Anne Pohjola vuoden 2021 ringettepelaaja

10.01.2022 17:45

Kuva: Timo Kupiainen 

 

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut jälleen lajien parhaat urheilijat. Vuoden 2021 parhaaksi ringetenpelaajaksi valittiin viidettä kertaa putkeen Lapinlahden Luistin -89 Say Cheesen Anne Pohjola.

Lajien parhaat urheilijat -valinnat teki Urheilutoimittajain Liiton nimeämä Vuoden urheilija -valiokunta. Vuoden 2021 lajin parhaaksi valittiin Lapinlahden joukkueen kapteeni Anne Pohjola, joka johdatti joukkueensa viime kaudella aina Suomen mestaruuteen asti.

- On iso kunnia tulla valituksi. Ainahan tällainen kunnianosoitus tuntuu hienolta, kun saa tunnustusta siitä tehdystä työstä ja varmistuksen, että on jotain ehkä tehnyt oikein, Pohjola kertoo ilahtuneena.

Viime kaudella Pohjola voitti SM-ringeten pistepörssin tehden 33 ottelussa häkellyttävät 238 (120 + 118) tehopistettä. Kaikkien aikojen menestyneimmän ringettepelaajan kausi huipentui Suomen mestaruusjuhliin, mutta tälle kaudelle edessä olivat uudet kuviot, kun Lapinlahden joukkue luopui SM-sarjapaikasta ja aloitti syksyllä Ykkössarjassa. 

Joukkue koki suuren nuorennusleikkauksen, kun useampi joukkueen pitkäaikainen runkopelaaja lopetti uransa ja täksi kaudeksi tilalle nostettiin seuran omia junioreita, jotka pelaavat ensimmäistä kauttaan naisten kilpasarjassa. 

Meillä on huikea joukkue, vaikka ikäerot ovatkin suuria. On ollut virkistävää, kun lähtökohdat kauteen ovat niin erilaiset kuin aiemmilla kausilla, Pohjola kuvaa tunnelmiaan.

Pohjolan kipparoima Lapinlahden joukkue sijoittui Ykkössarjan alkusarjassa toiseksi ja pelasi itsensä näin SM-karsintasarjaan, jonka piikkipaikalla se tällä hetkellä majailee pisteen erolla seuraavana olevaan, yhden ottelun vähemmän pelanneeseen, Ilvekseen. Tulostavoitteiden sijasta kokenut pelaaja nostaa henkilökohtaiseksi loppukauden tavoitteekseen etenkin pelaamisesta nauttimisen:

- Tavoitteenani on nauttia siitä, mitä teen kentällä ja sen ulkopuolella. Haluan johtaa ja ohjata omalla esimerkilläni, auttaa nuoria löytämään paras versio itsestään ja kehittymään uralla eteenpäin. Nautin tällä hetkellä suunnattomasti nuorten onnistumisista kentällä sekä heidän seurastaan, toki myös vanhempien pelaajienkin, hän päättää naurahtaen.

Pohjolan ja Lapinlahden joukkueen näet seuraavan kerran tositoimissa jälleen tulevana viikonloppuna, kun joukkue kohtaa vieraissa lauantaina 15.1. Blue Ringsin ja sunnuntaina 16.1. Nurmijärven Seven Ringettesin. Katso ottelut suorana ilmaiseksi Ruudusta.