Ykkössarjassa nähtiin kaksi tiukkaa ottelua

30.10.2021 09:31

Kuva: Timo Kupiainen

Helsinki Ringeten pistekiri jatkui voitolla FoPSista

Keskiviikko illan ottelu Forssassa alkoi tasaisissa tunnelmissa. Molemmat joukkueet olivat selkeästi voitontahtoisina liikkeellä ja ensimmäinen maali syntyikin jo ajassa 0:58 Helsinki Ringeten Emilia Sormusen mailasta. Kauaa ei ehditty tasoitusmaalia odottelemaan, sillä ringette kentille paluun tehnyt Terhi Kaattari onnistui Linda Mikkolan syötöstä ajassa 2:11. Erän loppu oli tasaista ja maalin nälkä näkyi molemmista joukkueista. Helsingin Hanna Laitilan tarkka yläkulma laukaus ohitti FoPSin maalivahdin vielä ennen ensimmäisen erän päättymistä ajassa 14:32.

Toisessa erässä FoPSin jäähyt sekoittivat heidän peliänsä, ja Helsinki pääsikin jo kolmen maalin karkumatkalle Enna Rokan ja Vera Paason maaleilla. FoPSin kiri alkoi jo toisen erän loppupuolella, kun Viivi Hakanen onnistui tarkalla rystylaukauksellaan. Pitkälle erätauolle lähdettiin näin ollen lukemissa 2-4.

Kolmas erä alkoi Helsingin maalilla, kun Hanna Laitila onnistui ensin voittamaan irtorengas kamppailun ja tämän jälkeen pääsi kahden FoPSin maalivahdin Sini Mäkelän kanssa. Laitila ei tästä erehdy ja tulostaululle lukemat 2-5 ajassa 30:22. Jälleen kolmen maalin taka-ajoasemassa oleva FoPS lähtee kirimään. Helmi Mäntysaari onnistuu ajassa 38:00 selän takaa lähteneellä renkaalla, mikä lipui tarkasti takatolpan juureen Helsingin maaliin. Nämä maalit jäivätkin kolmannen erän ainoiksi, joten erätauolle lukemissa 3-5.

Neljänteen erään Forssalaiset lähtivät selkeällä suunnitelmalla tasoihin ja ohi. Viivi Hakanen onnistui toistamiseen ajassa 46:59, mutta forssalaisten harmiksi heidän osaltansa maalit jäivät tähän. Erän lopulla Helsinki painoi vielä kaasun pohjaan ja viimeisteli ottelulle lukemat 4-7 Aino Ronimuksen ja Tuuli Hämäläisen maaleilla.

- Tasainen peli, hetkeksi päästiin rinnalle mutta ei ihan riittänyt ohi menemiseen. Helsingin viimeinen maali syntyi tyhjään maaliin, FoPSin varakapteeni Aada Sipponen harmittelee.

-Olimme odottaneet kotiavausta useita viikkoja, joten jännitys oli todella pinnassa, kun viimein pääsimme kotikentälle pelaamaan. Meidän puolustuksemme toimi valtaosan pelistä hienosti ja oli tärkeää, että onnistuimme maalinteossa joka erässä. Se kertoo siitä, että ottelussa oltiin mukana läpi pelin, FoPSin toinen varakapteeni Tytti Nyrönen jatkaa.

Haukkojen voittoputki jatkuu

Viikon toinen ottelu pelattiin perjantai iltana Leppävaarassa, kun EKS sai vieraakseen Haukat Järvenpäästä. Haukkojen lähtökohta peliin oli neljäs voitto putkeen ja EKS puolestaan aikoi katkaista tasapelikierteen voitolla. Ottelun ensimmäinen erä oli tiukasti Haukkojen hallintaa ja maalittelu alkoi jo ajassa 1:10, kun Haukkojen Iina Kulmala onnistui maalin teossa. EKS tuli tasoihin Mirell Malkin maalilla vajaa kolme minuuttia myöhemmin. Haukat onnistui erässä vielä kahdesti Venla Röpelisen ja Nanette Valtasen toimesta.

Toiseen erään lähdettiin lukemista 1-3 ja erän ensimmäistä maalia saatiin odottaa liki kymmenen minuuttia, kunnes Nanette Valtanen onnistui toistamiseen ohittamaan EKS:n maalivahdin. EKS sortui toisessa erässä jäähyilyyn, mutta onnistuivat myös iskemään alivoimalla maalin ajassa 25:33, kun Mirell Malkin tarkka laukaus päätyi maalin perukoille. Toisaalta EKS:n jäähyily tuotti tulosta myös Haukoille, sillä Venla Röpelinen viimeisteli Haukkojen viidennen maalin ylivoimalla ajassa 27:35. Vain kymmenen sekuntia myöhemmin EKS:n kapteeni Kaisa Heinonen näyttää joukkueelleen mallia tekemällään maalilla. Pitkälle erätauolle siis lukemissa 3-5.

Puhtaalle jäälle joukkueet tulivat tankanneina ja levänneinä ja EKS alkoi selkeästi pääsemään paremmin peliin mukaan. EKS onnistui erässä kahdesti Mona Malkin ja Nicole Thesleffin maaleilla, haukat puolestaan onnistui kerran Emilia Tuominiemen toimesta. Neljännen erän alku olikin sitten maalittelua puolin, jos toisin ja erän ensimmäisen kuuden minuutin aikana syntyi peräti viisi maalia. EKS aloitti tasoittamalla tilanteen 6-6 ajassa 46:42 Mona Malkin maalilla ja vajaa puolitoista minuuttia myöhemmin Haukat karkasi jälleen, kun Vilma Tuominiemi onnistui viimeistelemään renkaan EKS:n maalivahdin Amanda Winqvistin selän taakse. Ajassa 48:59 Haukkojen Nanette Valtanen viimeistelee hattutempun ja vajaa minuutti tästä, kun EKS:n Mona Malk viimeistelee oman hattutemppunsa. Sama kaava toistuu ja vajaa minuutti edellisestä, kun Nanette Valtanen onnistuu neljännen kerran maalinteossa ja näin ollen viimeistelee tulostaululle lukemat 7-9.

-Ottelun alku oli ihan hyvä, mutta loppupelistä ei päästy omalle tasolle. Pelissä oli hyviä hetkiä, mutta annettiin vastustajalle liikaa tilaa. Hatunnosto vastustajalle tarkoista vedoista! Haukkojen maalivahti Amanda Lohilahti kommentoi ottelua.

-Pelattiin yksi kauden vauhdikkaimmista peleistä ja kaikki pelasivat tänään joukkueelle. Päästiin tappioasemasta ihan tasoihin saakka, mutta vastustaja kerkesi tekemään vielä muutaman maalin ja tappio tuli, EKS:n Vera Hagelin kertoi ottelun tunnelmista.