SM-JATKOSARJA STARTTAA LAUANTAINA KAHDEN OTTELUN VOIMIN

10.12.2021 10:37

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarja alkaa lauantaina 11.12.2021. Jatkosarjaan tiensä raivasi kuusi joukkuetta; NoU Ringette, Helsinki Ringette, Kiekko-Espoo Ringette, Laitilan Jyske, RNK Flyers sekä Lahti Ringette. Lähtöpisteitä on jaettu SM-runkosarjan sijoitusten mukaan seuraavasti: NoU 6 p., Helsinki 4 p., Kiekko-Espoo 3 p., Jyske 2 p., RNK 1 p. ja Lahti 0 p.

Jatkosarja pelataan kolminkertaisena, eli otteluita ennen SM Playoff-sarjaa on vielä 15 jokaista joukkuetta kohden. Jatkosarjasta neljä parasta pääsee pelaamaan kevään välieriin ja kahden joukkueen kausi jää tähän. Välierät pelataan paras viidestä systeemillä, eli välierien voittoon tarvitaan kolme otteluvoittoa. Välierä parit muodostetaan jatkosarjan sijoitusten mukaan 1.–4. ja 2.–3. Otteluparien voittajat pääsevät pelaamaan Finaalisarjaan ja häviäjät kamppailevat Pronssiottelussa. Finaalisarja pelataan myös paras viidestä systeemillä, kun taas pronssimitali ratkeaa yhdessä ottelussa; Pronssiottelussa.

 

RUNKOSARJAN KÄRKIJOUKKUEET HELSINKI JA NOU KOHTAAVAT VUOSAARESSA

Runkosarjan kärki oli läpi syksyn erittäin tasaväkinen, NoU ja Helsinki ottavat jälleen mittaa toisistaan sarjakärkien kamppailussa lauantaina, ottelu alkaa klo 13:00. Runkosarjassa Helsingin ja NoUn pisteet jakautuivat 3-1, eli Helsingille ensimmäisestä pelistä voitto ja toinen peli päättyi tasalukemiin. Jatkosarjan avauskamppailu voi siis päättyä miten tahansa.

Runkosarjan yllättäjä oli monelle varmasti Helsinki Ringette, joka on keski-iältään sarjan nuorin joukkue. Kysyin Helsingin kapteenilta Moona Passilalta mietteitä alkusarjan kulusta;

-Alkusarjan tavoitteena oli varmistaa paikka jatkoon, ja tässä onnistuimme jopa odotettua paremmin. Pystyimme haastamaan ennakkoasettelut ja tulevaan sarjaan petraamme edelleen yhteistä pelityyliä sekä pelivarmuutta, Passila iloitsee.

-Joukkueen seuraava tavoite on selkeä: sijoitus neljän parhaan joukkoon, hän jatkaa.

Kokenut NoUn joukkue on ollut jo vuosien ajan yksi SM-sarjan kärkijoukkueita, eikä suunta näytä muuttuneen kuluvan kauden runkosarjassa.

-Alkusarjassa saimme kammettua pari todella hienoa voittoa hyvällä tekemisellä, mutta mukaan mahtui myös otteluita, missä oma peli ei lähtenyt pyörimään oikein nimeksikään. Alkusarja oli siis meidän osaltamme varsin "kirjava”. Jälkimmäisistä peleistä hyvinä huomioina jatkuva nousujohteisuus yksittäisissäkin peleissä, sekä uskon ja yrittämisen jatkuminen aina viimeiseen vihellykseen saakka. Positiivista on myös se, että pystyimme sijoittumaan alkusarjassa hyvin ilman, että joukkueemme potentiaalia on vielä kunnolla ulosmitattu, vastasi NoUn Emilia Vahti, kun kysyin joukkueen ajatuksia runkosarjasta.

Runkosarjassa joukkue aikoo jatka pelin kehittämistä ja hiomista kohti alituisteen kovenevia otteluita.

-Jatkosarjan alla tunnelmat ovat varsin innostuneet ja odottavaiset. On kivaa, kun pelit kovenevat ja alkusarjasta jäi paljon halua näyttää lisää meidän hyvää meininkiä kaukalossa. Jokaiseen otteluun täytyy saada haettua hyvää tekemistä, sillä kaikki joukkueet ovat vahvoja vastuksia. Jatkosarja tulee varmasti olemaan työntäyteinen. Meillä on aivan huikea porukka kaikilla mittareilla mitattuna, ja teemme kaikki jatkuvasti parhaamme tämän yhteisen tavoitteen eteen, Vahti kertoi joukkueen tunnelmista.

 

JYSKE AIKOO HAASTAA AVAUSOTTELUSSA KIEKKO-ESPOON

Jyske onnistui yllättämään runkosarjassa haastamalla sarjanousijana kokeneemmatkin SM-sarja joukkueet. Voittoja tuli ja onnistumisia löytyi jokaisesta pelistä, mutta jatkosarjaan joukkue pyrkii parantamaan pelitavan noudattamista.

-Aluksi oli tottumista vastustajien pelikovuuteen ja eri pelityyleihin, mutta onnistuttiin hyvin sopeutumaan niihin. Parantamista on oman pelitavan noudattamisessa ja siinä, että pystytään pelaamaan ehjiä 60 minuutin otteluita. Alkusarjan aikana peleissämme oli paljon ailahtelevuutta, ja siihen täytyy kiinnittää jatkossa enemmän huomiota, Jyskeen Jasmin Kiiski jakoi mietteitään runkosarjasta.

Kiekko-Espoon osalta runkosarja näyttää tilastojen valoissa menneen oikein mukavasti. Voittoja runkosarjasta kertyi kymmenen, tasalukemiin päättyi yksi ottelu ja tappioita tuli vain kolme. Jatkosarjaan joukkue on vahvistunut yhdellä pelaajalla, kun EKS:n ykkössarja joukkueessa pisteitä tahkonut Mona Malk on siirtynyt Kiekko-Espoon SM-joukkueeseen. Malk pääsi näyttämään kyntensä jo marraskuussa ottelussa RNK Flyersia vastaan, jossa Malk onnistui tekemään hattutempun. Nähtäväksi jää, kuinka tämä nuori lupaus pääsee kehittymään loppukauden aikana.

Kysyin Kiekko-Espoon joukkueen ajatuksia runkosarjasta ja näin minulle vastasi puolustaja Jasmina Lehtinen:

-Alkusarjassa saatiin kokea joukkueena onnistumisia sekä epäonnistumisia, mutta päällimmäisenä jäi kuitenkin hyvä fiilis. Onnistuttiin kokokentän puolustamisessa: hyökkäys teki kovaa duunia karvauksen kanssa, puolustus pelasi kovaa kolmiossa ja maalivahtipeli toimi hyvin. Parantamisen varaa jää tiukoissa peleissä loppuun asti pelaamisessa, sekä pään kylmänä pitämisessä

Molemmat joukkueet lähtevät jatkosarjaan luottavaisin mielin. Tauon aikana harjoituksissa on ollut energinen tunnelma ja pelitapoja on hiottu kuntoon.

-Joukkueella on odottavaiset tunnelmat, koska luvassa on pelkkiä kovia pelejä, joten joka viikonloppu pitää pystyä antamaan kaikkensa. On myös mielenkiintoista nähdä, nouseeko pelien taso vielä korkeammalle nyt, kun jokainen piste merkitsee vielä enemmän kuin alkusarjassa. Päästään ensimmäisessä pelissä Kiekko-Espoon vieraaksi, ja luvassa on varmasti kovatempoinen ottelu. Voittoa lähdetään hakemaan niin, että tällä kertaa ei jäädä katselijan rooliin niin kuin edellisissä kohtaamisissa, vaan hyödynnetään omaa hyvää luistelua ja rengasvarmuutta alusta asti, pelataan rohkeasti ja noudatetaan omaa pelitapaa alusta loppuun saakka! Jyskeen Kiiski kertoi joukkueen ajatuksista jatkosarjan avauksen alla.

-Harkoissa ainakin ollut energinen ja sähäkkä meno, joten siitä voi päätellä, että joukkue on valmiina ja innoissaan jatkamaan pelejä parin viikon tauon jälkeen! Lauantaina luotetaan omaan hyvään tekemiseen, sekä lähdetään nauttimaan kentälle, Kiekko-Espoon Lehtinen kommentoi.

 

RNK FLYERS JA LAHTI ALOITTAVAT JATKOSARJAN SUNNUNTAINA

Loput jatkosarjan joukkueet pääsevät aloittamaan tien kohti välieriä sunnuntaina, kun RNK Flyers matkustaa Nokialle ja Lahti saa vieraakseen Kiekko-Espoon. Lahden osalta runkosarja ei mennyt joukkueen odotusten mukaisesti. Välillä joukkue pelasi loistavasti omaa pelitapaa noudattaen, mutta taso heitteli pelistä toiseen.

-Tasaisuutta ja ehjiä 60min pelejä lähdetään jatkosarjaan hakemaan, jotta päästäisiin tavoitteeseemme ja pelaamaan keväällä playoff pelejä, joukkueen kokeneeseen kastiin lukeutuva Tanja Eloranta kommentoi.

Lahden joukkueella on hyvät ja odottavaiset tunnelmat jatkosarjan alla, pelitauon aikana joukkue on harjoitellut kovaa ja hionut pelikuvioita kuntoon.

-Sunnuntaina vastassa on Espoo. Siinä pelissä, kun pidetään omaa vauhtiamme yllä ja toteutetaan meidän käsikirjaa niin pisteet jäävät Lahteen, Eloranta kertoi.

 

SM-JATKOSARJAN OTTELUT TULEVANA VIIKONLOPPUNA:

Lauantai 11.12.2021

Helsinki - NoU, Vuosaaren jäähalli klo 13:00

Kiekko-Espoo - Jyske, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 17:15

Sunnuntai 12.12.2021

NoU - RNK Flyers, Nokian jäähalli klo 14:00

Lahti - Kiekko-Espoo, Lahden SOL-Areena klo 16:30

Jyske - Helsinki, Laitilan jäähalli klo 17:30

 

SM-KARSINTASARJAN OTTELUT TULEVANA VIIKONLOPPUNA:

Lauantai 11.12.2021

Blue Rings - Haukat, Tuusulan jäähalli klo 14:00

LuKi-82 - NSR, Luvian jäähalli klo 14:30

LL-89 - Ilves, Lapinlahden jäähalli klo 15:00

SM-JATKOSARJAN SEKÄ SM-KARSINTASARJAN OTTELUT NÄET SUORANA RUUDUSTA.

 

Kuva: Hannu Kauremaa

YKKÖSSARJASSA PELATTIIN TORSTAINA KAKSI OTTELUA

EKS sai torstai illan ottelussa vieraakseen Helsingin. Ottelun kolme ensimmäistä erää oli EKS:n hallintaa ja viimeiseen erään lähdettiinkin lukemissa 7-3. Viimeisessä erässä Helsinki laittoi uuden vaihteen silmään ja tasoitti ottelun kun peliä oli jäljellä reilu minuutti. 22 sekuntia ennen loppusummerin soittoa Helsingin varakapteeni Enna Rokka onnistui maalinteossa ja vei näin vieraat voittoon lukemin 7-8.

-Ottelun ensimmäinen puolikas lähti meiltä hyvin käyntiin; tehtiin töitä kaukalon jokaisella osa-alueella ja saatiin paikoista maaleja. Toisella puolikkaalla oman pelin kurinalaisuus katosi täysin ja vastustaja onnistui viimeistelyssä taitavasti, EKS:n kapteeni Kaisa Heinonen kommentoi.

 

FOPS KAATOI BLUE RINGSIN

Blue Ringsin joukkue matkasi torstai illaksi Forssaan. Ottelun alku meni tasaisen vauhdikkaissa tunnelmissa, vaikkakin Forssalaiset onnistuivat maalinteossa heti ottelun alkuun.

-Onnistuimme kahdessa ensimmäisessä erässä toteuttamaan sovittuja asioita, vaikka kirkkaimmat onnistumiset jäivätkin Inka Kärkkäisen tekemään maaliin. Lieko koppi eväät olleet pitkällä erätauolla liian makoisia, sillä kolmas erä meni joukkueeltamme täysin unessa ja unelias peli-ilme jatkui myös neljänteen erään, ottelua kommentoi Blue Ringsin Noora Hynynen ja Jasmin Hickman.

-Koko kentän karvaus oli sähäkkää ja saimme hyvin paineistettua Blue Ringsin pelaajia. Saimme onnistumaan nopeita pelinkääntöjä jokaisella kentän osa-alueella. Emma Ahosen toinen maali syntyi hyvän katkon jälkeisestä läpiajosta. Koko peli oli tasaista työntekemistä koko joukkueelta. Olimme ehdottomasti omalla tasollamme jokaisessa pelitilanteessa, FoPSin Jenna Koivu kertasi ottelun kulkua.

 

YKKÖSSARJAN OTTELUT TULEVANA VIIKONLOPPUNA:

Su 12.12.2021 VG-62 - KaPa-51, Kuparivuoren Areena klo 14:30