Kuukauden pelaajat ovat valittu - tässä ovat lokakuun pelaajat

10.11.2021 16:14

 

 

Minka Tiihonen SM-ringeten lokakuun pelaaja. (Kuva ​: Timo Kupiainen)

Ringeten pääsarjoissa, SM-ringetessä ja Ykkössarjassa, valitaan kauden aikana kuukauden pelaajat. Pelaajat ja yleisö ovat puhuneet, ja lokakuun pelaajiksi on valittu Helsinki Ringeten Minka Tiihonen sekä Nurmijärvi Seven Ringettesin Anniina Kemppainen. 

⁣⁣⁣Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella niin, että 50 % äänistä tulevat sarjan joukkueilta ja toiset 50 % yleisöäänten perusteella. Yleisö pääsee antamaan äänensä sosiaalisen median puolella SM-ringeten Instagram-kanavalla

Minka Tiihonen SM-ringeten Lokakuun pelaaja 

SM-sarjan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu Helsinki Ringeten keskushyökkääjä Minka Tiihonen. 20-vuotias Tiihonen on Järvenpään Haukkojen kasvatti ja pelaa nyt toista kauttaan SM-sarjassa Helsinki Ringeten paidassa. Nuoresta iästään huolimatta Tiihonen on jo tuttu näky nuorten maajoukkueen riveissä. Viimeisimpänä saavutuksena hänellä onkin U21 MM-hopeamitali Kanadasta vuodelta 2019.  

- Olen aidosti yllättynyt tästä (valinnasta). Tuntuu hienolta saada tällainen tunnustus, sillä SM-sarjassa on todella kovia pelaajia! Tiihonen kommentoi iloisena tunnustusta. 

Oman kehittymisensä eteen Tiihonen on tehnyt joka päivä paljon töitä, niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Työ on tuottanut tulosta, sillä lokakuussa Tiihonen tehtaili peräti 10 maalia ja syötti 14 seitsemässä ottelussa. Kiitokset tehopisteistä kuuluu Tiihosen mukaan myös kenttäkavereille, joiden avulla onnistumiset peleissä ovat tulleet.  

Helsinki Ringeten SM-joukkue on nuori ja voitontahtoinen. Runkosarjan tavoitteena heillä onkin varmistaa paikka SM-jatkosarjasta. 

- Kausi on lähtenyt käyntiin yllättävän positiivisesti sekä joukkueella, että henkilökohtaisestikin. Kesällä harjoiteltiin kovaa ja on kiva, kun tulosta näkyy kentällä. Olemme näyttäneet, että kuulumme SM-sarjaan, Tiihonen kertoo. 

Tiihonen tuo joukkueeseen erityisesti luisteluvoimaa sekä monipuolisuutta. Tällä kaudella hän onkin saanut isoa roolia myös pelillisesti, kun joukkueessa on vain kaksi keskushyökkääjää. Kovan työn ja onnistumisien kautta hän on noussut joukkueen luottopelaajiksi myös ali- ja ylivoimatilanteissa. Tiihonen kuitenkin peräänkuuluttaa, että kaikki on tullut vain kovan työn ja tekemisen kautta unohtamatta rentoa fiilistä. Kopissa Tiihonen kertookin olevansa äänekäs sekä silloin tällöin letkauttaa myös hyviä vitsejä. 

Entä mitäpä kuuluu tämän nuoren keskushyökkääjän pelipäivän rutiineihin?  

Pelipäivän suklaa sekä meidän yhteisläpy Haskin (Helmi Laivuori) kanssa on yksi parhaista rutiineista, joita minulla ollut, päättää Tiihonen. 

 

NSR:n kapteeni Anniina Kemppainen nakutti ensimmäisillä kierroksilla kymmenen maalia. (Kuva: Timo Kupiainen) 

Anniina Kemppainen Ykkössarjan kuukauden pelaaja 

Ykkössarjan lokakuun pelaajaksi on äänestetty Nurmijärvi Seven Ringettesin (NSR) hyökkääjä Anniina Kemppainen. Kokenut hyökkääjätaituri taiteili lokakuun aikana neljässä ottelussa tehot 10+4, eli 3,5 pistettä per ottelu. 

- Valinta kuukauden pelaajaksi tuntuu tosi hyvältä erityisesti siksi, kun toiset joukkueet sekä yleisö ovat äänestäneet. On mukava saada tunnustusta kovasti tehdystä työstä, Kemppainen summaa. 

Kokeneella hyökkääjätaiturilla on takanaan 19 pelivuotta, joihin lukeutuu myös muutama kausi SM-sarjassa Espoon Kiekkoseuran (nyk. Kiekko-Espoo) sekä Helsinki Ringeten väreissä. Viimeiset kaksi kautta hän on vaikuttanut kapteenina NSR:n edustusjoukkueessa Ykkössarjassa. 

Kemppaisen innostus ringetteä kohtaan heräsi 8-vuotiaana ringettekoulun kautta. Hänen vanhempansa ilmoittivat hänet ja hänen siskonsa (Elisa Kemppainen) Helsinki Ringeten ringettekouluun. 

- Huomasin siellä olevan hauskaa ja sain sieltä kavereita, joten innostuin lajista täysin, Kemppainen kertoo. 

Saman tyyliset elementit nousevat edelleen esiin, kun kysyimme saman kysymyksen nyt 28-vuotiaalta hyökkääjältä. Kemppainen listaa ringetessä parhaiksi puoliksi joukkueen, yhteispelin, toisten tukemisen pettymyksissä ja yhdessä riemuitsemisen onnistumisista, sekä ystävyyssuhteet. Lajissa puolestaan häntä viehättää etenkin vauhti ja taito-ominaisuudet. 

Hyvät yöunet, ravinto, nesteytys ja mahdollisimman rento ja hyvä fiilis kuuluvat Kemppaisen pelipäivien rutiineihin. 

Saatan katsoa videolta edellisenä päivänä vastustajan pelityyliä läpi. Tykkään käydä myös pelipäivänä ulkoilemassa, Kemppainen lisää.  

Vapaa-ajallaan Kemppainen tykkää rentoutua ja ulkoilla. Lisäksi hän viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa sekä toisen harrastuksen jalkapallon parissa.