HELSINKI VEI PISTEET WOODIN JUHLAOTTELUSSA - TUUSULASSA LOPPUHETKIEN DRAAMAA

13.11.2021 23:04

Kuva: Timo Kupiainen

Kapealla rosterilla operoineelle RNK:lle noutaja nimeltä Väyrynen

Nokian Urheilijat ei jättänyt jossiteltavaa lauantain SM-kierroksen avanneessa ottelussa RNK Flyersia vastaan. Maalittoman avauserän jälkeen nokialaiset saivat maalihanansa auki Maija Väyrysen onnistuessa iskemään renkaan maaliverkkoon ajassa 19:09. Tästä vain reilun minuutin päästä nokialaiset kasvattivat johtoaan ja juuri ennen toisen erän päätöstä Virpi Hukka iski puolivälin lukemiksi 3-0. 

Toisella puoliskolla kymmenellä kenttäpelaajalla liikkeellä ollut RNK ei enää kyennyt pidättelemään nokialaisjoukkuetta ja maalijuhlat olivat valmiina alkamaan. Kolmannessa erässä nähtiin jopa kahdeksan maalia, joista Nokia iski kuusi. Neljännessä erässä kotijoukkue kaunisteli loppulukemat 12-3 ja lähetti raisiolaiset pimeälle kotimatkalle kohti Varsinais-Suomea. RNK:n leirissä katseet olivat kuitenkin nopeasti jo sunnuntain ottelussa.

- Vastustaja rankaisi koko ottelun ajan hyvin meidän virheistä. Se näkyi nopeasti tulostaululla. Viimeisessä erässä kokeilimme vähän eri ketjukoostumuksia ja sitä kautta saimme onnistumisia, jotka otamme mukaan huomiseen peliin Kiekko-Espoota vastaan, raisiolaisten Oona Niemonen tiivistää.

Nokian Urheilijoiden varakapteeni Kaisa Hurske kehui omiensa työmoraalia ja myönsi, ettei lopputulos kerro joukkueiden tasoerosta.

- Peli oli vauhdikasta. Pystyimme luomaan paljon maalipaikkoja ja karvauspelimme toimi hyvin. Raisio oli lähtenyt peliin melko pienellä porukalla ja siihen nähden pelasi hyvin, Hurske toteaa.

Nokialaisista peräti kymmenen pelaajaa merkkautti tehopisteitä ottelussa. Komeimmat tehot kirjautti tililleen avausmaalin iskenyt Väyrynen, joka onnistui kuudesti maalinteossa ja lisäksi alusti kolme maalia.

 

Adler kesytti Ilveksen viime hetkillä

Tuusulan iltapäivässä nähtiin kilpaurheilua parhaimmillaan, kun ratkaisua saatiin odottaa aivan ottelun viimeisen sekunteihin saakka. Ottelussa korostui erikoistilannepelaamisen tärkeys, sillä jäähyminuutteja jaettiin jopa 32 minuuttia.

Ottelu ei ehtinyt kauaa vanheta, kun kotijoukkue Blue Ringsin Iina Kupiainen iski avausmaalin tamperelaisten verkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue tasoitti ottelun Lotta Kujalan osumalla ja 1-1 lukemat säilyivätkin taululla pitkään.

Kolmannen erän lopulla kotijoukkue pääsi tuulettamaan toistamiseen ajassa 39:35, mutta Ilves tasoitti ottelun vain 40 sekuntia myöhemmin. Trillerin ainekset leijuivat ilmassa. 

Ottelun lopussa Blue Rings pääsi myllyttämään kahden pelaajan ylivoimaa Ilveksen sortuessa useisiin rangaistuksiin. Yli kahden minuutin myllytys palkittiin, kun vain juuri ennen loppusummeria Ida Adler päätti lopettaa tamperelaisten pyristelyn ja ottaa sankariviitan selkäänsä. Loppulukemat 3-2 tauluun ja Ilveksen pisteetön taival SM-alkusarjassa sai jatkoa.

 

Helsinki vahvempi pääkaupunkiseudun paikallisottelussa

Kiekko-Espoon Emma-Julia Woodin 200. SM-ringetteottelu päättyi helsinkiläisten juhlaan vahvan päätöspuoliskon ansiosta. 

Ottelun avausmaalia juhlittiin jo ennen ottelun viidettä minuuttia, kun vierasjoukkue Helsinki Ringeten Vivica Anderssonin toimesta. Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisesti ja joukkueet mättivät vuorotellen maaleja. Toiselle erätauolle siirryttiinkin tasalukemissa 3-3.

Tauolta palattiin Espoon Jenna Hakkaraisen johdolla hänen siirtäessä kotijoukkueen hetkeksi kuljettajan paikalle. Kuitenkin ajassa 38:20 Andersson aloitti helsinkiläisten karkumatkan. Seuranneet kymmenen minuuttia olivat espoolaisittain synkät, sillä Helsinki onnistui peräti neljästi maalinteossa. Ottelun viimeiseksi osumaksi jäi Hakkaraisen illan kolmas ja loppulukemat 5-7 jäivät voimaan.

- Ottelu oli vauhdikas ja tasainen läpi ottelun. Onnistuimme onneksi käyttämään vähäiset maalipaikkamme ja tähän yhdistettiin uhrautuva puolustuspeli. Palkintona kaksi pistettä! Veera Hakonen kehuu.

- Tekeminen oli jäällä hyvää, mutta jäi vähän yksin yrittämiseksi. Kaverin tuki puuttui ajoittain. Tällä kertaa ei riittänyt tekeminen, mutta nyt on vuorossa akkujen lataus ja huomenna kohti Raisiota, Wood totesi juhlapelistään.

Helsinkiläisten tehopelaajia ottelussa olivat kaksi maalia iskeneen Anderssonin lisäksi neljä tehopistettä kerännyt Camilla Ojapalo sekä tehot 1+2 saalistanut Helmi Laivuori. Mona Rytkönen torjui ottelussa 48 kertaa.

 

Roosa-Mari Heikkinen pysäytti hyvävireisen Jyskeen maalivahtien kamppailussa

Mainiota alkukautta pelannut Laitilan Jyske sai vieraakseen jatkosarjapaikkaa varmistelevan Lahden. Kurinalaisesti pelanneet lahtelaiset eivät päästäneet kotijoukkuetta maalipaikoille ja  poistuivat Jääkukko-areenalta 1-5 voiton myötä kahden pisteen kanssa kotimatkalle Päijät-Hämeeseen.

Läpi ottelun kentällä nähtiin kaksi taistelevaa ja tiukasti puolustavaa joukkuetta. Ottelun ratkaisi Lahden tehokkuus maalipaikoissa sekä joukkueen tolppien välissä lähes mahdottomankin torjunut Roosa-Maria Heikkinen.

- Voiton ainekset olivat seuraavat: nopeasti tehdyt maalit ennen pitkää erätaukoa, kurinalainen karvaus, loistava maalivahtityöskentely ja tärkeimpänä, mahtava joukkueena työskentely, Lahti Ringeten Rosa Kuronen tiivistää.

Jyskeen leirissä tuskailtiin tehottomuuden lisäksi sairastumisten aiheuttaman pelaajapulan kanssa.

- Aloitettiin peli hyvin, mutta oltiin tehottomia. Meillä oli pieni rosteri tänään, koska sairastumiset sekoitti kokoonpanoa, ja lopussa jalat alkoivat vähän loppua. Huomenna uudella tsempillä peliin! Lotta Ylitalo ja Taru Kylä-Kaila toteavat.

Ottelun parhaina palkittiin joukkueiden maalivahdit Maria Perkkola ja Roosa-Mari Heikkinen.

 

YKKÖSSARJASSA HAUKOILLE KOLMEN VOITON VIIKKO - LL-89 SAMMUTTI NAANTALIN TOIVEET SM-KARSINNOISTA

Kuva: Nelli Valjakka

 

Järvenpään Haukat tappiottomana SM-karsintoihin

Suvereenin alkusarjan päättänyt Järvenpään Haukat päätti lauantaina Kangasniemellä kolmen ottelun viikkonsa 3-5 voittoon. Perjantaina Helsingin peräti 9-0 päihittänyt haukkalauma lähteekin ansaitulle sarjatauolle hyvillä mielin.

- Alkusarja paketissa ilman tappioita ja ollaan tosi ylpeitä meidän jengistä! Otteluohjelma on ollut todella haasteellinen, koska pelejä on ollut vähän ja harvakseltaan ja lopussa sitten 8 päivään neljä peliä. Ollaan käännetty tämä voitoksi ja päästy harjoittelemaan laadukkaasti kevättä silmällä pitäen, analysoivat Haukkojen valmennuskaksikko Tommi Tuominiemi ja Jaakko Lauronen. 

- Pelillisissä asioissa on menty selkeästi eteenpäin sarjan edetessä. Joukkue on tehnyt hommia yhdessä ja tiukoissa paikoissa fokus on pysynyt oleellisessa eikä ajatus ole päässyt karkaamaan, ei koutseilla eikä pelaajilla. Tästä iso kiitos meidän ONIT Sport psyykkisille valmentajille Minnalle ja Satulle. Ja tietysti meillä on kaksi luotettavaa ja hyvin torjuvaa maalivahtia. Nöyrästi muttei nöyristellen lähdetään kohti SM-karsintasarjaa! 

Perjantain murskajaisissa Haukkojen pelaajista kymmenen pääsi tehopisteiden makuun. Maalivahti Heidi Kokkonen oli nollapelin myötä viimeinen lukko voitossa ja parhaimmaksi palkittu Iina Kulmala kommentoi omiensa otteita seuraavasti:

- Taisteltiin hyvin koko joukkue. Maalirikas peli, myös tolppia ja hylättyjä maaleja nähtiin, joten hyökkäyksellä oli tehokas päivä. Oma pää pidettiin puhtaana ja vaihtoaitiossa oli hyvä fiilis!

Lauantaina järvenpääläiset eivät päässeet yhtä helpolla, sillä Kangasniemellä nähtiin loppuun saakka jännittävä ringetteottelu. KaPa-51 antoi sarjajohtajalle kunniakkaan vastuksen ja kotijoukkueen leirissä oltiin tyytyväisiä 3-5 tappiosta huolimatta.

- Kauden paras peli! Pelasimme täysillä ehjät 60 minuuttia ja onnistuimme vihdoin kunnolla niissä asioissa, mitä olemme treenanneet syksyn ajan. Meillä ei ollut mitään hävittävää, sillä Haukat oli ennakkoon kova vastus ja onnistui loppujen lopuksi viemään pisteet kotiin johtoasemastamme huolimatta. Tänään pelasimme joukkueena, meillä oli asennetta ja nautittiin! Ei voi kyllä olla kuin tyytyväinen, vaikka pisteet jäivätkin saamatta, fiilisteli kotijoukkueen Henna Kohvakka.

 

Lapinlahden nuoriso löi viimeisen naulan VG-62:n SM-karsintahaaveiden arkkuun

Naantalin lauantaissa nähtiin tasainen ottelu kahden SM-karsintapaikasta taistelleen joukkueen kesken. Kotijoukkue VG-62 antoi LL-89:lle tiukan vastuksen, mutta lopulta pisteet matkasivat Lapinlahdelle 5-10 lukemin.

Ottelu sai salama-alun, kun LL-89:n Anne Pohjola (5+3) iski avausmaalin ajassa 0:19.

Seuraavat kaksi maalia olivat kotijoukkueen käsialaa, kun Susanne Heinonen ja Viivi Väätänen veivät kotijoukkueen johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa. Toinen erä oli tasaisesta väännöstä huolimatta kuitenkin yhden pelaajan näytöstä, kun lajin parhaimpiin lukeutuva Pohjola täydensi maalisaldoaan kolmella täysosumalla ennen pitkää erätaukoa.

Toiseen puoliskoon kentälle palasi sisuuntunut VG-62. Maalinteossa onnistuivat toistamiseen sekä Heinonen että Väätänen ja ottelu oli vahvan painostuksen ansiosta tasan ajassa 49:14.

Tässä kohtaa LL-89:n vaihtopenkillä joukkueen nuorempi osasto Siiri Turusen ja Mona Pykäläisen johdolla päättivät ottaa esimerkkiä vanhemmistaan ja veivät muutaman minuutin sisään lapinlahtelaiset 8-5 johtoon. Turunen onnistui vielä toistamiseen maalinteossa ja loppulukemat 5-10 taululle maalasi Anni Savolainen.

- Hieno kehityskaari ottelussa. Kaksi ensimmäistä erää katsottiin kaverin peliä vierestä. Vastustaja tuli peliin hyvällä jalalla ja taisteluasenteella, ja meidän peruspeli puolestaan takkusi. Pitkän erätauon jälkeen saatiin pelistä vähän paremmin kiinni ja peli toimi meille oikein hyvänä oppina. Junioreiden hienot maalit oikeaan aikaan ja maalivahtimme hienot torjunnat sytyttivät joukkueen, josta lopulta saatiin kairattua voitto, kahdeksan tehopistettä Naantalista kerännyt Pohjola toteaa.

VG-62:lle ottelu oli alkusarjan viimeinen kotiottelu ja peliin tulikin hallitsevaa Suomen mestaria tosissaan haastamaan lähteneet mustapaidat.

- Alkupuolisko oli tasaista vääntöä, mutta vastustaja oli tänään maalipaikoissa tehokkaampi, Jasmin Ahokas tiivistää lyhyesti.