Kausi huipentuu viikonlopun otteluihin - kultamitalistit selvillä viimeistään maanantaina

31.03.2021 19:00

Kuva: Jouni Valkeeniemi / Pakkalan mediatalo

Kulunut sarjakausi huipentuu tulevana viikonloppuna kun sekä SM-sarjassa, että Ykkössarjassa pelataan ratkaisevat finaaliottelut. Viime viikonlopun jäljiltä tilanne on kutkuttavan tasainen kummassakin sarjassa, kun kummatkin finaalisarjat ovat 1-1 tasatilanteessa. 

Viime viikonloppuna LL-89 kaatoi ensin NoU:n kotonaan Savossa numeroin 8-5, ja nokialaiset ottivat vuorostaan sunnuntaina vieraistaan voiton. Ykkössarjassa NSR vei LuKi-82:sta voiton lauantaina kotonaan, kun taas LuKi ryösti pisteet sunnuntaisesta ottelusta. 

Tulevana viikonloppuna nähdään siis ykkössarjan kolmas ja ratkaiseva ottelu ja ainakin kaksi SM-finaalipeliä. SM-finaalit pelataan paras viidestä, eli mahdollista on, että ottelut venyvät maanantaille asti. Kaikki tulevat ottelut streamataan Ringette Liveen, mistä otteluita voi seurata veloituksetta. 

- Hyvällä ja odottavalla fiiliksellä joukkueemme lähtee taistelemaan kullasta pääsiäisen ratkaisuotteluihin. Nautitaan peleistä ja pyritään pelaamaan rentoa omannäköistä peliä omilla vahvuuksillamme, LL-89:n kakkosvalmentaja Jouni Levander kertoo otteluja edeltävällä viikolla. Valmennuksessa tuntuu olevan selvät sävelet siitä, mitä voittoon vaaditaan.

- Viime viikonlopun sunnuntai tappion siivittämänä tulemme varmasti parantamaan avauspelaamista, syöttöpeliä sekä rengaskontrollia. Tehdään pari maalia enemmän kuin vastustaja niin se riittää, Levander kiteyttää asioita, joista ollaan opittu ja joihin tullaan kiinnittämään huomiota myös tulevana viikonloppuna. 

LL-89:n ja NoU:n kolmas kohtaaminen pelataan pitkänäperjantaina ja neljäs heti perään lauantaina. Matkustusta on jälleen tiedossa, kun joukkueet kohtaavat perjantaina jälleen Lapinlahdella ja lauantaina Nokialla. Finaali on katkolla siis lauantaina, kun perjantaisen ottelun voittajalla on mahdollisuus sinetöidä SM-voitto, mutta mikäli otteluvoitot ovat lauantaina jälleen tasan, jatkuu trilleri maanantaina. 

- Vähän vajaa viikko aikaa etsiä Koukkuun uusi mato. Kova usko on, että se tässä viikon aikana kyllä jostain löytyy. Ekan viikonlopun otteet olivat meidän osalta nousujohteiset. Jatketaan samalla sykkeellä eteenpäin, Nokialla joukkueenjohtajan ja valmentajan rooleissa taustajoukoissa toimiva Kosti Salonen pohtii alkuviikosta. 

Ykkössarjassa mitalit jakoon sunnuntaina

Ykkössarjan kirkkaimmat mitalit pistetään jakoon sunnuntaina, kun NSR ja LuKi-82 kohtaavat viimeistä kertaa Klaukkalan jäähallissa. Tilanne on erittäin kutkuttava, sillä ottelut ovat olleet tiukkoja ja viimeisin kohtaaminen venyi aina jatkoajalle asti. 

 - Pelit ovat olleet tiukkoja, kuten ennakkoon odotettiin. Pelin alut osoittavat, että hyvällä sykkeellä olemme pelit aloittaneet, joukkueessa on selvästi keväinen mitalipeli-taistelu fiilis! LuKi-82:n valmentaja ja entinen pelaaja Kirsi Pukkila kertoo. Luvian joukkueen ollessa nuori, löytyy valmennukselta kokemusta kovista peleistä aina SM-finaaleista maajoukkuepeleihin. 

- Pientä tarkennusta omaan puolustuspelaamisen ja toisaalta luotto hyökkäyspelaamiseen, että riittävästi tulosta tulee, kun laadukkaita maalipaikkoja saadaan luotua, Pukkila kertoo viikonlopun teemoista kentällä. 

Myös kotijoukkue NSR odottaa viikonlopun ottelua innolla, sillä finaalisarjasta kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä. Molemmat joukkueet pääsevät pelaamaan täysillä, parasta peliään, sillä onnistuminen sunnuntain ottelussa tarkoittaa tietenkin Ykkössarjan voittoa.

- Huikea finaali viikonloppu on takana. Kotona voitettiin ja vieraissa Luki oli pikkuisen onnekkaampi, NSR:n valmentaja Timo Vanninen fiilistelee edellisiä otteluita ja jatkaa vielä: Parempaa tapaa viettää pääsiäistä on mahdoton kuvitella kuin pelata tällaisen finaalisarja kolmas peli kotiareenalla, panoksena mestaruus

- Molemmissa viime viikonlopun peleissä LuKi oli pelien alussa niskan päällä ja pääsi liian helposti johtoon. Me on sitten viety peliä toisesta erästä eteenpäin aina tarvittaessa toiseen jatkoerään saakka. Sunnuntaina kävi perinteisen draaman kaari, me dominoitiin peliä jatkoerissä ja LuKi sai onnenkantamoisen, Vanninen kertaa viikonlopun otteluita ja pohtii mitä tulevaan parannetaan. 

- Kolmannessa finaalissa sunnuntaina ollaan niin hyviä ettei pikkupomput auta vastustajaa, laitetaan oma peli käyntiin jo eka erässä. Pidetään ajatus pelissä ja seuraavassa vaihdossa, ollaan valmiina pelaamaan vaikka kolme jatkoerää, Vanninen kiteyttää. Voiton halua ei Klaukkalasta selkeästi puutu.

Tulevat ottelut

Perjantai 2.4.

3. Finaali, SM-sarja

LL-89 - NoU, Lapinlahden jäähalli, klo 15:00 Ringette Live

Lauantai 3.4.

4. Finaali, SM-sarja

NoU - LL-89, Nokian jäähalli, klo 14:00 Ringette Live

Sunnuntai 4.4.

3. Finaali, Ykkössarja

NSR - LuKi-82, Klaukkalan jäähalli, klo 16:00 Ringette Live

(Tarvittaessa:

Maanantai 4.4. 

5. Finaali, SM-sarja

LL-89 - NoU, Lapinlahden jäähalli, klo 15:00)