SUNNUNTAIN OTTELUISTA PISTEET NOKIALLE, ESPOOSEEN JA HELSINKIIN

13.12.2021 00:22

Kuva: Timo Kupiainen

RNK FLYERSIN ERITTÄIN TIIVIS KOKOONPANO EI PYSTYNYT PIDÄTTELEMÄÄN NOUTA

Nokialaiset toivottivat tämän päivän otteluun tervetulleiksi Raisiosta pienen ryhmän. Flunssa-aalto on pyyhkäissyt Raisioon ja lähes puolet joukkueen pelaajista olivat tippuneet pois kokoonpanosta, kuitenkin 8+2 pelaajan ryhmä oli valmiina pistämään kampoihin sarjakärki NoUlle.

Ottelun alku lähtikin käyntiin tasaisissa merkeissä, mutta ensimmäistä maalia juhlittiin RNK:n päädyssä, NoUlle osuman onnistui taituroimaan Elina Raesola. Vajaalla kokoonpanolla pelaava RNK onnistui taktisesti pitämään rengasta hallinnassaan ja pyrki hidastamaan NoUn vaarallista peliä pitkillä hyökkäyksillä. Seuraavaa maalia saatiin odottaa toiseen erään ja toisessa erässä maaleja syntyi neljä, kaikki kirjattiin NoUn nimiin. Kolmesta maalista vastasi Roosa Salonen ja yhdestä Kaisa Hurske.

Pitkältä erätauolta palattuaan RNK aloitti ottamalla heti kolmannen erän alkuun ensimmäisen rangaistuksensa. NoU hyödynsi ylivoiman ja onnistui maalinteossa, kun jäähy oli ehtinyt vanheta vain viisi sekunttia. Maalin tekijäksi kirjattiin Mette Nurminen. Erässä nähtiin vielä kaksi maalia Salosen ja Raesolan tekeminä. Viimeiseen erään pöytäkirjaan merkattiin kaksi rangaistusta RNK:lle sekä maalit molemmille puolille. Näin ollen ottelun lopputulos 9-1.

-Olosuhteisiin nähden selviydyimme hyvin ja taisteluilme säilyi loppuun asti. Toki kun tärkeistä pisteistä pelataan ylemmässä jatkosarjassa, ei ihan näin paljoa saisi kaverille tasoitusta antaa, tuumasi RNK Flyersin pelaajavalmentaja Petra Ojaranta.

KIEKKO-ESPOON KARKUMATKALLE VOITOKAS PÄÄTÖS LAHDESSA

Lahden SOL Areenalla kohtasi tänään Lahti ja Kiekko-Espoo. Ottelun alku oli erittäin tasaväkistä kamppailua, ensimmäinen maali kirjattiin pöytäkirjaan vasta erän lopussa. Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen onnistui ohittamaan Lahden maalia vartioineen Roosa-Mari Heikkisen ajassa 13:43. Minka Levander iski minuutin perästä vielä toisen maalin Kiekko-Espoolle ja toiseen erään lähdettiin lukemissa 0-2. Toisessa erässä Kiekko-Espoon Katariina Kurikko laittoi maaliverkot tötterölle peräti kolmesti, hattutemppu Kurikolle, eikä muita maaleja erässä nähty.

Kolmannessa erässä Jenna Hakkarainen aloittaa oman hattutemppu-urakkansa ja onnistuikin kahdesti maalinteossa. Erässä nähtiin kaksi muutakin maalia, jotka syntyivät Lahden Tanja Elorannan ja Nia Toivosen toimesta. Kolmannen erän jälkeen ottelu näytti lukemia 2-7. Neljäs erä alkaa Lahden rangaistuksella, jonka Kiekko-Espoon Hakkarainen hyödyntää viimeistellen hattutemppunsa. Erän kaksi seuraavaa maalia kirjataan Lahden nimiin, tekijöinä Eloranta ja Krista Lanteri. Ottelun lopputulos 4-8 ja pisteet lähtivät Espoolaisten matkaan.

-Parannettiin taistelutahtoa eilisestä ja tänään kentällä näkyi, että oikeesti halutaan voittaa. Onnistuttiin maalinteossa, mutta edelleen on parannettavaa huolellisuudessa, hattutempun iskenyt Hakkarainen kiteytti Kiekko-Espoon ottelun.

-Tänään aloitettiin peli vahvasti, mutta viimeistely jäi uupumaan maalinteossa.

Hävityt kaksinkamppailut ja huolimattomuus syötöissä näkyi myös tulostaululla. Viimeiseen erään saatiin hyvä taisteluilme kentälle ja myös maalinteko alkoi onnistua, mutta loppukiri ei tänään riittänyt, Lahden valmentaja Päivi Mikkola summasi ottelun jälkeen.

HELSINKI SIEPPASI PISTEET LAITILASTA

Laitilaan matkannut Helsingin joukkue aloitti ensimmäisen erän vahvasti viimeistellen kaksi maalia ottelun ensimmäisillä minuuteilla. Maaleihin kirjattiin tekijöiksi Minka Tiihonen ja Emmi Juusela. Toisen erän alussa jäähyboksin luukku aukesi Helsingille ja Jyskeen Iida Tuomi hyödynsi ylivoiman kaventaen tilanteen 1-2. Toisessa erässä Jyske sortui jäähyilyyn. Erässä peräti kahdeksan minuuttia jäähypenkkiä kuluttanut Jyskeen joukkue puolusti kuitenkin hienosti alivoimalla, eikä Helsinki päässyt tuulettamaan yhtäkään maalia.

Ottelun kolmannen erän kohdalta pöytäkirjasta löytyykin vain yksi merkintä; Helsingin maali ja tekijänä Kia Kosunen. Neljännessä erässä maaleja nähtiin kolme, Jyskeen maalista vastasi kapteeni Fanni Elo, Helsingin kahdesta maalista vastasi Tiihonen ja Juusela. Ottelu päättyi Helsingin voittoon lukemin 2-5 ja näin ollen pisteet matkasi bussilla joukkueen mukana pääkaupunkiin.

-Oltiin tänään hyvällä jalalla, mutta kuitenkin sählättiin hetkittäin. Onnistuttiin myös laittamaan maalipaikoista sisään ja meidän puolustuskolmiomme pelasi Jyskeen pelaajat hyvin pois, ottelua kommentoi Helsingin Meeri Lonka.

-Teimme oman pelin vaikeaksi itsellemme, ja vastustaja pääsi rokottamaan meidän virheistämme. Ehkä kenttien sekoittuminen sekavoitti myös meidän peliämme. 3vs2 alivoima saatiin pelattua kuitenkin puhtaasti, eikä vastustaja päässyt siitä tekemään maalia, kertasi ottelun jälkeen Jyskeen Tuomi.

Haukat - LL-89, Järvenpään jäähalli klo 18:00

SM-JATKOSARJAN JA SM-KARSINTASARJAN OTTELUT RUUDUSSA.

Kuva: Hannu Kauremaa

YKKÖSSARJASSA KAPA-51 ANTOI TIUKAN VASTUKSEN VG-62: LLE

Sunnuntain ainoa ykkössarjan ottelu pelattiin tänään Naantalissa, kun vieraita saapui Kangasniemeltä. Ottelun alku oli VG-62:n hallintaa ja karkumatkaa ehti kertyä neljän maalin verran. KaPa-51 onnistui tekemään ensimmäisen maalinsa ylivoimalla, kun toista erää oli pelattu 13:22. Maalin tekijänä Olga Elo ja syöttäjäksi kirjattiin Melina Väkiparta. VG:n Aada Mäntyvaara tekee kuitenkin kotijoukkueelle viidennen maalin juuri ennen toisen erän päättymistä ajassa 29:56. Toisella puolikkaalla KaPa-51 alkoi saamaan pelistä paremmin kiinni, mutta loppukiri jäi lyhyeksi ja ottelun lopputulokseksi kirjattiin 7-5.

-Liekö bussijalat painanut ekoissa erissä, kun ei meinannut luistin liikkua eikä renkaat napsua kiinni. Parannettiin omaa peliä nousujohteisesti loppua kohden. Saatiin hyvin kirittyä VG:n etumatkaa, mutta aika enää enempään riittänyt, tuumasi KaPa-51:n varakapteeni Henna Kohvakka.

-Vaikeaa oli, lisäsi maalivahti Veera Hokkanen.