EMMA-JULIA WOOD 200 OTTELUN KERHOON – SM-RINGETTE ALKUSARJAN TOISEKSI VIIMEISEEN VIIKONLOPPUUN

12.11.2021 19:17

Kuva: Timo Kupiainen

 

Maailman parasta ringetteä on viikonloppuna luvassa kahden täyden kierroksen edestä. Viikonloppuna myös sataset paukkuvat, kun Kiekko-Espoon Emma-Julia Wood rikkoo 200 SM-ringetteottelun rajan.

Emma-Julia Woodin ensimmäinen ajatus ringeten pelaamisesta heräsi äidin kampaamokäynnin yhteydessä. Siellä herännyt uteliaisuus ja kiinnostus veivät hänet useaksi vuodeksi katsomon puolelle seuraamaan EKS:n pelejä. Lopullinen sysäys lajin pariin tapahtui Woodin ollessa kolmannella luokalla, jolloin luokkakaverin innostamana hän suostui kokeilemaan useamman vuoden ajan seuraamaansa lajia. Tästä 200. SM-ottelun rajapyykistä voitaneen kiittää suuresti myös Woodin perheen äitiä.

- Ensimmäisellä kerralla jäähallin ovella tein neliraajajarrutuksen, mutta onneksi äiti kantoi minut pukkariin. Ja sillä tiellä ollaan! Wood muistelee uransa alkua.

 

Joukkuepelaaja isolla J:llä - vasen puoli edellä 

Puolustajan paikalla operoiva Wood kertoo olevansa sitoutunut joukkueen toimintaan ja kokeekin joukkuehengen luomisen vahvuudekseen. Positiivisuudestaan tunnettu puolustaja onkin kentällä ennakkoluuloton ja rohkea pelaaja. Intohimoisen pelaajan toiminnasta on havaittavissa myös pientä taikauskoisuutta. 

- Kuulun siihen porukkaan, joka pukee varusteet aina vasen puoli ensin. Lisäksi pelipäivinä odottaa innolla pallorinkiä, jonka avulla virittäydytään tulevaan otteluun, Wood avaa pelipäivän rituaalejaan.

Kuluvan kauden hän näkee startanneen sekä omalta että joukkueen osalta hyvin. Yhteistä säveltä Kiekko-Espoon ei tarvinnut kauan etsiä ja tulokset puhuvat tämän puolesta, sillä espoolaiset majailevat ennen viikonlopun kierroksia jaetulla kärkipaikalla.

 

Ringetestä ja urheilusta täydellä sydämellä nauttien - haasteista huolimatta

Liikunnanohjaajaksi (AMK) muutama vuosi sitten valmistunut Wood tasapainottelee kolmivuorotyön, vapaa-ajan ja SM-tason ringeten pelaamisen kanssa. Jos tästä vielä ylimääräistä aikaa jää, suuntaa Wood innokkaasti luonnon ääreen akkuja lataamaan.

Kuitenkin juuri urheilusta hän kokee saavansa monipuolisesti sisältöä elämäänsä.

- Jokaisesta hetkestä kannattaa nauttia, jokaiselle tunteelle tulee antaa tilaa ja tunnistaa ne. Urheilu kaikissa muodoissaan antaa paljon sisältöä elämään sekä vie ja kannattelee pitkälle. Urheilun tavoitteiden ei aina tarvitse olla siellä huipulla, vaan urheilusta voi nauttia myös harrastetasolla – se on yhtä arvokasta, Wood kiteyttää upeasti.

Viikonloppuna on hänen juhlapäivänsä, mutta polku tähän pisteeseen ei ole ollut pelkkää juhlaa.

- Yksi etappi ringettepolulla on saavutettu, mutta eihän 200. ottelu sinällään poikkea muista. Jokainen ottelupäivä on juhlapäivä. Onhan tässä ollut matkalla kaikenlaista... Muutamat loukkaantumiset ovat pitäneet minut poissa jäältä pitkähköjä aikoja ja sitten pelasin vielä yhden vuoden Kanadassa NRLssä. Ja nyt ollaan tässä ja tuntuu kivalta! kuvailee Wood tuntemuksiaan juhlaottelunsa alla.

 

Kilpailu sarjan kärkipaikasta kiivasta - kuka kohoaa ykköseksi?

Viikonlopun kierroksille lähdetään äärimmäisen mielenkiintoisista asetelmista, kun sarjataulukossa kolme joukkuetta on kerännyt 15 pistettä ja kaksi 13 pistettä. Kuka johtaa sarjaa sunnuntaina? Jatkaako Jyske sarjanousijan vakuuttavaa alkukautta ja miten RNK Flyers kykenee haastamaan kärkikamppailussa Nokian Urheilijat ilman lajimme supertähteä Susanna Tapania? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaukset saadaan sunnuntai-iltaan mennessä. Ringette on parasta paikan päällä - nähdään hallilla!

 

SM-ringeten viikonlopun ottelut

Lauantaina 13.11.    

NoU - RNK Flyers, Nokian jäähalli 14:00
Blue Rings - Ilves, Tuusulan jäähalli 1 14:00

Kiekko-Espoo - Helsinki, Tapiolan harjoitusjäähalli 15:15

Jyske - Lahti, Laitilan jäähalli 16:30

Sunnuntaina 14.11.

Helsinki - Ilves, Pirkkolan jäähalli 12:00
RNK Flyers - Kiekko-Espoo, Kerttulan jäähalli 15:00

Jyske - Blue Rings, Laitilan jäähalli 15:30

Lahti - NoU, SOL Areena Lahti 16:30

Katso SM-runkosarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

HAUKAT JATKOI TAPPIOTONTA KULKUAAN – YKKÖSSARJAN KUUDEN OTTELUN VIIKONLOPPU KÄYNTIIN JO PERJANTAINA

Kuva: Timo Kupiainen

 

Keskiviikkoilta tarjosi todellisen jännitysnäytelmän, kun alkusarjan kärkisijoilla majailevat NSR ja Haukat ottivat yhteen Klaukkalan jääpyhätössä. NSR näytti vievän Haukat kohti ensimmäistä alkusarjan tappiotaan, mutta ottelun toisella puoliskolla Haukat näytti, miksi sen kuuluu olla sarjan kärkipaikalla. Illan toisessa ottelussa EKS vei pisteet Tuusulasta lukemin 3-8 kolmikon Raesolan ja kahden Malkin johdolla.

 

Erätauon ryhtiliike toi pisteet jälleen Järvenpäähän 

Naisten ykkössarjan kärkikamppailu NSR - Haukat alkoi hyvin tasaisissa merkeissä ja tauolle mentäessä NSR:n 3-2 johdossa, näyttikin siltä, että voitosta käydään kiivas ja tasainen taisto. 

Erätauolta kaukaloon marssi kuitenkin sisuuntunut Haukat ja kolmannen erän alkuun tehdyt kolme maalia siivittivät vierasjoukkueen voittoon ja sen myötä sarjan kärkipaikalle. Kaksi syöttöpistettä ottelussa kerännyt Sanni Hietanen ei voitosta huolimatta ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen ottelun alkupuolella. 

- Alussa katseltiin kaverin menoa. Erätauolla laitoimme työhaalarit niskaan ja aloimme hommiin. Parannettavaa jäi tulevaan, mutta onneksi päästään jo perjantaina taas pelaamaan! Hietanen toteaa. 

NSR:n maalivahti Melina Valkama näki omiensa pelissä paljon hyvää ja lähtee varmoin mielin kohti tulevia SM-karsintoja.

- Ensimmäisellä puoliskossa pääsimme hyvin toteuttamaan sovittuja asioita ja pelimme kulki hyvin. Haukat pääsi toisella puoliskolla peliin paremmin mukaan ja emme saaneet pelistä enää niin hyvin kiinni. Nyt meillä on pari viikkoa aikaa kääntää katseet kohti tulevaa SM-karsintasarjaa, Valkama toteaa.

 

EKS aloitti terävästi ja palasi Espooseen täyden pistepotin kanssa  

Keskiviikkona miteltiin Uudellamalla myös toinen ottelu, jossa Blue Rings sai vieraakseen samoissa pisteissä olleen EKS:n Espoosta. Lähtökohdat otteluun olivatkin sarjataulukon puolesta jännittävät, mutta EKS otti kuskin paikan heti ottelun alusta jättäen Blue Ringsin jälkeensä. Erätauolle siirryttiin EKS:n johdossa 3-6 ja toisella puoliskolla espoolaiset kaunistelivat loppulukemat 3-8. Ottelussa hattutempun viimeistellyt, EKS:n varakapteeni Mona Malk kommentoi omiensa suoritusta seuraavasti:

- Ottelu lähti hyvin käyntiin ja saimme maalihanat heti alkuun auki. Ottelu oli meidän hallintaa ja peli pyörikin pääosin vastustajan päässä. Ottelu oli joukkueen viimeinen alkusarjassa ja olimmekin päättäneet, että pisteet lähtevät Tuusulasta mukaamme Espooseen! 

Espoon muita tehopelaajia olivat Anna-Kaisa Raesola (3+2) sekä Mirell Malk (2+2). EKS parhaana palkittiin ansaitusti maalivahti Amanda Winqvist.

Blue Ringsin pelaajavalmentajat Annamari Ruusu sekä Salla Naakka tunnustivat vierasjoukkueen paremmuuden, mutta kokivat Blue Ringsin pysyneen hyvin espoolaisten mukana läpi ottelun. Erityisesti joukkueen parhaana palkittu, BR:n tuulennopea kanadalaisvahvistus Kennedy Gray sai kiitosta kaksikolta.

- Viikon päästä meillä on viimeinen alkusarjan peli FoPSia vastaan. Sinne matkaamme uudella ilmeellä taistelemaan vielä ennen pientä taukoa ennen jatkosarjaa! Naakka ja Ruusu lupaavat.

 

Edessä kuuden ottelun viikonloppu - VG-62 yrittää kammeta Lapinlahden SM-karsintapaikalta

Viikonlopun mielenkiintoisin ottelu käydään lauantaina Naantalin luonnonkauniilla Kuparivuorella, jossa VG-62 saa vieraita Pohjois-Savosta. Voitolla naantalilaiset pitävät elossa toiveitaan SM-karsintapaikasta, mutta pisteiden matkatessa savolaisten mukaan LL-89 teoriassa varmistaa paikkansa neljän parhaan joukossa.

 

Ykkössarjan viikonlopun ottelut

Perjantaina 12.11.

Haukat    - Helsinki, Järvenpään jäähalli 18:30

Lauantaina 13.11.

VG-62 - LL-89, Kuparivuoren Aurinkoareena 15:00
KaPa-51 - Haukat, Tehomet Areena 15:10

Sunnuntaina 14.11.    

FoPS - VG-62, Forssan jäähalli 12:45
KaPa-51 - LL-89, Tehomet Areena 13:50
LuKi-82 - Helsinki, Luvian jäähalli 14:30