Lahti yllätti Jyskeen lauantaina ringettekierroksella

18.12.2021 22:31

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjassa NoU kasvatti johtoaan mutta taistelu play off -paikoista tiivistyi. SM-karsintasarjassa ja Ykkössarjassa pelatiin yhdet ottelut lauantaina.

Lahti Ringette otti ensimmäisen voittonsa ja samalla ensimmäiset pisteensä SM-jatkosarjassa, kun joukkue voitti Laitilassa Jyskeen 5-7. Kahden erän jälkeen Jyske johti 5-3. Molemmat joukkueet tekivät maalin toisen erän viimeisten kymmenen sekunnin aikana.
- Alussa katseltiin vähän vastustajan menoa ja ei päästy heti peliin mukaan. Pitkällä erätaulla puhuttiin, että lisätään työntekoa ja liikettä niin päästään tasoihin ja ohi. Seuraavasta neljästä maalista vastasimmekin me ja saimme kaksi tärkeetä pistettä, kertasi Lahden Miia Manner.
Manner syötti Lahden 2-2-tasoituksen toisessa erässä. Maalin teki Tanja Eloranta ja toinen syöttäjä oli Tanja Yliranta. Jyskeen kaikki maalit teki eri pelaaja.
Voitolla Lahti nousi kahden pisteen päähän juuri Jyskeestä, joka on viimeisellä play off -paikalla. Joukkueiden välissä viidennellä sijalla on Lahden sunnuntain vastustaja, Raision RNK Flyers.

 

NoU jatkaa vahvasti kärjessä

Nokian Urheilijat päihitti Kiekko-Espoon peräti 12-4 kotiottelussaan. K-Espoo johti ensimmäisen erän jälkeen 1-2, mutta NoU voitti kaikki seuraavat erät kolmen maalin erolla: 3-0, 3-0 ja 5-2.
- Ensimmäisessä erässä tehtiin asioita sovitusti ja pelattiin "omaa peliä", minkä ansiosta pääsimme haastamaan Nokian ja luomaan vaaralliaia maalipaikkoja, sanoi K-Espoon hyökkääjä Jenna Hakkarainen. Hakkarainen teki vastahyökkäyksestä kämmenvedolla ottelun avausmaalin.
- Pelasimme hyvän, ehjän 60-minuuttisen. Maija Väyrynen (5+4) oli paras pelaaja ja Kaisa Katajisto hyvä maalissa. Meillä oli viisi eri maalintekijää, mikä on hyvä. Myös puolustus pelasi hyvin, summasi ottelua NoUn Kaisa Hurske.
NoU johtaa sarjaa nyt kuuden pisteen erolla Helsinkiin. Nokia on voittanut kaikki kolme jatkosarjan otteluaan. Kaikki muut joukkueet ovat voittaneet yhden ottelun.

 

RNK Flyers oli alussa ja lopussa Helsinkiä terävämpi

Raision RNK Flyers voitti vierasottelussaan Helsinki Ringeten 5-6. Susanna Tapani teki RNK:n voittomaalin reilu neljä minuuttia ennen ottelun loppua.
- Pelin alku oli terävä meiltä ja saimmekin heti tehtyä kaksi maalia ja hallittua rengasta. Sen jälkeen pelasimme hieman huolimattomasti ja otimme jäähyjä, jolloin vastustaja pääsi mukaan peliin. Puolustuksen ja erityisesti maalivahti Iida Lehden peli oli tänään hyvää, sanoi Susanna Tapani.
Tapani oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa, hän teki neljän ja syötti kaksi. Tapani nimettiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.
Toisessa erässä joukkueet tekivät maaleja lähes vuorotellen ja pitkällä tauolla tilanne oli 4-4. Kolmas erä oli maaliton. Neljännen erän loppupuolella Helsinki meni ensin johtoon, mutta RNK nousi ohi.
- Onnistuttiin tekemään yksi maali enemmän kuin vastustaja, kiteytti RNK:n Netta Koskelainen.

 

LL-89 voitti LuKI -82:n varsinaisessa maali-ilottelussa

Lapinlahden Luistin -89:n kolmen maalin johto (2-5) ensimmäisen erän jälkeen osoittautui riittäväksi, kun joukkue vierasottelussaan voitti Luvian Kiekko -82:n runsasmaalisessa ottelussa lukemin 9-11 SM-karsintasarjassa.
- Peli oli alusta alkaen tiukka ja tasainen. Molemmat joukkueet saivat paljon onnistumisia maalien merkeissä. Tänään tuli tappio, mutta huomenna uudella taistelulla kohti Tamperetta, sanoi LuKi -82:n Enni Salmi. LuKi -82 kohtaa sunnuntaina vieraissa Ilveksen ja LL-89 Järvenpään Haukat.
Anni Savolainen oli mukana kaikissa LL-89:n maaleissa, hän teki kaksi ja syötti yhdeksän. Anne Pohjola puolestaan teki kahdeksan ja syötti kaksi. Lapinlahden ja samalla koko ottelun toinen maali oli joukkueen ainoa jossa Pohjola ei ollut mukana.
Hyvin töitä hyökkäyksessä tehnyt Jenna Rakkolainen (2+1) oli LuKi -82:n paras pelaaja. Sanni Koivunen teki kaksi maalia ja syötti kolme.

 

Tampereen Ilveksen ja Tuusulan Blue Ringsin ottelun siirrettiin varotoimenpiteenä tuonnemmaksi Blue Ringsin johtoryhmän jäsenillä ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi.

 

Kuva: Timo Kupiainen

VG-62 karkasi Helsingiltä viimeisessä erässä

Kolmen erän jälkeen tilanne oli 1-1, mutta päätöserässä Naantalin VG-62 karkasi 2-7-voittoon vierasottelussa Helsinkiä vastaan.
Ottelun parhaat pisteidentekijät olivat VG-62:n Viivi Väätänen ja Melina Väkiparta. Väätänen teki kaksi maalia ja syötti kolme, Väkiparta teki yhden ja syötti kolme. Nea Palletvuori teki kaksi VG-62:n maaleista.
Sunnuntaina Ykkössarjassa pelataan vielä kaksi ottelua ennen joulutaukoa. Sarja jatkuu 8. tammikuuta 2022.