LAUANTAIN OTTELUISSA EI SUURIA MAALIEROJA NÄHTY

11.12.2021 23:01

Kuva: Timo Kupiainen

 

SM-jatkosarja alkoi kahden ottelun voimin tänään lauantaina ja SM-karsintasarjaa pelattiin kolmen ottelun verran. Yhtä tasapeliä lukuunottamatta ottelut päättyivät vain yhden maalin eroilla, joten tänään ei ilmaisia pisteitä ollut jaossa missään. Tasaisissa otteluissa ei maalivahtipelin tärkeyttä voi korostaa liikaa.

 

KIEKKO-ESPOO NUKAHTI ENSIMMÄISEN ERÄN JÄLKEEN, JYSKE RANKAISI

Ottelu Espoossa alkoi tasaisissa tunnelmissa, kun kaukalossa kohtasivat Kiekko-Espoo ja Jyske. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet Kiekko-Espoon hyväksi, mutta tänään Jyske oli alusta asti hyvin pelissä mukana. Ottelun ensimmäinen puolikas päättyi tasalukemiin 2-2, Kiekko-Espoon maaleista vastasi Minka Levander ja Katariina Kurikko, Jyskeen maalit puolestaan merkattiin Iida Tuomen ja Maria Elon nimiin.

Pitkältä erätauolta palattuaan kentällä nähtiin nukahtanut Kiekko-Espoo ja voimiaan kerännyt ja tulisesti hyökkäävä Jyske. Jyske käytti hienosti tilanteen hyväksi ja pääsi heti kolmannen erän alussa kahden maalin karkumatkalle Taru Kylä-Kailan ja Fanni Elon osumilla. Kiekko-Espoo heräsi jälleen otteluun viimeisessä erässä ja onnistui tasoittamaan ottelun, kun kapteeni Tanja Ahonen näyttää esimerkkiä joukkueelleen tehden 3-4 kavennusmaalin ja vajaan minuutin perästä Luana Perez seurasi kapteenin esimerkkiä tasoittaen ottelun. Jyske oli kuitenkin päättänyt viedä tästä ottelusta pisteen Laitilaan ja onnistuiki siinä, kun Teresa Tapani onnistui kapteeni Fanni Elon ja Lotta Ylitalon syötöistä.

Ottelulle kirjattiin lukemat 4-5 ja torjuntoja Kiekko-Espoon Hanna Minkkiselle 32 ja Jysken Maria Perkkolalle 35.

-Tärkeä voitto, Espoo on ollu meille tosi vaikea vastus, nyt saatiin oma peli pidettyä kasassa koko pelin ajan heitä vastaan. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen Helsinkiä vastaan, ottelusta tuumasi Jyskeen kapteeni Elo.

-Heräsimme liian myöhään peliin, ja teimme siitä vaikeata itsellemme. Pelistä puuttui renkaanhallinta ja rauhallisuus, jonka seurauksena menetimme renkaan liian helposti vastustajalle. Lähdemme parantamaan näitä teemoja huomiseen Lahti peliin, Kiekko-Espoon puolustaja Jasmina Lehtinen kommentoi.

 

HELSINGIN KIRI RIITTI TASOIHIN, MUTTA NOU VEI VOITON VIIMESEKUNNEILLA                     

Helsinki sai vieraaksi saapuneelta NoUlta ottelun alussa kovaa kyytiä. Ensimmäinen erä oli NoUn hallintaa, rengas ohitti Helsingin maalivahti Mona Rytkösen kolme kertaa. Maaleista kaksi oli Maija Väyrysen käsialaa ja yhdestä vastasi Mette Nurminen. Toisessa erässä Nokialaiset pääsivät jo kuuden maalin karkumatkalle, kun Väyrynen viimeisteli vielä kaksi maalia lisää ja Elina Raesola onnistui maalinteossa kerran. Toisen erän lopulla Helsinki päätti iskeä uutta vaihdetta silmään ja onnistui hieman kääntämään peliä tehden kaksi maalia ennen pitkää erätaukoa. Maaleista vastasi Minka Tiihonen ja Veera Hakonen.

Ottelun toiselle puolikkaalle Helsinki lähti hakemaan lisää maaleja kaventamaan nokialaisten karkumatkaa. Helsingin Meeri Lonka onnistui maalinteossa, kun kolmatta erää oli pelattu 4:37. Erän seuraava maali merkattiin kuitenkin nokialaisille jälleen Väyrysen nimiin, tästä parin minuutin jälkeen Helsingin Hakonen iski toisen maalinsa. Väyrynen iski erän viimeisellä minuutilla vielä yhden osuman, joten kolmannen erän jälkeen ottelun lukemat 4-7.

Neljäs erä puolestaan oli helsinkiläisten maalijuhlaa. Pöytäkirjassa neljännen erän maaleista kuusi koristaa Helsingin puolta. Maalit jakautuivat kolmelle pelaajalle Tiihoselle, Camilla Ojapalolle sekä Helmi Laivuorelle, kunkin tehdessä kaksi maalia. NoUn Raesola onnistui saamaan renkaan maaliin erässä vielä kahdesti ja Roosa Salonen viimeisteli ottelulle lukemat 10-11 kun erää oli jäljellä viisi sekuntia.

Helsingin Rytkönen onnistui torjumaan ottelussa 35 kertaa ja NoUn Oona Keksinen 39 kertaa.

-Ensimmäisellä puoliskolla pelasimme hyvää omaa peliä ja toisella puoliskolla vastustaja pääsi rokottamaan maalipaikoista. Saimme kuitenkin tehtyä voittoon tarvittavan määrän maaleja, kiteytti Nokian Mette Nurminen.

 

SM-JATKOSARJA OTTELUT SUNNUNTAINA 12.12.2021

NoU – RNK Flyers, Nokian jäähalli klo 14:00

Lahti – Kiekko-Espoo, Lahden SOL Areena klo 16:30

Jyske – Helsinki, Laitilan jäähalli klo 17:30

SM-jatkosarjan ottelut Ruudussa.

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

KESKI-UUDENMAAN PAIKALLISKAMPPAILUSSA PISTEET JÄRVENPÄÄHÄN JA TUUSULAAN

Tuusulassa Blue Rings sai vieraakseen Haukat Järvenpäästä. Ottelu lähti liikkeelle Haukkojen hallinnassa, tarkat laukaukset etuyläkulmaan olivat myrkkyä Blue Ringsin maalivahti Sannamari Peltoselle. Ottelun neljä ensimmäistä maalia kirjattiin Haukkojen nimiin, maaleissa onnistui Sanni Hietanen, Iida Lehtonen, Iina Kulmala sekä Vilma Tuominiemi. Blue Ringsin ensimmäinen maali syntyi ajassa 18:39, kun Jenni Mikkola laittoi renkaan maalin perukoille Taru Heikkilän ja Katariina Nuttusen syöttöjen saattelemana.

Ottelun toisella puolikkaalla peli-ilme kääntyi päälaelleen, kun renkaan hallinta siirtyi enemmän Blue Ringsille, Haukkojen pyristellessä puolustuksessa. Blue Rings tasoitti ottelun ajassa 40:30 Taru Heikkilän maalilla. Aiemmista maaleista vastasi Minna Seppälä ja Iina Kupiainen. Haukat kuittasi nopeasti itsensä takaisin johtoon, kun Kulmala onnistui maalin teossa toistamiseen. Pian tämän jäleen myös Tuominiemi onnistui toistamiseen ja Haukat olikin jälleen kahden maalin karkumatkalla.

Viimeisessä erässä syntyi kaksi maalia ja nämä kirjattiin pöytäkirjaan Blue Ringsin puolelle. Maaleista ensimmäinen syntyi Mikkolan ja Ida Adlerin saumattomasta yhteistyöstä ja toinen, ottelun tasoittava maali, Adlerin läpiajosta.

Blue Ringsin Peltonen taituroi itsensä renkaan eteen 33 kertaa ja Haukkojen Heidi Kokkonen 32 kertaa.

-Vastustaja lähti tänään alusta alkaen hyvällä jalalla ja laittoi paikoista sisään heti ensimmäisessä erässä. Pääsimme mukaan peliin vasta kolmannessa erässä, mutta tänään se riitti vain tasapeliin, tuumasi Blue Ringsin kapteenisto.

-Kahdessä ekassa erässä tehtiin sovittuja juttuja ja oltiin pelin päällä. Vikoissa erissä alettiin vähän lipsua ja päästettiin vastustaja paremmin peliin mukaan. Kaksinkamppailuissa oltiin kahdessa ekassa erässä hyviä, mutta lopussa vastustaja voitti nämä. Ollaan ylpeitä koko jengin tekemisestä ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla, ottelua kertasi Haukkojen Tuominiemi ja Teija Lehtinen.

 

 

Kuva: Hannu Kauremaa

 

NSR RIKKOI LUVIAN JÄÄHALLIN KIROUKSEN

Luvialla nähtiin SM-karsintasarjan päivän toinen ottelu, kun Luvialle vieraaksi saapui Nurmijärvi Seven Ringette. Ottelusta osattiin povata tasaista taistelua, tämän otteluparin aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet aina liki vuorotellen joukkeiden hyväksi. Ottelu alkoi NSR:n tehden ensimmäisestä hyökkäyksestä maalin, johon tekijäksi kirjattiin Minna Ojapalo ja syöttäjäksi Mira Heinonen. Seuraavaa maalia tuuletettiinkin toisessa päässä, kun LuKin kapteeni Sanni Koivunen laittaa osittaisesta läpiajosta renkaan varmasti sisään. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia, yksi molemmissa päissä. NSR:n toisesta maalista vastasi puolustaja Sanni Alén ja LuKin toisen maalin viimeisteli jälleen kapteeni Koivunen. Toinen erä jatkui samaan tapaan tasaisena ja maaleja syntyi yksi molempien joukkueiden nimiin.

Ottelun toisella puolikkaalla ratkaisumaalia saatiin odottaa aina viimeiseen erään saakka, kunnes NSR:n Ojapalo onnistuu toisen kerran saattelemaan renkaan maaliverkon perukoille. NSR sai puolustettua johtoasemaansa ottelun loppuun saakka ja näin ollen rikkoi jo toista vuotta jatkuneen kirouksen voittamalla ensimmäistä kertaa ottelun Luvian jäähallissa.

-Peli oli tasaista vääntöä alusta lähtien.  Maalivahtipeli onnistui hyvin. Hyökkäyspelaaminen oli tänään tehotonta ja maalipaikat uupuivat, ottelun tiivisti LuKin puolelta Roosa Salo.

-Tänään onnistuimme pelaamaan joukkueena ja pidimme omaa hyvää pelitempoa yllä läpi ottelun, vaikka ottelun alussa 1 vs. 1 pelaaminen ontuikin. Onnistuimme hyvin alivoimapelaamisessa ja ottelun loppua kohden paransimme omaa peliä, summasi NSR:n riveistä hyökkääjä Adele Vuorinen, valmentaja Timo Vanninen sekä vaikuttavasti 47 rengasta pysäyttänyt maalivahti Kaisa Juntunen.

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

ILVES KARJAISI KAUDEN ENSIMMÄISEN VOITTONSA KUNNIAKSI LAPINLAHDELLA

Lapinlahdelle Tampereelta matkustanut Ilveslauma pääsi kohtaamaan kauden ensimmäistä kertaa LL-89:n. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen nimissä ottelun lopputulosta oli erittäin hankala lähteä ennustamaan. Ottelun ensimmäisestä osumasta vastasi ylivoimalla LL-89:n joukkueen nuorin pelaaja 14-vuotias Moona Pykäläinen kokeneen Anne Pohjolan syötöstä. Toinen maali syntyikin kaukalon toisessa päässä, kun Ilveksen Luna Reunanen onnistui siskonsa Lili Reunasen syötöstä. 10 sekunnin päästä tästä LL-89 kapteeni Pohjola kuittaa ja vie kotijoukkueen jälleen johtoon. Hetken päästä Reunasen siskokset olivat taas pahanteossa ja onnistuivat toisin päin, Lili iski renkaan maaliin Lunan syötöstä ja tähän osumaan toiseksi syöttäjäksi kirjattiin myös Lotta Kujala. Ensimmäisessä erässä LL-89 onnistui maalinteossa vielä kertaalleen ja Ilveksen puolelle maaleja ensimmäisessä erässä kirjattiin vielä kolme.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia, joista kahdesta vastasi kotijoukkue LL-89 ja yhdestä Ilves. Ottelun toinen puolikas lähti käyntiin LL-89:n varakapteeni Tiina Hyvösen viedessä kotijoukkue kahden maalin ansiosta ensin tasoihin ja sitten johtoon. Kolmannessa erässä Ilves kuitenkin onnistui tasoittamaan ottelun Kujalan maalilla. Ottelun ratkaisu leijui ilmassa pitkään ja laukauksia laitettiin kohti Ilveksen maalia vartioinutta Siiri Uusitaloa 16 kertaa, mutta LL-89 ei onnistunut ratkaisemaan ottelua omiin nimiinsä. Ratkaisu syntyi alivoimalla, kun Ilveksen Emilia Salonen onnistui pelaajavalmentaja Jenni Viinamäen syötöstä. Näin ollen makoisat karjahdukset Ilvekseltä Tampereen suuntaan, kun joukkue onnistui voittamaan kauden ensimmäisen ottelunsa! Tässä ottelussa maalivahdit näyttelivät päärooleissa, kun molemmille kertyi hurja määrä torjuntoja.

LL-89:n maalivahti Ada Ruotsalainen onnistui koppaamaan renkaan 39 kertaa ja Ilveksen Siiri Uusitalo pysäytti sinisen matkan huikeat 46 kertaa.

-Tänään taisteltiin hienosti joukkueena koko 60 minuuttia. Tavoitteena oli lähteä voittamaan yksittäisiä tilanteita pelin sisällä ja tämä tavoite täytettiin, lopputuloksesta huolimatta. Juniorit pystyivät hyvin vastaamaan SM pelaajien fyysiseen ja vauhdikkaampaan peliin. Myös puolustus onnistui blokkaamaan hyökkäyksiä 3-3 pelissä. Tänään viimeistely ontui, paikkoja olisi ollut useampaan maaliin, mutta vetojen laatuun jäi paljon parannettavaa, ottelua kommentoi LL-89:n kapteeni Pohjola.

-Kauden ensimmäinen voitto tuntuu erittäin hyvältä. Onnistumisia löytyy paljon, mutta niin myös virheitäkin, lopputulos olisi voinut olla vieläkin suurempi peliä rauhoittamalla, tuumi kaksi maalia iskenyt Lili Reunanen.

 

SM-KARSINTASARJAN SEURAAVAT OTTELUT:

La 18.12.2021 Ilves – LuKi-82, Tesoman jäähalli klo 13:30

La 18.12.2021 Haukat – LL-89, Järvenpään jäähalli klo 18:00

SM-karsintasarjan ottelut Ruudussa.

 

YKKÖSSARJAN OTTELUT SUNNUNTAINA 12.12.2021

VG-62 – KaPa-51, Kuparivuoren Areena klo 14:30