Teresa Tapani taiteilee kahden sarjan näyttämöillä

07.01.2022 19:40

Kuva: @weheartringette

Laitilan Jyske nousi kauden 2020-2021 päätteeksi vuosien tauon jälkeen ringeten SM-sarjaan. Virvoitusjuomatehtaastaan tunnetun kaupungin ylpeys ei ole lähtenyt kumartelemaan sarjan kestomenestyjiä nousijastatuksestaan huolimatta. Jyskeen riveistä löytyy monia onnistujia, mutta yksi läpimurtonsa SM-tasolla tehneistä pelaajista on täysi-ikäisyyden kynnyksellä oleva Teresa Tapani.

Ringetteä enemmän ja vähemmän seuraava kansa on tottunut kuulemaan lajista puhutessa sukunimen Tapani. Laitilan ulkojäiltä on lajikartalle ponnistanut Susannan lisäksi myös toinen Tapani, joka tottelee nimeä Teresa. Teresa Tapani kuuluukin joukkueensa ohella SM-ringeten syksyn ehdottomiin onnistujiin.

Tapani oli mukana nostamassa Laitilan Jyskettä SM-sarjaan viime kauden päätteeksi. Nyt 19-vuotias nuorukainen pelaa toista täyttä kauttaan aikuisten tasolla ja syksyn näyttöjen perusteella hän on tullut jäädäkseen.

Punttisalin hämäristä kohti SM-tasoa

Tapani lähti joukkueensa tavoin ennakkoluulottomasti syksyllä alkaneeseen SM-sarjaan. Hänen tyyliinsä ei kuulu kumarrella vanhemmilleen, vaan vahvuuksiensa kautta auttaa joukkuettaan mahdollisimman hyvin illasta toiseen - oli sarjatasona SM-ringette tai B-nuoret.

- Tavoitteet alkaneelle kaudelle olivat kehittyä kokonaisvaltaisesti pelaajana. Joukkueemme kokeneista pelaajista onkin tässä ollut suuresti hyötyä, sillä heiltä saa kullanarvoisia vinkkejä ja heidän kanssaan pelatessa kehittyy kuin itsestään! Tapani toteaa menneestä syksystä.

Vanhan viisauden mukaan luistelemaan ei opi lenkkarit jalassa, ja tämän ringetteä seuraava yleisö onkin voinut todeta nuorta laitilalaispelaajaa seuratessaan. Tapani kuvaileekin itseään pelaajana seuraavasti:

SM-sarjaan peilaten koen olevani älykäs ja nopea pelaaja. Kehityksen kohteita sen sijaan ovat selkeästi fysiikka sekä rystypuolen laukaus.

Vahvan luistelun taustalla lieneekin lukuisat ulkojäillä ja halleissa luistimilla vietetyt tunnit. Tapani harjoittelee vähintään neljästi viikossa jäällä, kun ohjelmaan kuuluu edustusjoukkueen lisäksi myös B-junioreiden jääharjoitukset. Tähän päälle vielä viikonloppuisin käytävät ottelut, niin piirtoja jäähän tulee viikon aikana kiitettävästi.

Opiskelu ja ystävät tuovat tasapainoa huippu-urheilulle

Kun urheilee kilpatasolla kahdessa eri sarjassa, voisi luulla ettei muulle elämälle jää ylimääräistä aikaa kauden aikana. Parikymppinen Tapani on kuitenkin todellinen malliesimerkki siitä, kuinka oikealla asenteella ja järkevällä ajankäytöllä kykenee yhdistämään SM-tason urheilun, opiskelun ja kaverit. Tulevaisuus on Tapanilla kuitenkin auki, eikä hän osaa varmuudella sanoa, missä hän vaikuttaa kolmen vuoden kuluttua.

Kolmen vuoden päästä olen saanut ammattikorkeakoulun opintoni lähes maaliin. Sitä, missä olen ja mitä teen silloin, ei vielä tiedä. Ringette pysyy elämässäni todennäköisesti, mutta onko seura Laitilan Jyske vai joku muu, sitä en osaa tällä hetkellä sanoa, Tapani kertoo suunnitelmistaan jopa hieman salamyhkäisesti.

Oli seurana Jyske tai ei, ringettekansa toivoo näkevänsä tämän väkkärän ja taitavan pelaajan myös tulevaisuudessa kaukaloissa. Viimeistään nyt on siis aika laittaa "numero muistiin" ja merkata kentältä Laitilan numero yhdeksän, sillä tämä tuulennopea tulevaisuuden lupaus on varmasti lajin ihmisten huulilla tulevien vuosien aikana. 

SM-ringette palaa joulutauolta sunnuntaina kahden ottelun voimin – Jyske matkustaa RNK:n vieraaksi

Raision sunnuntaissa nähdään mielenkiintoinen kamppailu, kun Teresa Tapanin Jyske haastaa lajin parhaimpiin kuuluvan Susanna Tapanin RNK Flyersin. Kumpi Tapaneista saa joukkueensa kovempaan vireeseen ja vie pisteet kaukalosta mukanaan?  

Kierroksen toisessa ottelussa vastakkain asettuvat sarjataulukon ääripäissä majailevat Lahti ja NoU. Kumpikaan joukkueista ei tahdo jäädä pistejaossa tyhjin käsin, sillä SM-jatkosarjassa paikkaan neljän parhaan joukkoon voi yltää vielä kuka tahansa. 

SM-jatkosarjan viikonlopun ottelut 

Sunnuntai 9.1.

Lahti – NoU SOL Areena klo 14:00 

RNK Flyers – Jyske Kerttulan jäähalli klo 15:00 

Kiekko-Espoo - Helsinki Tapiolan harjoitusjäähalli klo 16:45  SIIRRETTY

 

Katso SM-jatkosarjan ottelut maksutta Ruudusta. 

 

SM-karsintasarja palasi joulutauolta jo keskiviikkona - Tehokas NSR löi Haukat Uudenmaan paikallisessa

Kuva: Timo Kupiainen

Klaukkalassa nähtiin vuoden ensimmäisen SM-karsintasarjan ottelu, jossa Nurmijärven Seiskat piti pisteet visusti kotonaan. Haukat lähtee viikonloppuun katkaisemaan orastavaa tappioputkeaan ja lauantaina nähdäänkin kolmen ottelun kierros.

Uudenmaan paikallisottelussa ottivat yhteen NSR ja Haukat, kun Klaukkalaan saapui syksyllä suvereenisti Ykkössarjassa esiintynyt järvenpääläisjoukkue. Ennakkoon ottelusta oli odotettavissa huipputasainen vääntö, mutta kylmän viileästi viimeistellyt kotijoukkue hankki tarvittavan etumatkan jo ensimmäisellä puoliskolla ja otti tärkeät kaksi pistettä lukemin 9-5. 

Haukat lähti otteluun vauhdikkaasti ja saivatkin alkuminuuteilla pitkiä hyökkäyksiä Seiskojen puolustusalueelle. Alkutahdit otteluun löivät kuitenkin kotijoukkueen Mira Heinonen ja Anniina Kemppainen, jotka onnistuivat hyödyntämään vastahyökkäyksistä avautuneet maalipaikkansa tehokkaasti. Haukat nousivat nopeasti tasoihin Iina Kulmalan ja Venla Röpelisen maaleilla, mutta tämän jälkeen Seiskat menivät tulostaululla menojaan ja pitkälle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 6-2 johdossa. 

Tauon jälkeen kaukalossa jatkettiin saman sävelmän mukaan ja ajassa 40:05 Kemppainen viimeisteli illan neljännen osumansa siirtäen kotijoukkueen jo turvallisen tuntuisesti 9-3 johtoon. Haukat kaunistelivat loppulukemia, mutta varsinaista loppukiriä ei ottelussa enää nähty. Järvenpääläisten leirissä ei sorruttu selittelemään tappiota tekosyillä. 

-Ei tämä näyttänyt tänään oman joukkueen peliltä. Eiköhän paranneta lauantaina, Haukkojen huoltaja Auli Tuominiemi kommentoi peli-ilmettä heti ottelun päätyttyä. 

NSR:n pukukopista kommentit olivat odotetusti tyytyväisiä. 

-Pelattiin todella vauhdikas peli, jossa onnistuttiin hallitsemaan oma peli alusta loppuun. Kova taistelu ja voitontahto palkittiin lopulta tärkeillä pisteillä joita lähdetään metsästämään lisää jälleen viikonloppuna, Kaisla Salovuori toteaa kotijoukkueen otteista. 

SM-karsintasarja jatkuu lauantaina kolmen ottelun voimin 

Keskiviikkona jo toisessa ottelussa peräkkäin tappion kokenut Järvenpään Haukat matkustaa Satakunnan syövereihin. Haukat mielii takaisin voittojen tielle, mutta kotijoukkue LuKi-82 tuskin antautuu helpolla. Luvialaisten pistetili on vielä avaamatta karsintasarjassa, joten kaukalossa tullaan näkemään kaksi hyvinkin pistenälkäistä joukkuetta.  

LL-89 pyrkii puolustamaan sarjataulukon piikkipaikkaansa, kun Blue Rings suuntaa nokkansa kohti Pohjois-Savon keskiosia. SM-sarjapaikkaansa puolustavat uusimaalaiset ovat keränneet kahdesta pelaamastaan ottelusta kolme pistettä ja lisäpisteet maistuisivat varmasti koviin peleihin tottuneelle Blue Ringsille.  

Myös Tampereella nähdään ennakkoon huipputasainen ottelu, kun jatkuvasti otteitaan kaukalossa parantanut Ilves saa vieraakseen keskiviikkona pelanneen NSR:n. Sarjataulukon perusteella joukkueita ei kykene asettamaan paremmuusjärjestykseen, joten joukkueiden valmistautuminen korostuu Tesoman lauantaissa.  

 

SM-karsintasarjan viikon ottelut 

Keskiviikko 5.1.

NSR – Haukat, 9-5 (3-2, 3-0, 3-1, 0-2) 

Lauantai 8.1.

LuKi-82 – Haukat Luvian jäähalli klo 14:30 

LL-89 - Blue Rings Lapinlahden jäähalli klo 15:00 

Ilves - NSR Tesoman jäähalli klo 15:45 


Katso SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta. 

 

Ykkössarja palaa joulutauolta neljän ottelun voimin - sarjataulukon piikkipaikalle tunkua

Kuva: Timo Kupiainen

Huipputasaisessa Ykkössarjassa on jälleen jaossa elintärkeitä pisteitä, kun joukkueet haluavat lunastaa paikkansa kevään kirkkaisiin peleihin. Miten joukkueet ovat käyttäneet joulutaukonsa, se nähdään viikonlopun jännittävissä koitoksissa ympäri Suomen.

Ringeten ykkössarja starttaa käyntiin vuoden 2022 osalta kahden ottelun voimin, kun Blue Rings saa vieraakseen EKS:n ja FoPS isännöi VG-62:ta. Molempiin ottelupareihin sisältyy erityistä mielenkiintoa, sillä Tuusulan jäähallissa taistellaan elintärkeistä pisteistä taistelussa neljän parhaan joukkoon. Forssan lauantaissa taas käydään kiivas taistelu, kun molemmat joukkueet janoavat voittoa, joka oikeuttaa sarjan kärkipaikkaan lauantain päätteeksi. 

Sunnuntaina nähdään niin ikään kaksi ottelua, kun naantalilaiset matkustavat vuorostaan Tuusulaan ja Kangasniemellä nähdään sarjakärki ensimmäisen kerran vuonna 2022. KaPa-51:lle voitto ottelusta olisi hyvinkin maukas, sillä huipputasaisessa Ykkössarjassa jokainen piste on elintärkeä, jos mielii säilyttää paikkansa neljän parhaan joukossa ja kevään jatkopeleissä. Helpolla helsinkiläiset eivät pisteitä toki kotijoukkueelle anna, mutta kykenevätkö kangasniemeläiset hyödyntämään merkittävän kotiedun ja iskemään kovaa heti ottelun alkuminuuteista lähtien?

 

Ykkössarjan viikon ottelut: 

Lauantaina 8.1.

FoPS - VG-62, Forssan jäähalli klo 14:30 

Blue Rings - EKS, Tuusulan jäähalli klo 14:00 

Sunnuntaina 9.1.

KaPa-51 - Helsinki, Tehomet Areena klo 16:10 

Blue Rings - VG-62, Tuusulan jäähalli klo 12:30