Sunnuntain otteluiden myötä SM-sarjan kärki tiivistyi

17.10.2021 21:06

Kuva: Timo Kupiainen

HELSINGILLE TÄYDET PISTEET JA VOITTO KOTIHALLISSA

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä Helsinki sai vieraakseen Blue Rings:in Pirkkolan jäähalliin. Peli alkoi tasaisesti ja molemmat joukkueet pelasivat hyvää peliä. Ajassa 4:75 nähdään ottelun ensimmäinen maali ja sen tekee kotijoukkue. Meeri Lonka vie kotijoukkueen 1-0 johtoon. Peli oli vauhdikasta, mutta hieman enemmän Helsingin hallintaa. Ajassa 11:36 Meeri Lonka iskee toistamiseen ja vie kotijoukkueen 0-2 johtoon. Tästä ei Blue Rings lannistunut ja ajassa 13:10 Ida Adler tuo vieraat maalin päähän. Blue Rings saa maalista puhtia ja vain 39 sekunnin jälkeen Milla Juusela tuo vieraat tasoihin 2-2.

Toiseen erään Helsinki lähti päättäväisin mielin ja ajassa 21:04 Kia Kosunen iskee joukkueen kolmannen maalin. Toisessa erässä oli paikkoja myös vierailla, mutta Helsingin maalivahti Mona Rytkönen torjui hienosti. Toisessa erässä Helsinki teki vielä kolme maalia ja pitkälle erätauolle lähdettiin lukemissa 5-2.

Kolmanteen erään Helsinki tuli hyvällä liikkeellä ja ajassa 31:42 Helsingin Helmi Laivuori vie kotijoukkueen jo 6-2 johtoon. Tilanteita riitti molemmissa päissä. Ajassa 32:35 Emmi Juusela tekee Vivica Anderssonin syötöstä seitsemännen osuman kotijoukkueelle. Blue Rings menetti rengaskontrolliaan ja jalka painoi tuplapeliviikonlopusta.

Neljänteen erään lähdettiin Helsingin johtaessa peliä 10-2. Päättäväinen Blue Rings teki maalin ajassa 47:00 Taru Heikkilän mailasta. Vieraat selkeästi piristyivät tästä ja muutaman peli minuutin jälkeen edellisestä osumasta Iina Kupiainen tekee maalin. Tämä ei kumminkaan riittänyt vaan kotijoukkue iskee vielä maalin ajassa 56:01. Näin pisteet jäivät Helsinkiin.

- Meillä oli tänään pelissä huono rengaskontrolli ja pelikuri puuttui kokonaan. Helsinki pääsi alusta johtoasemaan ja oli paremmalla jalalla liikkeellä. Emme onnistuneet tänään missään osa-alueissa. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin tänään Milla Juusela ja joukkueen sisäisen palkinnon ansaitsi valmennus. He yrittivät kaikkensa, mutta pelaajat eivät vastanneet huutoon. Näin peliä kommentoi Milja Veilo, Blue Rings.

- Koko hyökkäysrintama onnistui tänään maalinteossa ja parista lipsahduksesta huolimatta pystyttiin hallitsemaan peliä. Helsingin kapteeni Moona Passila kommentoi peliä

KIEKKO-ESPOOLLE PISTEET MUKAAN LAHDESTA

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat Lahti ja Kiekko-Espoo. Ensimmäinen maali nähdään jo heti erän alussa, kun kotijoukkue menee 1-0 johtoon, Essi Sarmalan alivoimamaalilla. Espoolaiset kaventavat ajassa 3:36 Jenna Hakkaraisen osumalla. Kiekko-Espoo teki erään vielä kaksi maalia. Toiseen erään lähdettiin tilanteessa 1-3.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo otti peliä haltuunsa ja ajassa 16:49 Luana Perez tekee Espoolle jo neljännen maalin. Tämä ei vieraille riittänyt vaan heti perään ajassa 17:36 Minka Levander osuu tolppien väliin. Ottelussa nähtiin myös Lahdelta hienoja nousuja. Ajassa 20:43 jälleen Jenna Hakkaraisen maalilla Kiekko-Espoo kasvattaa johtoaan. Lahti sai toiseen erään paikan ja ajassa 23:12 kotijoukkueen Niina Piiroinen ei erehdy. Erätauolle lähdetään tilanteessa 2-7.

Kolmanteen erään Lahti lähtee aivan uudella energialla ja sai muutaman pitkän pyörityksen Espoon hyökkäyspäädyssä. Hyviä tilanteita, mutta Kiekko-Espoon Hanna Minkkinen oli maalilla hyvässä vireessä. Ajassa 39:51 vieraiden Perez vie vieraat jo 2-8 johtoon.

Neljännessä erässä Espoolaiset karvaavat hyvin ja Lahtikin saa uuden vaihteen pelaamiseensa. Vaihteen lisäys ei kuitenkaan riittänyt ja loppusummerin soidessa lukemat ovat vieraille 2-10.

-Teimme hyvää työtä koko kentällä ja nostimme erityisesti hyökkäyksen tasoa eilisestä. Viimeistely oli parempaa ja onnistuimme maalinteossa. Kiekko-Espoon parhaana pelaajana palkittu Jenna Hakkarainen kertoi pelin jälkeen.

SUSANNA TAPANI OSUI VIIDESTI

Tampereen Ilves lähti peliin altavastaajana, mutta itseluottamusta ei joukkueelta puuttunut. Alla Ilveksellä oli jo lauantain peli Helsinkiä vastaan, mikä oli aikamoista maalijuhlaa Helsingille. Tämän päivän peliin Ilves lähti taistelemaan. Rengas liikkui hyvin ja molemmilla oli tilanteita. Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue RNK Flyers, kun ajassa 5:45 Susanna Tapani tekee pelin avausmaalin. RNK otti pelin hallinnan ja ajassa 6:10 Henna Mantere vie kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Ilves pääsee rakentamaan hyökkäyksiä RNK:n päätyyn, mutta kotijoukkue puolustaa hyvin ja ajassa 7:29 Tapani iskee jälleen.

Toisessa erässä RNK:n Tapani osuu kolmannen kerran ajassa 18:52. Ilves saa luotua tilanteita hyviä RNK päätyyn ja tämä tuotti tulosta ajassa 20:28 Lili Reunasen osumalla. Aloitus RNK:lle Ilveksen hyökkäyspäätyyn ja tästä ei Mantere erehdy ja viimeistelee päivän toisen osumansa. Erän loppupuolella Tapani osuu neljännen kerran. Pitkälle erätauolle lähdetään kotijoukkueen johtaessa 6-1.

Kolmannessa erässä Ilves pääsee peliin mukaan ja saa tehtyä hienoja pyörityksiä. Ilveksen pyöritys toimii ja ajassa 35:46 Jenni Viinamäki iskee renkaan verkkoon. Viinamäen osuma jää erän ainoaksi.

Neljännessä erässä nähtiin vahvaa peliä Raisiolaisilta ja myös Ilves sai luotua hyviä tilanteita. RNK iski vielä kahdesti, tekijöinä Tapani sekä joukkueen kanadalaisvahvistus Torrie Shennan.

-Tänään joukkue oli yhtenäinen ja jokainen pelasi joukkueelle. Se näkyi pelissä ja pelaaminen tuntui hyvältä. Parannettavaa löytyy kuitenkin etenkin maalinteko puolella. Ilveksen kapteeni Maria Wetterstrand tiivistää peliä.

- Oli aaltoilevaa peliä ja oltiin huolimattomia syöttöjen ja syötön vastaanottojen kanssa. Saatiin kasvatettua joukkueen maalisaldoa, kun maalinteko on hieman tökkinyt. Peliä kommentoi RNK Saga Loukiainen.

TIUKKAA VÄÄNTÖÄ LAITILASSA

Sunnuntai illan viimeisessä pelissä kohtasivat Jyske ja NoU Laitilan jäähallissa. Pelistä ei vauhtia puuttunut.

Ensimmäinen erä oli alusta asti tiukka. Tilanteita nähtiin molemmissa päissä ja heti huomasi, että nyt taistellaan tosissaan voitosta. Maalinteon aloittaa kotijoukkue ajassa 4:35, kun Anne Pohjola osuu.  NoU lähtee taistelemaan ja saa rakennettua hyökkäyksen Jyskeen päätyyn ja ajassa 5:27 Jenni Linnamäki tuo vieraat tasoihin. Taas mennään päädystä päätyyn ja ajassa 7:27 Lotta Ylitalo vie kotijoukkueen johtoon. Vahvaa vääntöä sekä tilanteita oli molemmissa päissä, ja maalivahdit ovat isossa roolissa ottaen tärkeitä koppeja. Kotijoukkueen Pohjola pääsee hyvälle maalintekopaikalle ja tilanne on ajassa 12:31
kotijoukkueelle 3-1. Aivan erän loppuun ajassa 14:48 vieraiden Elina Raesola tekee vielä kavennus maalin.

Toisessa erässä lähdetään kotijoukkueen aloituksesta liikkeelle. Ajassa 25:51 Jyskeen Fanni Elo osuu tolppien väliin ohittaen Oona Keskisen. Erä on tasaista ja vauhdikasta, Ringetteä parhaimmillaan. Pitkälle erätauolle lähdetään kutkuttavassa tilanteessa, kotijoukkueen johtaessa niukasti 4-2.

Kolmatta erää ei ehtinyt kulumaan kuin 18 sekuntia, kun Elina Raesola vetää renkaan aivan maalin ylänurkkaan ja vieraat tulevat yhden maalin päähän. Tilanne on 4-3 ja taas mennään päästä päähän vauhdikkaasti. NoU ottaa jäähyn ja Jyske pääsee ylivoimalle. Tämä tuottaa tulosta ja ajassa 35:18 Pohjola tekee ylivoima osuman.

Neljännessä erässä NoU ottaa nopeasti erän alkuun jäähyn ja tämän hyödyntää jälleen Jyske. Ajassa 45:29 Taru Kylä-Kaila vie kotijoukkueen 6-3 johtoon. Päättäväinen NoU kaventaa ajassa 55:18 Emmi Merelän maalilla tilanteen 6-4:ään. Aivan erän lopussa vieraat pääsevät hyökkäyspäähän ja ajassa 58:04 Jenni Linnamäki tuo Nokialaiset toisella osumallaan jo maalin päähän. Tilanne on 6-5 ja kotijoukkue ottaa aikalisän. NoU rakentaa Jyskeen päädyssä hyviä tilanteita vielä ottelun loppusekunneilla, mutta loppu summeri soi ja Jyske voittaa 6-5.

-Oli tosi kova vääntö pisteistä, mutta onneksi saatiin voitto kotiin. Nokian voittaminen on iso asia meidän joukkueellemme, iloitsee Jyskeen Fanni Elo.

- Alussa keskialue pelaamisemme ontui aika paljon, ei onnistuttu karvaamisessa ja vastustaja pääsi liian helposti tuomaan renkaan meidän päähän. Myös syöttöjen kiinni ottaminen oli tarpeettoman hankalaa ja lisäksi otettiin liikaa jäähyjä, joiden takia viisikkopelaaminen käynnistyi hitaasti. Viimeisessä erässä tehtiin kokonaisvaltainen ryhtiliike, mikä ei kuitenkaan tänään riittänyt voittoon, Kommentoi Nokian Kaisa Hurske peliä.