Blue Rings jatkaa tappiotonta kulkuaan SM-karsintasarjassa

08.01.2022 20:30

Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarjassa oli lauantaina jaossa elintärkeitä pisteitä kahdella paikkakunnalla, kun yhteen ottivat LL-89 ja Blue Rings sekä Ilves ja NSR. Kierroksen ainoan voiton otti Blue Rings suvereenilla esityksellään Lapinlahdella.

Lapinlahdelle matkusti lauantain SM-karsintaotteluun sarjapaikkaansa tiukasti puolustava Blue Rings. Uusimaalaiset eivät antaneet lapinlahtelaisten nauttia kotiedustaan vaan antoi Pohjois-Savon kestomenestyjälle kunnon selkäsaunan pisteiden matkatessa Blue Ringsin mukaan peräti lukemin 4-14.

Satojen kilometrien vierasmatka on näkynyt lukuisia kertoja Lapinlahden jäähallin kaukaloon astuvan vierasjoukkueen otteissa, mutta tänään tilanne oli toisin. Blue Ringsin Iina Kupiainen iski renkaan ensimmäisen kerran ohi hölmistyneen Ada Ruotsalaisen kun peliä oli ehtinyt vanheta alle kaksi minuuttia. Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraiden Minna Seppälä vei Blue Ringsin jo kahden maalin johtoon ja tästä eteenpäin ottelu oli uusimaalaisten näytöstä. Pitkälle erätauolle siirryttiinkin ratkaisevan tuntuisissa 3-9 lukemissa.

Toisella puoliskolla maalinteon aloitti kotijoukkue LL-89, kun joukkueen kapteeni Anne Pohjola viimeisteli hattutemppuun oikeuttaneen osuman kaventaen tilanteen tulostaululle lukemiin 4-9. Tämä jäi kuitenkin kotijoukkueelle laihaksi lohduksi maalin ollessa ottelun viimeinen Lapinlahden osalta. Blue Rings sen sijaan venytti verkkoja vielä viisi kertaa tuulettaen jokaista maalia kuin ensimmäistään. Vierailijoiden riveissä peräti seitsemän pelaajaa kirjautti nimensä maalintekijöiden kerhoon, tehokkaimpina neljä maalia viimeistelleet Kupiainen sekä Ida Adler.

Ilves ja NSR pistejakoon neljän erän trillerissä

Tampereen Ilves sai vieraakseen keskiviikkona näyttävän voiton Järvenpään Haukoista ottaneen NSR:n. Ottelun kuskinpaikkaa vaihdettiin jatkuvasti molempien joukkueiden pelatessa vuoroittain johtoasemassa, mutta summerin soidessa ottelun päättymisen merkiksi pisteet jaettiin joukkueiden kesken lopputuloksen ollessa tasan 4-4.

Tesoman jäähallin uumenissa pelaava petolauma sai otteluun terävän startin, kun Tuuli Uusitalo ja Lili Reunanen onnistuivat maalinteossa ensimmäisten minuuttien aikana. NSR nousi nopeasti tasoihin Mira Heinosen toimesta ja ottelu jatkuikin alun maalien jälkeen tasaisena vääntönä. Kumpikin joukkue onnistui ensimmäisellä puoliskolla vielä kertaalleen ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-2 johdossa.

Pitkällä erätauolla ei ihmeitä tapahtunut ja kentällä nähtiin jatkumoa avauspuoliskon tapahtumista. Tiukkaa taistelua molemmissa päissä sarjapisteiden kiiluessa molempien joukkueiden silmissä. Kolmannen erän puolen välin jälkeen alkoi kotijoukkueen päässä kuitenkin tapahtua, kun ensin Heinonen toi vierasjoukkueen tasoihin ja vain hetkeä myöhemmin Julia Kangaskoski vei NSR:n ottelussa johtoon lukemin 3-4. Ilveksen Jenni Viinamäki ei kuitenkaan halunnut lähteä viimeiseen erään tappioasemasta ja nosti tamperelaiset tasoihin vain 16 sekuntia ennen taukosummerin soittoa. Päätöserässä ei maaleja enempää nähty ja molempien joukkueiden oli tyytyminen yhteen pisteeseen launtai-iltapäivän päätteeksi.

VG-62 Ykkössarjan kärkeen

Ykkössarjan lauantaissa nähtiin kaksi tasaväkistä vääntöä, joista voittoihin ylsivät sarjan kärkipaikalle noussut Naantalin VG-62 sekä asemaansa neljän parhaan joukossa parannellut EKS.

Forssan jääpyhätössä nähtiin vähämaalinen näytös kahden Ykkössarjan kärkipaikkaa havittelevan joukkueen kesken. Runsaasti jäähypenkkiä kuluttanut VG-62 onnistui kuitenkin kertaalleen useammin venyttämään maaliverkkoja ja vei pisteet Naantalin kauniisiin maisemiin lukemin 1-2.

Ottelu oli alkuvihellyksestä lähtien hyvin tasaista vääntöä ja joukkueiden raudanluja puolustuspelaaminen piti maalivahtien työpäivän suhteellisen helppona. Puolustaja aloitti myös maalinteon, kun vierailijoiden Amanda Kosonen viimeisteli hienon nousunsa päätteeksi ottelun avausmaalin. Toisessa erässä VG-62 lisäsi johtonsa kahteen Melina Väkiparran onnistuessa ja pitkälle erätauolle siirryttiin 0-2 lukemien paistaessa Forssan jäähallin katossa.

Ottelun toista puoliskoa värittivät vierasjoukkueen lukuisat jäähyt. Ylivoimapyörityksistään huolimatta forssalaiset eivät onnistuneet kuin kertaalleen yllättämään vierailijoiden maalilla 53 torjuntaa esittäneen Jasmin Haaviston. Tiukan taiston päätteeksi naantalilaisryhmä poistui pisteiden kanssa kohti Varsinais-Suomea, jossa se aloittaa välittömästi valmistautumaan sunnuntain Blue Rings-otteluun.

EKS vei pisteet Tuusulan maalijuhlassa

Ennakkoon huipputasaiseksi povattu ottelu Blue Ringsin ja EKS:n välillä tarjosi todellisen maalijuhlan Tuusulan jäähallilla, sillä neljän parhaan joukkoon sarjataulukossa tähtäävät joukkueet latoivat taululle yhteensä 20 osumaa. Vierasjoukkue oli tehokkaampi ja pisteet matkasivat Espooseen lukemin 9-11.

Kotijoukkue Blue Rings sai otteluun salama-alun, kun Salla Naakka yllätti Espoon maalilla torjuneen Amanda Winqvistin vain 20 sekunnin pelin jälkeen. Minna Laakso lisäsi nopeasti Blue Ringsin johdon jo kahteen ja tämä riitti herättämään espoolaiset joulun vietosta. Joukkueensa parhaana palkittu Sierra Dalen aloitti EKS:n maalitehtailun ja pitkälle erätauolle lähdettäessä espoolaiset olivat taikoneet tulostaululle jopa yhdeksän osumaa. Maalinälkäänsä Espoon riveissä kahdella maalilla helpottivat työmyyrä Dalenin lisäksi Mirell Malk, Meri Ruuska sekä Anna-Kaisa Raesola

Toiselle puoliskolle kotijoukkue löysi lisävaihteen koneeseensa ja Blue Rings iski kaksi maalia ensimmäisten minuuttien aikana Noora Hynysen ja neljännen maalinsa tehneen Naakan toimesta. Lukemat taululla eivät kauaa ehtineet vanheta 7-9:ssä, kun vierailijoiden Raesola täydensi hattutemppunsa ja rikkoi espoolaisten maalisarakkeessa kymmenen maalin rajan. Ottelu säilyi tasaisena aivan loppuun saakka ja viimeisillä minuuteilla nähtiin vielä jännityksen hetkiä, kun joukkueet iskivät kolme maalia nopeaan tahtiin. Espoolaisten puolustus oli kuitenkin rautaa ja pisteet matkasivat kehä kolmosen sisäpuolelle.

- Peli alkoi Blue Ringsin napakoilla maaleilla, kun emme olleet hereillä. Keräsimme kuitenkin itsemme ja ensimmäinen puolisko sujuikin johdollamme – onnistuimme peräti yhdeksän kertaa maalin teossa. Pitkän erätauon jälkeen ottelu eteni tasaisemmin, mutta neljännessä erässä teimme fiksuja ratkaisuja ja onnistuimme säilyttämään johtoaseman, EKS:n maalilla 24 kertaa torjunut Winqvist kertoo ottelun tapahtumista.

- Peli oli hyvin maalirikas molemmin puolin, mutta tänään maalit kääntyivät kuitenkin EKS:n hyväksi. Vietimme liikaa aikaa jäähypenkillä ja toisen puoliskon erävoitoista huolimatta ei suorituksemme riittänyt tänään kahteen pisteeseen, Blue Ringsin riveistä ottelua kommentoivat Venla Rantila ja Elina Rantakari.