SM-sarjassa vietettiin maali-iloittelua

06.11.2021 20:43

Kuva: Timo Kupiainen

Kiekko-Espoo hallitsi peliä Tuusulassa

Kiekko-Espoo matkasi Tuusulaan Blue Ringsin vieraaksi. Blue Rings sai ottelun alkuun muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta Kiekko-Espoo aloitti maalinteon. Ajassa 6:39 Jenna Hakkarainen nousi maalille etukulmalta ja tälläsi renkaan Blue Ringsin maalivahdin Juulia Puustisen selän taakse.

Toisessa erässä Kiekko-Espoo lisää kaasua. Ensin ajassa 16:17 Katariina Kurikko tekee maalin Tanja Ahosen syötöstä, jonka jälkeen Riikka Sjögrenin maalilla Kiekko-Espoo siirtyy 0-3-johtoon. Erän viimeisellä minuutilla Sjögren iskee vielä toistamiseen, kun Kiekko-Espoo hyödyntää Blue Ringsin puolustuksen juoksemisen.

Pitkältä erätauolta palataan tilanteessa 0-4. Iina Kupiainen tuo kotijoukkueen mukaan taisteluun, kun hän ohittaa erinomaisen pelin pelanneen Kiekko-Espoon maalivahdin Hanna Minkkisen suoraan hyökkäyspään aloituksesta. Erässä nähdään vielä yksi maali, kun Ahonen vie Kiekko-Espoon 1-5-johtoon.

Neljännessä erässä Kiekko-Espoo onnistuu luomaan hyviä paikkoja Blue Ringsin päädyssä, mutta nuori Blue Ringsin maalivahti Puustinen ottaa erinomaisia koppeja puolustuksen avustuksella. Kiekko-Espoo osuu vielä muutamaan otteeseen: ajassa 53:48 Kurikko tekee toisen maalinsa nopean hyökkäyspään kuvion pääteeksi. Joukkue pääsee taas maalin teon makuun ja ehtiikin jo juhlia maalia, mutta maali hylättiin Kurikon maalivahdin alueen rikkeenä. Ottelun viimeisestä maalista vastaa puolestaan Jenna Hakkarainen, joka päättää pelin 1-7-tilanteeseen Fanny Impilän syötöstä.

Otteluin parhaina pelaajina palkittiin molemmilta joukkueilta maalivahdit.

"Oli vauhdikasta ja hyvää taistelua läpi pelin. Espoo teki maalipaikoista, me emme onnistuneet tänään maalinteossa”, kommentoi Blue Ringsin varakapteeni Riina Sallinen.

Onnistuimme tänään käyttämään hyvin maalipaikkamme. Lisäksi puolustimme todella hyvin koko kentän voimin. Hyökkääjät tekivät hyvää työtä karvauksessa, puolustuskolmiomme pysyi tiiviinä ja viimeisenä lukkona oli erinomaisen pelin pelannut maalivahtimme Hanna Minkkinen”  kommentoi Kiekko-Espoon puolustaja Camilla Lepistö

NoUn Oona Keskiselle nollapeli Ilvestä vastaan

Ilves matkasi haastamaan NoUn Nokian jäähallille.  Kotijoukkue lähti hyvillä mielin otteluun, sillä joukkueen kapteeni Kaisa Viren teki paluun kentille loukkaantumisen jälkeen ja pelasi kauden avausotelunsa. Kotijoukkue NoU aloitti maalinteon ajassa 2:12 Kaisa Hurskeen maalilla. NoU ottaa pelin hallinnan itselleen ja ajassa 8:03 Roosa Salonen tekee maalin kahden naisen ylivoimalla viidellä kolmea vastaan Elina Raesolan ja Maija Väyrysen syötöstä.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun NoUn Väyrynen iskee ajassa 21:26 NoUn 3-0-johtoon. Myös Ilves sai luotua hyviä tilanteita ja hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn, mutta NoUn maalivahti Oona Keskinen otti hyviä torjuntoja.

Kolmatta erää ei ehditty kauan pelata, kun heti 21 sekunnin jälkeen Väyrynen vie kotijoukkeen 4-0-johtoon. Salonen seuraa perässä ja vie joukkueensa jo turvallisen tuntuiseen 5-0-johtoon.

Neljäs erä oli NoUn hallintaa ja teki yhteensä viisi maalia. Maalintekijöinä Jenni Linnamäki, Virpi Hukka, Hanna Ovaska sekä yhteensä neljä maalia tässä pelissä taituroinut Väyrynen. Pelin lopputulokseksi kirjattiin lopulta vierasjoukkueen kannalta tylyt 10-0-lukemat.

"Hauskaa oli pelata taas kahden viikon jälkeen! Oma peli kun kehittyy, niin se on mukavaa," iloitsi ottelun parhaana pelaajana palkittu NoUn Keskinen.

Tiukkaa vääntöä Laitilassa

Lauantai illan kolmannessa pelissä kohtasit Jyske ja Helsinki. Joukkue on kerran kohdannut aikaisemmin ja se päättyi Jyskeen tiukkaan voittoon.

Ensimmäiseen erään lähti kaksi taistelevaa joukkuetta. Ottelun ensmmäinen maali nähtiin ajassa 4:16, kun Helsinki siirtyy 0-1 johtoon Emmi Juuselan maalilla. Tästä ei Jykse lannistunut ja ajassa 6:15 Taru Kylä-Kaila tuo Jyskeen tasoihin. Ensimmäisessä erässä ei enään maaleja nähty mutta molemmat taistelivat renkaasta todella vahvasti.

Toisessa erässä molemmat joukkueet saa hyviä hyökkäyksiä ja ajassa 22:26 Taru Kylä-Kaila tekee jo toisen maalinsa. Jyske ottaa peliä haltuun ja ajassa 25:17 Lotta Ylitalo tekee maalin. Erän lopussa ajassa 29:45 Teresa Tapani tekee maalin ja pitkälle tauolle lähdetään tilanteessa 4-1

Kolmas erä on tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Hyviä tilanteita ja maalipaikkoja nähtiin molempiin päihin. Ajassa 34:08 Jyksin pelaaja ottaa jäähyn ja Helsinki ei erehdy. Minka Tiihonen syöttää ja Meeri Lonka viimeistelee maalin. Kolmannessa erässä ei enään maaleja nähty.

Neljänteen erään lähdettiin taistelevin mielin ja molemmat joukkueet halusivat saada tärkeät pisteet. Ajassa 46:37 Jykse karkaa pieneen johtoon Teresa Tapanin maalilla. Helsinki taistelee ja ajassa 49:30 Emmi Juusela tekee maalin ja jännitystä riittää loppuun asti. Ajassa 52:28 Minka Tiihonen tuo Helsingin jo maalin päähän ylivoimalla 3 viittä vastaan.  Tämä ei kumminkaan riittänyt ja jännittävä peli päättyi 5-4"Tänään meillä oli paljon paikkoja, mutta viimeistely täytyy olla parempaa. Pelattiin kuitenkin nousujohtaisesti ja etenkin toinen puolisko oli meidän hallussa sekä pelattiin omalla tasolla. Huomiseen peliin lähdetään satalasissa haastamaan Nokia. " Kommentoi parhaana pelaajana palkittu Helsingin Emmi Juusela

Tiukka pistejahti Lahdessa

Lahti sai RNK Flyersin vieraakseen. Maalinteon aloitti Lahti ja ajassa 3:33 Niina Piiroinen teki maalin ylivoimalla. RNK tuli tasoihin ja ohi kahdella alivoimamaalilla. Pieni nukahdus Lahdelle, mutta tasoihin Lahti tuli Essi Sarmalan maalilla. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia kotijoukkueelta ja tilanne oli 4-3

Toisessa erässä tilanteita oli molemmilla ja puolustajat pelasivat hyvin ja saivat blokkattua vetoja. Ajassa 27:57 Susanna Tapani tuo RNK Flyersin tasoihin. Toisessa erässä ei enään maaleja nähdä.

Kolmas erä on tasaista ja vääntöä ja molemmat joukkueet tekivät maaleja. Aivan erän lopussa ajassa 44:16 Tanja Eloranta vie Lahden 7-6 johtoon.

Neljännen erän alkuun Lahti ottaa renkaan haltuun ja saa hyvän vedon RNK maalille. Lahti pääsee läpiajoon ja Kiia Ollila ei tästä erehdy. Tässä kohtaa RNK ottaa aikalisän. Aikalisä ei auttanut ja Lahti saa renkaan haltuun ja Krista Lanteri tekee maalin. Lahti ottaa hallinnan pelistä. RNK saa peliä käännettyä ja Susanna Tapanin syötöstä Eerika Viro tekee maalin. RNK saa hyvää pyöritystä Lahden päässä. Tämä palkitaan ja

Susanna Tapani iskee maalin. Tiukkaa vääntöä ottelun loppuun asti ja peli päättyi 9-10 RNK Flyersin voittoon. RNK Flayerin parhaana pelaajana palkitaan Eerika Viro

"Pelin viimeiset viisi minuuttia menimme RNKn perässä ja olimme selvästi kaveria jäljessä. Ei ollut meidän peli, mutta katseet on huomisen koitokseen, Tolpat kolisi tänään paljon meillä, mutta se ei riitä." Kommentoi pelin jälkeen Lahden pelaaja Niina Piiroinen

"Molemmat joukkueet taistelivat ja me teimme hyvää työtä emmekä antaneet missään vaiheessa periksi.Kova työ palkitsi meidät voitolla ". Kommentoi peliä RNK Flyersin Torrie Shennan

Luvia varasti Ykkössarjassa pisteet Blue Ringsiltä

Ykkössarjan ensimmäisessä kohtaamisessa LuKi-82 matkusti Blue Ringsin vieraaksi Keravan jäähalliin. LuKi-82 otti heti pelin alussa hallinnan ja ajassa 2:06 siirtyi ylivoimalla Sanni Koivusen maalilla 0-1-johtoon. Toista maalia saatiin odottaa melkein ensimmäisen erän loppuun, kun ajassa 12:37 vieraat siirtyvät 2-0-johtoon Roosa Rantaniityn maalilla.

Toinen erä oli tiukkaa vääntöä ja ajassa 21:23 Milla Rantanen vie luvialaiset jo 3-0-johtoon. LuKi-82 hallitsee peliä, ja seuraavaksi löytyy Blue Rings maalivahdin Venla Rantilan takaa, kun vierasjoukkueen Katariina Niemi tekee maalin ylivoimalla viidellä kolmea vastaan.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, kun Rantaniitty osuu toistamiseen. Viimeiseen erään lähdettiin siis vierasjoukkueen tukevassa 0-5-johdossa. Neljännessä erässä ajassa 46:52 Henna Konttinen pääsee tuulettamaan ja avaa puolestaan kotijoukkueen maalitilin. Vierasjoukkue ei tästä hätkähdä ja ajassa 55:19 Krista Järvelinin maalilla LuKi-82 siirtyy 6-1-johtoon. Molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa vielä ottelun viimeisillä minuuteilla, ja ottelu kirjataan lopulta Luvian voittoon lukemin 2-7. Ottelun parhaina pelaajina palkitaan Blue Ringsin Venla Rantila ja Luvialta Milla Rantanen.

"Vastustaja lähti peliin paremmalla jalalla ja tahtotilalla, joka aiheutti meille hankaluuksia renkaanhallinnassa ja kamppailutilanteissa. Vastustaja pystyi myös hyödyntämään paremmin maalipaikkansa, kun meillä taas maalinteko takkusi vastustajan hyvän maalivahtipelin ansiosta. Puoliajan jälkeen nostimme omaa tasoamme ja pystyimme haastamaan vastustajaa paremmin ja luomaan parempia tilanteita molemmissa päissä"  Summasivat Blue Ringsiltä Miia Salo ja Saana Sireeni.

" Peli lähti melko hyvin käyntiin aikaisesta herätyksestä huolimatta ja saimme luotua paljon maalipaikkoja, joskin viimeistely ontui pahasti. Huomenna jatketaan Forssassa, jossa keskitymme maalien viimeistelyyn," kommentoi Luvian joukkueen parhaana pelaajana palkittu Rantanen.

EKSn hieno nuosu ei riittänyt, pisteet Lapinlahdelle

EKS matkasi Lapinlahdelle

Ottelu sai salama-alun, kun ajassa 0:26 Meri Ruuska vie EKSn 0-1 johtoon. Tästä ei kauan mennyt aikaa, kun Mona Malk vie vieraat jo 0-2 johtoon. Seuraavat kolme maalia olikin sitten Anne Pohjolan tekemiä ja peli oli kääntynyt 3-2 LL-82lle. Tämä ei riittänyt ja ajassa 10:43 Siiri Turunen tekee maalin ja aivan erän lopussa tekee toisen maalin.

Toisessa erässä EKS saa hyviä vetoja hyökkäysalueella. LL-89 hallitsee ja saa hyödynnettyä maalipaikat ja tekee toisessa erässä vielä kolme maalia.  Pitkälle tauolle lähdetään tilanteessa 8-2.

Kolmatta erää ei olla pelattu, kuin reilu minuutti ja ajassa 31:41 Anne Pohjola tekee alivoimalla maalin. EKS ei anna tuumaakaan periksi ja ajassa 32:07 Kaisa Heinonen tekee maalin ja EKS kaventaa tilanteeksi 9-3. LL-89 on vireessä ja ajassa 35:06 Anne Pohjola tekee jo kuudennen maalinsa. EKS iskee pian takaisin ja ajassa 35:16 Kaisa Heinonen tekee ottelun toisen maalinsa ja tilanne on 10-4

Neljännessä erässä EKS tulee jo 10-6 takaa-ajoon, mutta aika ei riitä ja vielä aivan erän  loppuun ajassa 59:49 Anni Savolainen viimeistelee tilanteen 11-6

Peli alkoi vauhdikkaasti ja saatiin siihen heti alkuun kaksi maalia. Ensimmäisellä puoliskolla meidän peli oli tahmeaa ja hidasta. Toisella puoliskolla lähdimme parantamaan peliämme, tässä onnistuimme ja loppu peli oli tasaista vääntöä."  Kommentoi peliä EKSn hyökkääjä Mirell Malk

VG-62 ja Haukoilla tiukkaa vääntöä Naantalissa

Haukat matkusti Naantaliin ja odotettavissa oli tiukka peli.

Ensimmäisessä erässä molemmilla oli hyviä paikkoja, mutta ihan ei viimeistely toiminut kummallakaan ja ensimmäinen erä oli maaliton. Molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja, mutta viimeistely puuttui.

Toisessa erässä Iina Kulmala vie Haukat 0-1 johtoon. Kotijoukkue taistelee ja saa renkaan haltuun ja Melina Väkiparta tuo VG-62 tasoihin. Toisessakin erässä oli molemmilla hyviä paikkoja. Pitkälle erätauolle lähdetään tiukassa 1-1 tilanteessa.

Kolmas erä alkoi tasaisella väännöllä ja ajassa 38:40 VG-62 Nea Nieminen vie kotijoukkueen 2-1 johtoon. Kovin kauan ei etumatkaa ehditä juhlia, kun Haukat tulee ensin tasoihin Vilma Tuominiemen maalilla. Tämän jälkeen Haukat tekee vielä kaksi maalia.

Neljännessä erässä ajassa taistelu on tasaista ja molemmilla on oikein hyviä paikkoja. Viimeisillä minuuteilla ajassa 57:10 Iina Kulmala vie Haukat 5-2 johtoon. VG-62 saa aloituksesta renkaan haltuun ja tulee Nea Pelletvuoren maalilla kahden maalin päähän. Aivan erän lopussa Viivi Väätänen tuo kotijoukkueen vielä yhden maalin päähän. Tämä ei kumminkaan riitä vaan pisteet tästä tiukasta pelistä lähtee Haukkojen matkaan.

" Vauhdikas peli ja saatiin tärkeät pisteet meille! VG-62 antoi hyvän vastuksen, mutta onnistuimme pitämään oman pelin kasassa. Peli oli tiukkaa taistelua alusta loppuun "