LL-89 kukisti NoU:n toistamiseen finaaleissa

02.04.2021 19:40

Kuva: Jani Virolainen

LL-89 Say Cheese kaatoi NoU:n finaalisarjan kolmannessa ottelussa numeroin 7-3. Lapinlahdella pelattu ottelu siivitti Lapinlahden joukkueen 2-1 johtoon finaalisarjassa. LL-89:llä on mahdollisuus katkaista finaalit huomiseen ja viedä kulta kahden vuoden tauon jälkeen Savoon, kun joukkueet kohtaavat neljännessä finaalissa Nokialla. Huomisen ottelun voi tutusti katsoa Ringette Livestä.

Joukkueiden syttyminen otteluun tuntui jopa hitaalta, sillä päivän ottelu kului erittäin tasaisena ja se näkyy myös ensimmäisten erien maalitilastoissa. Maaleja syntyi vähän laisesti ja maalivahdit Tiina Tenhunen ja Kaisa Katajisto pelasivat kummassakin päässä vahvan ottelun. Vaikka voitto päivästä irtosi, ei lapinlahdella täysin tyytyväisiä näytökseen kuitenkaan olla.

- Eipä siinä; kaksi erää surkeeta tekemistä. Koutsi-Virta (Marjukka) kertoi missä parannetaan ja joukkue teki työtä käskettyä kaksi seuraavaa erää ja sillä otettiin karkumatkaa. Ne pienet asiat. Tästä on hyvä lähteä huomiseen ja sovittiin, että jatketaan siitä mihin tänään jäätiin, Lapinlahden konkari Essi Vanhala tuumaa ottelun jälkeen.

Kumpikin joukkue sai maalihanat auki ensimmäisessä erässä, mutta tapahtumia jouduttiin odottamaan aina erän viimeiselle kolmannekselle asti. NoU hyödynsi ylivoiman ja iski ottelun avausmaalin verkkoon tasan 13 minuutin kohdalla, minkä jälkeen LL-89 rankaisi vuorollaan nokialaisia ylivoimalla ajassa 13:40.

Toisessa erässä nähtiin myös kaksi maalia, joista ensimmäinen syntyi pikaisesti heti erän alkuun, kun nokialaiset siirtyivät 1-2 johtoon puolentoista minuutin paikkeilla. LL-89 onnistui tasoittamaan ottelun kahteen kahteen erän viimeisellä minuutilla, kun Laura Kyllönen iski renkaan maaliin alivoimalla.

Puolustus pelasi molemmissa päissä tiukasti ja ensimmäistä kertaa johtoon LL-89 pääsi vasta pitkän erätauon jälkeen, kolmannen erän puolessa välissä. Maali oli jo toista kertaa ottelussa alivoimamaali. NoU kavensi kolmeen kolmeen, mutta kotijoukkue iski neljännen kerran renkaan verkkoon ja jälleen johtoon sopivasti jälleen juuri ennen viimeistä erää.

Neljännessä erässä kotijoukkue onnistui maalinteossa vieraitaan paremmin ja viimeisteli viisitoistaminuuttisen aikana kolme maalia. LL-89 sai viimeiseen erään reippaan lähdön, kun joukkue siirtyi kahden maalin johtoon heti erän toisella peliminuutilla. Kolmen maalin johtoasemaan kotijoukkue kiihdytti erän puolenvälin jälkeen. Nokia pyrki kovasti kaventamaan, mutta kavennusmaaleja ei enää heidän mailoista syntynyt. Erän loppupuolella Lapinlahti saatteli renkaan verkkoon seitsemännen kerran, sinetöiden neljän maalin erolla tärkeän voiton.

- Tasaista oli, Lapparit teki tänään paikoista maalit. Uutta matoa koukkuun ja huomenna jatkuu, NoU:n pelaajat totesivat yhdessä ottelun jälkeen.

Lapinlahden Anne Pohjolaa ei saatu tänäänkään täysin pidäteltyä ja pistenainen onnistuikin viimeistelemään ottelussa tehot 2+3. Laura Kyllönen ylsi toisena pelaajana kahteen maaliin. Marjukka Virta viimeisteli tehot 1+3 ja sekä Niina Piiroinen, että Minka Levander tahkosivat tehot 1+1. Nokian kolmesta maalista vastasi tänään Roosa Salonen, Kati Koskelin ja Mette Nurminen