SM-sarjan kärki tiivistyi lauantain kierroksella

09.10.2021 18:43

Kuva: Timo Kupiainen

 

Naisten SM-sarjan kärjessä on nyt neljä joukkuetta kuudessa pisteessä, kun NoU kaatoi kärkipelissä RNK Flyersin ja Kiekko-Espoo sekä Jyske voittivat omat ottelunsa. Blue Rings otti kauden avausvoiton pisteettömästä Ilveksestä.

Nokian Urheilijat oli ylivoimainen toisessa ja neljännessä erässä kun joukkue voitti lauantain kärkiottelussa RNK Flyersin Raisioissa 4-12. NoU teki toisessa erässä neljä maalia ja viimeisessä erässä peräti kuusi maalia. RNK Flyers johti vielä ensimmäisen erän jälkeen 2-1.
- Pitäisi pystyä pelaamaan hyvää peruspeliä kaikissa neljässä erässä, mietti RNK Flyersin Jenna Nuttunen.
Vierasjoukkueen Maija Väyrynen teki neljä maalia ja syötti kaksi, Elina Raesola teki kolme maalia ja syötti viisi.
- Alussa olimme hermostuneita, mutta saimme pidettyä lukemat maltisllisina. Sitten karvauksemme toimi ja saimme pidettyä vastustajan avaukset kurissa. Pelasimme joukkueena tiiviisti ja kurinalaisesti, kertasi Elina Raesola.
Tappio oli RNK Flyersille kauden ensimmäinen ja joukkueet ovat nyt molemmat kuudella pisteellään jakamassa sarjan kärkisijaa Kiekko-Espoon ja Jyskeen kanssa. NoU on johdossa parhaan maalieron avulla.
Nokian maalivahti Kaisa Katajisto torjui yli kaksinkertaisesti Raision Iida Lehteä enemmän. Katajistolla oli 40 torjuntaa ja Lehdellä 18.

 

Kiekko-Espoo suurinumeroiseen voittoon

Helsinki Ringette hävisi kotiottelunsa Kiekko-Espoolle 2-8. Espoo johti jo seitsemän minuutin pelin jälkeen 0-2. Tilastollisesti huomattavaa on että isosta maalierosta huolimatta joukkueiden maalivahdit torjuivat melkein yhtä usein: Helsingin Mona Rytkönen 43 kertaa ja Espoon Hanna Minkkinen 41.
- Ottelu oli tasainen ja pelasimme vahvat 60 minuuttia. Minkkinen oli erinoimainen!, kehui Kiekko-Espoon Emmi Multala.
Kiekko-Espoon Katariina Kurikko teki kaksi maalia ja syötii kaksi. Hän teki avauserän alussa 0-1:een ja toisen erän alussa 1-5-maalin.
- Olimme unessa pelin alussa, ja vastustaja tuli kovaa päälle. Huono alku jäi päälle, emmekä päässeet enää missään vaiheessa kunnolla peliin mukaan, harmitteli Helsingin Helmi Laivuori.

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

Jyske nousi päätöserässä Lahden ohi

Sarjataulukon keskikastin kamppailussa Laitilan Jyske voitti vieraskentällä Lahden 3-4. Lahti johti kolmen erän jälkeen 3-1, mutta Jyske nousi voittoon päätöserässä. Taru Kylä-Kaila teki Jyskeen voittomaalin kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua.
- Neljännen erän tasonnostolla saimme tärkeät kaksi pistettä, iloitsi Taru Kylä-Kaila.
Lahden varakapteeni Roosa Ravantti harmitteli johtoaseman menetystä.
- Neljännessä erässä meidän pelimme hieman herpaantui ja vastustaja pääsi rokottamaan tekemällä voittomaalin, hän sanoi.
- Joukkueemme onnistujia tänään olivat kapteeni Mia Manner, joka pelasi koko ottelun kurinalaista peliä ja palkittiinkin ottelun nälkäisin -palkinnolla, sekä hyökkäyksestä konkari Tanja Eloranta, joka viimesteli kaksi maalia, kehui Ravantti.

 

Blue Rings pyöritteli voiton Ilveksestä

Tampereella Blue Rings johti Ilvestä vastaan toiselta minuutilta lähtien ja otti kauden avausvoittonsa maalein 4-7. Ilves on sarjassa vielä ilman pisteitä.
- Ottelu lähti hyvin käyntiin ja hallitsimme peliä erityisesti ensimäisessä erässä. Pidimme johtoaseman koko pelin ajan ja saimme tärkeät pisteet kotiin Tuusulaan, summasivat Blue Ringsin kapteenit Milja Veilon johdolla.
Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Ilveksen Anni Komulainen.
- Lähdin pelaamaan ennestään tuntematonta puolustajan paikkaa rennolla ja paineettomalla fiiliksellä! Joukkueelta hyvä ja nousujohteinen peli, puhalsimme yhteen hiileen, summasi Anni Komulainen.
Komulainen teki yhden maalin ja syötti yhden.