NOKIA JATKAA SARJAKÄRJESSÄ - KIEKKO-ESPOO TYLY VIERAILIJA

14.11.2021 21:00

Kuva: Jani Virolainen

Sunnuntain kierroksella ei suuria yllätyksiä nähty, kun sarjataulukon kärkijoukkueet nappasivat pisteet vakuuttavilla otteilla.

Ilves ei kyennyt yllätykseen Pirkkolassa

Viikonlopun toinen SM-kierros alkoi jo puolilta päivin, kun Helsinki sai vieraakseen eilen viime sekunneilla kukistetun Ilveksen. Ärsytetty tamperelaispeto ei pystynyt tosissaan haastamaan tiukasti puolustanutta helsinkiläisjoukkuetta ja pisteet jäivät Pirkkolaan.

Ottelun ensimmäiset kaksi erää peli virtasi tasaisesti päästä päähän ja torjunnat jakautuivat suhteellisen tasaisesti joukkueiden kesken. Ero joukkueiden välillä syntyi kuitenkin maalinteon tehokkuudessa Helsingin onnistuessa neljästi, jättäen Ilveksen nollille. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 4-0 johdossa.

Toisen puoliskon alkuun Luna Reunanen avasi tamperelaisten maalitilin ja toi Ilveksen hetkeksi peliin mukaan. Kolmannen erän lopussa Minka Tiihonen lisäsi helsinkiläisten johdon jälleen neljään ja heti neljännen erän alussa loppulukemat 6-1 taululle löi Helmi Laivuori päivän toisella osumallaan. Helsingin pelaajista Sara Huttunen ei ollut täysin tyytyväinen omiensa suorituksiin voitosta huolimatta.

Ei päästy missään vaiheessa täysin omalle tasolle, mikä näkyy lopputuloksessa. Tärkeintä kuitenkin on, että kaksi pistettä jäivät tänään Stadiin, Huttunen toteaa.

Ilveksen alkukausi on ollut vaikea ja Helsingistä kotimatkalle lähti jälleen kerran selätetty petolauma. Ensimmäisiä sarjapisteitään metsästävän Ilveksen valmentaja Tiia Ylä-Kotola ei kuitenkaan vaivu synkkyyden tielle.

Pelimme paranee koko ajan. Olemme rakentaneet pelitapaamme pala palalta ja lähteneet peleihin puolustuspelin kautta. Koko ajan olemme menossa joukkueena kokonaisvaltaisesti parempaa peliä kohti, Ylä-Kotola analysoi.

Haluan erityisesti korostaa joukkueemme kauden mittaan parantunutta peli-ilmettä, taistelutahtoa ja yhteen hiileen puhaltamista!

Kiekko-Espoo murskasi vaisusti pelanneen RNK Flyersin

RNK sai Kerttulan jäähalliin vieraaksi lauantaina nujerretun espoolaisjoukkueen. Kiekko-Espoo näytti heti ottelun alusta haluavansa viedä kaksi pistettä mukanaan ja ratkaisi ottelun jo ensimmäisessä erässä.

Raision SM-sarjan otteluun valmistautumisessa onnistui tänään vain toinen joukkueista. Pelikellon näyttäessä 12:27 Jenna Hakkarainen vei vierasjoukkueen jo 0-6 johtoon, eikä Henna Mantereen heti perään iskemä kavennusosuman juurikaan lohduttanut paikan päälle saapunutta kotiyleisöä. Espoolaiset menivät ottelussa menojaan ja loppulukemat 3-14 antavat suhteellisen hyvän kuvan kentän tapahtumista.

- Ottelu Espoota vastaan päättyi näihin lukemiin, sillä emme joukkueena heittäytyneet peliin täysillä. Emme pelanneet tilanteita loppuun asti ja vastustaja halusi voittaa jokaisen kaksinkamppailun enemmän kuin me, raisiolaisten Netta Koskelainen tunnustaa selkä suorana.

Kiekko-Espoon leiristä Kia Erkkilä kehui omiensa tehokkuutta maalipaikoissa ja halusi nostaa joukkueensa onnistujia esiin kommenteissaan:

- SM-sarjassa debytoinut Mona Malk onnistui tänään kolmesti. Ottelun parhana pelaajana palkittiin Kiekko-Espoolta Jenna Hakkarainen (4+2).

Jyske vakuuttavaan kotivoittoon Blue Ringsistä

Eilen kotikaukalossaan nöyrtynyt Laitilan Jyske sai Jääkukko-areenalle vieraakseen eilen viime sekunneilla voiton napanneen Blue Ringsin. Jyske ei suostunut häviämään toistamiseen kotonaan ja otti vakuuttavan 9-2 voiton uusimaalaisista.

Ensimmäiseen erässä Blue Rings kykeni ammentamaan energiaa lauantain voitostaan ja hallitsi tapahtumia kentällä Jyskeen sortuessa sääntörikkeisiin. Kotijoukkueen maalivahti Maria Perkkola sekä ottelun avausmaalin alivoimalla iskenyt Taru Kylä-Kaila pitivät kuitenkin Jyskeen mukana pelissä ja Blue Rings onnistui vain kertaalleen iskemään renkaan Perkkolan selän taakse Pinja Alangon toimesta.

Ensimmäisellä erätauolla Jyske sai luotua vaihtopenkilleen hyvän fiiliksen ja kentälle palasi selkeästi taistelevampi kotijoukkue. Nopeasti syntyneet maalit erän alkuun siivittivät Laitilan toisen kerran osuneen Kylä-Kailan johdolla 5-1 lukemissa pitkälle erätauolle.

Toisella puoliskolla Laitila jatkoi menoaan ja loppulukemat 9-2 taululle viimeisteli Teresa Tapani ajassa 54:32. Kotijoukkueen parhaana palkittiin ensimmäisen SM-sarjamaalinsa viimeistellyt Iida Tuomi. Ensimmäisen maalin SM-sarjassa onnistui viimeistelemään myös toinen Tuomen siskoksista Saaga.

- Saatiin laajasti onnistumisia ja pystyttiin parantamaan eilisestä huomattavasti. Pelattiin onnistunut 60 minuuttinen, Jyskeen Tessa Kiiski tiivistää päivän ottelun.

Blue Rings tunnusti vastustajan tehokkuuden ratkaisseen ottelun yhdessä hyvin torjunneen Perkkolan kanssa.

- Onnistuimme hallitsemaan peliä ensimmäisen erän ajan. Vastustaja viimeisteli kuitenkin paikoista sisään ja maalivahti Perkkola torjui upeasti koko pelin, vierailijat kommentoivat.

Nokian tiukka karvauspeli myrkkyä lahtelaisille

Ylhäisessä yksinäisyydessä sarjakärjessä majaileva Nokian Urheilijat matkusti sunnuntaina Lahteen. Nokialaiset tulivat peliin hyvällä ilmeellä ja lahtelaisten ei auttanut kuin tyytyä katselemaan sarjan kuumimman joukkueen menoa.

Lahti sai otteluun hyvän alun ja kotijoukkueen Essi Sarmala iski avausmaalin, kun peliä oli pelattu vajaat kahdeksan minuuttia. Maalin jälkeen Nokia siirtyi kuskin paikalle ja tauolle siirryttiin vieraiden 2-4 johdossa.

Jos Lahti aloitti ensimmäisen puoliskon terävästi, niin toiselle puoliskolle kentälle terävästi saapui Nokian Urheilijat. 30:23 pelikello sai luvan pysähtyä ensimmäisen kerran, kun vierasjoukkueen Roosa Salonen viimeisteli vierailijoiden viidennen maalin. Ottelun toinen puolikas olikin varsinaista maalijuhlaa ja loppulukemiksi jäivät voimaan luvut 6-13. Neljästi ottelussa onnistuivat vieraiden Salonen sekä Maija Väyrynen (4+4) ja Elina Raesola keräsi jopa kymmenen tehopistettä.

-  Joukkueella oli rento peli-ilme ja jokainen hoiti kunniakkaasti oman tonttinsa alusta loppuun. Yhdessä hoidettiin pisteet kotiin, Nokian Emilia Vahti kertoo.

YKKÖSSARJASSA PERÄTI 40 MAALIN KIERROS - FORSSAN SINI MÄKELÄ PÄIVÄN AVAINPELAAJA

Kuva: Timo Kupiainen

Kuriton VG-62 pysähtyi Sini Mäkelän tulikuumaan räpylään

Forssan perinteikkääseen jäähalliin saapui Naantalista eilen hallitsevalle Suomen mestarille taipunut VG-62. Kotijoukkue kykeni hyödyntämään omat erikoistilanteensa paremmin ja joukkueenjohtaja Heikki Uusi-Kämpän 60. vuosipäivää juhlinut FoPS piti kaksi pistettä visusti Forssassa lukemin 5-2.

Lauantaina levännyt FoPS ei ensimmäisessä erässä saanut koneitaan käyntiin ja vikkelästi liikkuneet naantalilaiset pakottivat kotijoukkueen jatkuviin rikkeisiin. Vieraat eivät kuitenkaan kyenneet yllättämään 58 kertaa torjunutta Sini Mäkelää ja erikoistilanteet jäivät hyödyntämättä.

Toiseen erään forssalaiset saivat luistimet liikkeelle ja oli VG-62:n vuoro kuluttaa jäähypenkkiä. Kotijoukkue ei jättänyt omia paikkojaan hyödyntämättä Terhi Kaattarin sekä Linda Mikkolan onnistuessa ylivoimalla. Vierasjoukkue kavensi vielä ennen taukosummeria ja pitkälle erätauolle siirryttiin tiukassa 2-1 tilanteessa.

Tauolta jäälle palasi kevytjalkainen forssalaisryhmä ja nopeaan tahtiin taululla komeilivat lukemat 4-1 Mikkolan viimeistellessä illan toisensa ajassa 34:12. Naantalilaiset yrittivät vielä viritellä kirivaihdetta päälle joukkueensa parhaana palkitun Johanna Päivölän kaventaessa, mutta loput yritykset tyssäsivät kerta toisensa jälkeen joko sääntörikkeisiin tai lähes kaiken torjuneeseen Mäkelään, joka seisoi välillä päällään forssalaisten tolppien välissä.

- Peli oli vauhdikas ja keskialueen ylityksissä saimme syötöt napsumaan hyvin pelaajalta toiselle. Sorruimme alussa toistuviin jäähyihin, mutta onneksi vieraat eivät kyenneet rokottamaan paikoistaan, kotijoukkueen Jonna Virkki kertoo.

- Maalivahti Sini Mäkelä oli liekeissä, ja piti meidät mukana ottelussa loistavalla pelillä. Mäkelä palkittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Miranda Välisaaren debyytti sujui hienosti ja hän toi uusia kuvioita hyökkäykseen, Tytti Nyrönen täydentää voiton taustoja.

Maalintekotaito korostui tiukassa väännössä Kangasniemellä

KaPa-51 sai vieraakseen lauantaina makean 10-5 voiton napanneen LL-89:n. Lapinlahtelaisjoukkue osoitti jälleen kerran, että ringette on pohjimmiltaan maalintekopeli.

LL-89 jatkoi siitä, mihin se edellisenä päivänä jäi Naantalissa. Peliä ehti vanheta vain 26 sekuntia, kun joukkueen kapteeni Anne Pohjola siirsi vierasjoukkueen ensi kertaa johtoon. Ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue osui kuudesti, kotijoukkueen yltäessä Aino Vehmalan kahdella ja Ronja Kohvakan yhdellä maalilla kolmeen täysosumaan.

- Päivän ottelussa käynnistymisvaikeuksia. Vastustajan ollessa tuntematon, menee pelin sisällä aikaa, että tietää mitkä jutut toimii ja mitkä ei, LL-89:n Mari Pohjola kertaa ottelun alkupuoliskoa.

Toinen puolisko alkoi lähes identtisesti pelin alun kanssa. Vain kymmenen sekuntia erätauolta paluun jälkeen Anni Savolainen pääsi juhlimaan Lapinlahden seitsemättä maalia. Osuman jälkeen vierasjoukkue meni menojaan eikä jättänyt kotijoukkue KaPa-51:lle jossiteltavaa ottelun pistejaosta. Loppulukemat 3-14 viimeisteli ottelussa 11 tehopistettä kerännyt kapteeni Pohjola ja johdatti vierasjoukkueen kahden pisteen kanssa kotimatkalle.

- Ottelu oli melko fyysinen ja ailahtelevainen. Joukkue taisteli hyvin eikä loukkaantumisilta ja mustelmilta vältytty. Ottelu oli suurimmaksi osaksi tasaista vääntöä eikä selkeää ratkaisun hetkeä oikein ollut. Vastustaja vain onnistui useammin maalinteossa, kotijoukkueen Jenni Laitinen kertoo ottelusta ja jatkaa kehuen joukkuetovereitaan:

- Parhaaksi pelaajaksi valittiin Aino Vehmala, joka onnistui kahdesti maalinteossa ja toi hyvää tekemisen meininkiä koko kentällä - etenkin hyökkäyspäässä. Joukkueen sisäisen palkinnon valinta kohdistui tänään puolustaja Eerika Liikaseen, joka esitti hyvin vahvoja otteita puolustuspäässä ja nousi ajoittain mallikkaasti hyökkäyksen tueksi.

LuKi-82 ja Helsinki pistejakoon Luvialla

Luvian jäähallissa yleisö sai rahoilleen vastinetta, kun kotijoukkue LuKi-82 ja vieraaksi saapunut Helsinki väänsivät 16 maalisen tasapelin isänpäivän kunniaksi.

Vierasjoukkue aloitti ottelun ryminällä ja vain 20 sekuntia alkuvihellyksestä helsinkiläisten Hanna Laitila pääsi nostamaan kädet kohti kattoa. Maaleja tuuletettiin alkupuoliskolla molemmissa aitioissa ja tauolle siirryttiin tasaisissa 3-4 lukemissa.

Neljännen erän alkuun joukkueensa parhaana pelaajana palkitun Milla Rantasen viimeistellessä hattutemppunsa ja siirtäessä kotijoukkueen 7-5 johtoon hätäisimmät kannattajat saattoivat jo kilistellä voiton kunniaksi. Kuitenkin ajassa 50:29 vieraiden Laitila liittyi kolmen maalin klubiin ja toi Helsingin jälleen tasoihin. Muutamia minuutteja myöhemmin LuKi:n Alisa Neuvonen löi lukemiksi 8-7 ja reilu minuutti tästä Helsingin Vera Paaso tasoitti loppulukemat 8-8 tulostaululle.

- Pelin alussa kaveri pääsi heti maalintekoon, mikä toimi hyvänä herätyksenä meille. Ottelu jatkui tasaisena, mutta vastustaja pääsi jatkuvasti rankaisemaan virheistämme. Päivän pelissä joukkueessa nähtiin paljon onnistujia ja hienoja suorituksia. Treenattavaa ja hiottavaa kuitenkin jäi vielä reippaasti matkallemme kohti SM-karsintasarjaa, LuKi-82:n Henna Ahola kommentoi.