RNK Flyers nousi play off -paikoille juuri ennen joulutaukoa

19.12.2021 23:29

 

Kuva: Timo Kupiainen

Ringeten SM-jatkosarjan ainoassa ottelussa RNK Flyers voitti Lahden. SM-karsintasarjassa ja Ykkössarjassa pelattiin vielä kaksi ottelua ennen joulutaukoa.

4-0 -tilanne toisen erän alkupuolella antoi suuntaa ottelulle, ja lopulta RNK Flyers voitti Lahti Ringetten 9-4 Raisiossa SM-jatkosarjan päivän ainoassa ottelussa.
- Pelin alku oli meiltä hyvä, saatiin pelistä hyvä ote ja jalka kulki. Välillä aikaisemmissa peleissä on ollut vaikeuksia pelata johtoasemassa, mutta tänään ei keskitytty liikaa tulostauluun vaan jatkettiin työntekoa. Otettiin taas askel lähemmäs omaa tasoa, sanoi RNK Flyersin Enni Ojala.
Kolmannen erän jälkeen tilanne oli 6-2.
- Peli alkoi osaltamme takkuisesti, emmekä päässeet omalle tasolle kolmessa ensimmäisessä erässä. Viimeisessä erässä peli alkoi kulkea paremmin, mutta kiri ei riittänyt. Tänään vastustaja oli vahvempi ja parempi voitti, sanoi Lahden Mia Huvinen. Huvinen syötti molemmat Lahden neljännen erän maalit.
Voitollaan RNK Flyers pomppasi viidenneltä sijalta kolmanneksi ja play off -viivan yläpuolle sarjataulukossa. SM-jatkosarja palaa joulutauolta täydellä kolmen ottelun kierroksella sunnuntaina 9. tammikuuta 2022.

 

Kuva: Marko Kulmala

LL-89 rymisteli sarjakärkeen

Lapinlahden Luistin -89 karkasi viimeisessä erässä lopullisesti ja voitti Haukat Järvenpäässä 6-14 SM-karsintasarjan ottelussa. LL-89 voitti neljännen erän peräti 0-6. Lapinlahden konkari Anne Pohjola teki seitsemän maalia ja syötti kuusi.
- Valmistautuminen peliin onnistui tänään hyvin ja saatiin jalkaa alusta asti liikkeelle, mutta silti alku meinasi olla hankalaa ja Haukat sai katkottua hyvin meidän hyökkäyksiinlähtöjä. Pelin edetessä kehityttiin ja nuoret näyttivät hienosti taisteluasennetta, sanoi Anne Pohjola.
- Kun löysimme oikeat aseet Haukkojen pelitapaa vastaan, saimme paljon onnistumisia ja se näkyi myös maaleissa, kiteytti LL-89:n Anni Savolainen. Savolainen teki viisi maalia ja syötti kolme.
Voitollaan LL-89 siirtyi SM-karsintasarjan kärkeen joulutauon alkaessa. Eroa Ilvekseen on kaksi pistettä, mutta LL-89 on pelannut ottelun enemmän. Sarjan tasaisuudesta kertoo että myös Haukat olisi voitolla noussut kärkeen, mutta nyt Haukat on neljäntenä. Kolmannella sijalla on Tuusulan Blue Rings.
- Ei päästy omalle tasolle. Ottelun alussa oltiin ihan hyvin pelissä kiinni, mutta lopussa ei enää taisteltu yhdessä. Viivanylityksissä oli vaikeuksia eikä saatu pidettyä rengasta hallussa. Jatketaan ensi vuonna, totesi Haukkojen Janette Toivanen.
Ottelussa palkittiin tuomareiden Rajojen rikkojia. Niina Koljonen on tuominnut 250 SM-sarjaottelussa ja Jukka Kohtala 150:ssa.

Ilves karkasi aikaisin LuKi -82:lta

Ilves johti Luvian Kiekko -82:tta vastaan ensimmäisen erän jälkeen 4-1 ja toisen erän jälkeen 7-2 SM-karsintasarjan ottelussa sunnuntaina Tampereella. Pitkän erätauon jälkeen ero kasvoi enää yhdellä maalilla ja Ilves voitti ottelun lukemin 10-4.
- Kotijoukkue sai tehtyä heti alkuun useamman maalin joten pelin teemaksi meille tuli takaa-ajo. Ottelun edetessä saimme temmosta paremmin kiinni ja aloimme myös laittamaan paikoista sisään. Huolimattomuus syötöissä ja niiden vastaanottamisessa teki pelistämme melko vaikeaa kun rengas kulki vauhdilla päädystä toiseen. Vastustaja oli tänään tehokkaampi ja hyvällä jalalla liikkeellä, joten pisteet jäivät Tampereelle. Hyvää taistelua kuitenkin meidän puolelta läpi pelin, joten siihen ympärille on hyvä lähteä parantamaan myös pelillisiä asioita seuraavaan kohtaamiseen, sanoi LuKi -82:n Krista Järvelin. Järvelin teki Luvian toisen ja kolmannen maalin.
Ottelun ylivoimaisesti paras pisteidentekijä oli Ilveksen Jenni Viinamäki, joka teki kolme maalia ja syötti viisi. Viinamäki teki Ilveksen ja koko ottelun kaksi ensimmäistä maalia ennen kuin kolme minuuttia oli pelattu.
SM-karsintasarjan seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 5. tammikuuta 2022.

Helsinki ohitti FoPSin niukasti ottelussa ja sarjassa

Helsinki Ringette nousi ottelun loppupuolella ohi Forssan Palloseurasta ja voitti Ykkössarjassa maalein 5-4. Samalla Helsinki nousi sarjataulukossa kärkeen niukasti ohi FoPSin.
Helsingin kapteeni Vera Paaso oli kolmella maalillaan ja yhdellä syötöllään ottelun paras pisteidentekijä. Poissaolojen vuoksi FoPSila oli täysin uusi puolustajapari Pinja Tervomaa-Miranda Välisaari. Välisaari nimettiin FoPSin parhaaksi pelaajaksi.
- Ensimmäinen erä oli vahvasti meidän hallinnassa. Johdimme ensimmäisen erän jälkeen 3-2 ja torjunnat jakautuivat Helsinki 17, Forssa 4. Toisessa erässä pelimme puuroutui, sillä Helsinki alkoi pelata yksi vastaan yksi -puolustusta. Pitkän erätauon jälkeen aloimme laittaa lisää vauhtia peliin. Jotta pystyimme ohittamaan miesvartoinnin, meidän piti tehdä varmoja sekä nopeita syöttöjä, jotta pienetkin irtautumiset pystyttiin hyödyntämään, sanoi FoPSin Tytti Nyrönen.

KaPa-51 oli ylivoimainen ja piti Blue Ringsin nollilla loppuminuuteille asti

Kangasniemen Pallo -51 oli tehnyt kahdeksan maalia ennen kuin Tuusulan Blue Rings kuusi minuuttia ennen loppua onnistui tekemään ensimmäisensä. KaPa-51 voitti Ykkössarjan ottelun lopulta maalein 8-2 Kangasniemellä sunnuntaina.
- Ottelu oli käytännössä meidän hallintaa ja päästiin pelamaan omaa hyvää peliä alusta loppuun. Saatiin kovalla puolustuksella ja karvaamisella pisteet kotiin. Jokaisella oli kova halu voittaa ja onnistumisia tapahtui laajalla alueella. Kehitys on ollut nousujohteista koko joukkueella ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin peleihin, kommentoi KaPa-51:n Aino Vehmala. Joukkueen parhaaksi nimettiin Henna Kohvakka.
- Kahdessa ensimmäisessä erässä meillä oli todella paljon haasteita päästä pois omalta alueelta. Syötöt eivät menneet perille ja renkaan hallinta oli heikkoa. Kaveri hyödynsi tilanteet, joissa me sähläsimme. Erätauolla yritimme hakea tsemppihenkeä ja tarkkuutta renkaanhallintaan. Kuitenkin pienehkö sekoilu jatkui vielä kolmannessa erässä, miettivät Blue Ringsin Anniina Nuttunen ja kapteeni Maria Mäki-Kuhna.
KaPa-51 nousi voitollaan Ykkössarjan play off -viivan yläpuolelle neljänneksi. Sarja jatkuu lauantaina 8. tammikuuta 2022.