Ringeten täyteinen lauantai

16.10.2021 23:12

Kuva: Timo Kupiainen

Tänään olemme nähneet hienoja sekä vauhdikkaita pelejä, kun lauantain kierroksella pelattiin neljä SM-sarjan peliä ja kaksi Ykkössarjan peliä.

ANNE POHJOLA JYSKEEN PAIDASSA MUKANA KAIKISSA MAALEISSA

Päivän pelit aloitettiin Tuusulan jäähallissa, jossa Blue Ringsin vieraaksi luisteli Laitilan Jyske. Toisille ehkä saattoi olla yllätys nähdä Anne Pohjola Jyskeen väreissä. Hyvin kulki kuitenkin Pohjolan luistin myös Jyskeen paidassa, kun ajassa 4:19 Pohjolan syötöstä, Lotta Ylitalo vie vieraat 0-1 johtoon. Peli oli tasaista taistelua ja toista maalia saatiinkin odottaa ensimmäinen erän loppuun. Ajassa 14:44 Pohjola teki ensimmäisen maalinsa vieden vieraat kahden maalin karkumatkalle. Toisessa erässä kotijoukkue lähti hyvällä jalalla liikkeelle ja ajassa 17:22 Minna Seppälä kavensi pelin 1-2:teen. Koko toinen erä mentiin päästä päähän ja aivan erän lopussa, ajassa 29:25 Pohjola vie päivän toisella maalillaan vieraat 1-3 johtoon.

Kolmannessa erässä nähtiin hyviä vetoja molempiin päihin ja ajassa 36:31, Pohjolan alivoimamaalilla, vieraat pääsevät jo 1-4 johtoon. Blue ringsin ylivoima tuottaa kuitenkin tulosta ja kotijoukkue kaventaa kahden maalin päähän, Ida Adlerin toimesta. Hetken päästä Jyske siirtyy 2-5 johtoon Tessa Kiisken maalilla.

Neljännessä erässä ajassa 47:03 kotijoukkueen Taru Heikkilä tekee joukkueelleen kolmannen maalin ja ajassa 55:38 Iina Kupiainen tuo Blue Ringsin jo maalin päähän Jyskeestä. Peli sai jännittävän lopun, kun erän loppu minuuteilla Jyske sai jäähyn ja ajassa 59:38 Kupiainen tasoittaa pelin 5-5, joka jäi myös tämän pelin lopputulokseksi.

- Kokonaisuudessaan tasainen peli, hävittiin vastustajalle reaktionopeudessa ja kaksintaisteluissa. Lisäksi renkaan kanssa vaaditaan lisää rauhallisuutta tuleviin peleihin, kommentoi Jyskeen valmentaja Sirpa Karkkonen

VIRPI HUKKA MAALIN TEOSSA NOKIALLA

Tänään nähtiin Nokialla odotettu peli, kun Virpi Hukka teki paluun ringettekentille Nokian paidassa. Lahti otti pelin haltuunsa ja ensimmäistä maalia saatiin odottaa ensimmäisen erän loppuun, kun ajassa 11: 47 Lahti siirtyi 0-1 johtoon Kiia Ollillan maalilla. Nokia kuitenkin kuittasi maalin nopeasti, kun Roosa Salonen iski renkaan verkkoon kahdesti. Näin ollen toiseen erään lähdettiin lukemissa 2-1.

Toisessa erässä Nokia aloitti maalinteon nopeasti, kun ajassa 15:22 Maija Väyrynen tekee maalin. Erässä nähtiin tilanteita puolin ja toisin. Ajassa 17:04 NoU siirtyi jo 4-1 johtoon. Lahti ei kuitenkaan antanut tuumaakaan periksi ja ajassa 27:36 vieraat kavensivat ylivoimalla. Summerin soidessa pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 4-2.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet lähtivät pirteästi. NoU hallitsi osittain peliä ja upottikin vastustajan maalivahdin taakse kaksi maalia.

Neljänteen erään lähdettiin tilanteessa 6-2. Lahti taisteli hyvin ja sai rengasta hyvin haltuun. Ajassa 46:34 Lahden Krista Lanteri kavensi pelin 6-3:een. NoU otti kuitenkin pelin taas haltuunsa ja viimeisteli vastustajan verkkoon vielä kolme maalia. Ajassa 58:56 Lahti tekee vielä neljännen maalin, mutta se ei riitä, kun NoU:n kymmenes maali nähdään vielä viime sekunneilla ja sen viimeistelee Virpi Hukka.

- Lahtea vastaan on aina kiva pelata, hyvä ja luisteleva porukka. Itselle tulee aina lisäfiiliksiä, kun saa pelata kasvattajaseuraa vastaan. Peli alkoi Lahden hyvällä pyörityksellä ja saivat luotua tilanteita ja pidettyä rengasta. Erätauolla puhuttiin, että pitää alkaa pelaamaan ja pitämään rengasta ja tulosta tuli. Tässä NoU:n maalivahti Kaisa Katajiston kommentit pelistä.

ESPOOSSA NÄHTIIN TASAISTA VÄÄNTÖÄ

Tiedossa oli, että Espoossa tullaan varmasti näkemään tiukka peli ja sitä se kyllä olikin. Rengas liikkui molemmilla joukkueilla ja ajassa 9:35 Kiekko-Espoon Fanny Impilä teki ensimmäisen maalin. Tämä jäikin ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi.

Toista erää oli ehditty pelata vain hetki, kun Minka Levander vie Jenna Hakkaraisen syötöstä kotijoukkueen 2-0 johtoon. Pitkälle erätauolle lähdettiin näissä lukemissa.

Peli oli loppuun asti tasaista ja RNK onnistui tekemään kavennusmaalin ylivoimalla. Ajassa 53:04 Susanna Tapanin maalilla, pisteet jaettiin Espoossa, kun loppusummerin soidessa tilanne oli 2-2. Tässä pelissä maalivahdeilta nähtiin hienoja torjuntoja.

- Peli oli tiukka, kuten saattoi odottaakin. Pelasimme joukkueena hyvää koko kentän puolustamista, voitimme kamppailuja ja pidimme vastustajan poissa hyökkäysalueelta. Hanna Minkkinen viimeisenä lukkona pelasi hienon pelin maalissa. Pelin vetotilasto kertoo, että loimme paljon maalipaikkoja, mutta tänään jäi hyökkäysten viimeistelyyn vielä parannettavaa ja nälkää seuraaviin peleihin. Kiekko-Espoon Päävalmentaja Eevi Kaasisen kommentti pelistä.

- Tiukkaa nousujohteista peliä ja tästä on hyvä jatkaa kohti huomista, kommentoi RNK:n Henna Mantere

HELSINGIN MAALIJUHLAA TAMPEREELLA

Lauantain viimeisessä pelissä nähtiin Helsingin maalijuhlaa. Ensimmäinen maali nähtiin Minka Tiihoselta jo ajassa 1:47. Ajassa 8:05 Tiihonen iskee illan toisen maalinsa ja näin Helsinki siirtyy 0-2 johtoon. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä enää nähty.

Toisessa erässä ajassa 16:38 Helsingin Helmi Laivuori iskee tilanteeksi 0-3. Ajassa 21:23 Ilveksen Sonja Pere kaventaa. Tämän jälkeen Helsinki tekee tasaiseen tahtiin maaleja ja pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-5.

Kolmas erä oli myös vahvasti Helsingin hallintaa ja Helsinki siirtyikin ajassa 34:33 Emmi Juuselan maalilla jo 1-6 johtoon. Maalien teko ei lopu siihen ja Helsingin kymmenes maali tulee vielä ajassa 58:19 Helmi Laivuoren tekemänä. Helsinki nappaa tästä pelistä täydet pisteet pelin päättyessä 1-13.

- Tänään onnistuttiin laajalla rintamalla hyökkäyksessä ja loistavan puolustuksen sekä maalivahti pelaamisen ansiosta saimme nollattua Ilveksen ja otettua näin selkeän voiton. Neljä maalia pelissä tehnyt Minka Tiihonen kommentoi peliä.

NAISTEN YKKÖSSARJASSA TÄNÄÄN KAKSI PELIÄ

NSR VOITTOON NAANTALISSA

Peli alkoi tasaisesti ja vasta ajassa 8:20 vierasjoukkueen Mira Heinonen vie vieraat 0-1 johtoon. Molemmat joukkueet loivat hyviä tilanteita ja vääntö oli tasaista. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty. Toinen erä oli myös hyvää tekemistä molemmilta joukkueilta. Ajassa 20:46 Anniina Kemppainen vie vieraat 0-2 johtoon. Toisessa erässä vieraat onnistuivat vielä kahdesti. Kolmannessa ja neljännessä erässä ei maaleja nähty. Peli oli loppuun asti hyvää ja tasaista pelaamista molemmilta joukkueilta. Tällä kertaa NSR oli parempi ja peli päättyi heidän voittoonsa 0-4.

- Vastustaja tuli peliin terävästi ja pitkän erätauon jälkeen saatiin omaa peliä hieman parempaan suuntaan, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. VG-62 Jasmin Ahokas kommentoi peliä.

SALLA NAAKAN MAALIJUHLAA KERAVALLA

Ykkössarjan toisessa pelissä Blue Rings sai vastaansa Kapa-51. Joukkueet pelasivat ensimmäistä kertaa vastakkain.

Peli lähti tasaisesti käyntiin ja molemmilla oli hyvin rengas hallussa. Ajassa 2:46 kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon Oona Ruotsalaisen maalilla. Tästä ei mene kauaakaan, kun vierasjoukkue tulee tasoihin ajassa 3:00 Henna Kohvakan maalilla. Tämän jälkeen peli olikin selkeästi Blue Ringsin hallintaa. Pitkälle erätauolle lähdettäessa taululla oli lukemat 8-3.

Blue Rings hallitsi rengasta ja loppusummerin soidessa pisteet jäivät kotijoukkueelle maalein 12-4. Salla Naakka iski pelissä huikeat kahdeksan maalia.

- Peli oli tapahtumarikas ja osittain myös tasaista vääntöä. Emme heti pelin alusta lähtien olleet mukana pelissä, mutta pystyimme parantamaan tätä vikoihin eriin. Toisen erän nuukahduksen takia vastustaja sai reilun etumatkan, tämä taisi olla ratkaisun hetki. Kapa-51 Inka Issakainen luonnehti peliä.

- Odotukset olivat korkealla päivän peliin. Koko joukkueella oli hyvä fiilis alusta asti, vaikka olikin vähän jännitystä ilmassa. Pelissä ollut hyvä ja positiivinen fiilis sekä kannustava yhteishenki vei meidät tänään voittoon. Blue Ringsin Katri Soikkeli ja Jasmin Hickman kommentoivat pelin fiiliksiä.