SM-sarjakärki Nokia voitokkaana Lahdessa - RNK ja Jyske tasasivat pisteet

09.01.2022 20:54

Kuva: Timo Kupiainen

SM-sarja palasi joulutauolta kahden ottelun voimin, kun Lahti sai vieraakseen sarjakärjessä ylhäistä yksinäisyyttä nauttivan Nokian Urheilijat. Raisiossa nähtiin tasaisesti sarjassa pelanneet RNK Flyers ja Laitilan Jyske.

Lahden SOL-areenalla nähtiin sarjataulukon ääripäiden kohtaaminen, josta tilastojen perusteella oli odotettavissa vierasjoukkue NoU:n näytöstä. Tilastoihin ei käy urheilussa liikaa katsominen, sillä kotijoukkue pani kunniakkaasti kapuloita syksyllä kaukaloita hallinneen Nokian rattaisiin. NoU hyödynsi kuitenkin maalipaikkansa paremmin ja poistui Päijät-Hämeen maisemista kahden sarjapisteen kanssa.

- Joulutauko taputeltu ja pitkästä aikaa päästiin pelaamaan. Peli lähti tahmeasti käyntiin, renkaat pomppivat emmekä löytäneet toisiamme kentällä, Lahden Tanja Eloranta kommentoi avausta.

Vierasjoukkue NoU sai otteluun terävän alun, kun heti ensimmäisen peliminuutin päätteeksi Jenni Linnamäki vei “noutajat” 0-1 johtoon. Nopeasti avausmaalin perään ringetteväelle jo tutuksi muodostunut tehokaksikko Elina Raesola – Maija Väyrynen lisäsi nokialaisten johdon jo kolmeen, jolloin kotijoukkueen vaihtopenkillä alkoi herätyskello soida joulutauon päättymisen merkiksi. Lahtelaiset iskivät renkaan kolmesti Nokian verkkoon toisessa erässä Elorannan osuessa kahdesti ja Essi Sarmalan säestäessä yhdellä osumallaan. Pitkälle erätauolle lähdettiin näin tasatilanteessa 3-3.

Toinen puolisko alkoi jälleen vierasjoukkueen juhlilla Väyrysen viedessä NoU:n 3-4 johtoasemaan. Ottelu jatkui ensimmäisen puoliskon tavoin tasaisena, mutta lahtelaiset eivät keksineet konsteja Nokian maalille vaihdetun, joukkueensa parhaana pelaajana palkitun Kaisa Katajiston ohittamiseen. Loppulukemat 3-6 viimeisteli valotaululle Raesola ajassa 41:02.

- Pitkä tauko näkyi otteissa ja Lahdessa on aina vaikea vieraskaukalo. Tärkeä vierasvoitto, jonka kautta lähdemme taas parantamaan omaa tekemistämme, Nokian valmennus toteaa ottelusta.

Kerttulassa RNK ja Laitilan Jyske päätyivät jakamaan sarjapisteet

Raision SM-sarjaottelussa vastakkain asettuivat RNK Flyers ja Laitilan Jyske. Ottelu kulminoitui loistavasti maalinsuillaan työskennelleiden maalivahtien otteisiin ja tulostaulun maalisarakkeita päivittävän toimitsijan työpuhde oli tänä sunnuntaina todella kevyt. Ottelu päättyi vähämaaliseen tasapeliin loppulukemin 2-2.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina 28. minuutille saakka ja se antaa hyvän kuvan ottelusta kokonaisuutena. Joukkueiden otteissa oli havaittavissa tauon aiheuttamaa ruostetta renkaiden pomppiessa ja syöttöjen napsuessa luistimiin. Puolustuspelaaminen oli sen sijaan molemmilla kunnossa ja laukauksia nähtiin enimmäkseen maalintekosektorin ulkolaidoilta. Pitkälle erätauolle siirryttiin kovaa töitä tehneen kotijoukkueen vaatimattomassa 1-0 johtoasemassa.

Pitkän erätauon jälkeen myös vierasjoukkue Jyske alkoi saamaan pelistään paremmin kiinni. Fanni Elo ja Iida Tuomi onnistuivat yllättämään peräkkäin kotijoukkueen parhaana palkitun Iida Lehden vieden Laitilan 1-2 johtoon pelikellon näyttäessä 36:04. Susanna Tapani tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin ja loppulukemat 2-2 jäivät voimaan summerin soittaessa ottelun päättymisen merkiksi.

Vierasjoukkueen riveissä lopputulokseen oltiin hyvinkin tyytyväisiä ja ottelussa huikeat 60 kertaa renkaan eteen venynyt Maria Perkkola keräsi kiitosta ja kunniaa.

- Koko peli oli meille melko haastava, joten yhteen pisteeseen on oltava tyytyväinen. Raisio tuli koko pelin kovaa päälle ja meillä oli vaikeuksia vastata heidän kovaan karvaamiseen. Pitkän erätauon jälkeen peli parani hieman, ja saimme taisteltua tasapelin, vieraiden Jasmin Kiiski kommentoi.

Ykkössarjassa Helsinki ja Naantali ylsivät voittoihin

Kuva: Nelli Valjakka

Ykkössarjan sunnuntain kierroksella nähtiin kaksi pienellä maalierolla päättynyttä ottelua, kun Kangasniemellä kotijoukkue KaPa-51 taipui Helsingille lukemin 6-7 ja Tuusulassa vierailija VG-62 vei pisteet Blue Ringsiltä 5-9.

Kangasniemen Tehomet-areenalla nähtiin joulutauolta palanneet KaPa-51 ja Helsinki. Ottelu säilyi tasaisena alkuvihellyksestä loppusummeriin, mutta Helsinki onnistui kolmannessa erässä karkaamaan ratkaisevasti ja vei pisteet pääkaupunkiin yhden maalin erolla 6-7.

Tasaisuus on sanana erinomainen kuvaamaan ottelun ensimmäistä puoliskoa. Joukkueet latoivat maaleja vuoron perään ja pitkälle erätauolle siirryttäessä lukemat tulostaululla osoittivat lukemiksi 4-4. Kahdesti maaliverkkoja heilutti niin kotijoukkueen Aino Vehmala kuin vierailijoiden Vera Paaso

Kolmannessa erässä Helsinki iski ja karistin KaPa:n kannoiltaan, kun Tuuli Hämäläinen ja Enna Rokka onnistuivat maalinteossa vieden vierasjoukkueen 4-6 johtoon. Voittomaaliksi jääneen 4-7 osuman viimeisteli heti neljännen erän alkuun Vilma Reilin. Kangasniemen ylpeys KaPa-51 ei kuitenkaan lannistunut, vaan aloitti raivoisan loppukirin. Pelikello ehti kuitenkin kulua kirin aikana loppuun, eivätkä joukkueensa parhaana palkitun Veera Mäntysen ja Ronja Kohvakan loppuminuuttien maalit tuoneet kotijoukkueelle paljon lohtua.

- Kokonaisuus säilyi hyvin tasaisena, mutta kolmannessa erässä vastustaja pääsi pienelle karkumatkalle. Lopussa pääsimme vielä hyvin peliin mukaan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, kotijoukkueen Vehmala kommentoi tapahtumia ja jatkaa:

- Pelissä oli paljon hyvää ja osittain hallitsimmekin ottelua. Maalintekoon paikkoja oli runsaasti tarjolla, mutta tänään viimeistely puuttui.

Blue Rings antoi sarjakärki Naantalille kovan vastuksen Tuusulassa

Lauantaina kaukalossa ahkeroineet Blue Rings ja VG-62 kohtasivat Tuusulan jäähallissa. Peli oli odotetusti tasaista vääntöä ja se aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän. Toisella puoliskolla vierailijat löysivät maalihanansa avaimet ja tehokkuus maalipaikoissa toi palkinnoksi kaksi sarjapistettä loppulukemin 5-9.

Kotijoukkue lähti otteluun hyvällä peli-ilmeellä ja Salla Naakka löysi kahdesti renkaan mentävän aukon Jasmin Haaviston vartioimaan maaliin. Toisessa erässä Blue Rings ei noudattanut täysin pelitapaansa ja VG-62 hyödynsi kotijoukkueen virheet. Tauolle siirryttiin tasaisissa 2-3 lukemissa.

Toisella puoliskolla nähtiin peräti yhdeksän osumaa. Kotijoukkueen harmiksi VG-62 juhli maalia kuusi kertaa, kun Blue Ringsin oli tyytyminen vain kolmeen. Maaliahneimpia pelaajia olivat kotijoukkueen Naakan lisäksi Naantalin Nea Palletvuori (4+0) sekä joukkueensa parhaana palkittu Yelda Pir (3+0), joka kommentoi ottelua lyhyesti:

- Pelattiin tasaisesti koko ottelun ajan. Haluan antaa erityismaininnan puolustuksellemme hyvästä duunista!

Kotijoukkueen leirissä oltiin tappiosta huolimatta tyytyväisiä Blue Ringsin viikonlopun esityksiin.

- Tänään peli-ilmeemme oli hyvä ja lähdimme taistelemaan sarjakärkeä vastaan alusta asti kovaa. Toisessa erässä keskityimme vääriin asioihin ja se sekoitti peliämme, Naakka kommentoi alkupuoliskon tapahtumia.

- Pitkälle erätauolle lähdimme palauttamaan fokuksen yhdessä sovittuihin asioihin. Pelimme paranikin huomattavasti loppua kohden ja joukkue taisteli hyvin. Vaikka pisteitä ei jäänyt kotiin, voimme antaa hyvän arvosanan joukkueellemme tästä viikonlopusta, Jenna Oikarinen täydentää.