Tällä viikolla pelataan vain kaksi ottelua Ykkössarjassa - Helsinki Ringeten Enna Rokka haastattelussa

27.10.2021 11:53


Kuva: Hannu Kauremaa

Helsinki Ringette pelaa tällä kaudella molemmilla naisten sarjatasoilla, Ykkössarjan joukkue on koottu kasaan tälle kaudelle seuran junioreista sekä monesta uudesta kasvosta. Enna Rokka pelaa tällä kaudella Ykkössarjan lisäksi myös B-Nuorten SM sarjaa.

Rokka on 17-vuotias Tuusula Ringeten kasvatti, jonka ringetteura on kulkenut WTR:n, Shakersin sekä Blue Ringsin kautta nyt Helsinkiin Ykkössarjaan. Rokka on nähty myös maajoukkueen mukana timanttileirillä sekä U18-leirillä.

-Ykkössarjan taso on kova, jota osinkin odottaa. Olemme päässeet pelaamaan tasaisia pelejä, vaikka maaleja on saattanut tulla enemmänkin. Henkilökohtaisena tavoitteena minulla on kehittyä etenkin pelin lukemisessa ja luistelunopeudessa, Rokka vastasi kysymykseemme ykkössarjan tasosta ja henkilökohtaisista tavoitteista.

Rokan palkintokaappia koristaa C-nuorten ja B-nuorten SM hopeamitalit, jotka hän listaa myös suurimmiksi saavutuksikseen. Lisäksi mukaan on tarttunut kasa onnistumisia ja unohtumattomia hetkiä ringeten parissa.

-Unohtumattomin hetki tähän mennessä ringetteurallani on C-SM turnauksessa rankkariskaba Jyskettä vastaan, onnistuin tekemään maalin ja pääsimme sillä jatkoon taistelemaan mitaleista, Rokka muistelee.

Tavoitteena kehittää yksilöitä naisten sarjojen pelitasolle

Useampi Helsinki Ringeten Ykkössarja joukkueen pelaaja pelaa sekä B-Nuorten SM sarjaa että Ykkössarjaa, osa on päässyt näyttämään taitonsa myös SM sarjan peleissä. Joukkueen tavoitteena ei ole nousta SM-sarjaan, koska Helsinki Ringetellä on jo tällä kaudella hyvin menestynyt SM-sarja joukkue. Ykkössarjan joukkue toimii seurassa nuorten pelaajien kehitysalustana, jossa pelaajia valmennetaan ja kehitetään yksilöinä naisten sarjojen pelitasolle.

-Tavoitteiden eteen on tehty paljon töitä ja se myöskin alkaa näkyä peleissä, kun jokainen yksilönä tekee töitä joukkueen edun eteen. Joukkueemme kausi on mielestäni lähtenyt todella hyvin käyntiin nuoresta sekä uudesta joukkueesta huolimatta. Ensimmäiset pelit olivat todella kovia, mutta onnistuimme hyvin haastamaan kokeneitakin joukkueita, Rokka vastasi kysymykseemme joukkueen tavoitteista.

Helsinki Ringette matkustaa tänään keskiviikkona FoPSin vieraaksi

Sarjataulukkoa ja pisteitä katsoessa voidaan keskiviikko illan ottelulta odottaa tasaista kamppailua. Molemmilla joukkueilla on takana neljä ottelua, joista Helsingillä kaksi tappiota, yksi tasapeli sekä yksi voitto. FoPS puolestaan on voittanut yhden ottelun ja tappioita on takana kolme.

-FoPSia vastaan lähdemme kauden isoimmalla kokoonpanolla, joten uskon joukkueemme pystyvän haastamaan FoPsin hyvällä luistelulla. FoPS on myös nuori joukkue, joten peli on varmasti vauhdikas ja tasainen. Jotta pisteet lähtisivät mukanamme Helsinkiin, meidän täytyy parantaa edellisistä peleistä syöttöjen tarkkuutta ja puolustuksen kovuutta, Rokka tuumaa.

Kysyimme myös FoPSin varakapteenilta Tytti Nyröseltä kommentteja illan kotiavauksesta:

-Me ollaan treenattu maanantai sekä tiistai katseet keskiviikkoillan kotiavauksessa. Sisääntulomusiikki ja maalilaulu on valittu, ja fiilis on korkealla! Meidän täytyy onnistua maalinteossa, sekä 5v5 puolustamisessa. Tänään vauhti ei saa hyytyä viimeiseen erään, Nyrönen kommentoi.

Ykkössarjassa viikon toinen ottelu pelataan perjantaina Leppävaarassa

Perjantai illan ottelussa EKS saa vastaansa Järvenpäästä Haukat. EKS on onnistunut kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta voittamaan yhden, kaksi ottelua on päättynyt tasapeliin sekä kahdesta ottelusta on tullut niukka tappio.

-Joukkue lähtee hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä perjantain peliin. Kotipelistä lähdetään hakemaan voittoa ja sen mahdollistaa tiivis koko kentän puolustus, luisteleva ja energinen joukkue sekä laadukas viimeistely, EKS:n päävalmentaja Janne Ahoniemi avasi joukkueen tunnelmia ottelun alla.

Haukoille kausi on ollut tähän mennessä voitokas, neljästä ottelusta ensimmäinen LuKi-82 vastaan päättyi tasapeliin, muut kolme ottelua Haukat on voittaneet selkeillä maalieroilla. Kysyimme Haukkojen kapteenilta Iida Lehtoselta millä fiiliksillä joukkue lähtee perjantain peliin:

-Hyvällä fiiliksellä lähdetään perjantain peliin! Luotetaan omaan tekemiseen ja lähdetään sitä kautta hakemaan onnistumisia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Hereillä täytyy olla alusta loppuun, Lehtonen vastasi.


Ykkössarjan ottelut viikolla 43

Ke 27.10. FoPS - Helsinki, Forssan jäähalli I klo 19:15

Pe 29.10. EKS - Haukat, Leppävaaran jäähalli klo 19:15