Taas rikotaan rajoja - Joanna Myllymäelle 300 SM-ottelua viikonloppuna

09.10.2021 09:00

Kuva: Jorma Sanevuori

Viikonlopun ottelussa RNK Flyers-NOU rikotaan taas rajoja, kun Raision puolustaja Joanna Myllymäelle tulee 300 ottelua täyteen SM-Sarjassa.

Myllymäki aloitti ringetteuransa Turun ringetessä, josta vuonna 2006 hän siirtyi pelaamaan ensimmäisen SM-sarja kautensa RNK Flyersin riveihin. Nyt hänelle tulee täyteen 300 SM-ottelua RNK Flyersin paidassa, muutaman pelaamattoman kauden jälkeen. Kyselimme Myllymäeltä, miltä rajapyykin rikkominen hänestä tuntuu.

- Tuntuu hienolta vaikkakin tämä tuli hieman yllättäen. On hienoa, että on saanut näinkin kauan pelata, ringetteä ylipäänsä sekä SM-sarjaakin, vaikka välivuosiakin on mukaan mahtunut. Luistelukoulussa vuonna 1993, eikä vielä pitkään aikaan sen jälkeenkään ole osannut ajatella kuinka kauan pelaaminen tuleekaan jatkumaan ja laji säilymään mukana elämässä, kertoo Myllymäki.  

- Vuosi vuodelta ymmärtää ja sitä kautta myös arvostaa enemmän valmentajien, vanhempien ja kaikkien seuran sekä joukkueen toimihenkilöiden panosta sen eteen, että myös minä olen saanut pelata. Monen henkilön panosta vaaditaan, jotta pelaaminen mahdollistuu, jatkaa Myllymäki kiitollisena.

Myllymäki on saavuttanut RNK Flyersin väreissä paljon. Palkintokaapista löytyy mm. kaksi suomenmestaruutta vuosilta 2011 ja 2017 sekä hopeinen ja pronssinen mitali vuosilta 2016 ja 2015.

Kaikista unohtumattominta ringettehetkeä kysyttäessä, Myllymäki nostaa esille ensimmäisen suomenmestaruuden.

- Tunnelma, joukkuehenki, voitontahto sekä taistelu voitosta oli uskomatonta silloin. Mieleen on jäänyt vahva muisto, siitä miten altavastaajina finaaleihin lähdettiin ja miten se ruokki voitontahtoa entisestään. Vaikka joukkue oli nuori, niin sillä oli yhteinen ja vahva halu voittaa.

Vaikka saavutuksia Myllymäellä on monia, niin silti hänen mielestään tärkeimpiä asioita ovat lajin tuomat ystävyyssuhteet sekä taidot, joita ringeten parissa oppii.

- Ehdottomasti mitaleja tärkeämpää ovat olleet ystävyyssuhteet, jotka ovat jatkuneet, vaikka tiet ringeten parissa olisivat jo erkaantuneet sekä joukkueessa toimimisen kautta opitut elämän kannalta tärkeät taidot, kuten yhteistyötaidot, summaa Myllymäki.

Tauon jälkeen paluu ringettekentille

Myllymäki piti pienen tauon pelaamisesta, mutta nyt hän palaa ringettekentille innostuneena sekä hieman jännittyneenä.

- Kyllä ensimmäisissä peleissä ehdottomasti on ollut hieman perhosia vatsassa, etenkin kun hyppäsin mukaan aika viime tipassa, enkä ehtinyt kovin montaa viikkoa käydä yhteisissä harjoituksissa ennen pelien alkua. Aluksi oli kyllä hankaluuksia renkaan hallinnassa, tuntui ettei renkaat tarttuneet keppiin laisinkaan. Onneksi pikkuhiljaa silmä-käsi-koordinaatio alkaa taas palaamaan ja renkaatkin jäämään jo vähän paremmin kiinni mailaan. Joukkue on ottanut ihanasti minut vastaan takaisin pelaamaan ja treenaamaan. Onneksi kopissa on vielä myös "vanhojakin" tuttuja vastassa!

Kauteen RNK Flyers lähtee uudistuneella kokoonpanolla, keskittyen yhteen peliin kerrallaan ja tavoitteenaan voittaa mahdollisimman paljon pelejä. Voittoihin Myllymäen mukaan tarvitsee hyviä henkilökohtaisia suorituksia, toimivaa yhteispeliä sekä ehjää 60 minuuttista. Näitä RNK Flyers lähtee tavoittelemaan myös lauantain ottelussa Nokiaa vastaan.

-Nokia on tottakai kova vastus, mutta päättäväisellä pelillä voitettavissa oleva joukkue. Lähdemme pelaamaan omaa vahvaa sekä tasaista peliämme. Jokaisen pelaajan vahvalla itseluottamuksella, saamme varmasti annettua kunnon vastuksen Nokialle.

Haastattelun päätteeksi Myllymäki esitti vielä oman salaisen toiveensa.

-Salainen toiveeni tulevaisuudelle on vielä saada joskus pelata yhteinen kausi siskoni Susanna Myllymäen kanssa samassa joukkueessa. Hän pelaa tällä hetkellä ykkössarjaa Naantalissa, päättää Myllymäki hyväntuulisena.