Pääsarjoissa syksyn viimeiset ottelut - Milla Juopperi ahkeroi SM-sarjaan pyrkivän Haukkojen puolustuksessa

17.12.2021 14:56

Kuva: Timo Kupiainen

 

SM-jatkosarjassa pelataan viikonloppuna vielä neljä ottelua. Myös SM-karsintasarja ja Ykkössarja aloittavat pian joulutauon.

Nokian Urheilijoilla on mahdollisuus kasvattaa johtoaan ringeten SM-jatkosarjassa lauantaina kotihallissaan. Neljä pistettä Helsinki Ringetteä edellä oleva NoU kohtaa Kiekko-Espoon, joka on Helsingistä pisteen päässä kolmantena. Helsingin vieraaksi puolestaan saapuu sarjassa viidentenä oleva raisiolainen RNK Flyers. Päivän kolmannessa ottelussa nelonen Jyske saa Laitilassa vastaansa vielä pisteettömän sarjakutosen Lahti Ringetten.
RNK ja Lahti kohtaavat vielä sunnuntaina Raisiossa. Kumpikin joukkue tarvitsee pisteitä pysyäkseen paremmin mukana taisteluissa paikoista neljän parhaan play off -peleihin keväämmällä. Tämän ottelun jälkeen kaikki joukkueet ovat pelanneet jatkosarjassa kolmesti ja alkaa joulutauko. SM-jatkosarjan kevätkausi alkaa sitten sunnuntaina 9. tammikuuta täydellä kolmen ottelun kierroksella.

SM-jatkosarja viikonloppuna
Lauantai 18.12.

Jyske - Lahti, Laitilan jäähalli klo 14:30
Helsinki - RNK Flyers, Pirkkolan jäähalli klo 16:00
NoU - Kiekko-Espoo, Nokian jäähalli klo 16.15
Sunnuntai 19.12.
RNK Flyers - Lahti, Kerttulan jäähalli 1 klo 15:00

SM-JATKOSARJAN OTTELUT SUORANA RUUDUSTA.

 

Kuva: Hannu Kauremaa


Haukkojen Milla Juopperi tahtoo päästä pelaamaan SM-sarjan ratkaisuotteluita

Järvenpään Haukat voitti syksyllä Ykkössarjan alkusarjan. Yhdeksästä ottelustaan joukkue voitti kahdeksan ja pelasi kerran tasan. SM-karsintasarjasta joukkueella on toistaiseksi voitto ja tasapeli.
- Alkukaudesta tiedettiin joukkueiden olevan kovia, mutta lähdettiin pelaamaan peli kerralla.  Ollaan treenattu syksy kovaa yhdessä ja tehty hommia joukkueen tavoitteiden eteen. Pelejä on ollut vähän, joten jokaisen pelin tulos on ollut merkittävä. Alkukaudesta tavoitteena oli paikka neljän parhaa joukossa ja yhteisen pelitavan löytäminen. Yhteinen pelitapa löytyi hyvin jo alkusarjassa ja riitti sarjavoittoon. Alkukaudesta ei kuitenkaan vielä osannut ajatella sarjavoittoa, kertasi Haukkojen puolustaja Milla Juopperi, 20.
- SM-karsintasarjassa voidaan vielä kehittää joukkueen yhteistä pelitapaa ja sitä kautta hakea onnistumisia tiukoissa peleissä. Joukkueella on selkeä tavoite nousta SM-sarjaan, minkä eteen ollaan tehty syksyllä kovasti töitä. SM-karsintasarjassa vauhti kasvaa ja peli kovenee, osa joukkueista on alkukauden pelannut SM-sarjaa. Jokainen peli on tiukka ja yksittäisillä tilanteilla on suurempi merkitys, sanoi Juopperi.

Haukkojen kapteeni Iida Lehtonen kuvailee Juopperin tekevän joukkueelleen ahkerasti tärkeää työtä, vaikkei tämä tulostaululla suoraan näykään.
Kouluissa sijaisena työskentelevä Juopperi on pelannut ringetteä 14 vuotta. Ringetessä tämä Haukkojen kasvatti on voittanut SM-hopeaa niin C-, kuin B-junioreissa ja ollut pelireissulla Kanadassa saakka.
- Suurin tavoitteeni uralla on pelata SM-sarjan ratkaisupeleissä. Tällä kaudella henkilökohtaisena tavoitteena kentällä on renkaallinen peli ja varmuus omaan tekemiseen, kertoi Juopperi.

 

Haukat kohtaa Lapinlahden, tuomareita palkittavana

Alkukaudesta Haukat voitti Lapinlahden LL-89:n 10-3. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat uudestaan Järvenpään jäähallissa.
- Viime pelissä pelattiin omaa hyvää peliä jokaisella kentän osa-alueella ja tehtiin yhdessä hommia, joka tuottikin tulosta. Sunnuntaina tulee varmasti tiukka peli ja täytyykin olla heti ensimmäisestä erästä hereillä pelaamaan ja pelata neljä ehjää erää. Lapinlahden vaarallisinase on heidän hyökkäyspelaaminen ja varsinkin Anne Pohjola, joka täytyy erityisesti huomioida omassa puolustuspäässä, ennakoi Milla Juopperi.
Ottelun yhteydessä palkitaan ansioituneita tuomareita, kun Niina Koljonen on saavuttanut 250 peliä ja Jukka Kohtala 150 tuomittua ottelua.

 

SM-karsintasarja viikonloppuna
Lauantai 18.12.

LuKi-82 - LL-89, Luvian jäähalli klo 14:30
Ilves - Blue Rings, Tesoman jäähalli klo 14:45
Sunnuntai 19.12.
Ilves - LuKi-82, Tesoman jäähalli klo 13:30
Haukat - LL-89, Järvenpään jäähalli klo 18:00

SM-KARSINTASARJAN OTTELUT SUORANA RUUDUSTA.

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

Ykkössarjassa FoPS voittoon, Blue Rings ja Helsinki pelasivat tasan

Forssan Palloseura voitti Ykkösarjan arkiottelussa kotihallissaan Espoon Kiekkoseuran 8-4. Toisen erän jälkeiseen pitkään taukoon mennessä FoPS johti jo 6-1. FoPS pelasi hyvällä vauhdilla alussa samalla kun EKS:n liike oli hidasta eivätkä syötöt löytäneet perille.
- Pitkän erätauon aikana kerättiin itsemme ja lähdettiin toiselle puoliskolle uudella ilmeellä. Onnistumisia alkoi tulla, mutta emme silti päässeet omalle tasollemme, sanoi EKS:n varakapteeni Kiira Koski.
FoPS teki vielä seuraavan maalinsa heti kolmannen erän alussa, mutta sitten seuraavat maalit tekikin EKS ottelun jälkipuoliskon mittaan. Vasta kaksi sekuntia ennen loppua FoPS teki seuraavan maalinsa, tyhjiin.
- EKS sai kirittyä hiukan, mutta meidän peli ei silti hajonnut. Pysyttiin hyvin renkaassa ja pyrittiin pelaamaan järkevästi. Kokonaisuutena tosi hyvä peli joukkueelta, kiitteli FoPSin Tytti Nyrönen.
Ottelun parhaiksi pelaajiksi nimettiin FoPSin Jonna Virkki ja EKS:n Anna-Kaisa Raesola.

Blue Rings ja Helsinki Ringette tasasivat pisteet maalein 4-4 Keravan jäähallissa viikolla. Toisen erän jälkeen Helsinki johti 2-3. Neljännen erän alussa Blue Rings meni kahdella maalillaan jo johtoon, mutta Helsinki tasoitti pian.
Viikonlopun kierroksilla Helsinki pelaa vielä kahdesti ja miltei kaikki muut joukkueet kerran. EKS on jo joulutauolla ja pelaa seuraavan kerran tammikuussa.

Ykkössarja viikolla 50
Ti 14.12. Blue Rings - Helsinki 4-4
To 16.12. FoPS - EKS 8-4
La 18.12. Helsinki - VG-62, Vuosaaren jäähalli klo 13:00
Su 19.12. KaPa-51 - Blue Rings, Tehomet Areena klo 14:00
Su 19.12. Helsinki - FoPS, Pirkkolan jäähalli klo 12:00