelaavasta kokoonpanosta, muuten kummatkin joukkueet ovat takuulla lauantaina iskussa.

Näin joukkueet kommentoivat tulevan pronssiottelun tunnelmia:

”Alkuviikko meni oikeastaan puhtaasti pettymystä sulatellessa. Pettymys oli kova, mutta nyt on pystyttävä kääntämään katseet jo lauantain peliin. Haluamme ehdottomasti päättää kauden hyvään peliin ja pronssimitaliin”, toteaa Kiekko-Espoon varakapteeni Katariina Kurikko.

”RNK on todella nopea ja tasavahva joukkue, minkä lisäksi meidän pitää saada heidän ykköstykkinsä Susanna Tapani aisoihin”, luonnehtii Kiekko-Espoon Ira Merivaara.

”Se voittaa, kumpi on valmiimpi otteluun ja tahtoo voittoa enemmän”, linjaa Kiekko-Espoon varakapteeni Riikka Sjögren.

”On ollut hienoa nähdä, miten moni on nyt poikkeusaikana seurannut striimattuja pelejä, joten tervetuloa seuraamaan Ringette-Livestä meidän ja RNK:n kauden huipennusta”, hehkuttaa Kiekko-Espoon kapteeni Milla Hokka.

”Ottelu ratkaistaan yhtenäisellä ja kurinalaisella joukkuepelillä. Lähdemme hakemaan ehjän 60 minuutin onnistumista kaikilla kentän osa-alueilla: puolustuspäässä tiukka kolmiopelaaminen ja hyvä maalivahtipeli nousevat avainasemaan, ja hyökkäyspäässä pitää pystyä viimeistelemään tehokkaasti”, summaa Kiekko-Espoon kapteenisto.

”Totta kai finaalipaikan karkaaminen harmittaa, mutta nyt pitää katseet suunnata kuitenkin jo nopeasti tulevaan pronssikamppailuun. Hienoa olisi kausi päättää voittoon. RNK lähtee varmasti taistelemaan ja tekemään kaikkensa, jotta Espoon tehokenttä saadaan kuriin. Tiivis ja liikkuva puolustuskolmio on avain siihen. Oma vahva vartiointipelaaminen ja luistelu tuottavat varmasti tulosta pelin edetessä, ja ratkaisevat maalit tehdään hyvän viimeistelyn kautta”, analysoi RNK:n pelaaja-valmentaja Petra Ojaranta.

”Välierätappiota on alkuviikosta käyty läpi ja nyt ajatukset on siirretty kohti pronssipeliä. Jännittävin ja odottavin fiiliksin lähdetään matsiin, totta kai. Ehkä extrajännitystä ja latausta tuo itselle tuttu joukkue. Meidän vahvuus on ehdottomasti joukkuepelaaminen. Ollaan viimeisten viikkojen aikana saatu hitsattua joukkue ihan uudella tavalla yhteen ja se näkyy myös kentällä. Kiekko-Espoolla erityisen vahvaa on hyökkäyspelaaminen. Eiköhän tämä ottelu ratkea pitkälti sille joukkueelle, joka valmistautuu paremmin ja on alusta alkaen pelissä mukana. Mahtavaa, että niin moni on löytänyt live-lähetyksien äärelle kannustamaan meitä. Toivotaan, että ensi kaudella pääsette katsomaan ringetteä taas livenä! Vinkkinä kotikatsomoille: kannattaa ehdottomasti seurata Reetta Nikkolaa #17. Hän pelaa pelistä toiseen erittäin viihdyttävää ja vauhdikasta ringetteä”, vinkkaa RNK:n Anniina Elo.

”Tappio välieräsarjassa totta kai harmittaa, mutta nyt on katseet suunnattu jo lauantaihin! Kausi olisi hienoa päättää voittoon ja mitali olisi monelle ensimmäinen SM-sarjassa, joten siitä lähdetään taistelemaan. Välierissä taistelimme jokaisessa vaihdossa ja samalla peli-ilmeellä lähdemme myös pronssiotteluun! Vahvuutemme ovat ennakkoluulottomuus ja monipuolisuus. Vastustaja pelaa nopeaa ja taitavaa ringetteä, joten hereillä pitää olla koko 60 minuuttia! Puolustuspeli pitää olla tiukkaa, ja se kumpi onnistuu murtamaan toisen kolmion useammin, voittaa ottelun. Harmi, ettei otteluihin pääse paikan päälle katsomaan hienoa ringetteä ja kokemaan play off -tunnelmaa, mutta ruudunkin kautta pääsee näkemään hienoja suorituksia! Ruudut siis auki ja pysytään terveinä!”, kannustaa RNK:n Susanna Tapani.

Kultataistossa tuttu ja äärimmäisen kokenut kaksikko

SM-sarjan finaaleissa kohtaa kaksi erittäin tasaista, kokenutta ja taitavaa joukkuetta: Lapinlahti ja Nokia. Joukkueet tuntevat toisensa erittäin hyvin, joten voittaakseen joukkueiden on onnistuttava yllättämään vastustajansa luovalla, mutta kurinalaisella ja huolellisella pelillä. Kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet toisensa neljästi. Kumpikin on onnistunut voittamaan kerran kotona ja vieraissa, joten tässä mielessä kotikaukalosta ei liene varsinkaan tyhjille katsomoille pelattaessa suurta hyötyä kummallekaan.

Finaaleissa pelataan historiallisia hetkiä, sillä yksi suomalaisen ringettehistorian tehokkaimmista kaksikoista Marjukka VirtaAnne Pohjola pelaa hyvin todennäköisesti viimeistä kevättään yhdessä. Kummaltakin finaalijoukkueelta löytyy kuitenkin useita teräviä maalintekijöitä, joten varaa puolustuspään nukahduksiin ei ole kummallakaan. Molemmilla joukkueilla on myös erittäin kokeneet ja osaavat maalivahdit, joiden ohittaminen ei ole helppoa. Odotettavissa on näyttävää, hyvin liikkuvaa ja luovaa ringetteä, jossa joukkueena pelaaminen, sujuva syöttöpeli, tiivis kolmiopelaaminen ja röyhkeä viimeistely tulevat olemaan pääosissa.

Näin finalistit pohtivat ennakkotunnelmia tulevasta ottelusarjasta:

”Kovin on odottavat tunnelmat ja lähdetään ehdottomasti nauttimaan kauden parhaista peleistä. Meillä on ollut nousujohteinen kevätkausi, joka on tuonut mukanaan itseluottamusta omaan tekemiseen. Molemmat finaalijoukkueet ovat kuitenkin kokeneita ja molemmilla meillä on myös tasainen materiaali. Ottelut ratkaistaan rennolla omalla pelillä ja peli-ilolla. Virheistä molemmat joukkueet osaavat rokottaa, eli pitää pystyä pelaamaan kurinalaisesti. Pitää myös pystyä hyödyntämään maalintekopaikat tehokkaasti”, summaa Lapinlahden pelaaja-valmentaja Marjukka Virta.

”Hieno on lähteä pelaamaan finaaleita! Kevätaurinko paistaa ja parhaat pelit ovat käsillä. Meillä vahvuutena on koko viisikkona pelaaminen molempiin suuntiin. Lappareiden kärkipelaajien tason nyt tietävät varmasti kaikki. Molempien joukkueiden vahvuutena on kova rutiini näistä peleistä. Ottelusarja ratkennee siihen, kumpi joukkue pystyy pitämään henkisen pakan kasassa paremmin. Taitoa ja tasoa riittää kyllä molemmilla voittoon. On ollut hienoa seurata omien juniorien ja muiden kannattajien mukanaoloa kevään peleissä. Vaikka hallille ei pääsekään pelejä katsomaan, niin tiedetään kyllä, että kotien kisakatsomoissa löytyy tukea!”, pohtii Nokian valmentaja Kosti Salonen.

Lukko ja FoPS Ykkössarjan pronssijahdissa

Ykkössarjan pronssiottelussa kohtaavat Rauman Lukko ja Forssan Palloseura. Molemmat ovat pelanneet kauden loppua kohti nousujohteisesti, joten kumpikin lähtee takuulla otteluun nälkäisenä. Kauden aikana joukkueiden kohtaamiset ovat olleet erittäin tiukkoja. Lukko on voittanut otteluista kolme ja FoPS yhden. Lukko pääsee paremman sarjasijoituksensa turvin pelaamaan ottelun kotonaan. Ottelu on nähtävissä Ringette-Livessä.

”Lähdemme odottavaisin ja rennoin fiiliksin yhdessä joukkueena kohti pronssiottelua. Tiukka puolustus sekä onnistumiset hyökkäyspäässä sekä tietysti muillakin osa-alueilla antavat meille hyvät mahdollisuudet päättää kausi voittoon ja sen myötä mitaliin”, luonnehtii Lukon kapteeni Alisa Neuvonen.  

Ykkössarjan kultakamppailussa Luvia ja NSR

Ykkössarjan finaalit pelataan paras kolmesta -systeemillä. Ottelusarjassa vastakkain ovat NSR ja Luvian Kiekko. NSR:llä on sarjassa kotietu. Se saattaa koitua joukkueelle hyödyksi, sillä joukkue on voittanut molemmat kotiottelunsa Luviaa vastaan voittanut Luvian kerran myös vieraissa. LuKilla taskussa on vain yksi voitto keskinäisistä kamppailuista. Molempia viikonlopun finaaleista pääsee seuraamaan kotikatsomoista, kun lauantain ottelun striimaa NSR ja sunnuntain ottelu nähdään Ringette-Livessä.

”Lähdetään finaaleihin joukkueena jännittynein ja odottavin fiiliksin tavoittelemaan joukkueen asettamaa tavoitetta eli Ykkössarjan voittoa. Vahvuuksiamme ovat hyvä asenne ja luottamus yhteiseen tekemiseen. Olemme myös kehittyneet joukkueena maalipaikkojen viimeistelyssä. Vastustajan vahvuutena on vauhdikkuus ja hyvä maalivahtipelaaminen. Loppuottelut ratkaistaan kurinalaisella pelillä, luottamalla oman joukkueen tekemiseen ja tietysti hyvällä asenteella! On hienoa, että näinä poikkeusaikoina katsojilla on mahdollisuus seurata pelejä kotoa ja sillä on pelaajille suuri merkitys. Katsojien tuki antaa meille lisävoimaa ja kannustusta, kun saamme näyttää, mihin joukkueena pystymme. Iso kiitos siis kotikatsomoihin!”, luonnehtii Luvian kapteenisto Sanni Koivunen, Milla Rantanen ja Katariina Niemi.

"Joukkueessamme on 20 motivoitunutta urheilijaa, jotka ovat olleet erittäin sitoutuneita kehittämään pelitapaa, harjoittelua ja toimintaa yleensäkin. Yhdessä on tehty töitä kovasti viime vuoden toukokuusta alkaen. Yhteinen sävel pelaamiseen on löytynyt ja asenne sekä työmoraali ovat priimaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden huipennusta, finaaleita. Kaikkia varmasti jännittää sopivasti. Lähdetään tekemään oma hyvä suoritus niin kuin perjantain treenissä. Meillä on vahva usko siihen, että se riittää mestaruuteen. Jos ei riitä, niin LuKi on parempi ja on mestaruuden ansainnut", summaa NSR:n valmentaja Timo Vanninen.

Ottelut lauantaina 27.3.2021

SM-sarjan pronssiottelu 14:45 Kiekko-Espoo – RNK Flyers, Tapiolan harjoitusjäähalli Ringette LIVE

SM-sarjan ensimmäinen finaali 15:00 LL-89 – NoU, Lapinlahden jäähalli 

Ykkössarjan pronssiottelu 16:00 Rauman Lukko – FoPS, Äijänsuon harjoitusjäähalli Ringette LIVE

Ykkössarjan ensimmäinen finaali 17:30 NSR – LuKi-82, Klaukkalan jäähalli Joukkueen livelähetys

Ottelut sunnuntaina 28.3.2021

SM-sarjan toinen finaali 14:30 NoU – LL-89, Nokian jäähalli Ringette LIVE

Ykkössarjan toinen finaali 15:00 LuKi-82 – NSR, Luvian jäähalli Ringette LIVE

Ringette LIVEn kaikki lähetykset löydät kootusti täältä: https://www.youtube.com/c/RingetteLIVE/featured