Tasainen kierros SM-ringeten jatkosarjassa - Helsinki ja Kiekko-Espoo voittoihin

15.01.2022 20:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-ringeten jatkosarjassa miteltiin täysi kolmen ottelun kierros lauantaina. Yhdessäkään ottelussa ei nähty selkeää ratkaisua ja jokaisella paikkakunnalla sarjapisteistä sai taistella viimeisille minuuteille saakka.

Laitilan Jyske matkusti Pirkanmaalle, jossa sen tavoitteena oli pysäyttää SM-sarjakärjessä porskuttavan Nokian Urheilijoiden voittoputki. Reissu ei osoittautunut turhaksi, vaan kovaa taistellut vierasjoukkue sai Nokian iltapäivästä palkinnokseen yhden sarjapisteen loppuluvuin 2-2. Pistemenetys oli kotijoukkueelle ensimmäinen ringeten SM-jatkosarjassa.

Nokia sai otteluun terävämmän alun ja se juhli Kaisa Hurskeen johdolla ottelun avausosumaa jo 80 sekunnin pelin jälkeen. Maria Elo toi Jyskeen nopeasti tasoihin ja avauspuolikkaan viimeinen maali oli Nokian parhaaksi palkitun, sisukkaasti taistelleen Hanna Ovaskan käsialaa. Lukemat olisivat voineet olla suuremmat kotijoukkueen hyväksi, mutta vierasjoukkueen maalilla torjunut Maria Perkkola venyi renkaan eteen peräti 28 kertaa ensimmäisellä puoliskolla.

Toisella puoliskolla kumpainenkin joukkueista tappeli ruudin kosteuden kanssa. Maaleja nähtiin vain yksi, kun neljännen erän alkuun Taru Kylä-Kailan onnistui yllättää NoU:n Kaisa Katajisto. Nokia painosti ottelun loppuun asti ja loi vaarallisia maalipaikkoja, mutta Laitilan Jyskeen timantinkova puolustus taisteli kunniakkaasti loppusummeriin saakka. Jyskeen leirissä oltiin syystä tyytyväisiä lopputulokseen ja Ella Hellsten kommentoi heti ottelun päätyttyä seuraavasti:

Hyvä taistelu koko ottelun ajan ja etenkin puolustus oli hyvää alusta loppuun. Maalipaikat olisi pitänyt hyödyntää ja vähän jäi uupumaan voitosta, mutta tasapeli Nokiaa vastaan on meille hyvä saavutus!

-Puolustimme tiiviisti ja karvauspelimme oli loistavaa koko 60 minuutin ajan, Nokian Kaisa Viren toteaa tasapeliin päättyneen ottelun päätyttyä.

Helsinki karkasi Lahdelta kolmannessa erässä

Vuosaaren jäähallissa nähtiin lauantaina tasainen SM-ringetteottelu, kun vuoden ensimmäistä otteluaan pelannut Helsinki isännöi viime viikonloppuna NoU:lle niukasti taipunutta Lahtea. Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon ja lopulta pisteet jäivät pääkaupunkiin lukemin 6-4.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli vierasjoukkue Lahden hallintaa ja Helsingin Mona Rytkönen joutui kaivamaan renkaan kolmesti selkänsä takaa Essi Sarmalan ja Tanja Elorannan (3+0) heiluttaessa kotijoukkueen maaliverkkoa. Helsingiltä maalinteossa onnistui Helmi Laisaari ja tauolle siirryttiin Lahden 1-3 johtolukemissa.

Kolmanteen erään jäälle palasi pelikirjansa tauon jäljiltä löytänyt kotijoukkue. Veera Hakonen (2+1) aloitti Helsingin juhlat iskien renkaan kahdesti maaliin vain 14 sekunnin sisään. Hurmos sai jatkoa vain muutamaa minuuttia myöhemmin Emmi Juuselan tuulettaessa ja ajassa 41:00 Karola Kosunen vei Helsingin jo 5-3 johtoon. Neljännessä erässä molemmat joukkueet juhlivat vielä kertaalleen ja loppulukemat 6-4 jäivät voimaan.

- Kaksi ensimmäistä erää oli meidän hallintaa. Syötöt osuivat kohdilleen ja pelattiin fiksusti. Pitkän erätauon jälkeen pelaamisemme ei ollut enää samalla tasolla ja vastustaja hyödynsi meidän virheet tekemällä voittoon riittäneet maalit, Lahden Krista Lanteri kommentoi ottelua.

Kiekko-Espoo väänsi voiton RNK:sta

Joulutauolta vasta lauantaina palannut Kiekko-Espoo sai vieraita Raisiosta, kun RNK Flyers saapui Tapiolaan haastamaan samoista sijoista taistelevan kotijoukkueen. Kentällä nähtiin kaksi kovin ahertanutta joukkuetta ja ratkaisua odoteltiin aina päätöserään saakka. Kiekko-Espoo onnistui viimeisimpänä maalinteossa ja piti kaksi sarjapistettä Espoossa lukemin 7-6.

Avauspuolikkaalla joukkueet kunnostautuivat maalinteossa vuoron perään. Vieraiden Jenna Nuttunen avasi maalisaldon ja heti perään Kiekko-Espoon Tanja Ahonen kuittasi ottelun tasoihin. Seuraavat kaksi maalia oli vieraille ilonaiheita, kun Nuttunen viimeisteli toisen ja Susanna Tapani RNK:n kolmannen osuman. Espoo tuli jälleen välittömästi maalin päähän, kun Katariina Kurikko onnistui heiluttamaan vieraiden maaliverkkoa. Molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen ja pitkälle erätauolle siirryttiin 3-4 vierasjohdossa.

Toisella puoliskolla jatkettiin samassa tahdissa. Ensin Petra Ojaranta vei vieraat kahden maalin karkumatkalle, mutta hetkeä myöhemmin Jenna Hakkarainen kavensi tilanteen 4-5. Pian espoolaiset olivat jo tasoissa, mutta Tapani vei kolmannellaan Raision jälleen johtoon. Tilanne ehti pysyä lukemissa 5-6 yllättävän pitkään, mutta ajassa 51:53 Ahonen toi kotijoukkueen tasoihin ja hetkeä myöhemmin Hakkarainen viimeisteli ottelun voittomaalin ja samalla hattutemppunsa.

- Joukkue oli hyvissä tunnelmissa pitkältä tauolta palatessa taas pelikentille. Peli oli tasainen ja maaleista oli kova taistelu. Vähän jäähyt rikkoivat peliä, mutta onneksi saatiin joukkueelle oikea tahtotila ja päästiin rinnalle ja ohi, Kiekko-Espoon Riikka Sjögren kommentoi.

- Pelin alku oli meiltä pirteä, päästiin hyvin peliin kiinni ja johtoasemaan. Kolmannen erän alkuun saimme hyvän 3-5 johtoaseman, mutta Espoo käytti tilaisuudet hyväkseen ja väänsi rinnalle ja ohi. Peli oli tiukka vääntö alusta loppuun ja kovemmin voittoa halunnut joukkue otti sarjapisteet tänään, vieraiden Eerika Viro analysoi.

SM-RINGETEN VIIKONLOPUN OTTELUT:

Lauantaina 15.01.

Helsinki – Lahti, 6-4 (0-1, 1-2, 4-0, 1-1)

NoU - Jyske, 2-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0)

Kiekko-Espoo – RNK Flyers, 7-6 (1-2, 2-2, 2-2, 2-0)

Sunnuntaina 16.01.

Helsinki – Jyske, Pirkkolan jäähalli klo 12:00

RNK Flyers - NoU, Kerttulan jäähalli klo 15:00

Kiekko-Espoo – Lahti, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 16:45

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

LL-89 taisteli itselleen tärkeät sarjapisteet - Ilves voitolla toiseksi

kuva: Timo Kupiainen

SM-ringeten karsintasarjassa nähtiin jatkosarjan tavoin tasaiset, pienellä maalierolla päättyneet ottelut.

Tuusulassa ottelun ratkaisua saatiin kirjaimellisesti odottaa ottelun viimeisille minuuteille. Kotijoukkue oli kiinni voitossa vielä kuuluttajan julistaessa kahden viimeisen peliminuutin alkamista. LL-89 näytti todellista lapinlahtelaista sisua ja käänsi ottelun voitokseen maalin erolla 6-7.

Ottelun avauspuolikkaalla kotijoukkue hallitsi näennäisesti tilanteita kaukalossa, mutta maalinteossa joukkueet onnistuivat yhtä monesti taukolukemien näyttäessä taululla 3-3. Myös toisella puolikkaalla peli säilyi kotijoukkueen näpeissä ja ajassa 49:59 Ida Adler vei kotijoukkueen 6-5 johtoon. Kuitenkin vasta ottelun viimeisten minuuttien aikana päivän sankariviitat laitettiin jakoon, kun ensin Anni Savolainen toi vieraat tasoihin kellon pysähtyessä lukemiin 58:48. 27 sekuntia ennen päätössummeria Essi Vanhala huudatti vierasjoukkueen kannattajia vastaanottimien äärellä ja varmisti sarjapisteiden matkustamisen joukkueen mukana Pohjois-Savoon.

- Tänään peli oli meille vaikea alusta lähtien. Saimme luotua paljon paikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut toivotulla tavalla. Vastustaja taas teki paikoista hyvällä prosentilla ja halusi tänään voittaa enemmän, Blue Ringsin Minna Seppälä totesi tiukan taiston päätyttyä.

Ilves haki pisteet Klaukkalan jäähallista

NSR isännöi kotonaan SM-sarjapaikkaansa puolustavaa Tampereen Ilvestä. Seiskat piti vierasjoukkuetta tiukoilla loppuminuuteille saakka, mutta niin vain Pirkanmaan petolauma onnistui kairaamaan kalliit sarjapisteet kotiin lukemin 3-5.

Ilves tuli otteluun terävällä otteella ja jo 27 sekunnin pelin jälkeen Emilia Salonen nosti kädet kattoon juhlistaakseen ottelun avausmaalia. Tasaisesti virrannut ottelu sai odottaa seuraavia osumia toiseen erään saakka, kunnes kotijoukkue rokotti vieraita kahdesti Adele Vuorisen ja Hanna Kauppisen toimesta. Salonen toi Ilveksen nopeasti tasoihin ja Anni Komulaisen osuman myötä vierasjoukkue lähti tauolle 2-3 johdossa.

Ottelun toisella puolikkaalla NSR yritti sisukkaasti ohittaa 51 kertaa torjuneen Siiri Uusitalon, mutta onnistui siinä vain kertaalleen Nea Asumaan laukauksella. Tamperelaiset sen sijaan onnistuivat kahdesti maalinteossa Jenni Viinamäen toimesta. Loppulukemat 3-5 koristivat Klaukkalan jäähallin valotaulua summerin soittaessa ottelun päätösfanfaaria.

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKONLOPUN OTTELUT:

Blue Rings - LL-89, 6-7 (1-1, 2-2, 1-1, 2-3)

NSR - Ilves, 3-5 (0-1, 2-2, 0-1, 1-1)

LuKi-82 - Blue Rings, Luvian jäähalli klo 14:30

NSR - LL-89, Klaukkalan harjoitusjäähalli klo 16:00

Ykkössarjassa nähtiin kaksi selkäsaunaa, kun EKS ja VG-62 tuulettivat urakalla

Jos SM-sarjoissa nähtiin toinen toistaan tasaisempia kamppailuja, niin Ykkössarjassa oli vuoro mässäillä maaleilla.

Naantalin Kuparivuorella nähtiin lauantaina Ykkössarjan kärkikamppailu, kun VG-62 sai vierailijoita valtakunnan pääkaupungista. Tuliaisia ei Helsinki kuitenkaan reissultaan saanut, vaan joutui tyytymään karvaaseen 11-4 tappioon.

Ottelun avauserä oli todella tasaista vääntöä ja peli virtasi päästä päähän. Pelikello pysähtyi maalin merkiksi ensimmäisen kerran ajassa 6:33, kun vierailijoiden Karla Kosunen hyödynsi VG-62:n huolimattoman avauspelaamisen. Vieraiden juhlat eivät ehtineet kunnolla edes päättyä, kun Naantalin parhaaksi palkittu Amanda Kosonen toi hienolla yksilösuorituksella kotijoukkueen tasoihin vain yhdeksän sekuntia Kosusen osuman jälkeen. Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue alkoi saada otetta ottelun tapahtumista ja painostus toi toivotun palkinnon, kun Ellen Uschanow vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. VG-62 sai erän loppuun vielä mahdollisuuden kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta ylärimaa lähemmäksi ei kotijoukkue päässyt ennen loppusummeria.

Toiseen erään VG-62 lisäsi selkeästi vauhtia ja ilman Helsingin Emma Tuomasen huipputorjuntoja jälki olisi voinut jo tauolle lähdettäessä olla hyvinkin rumaa. Kaikkea ei Tuomanenkaan saanut kiinni ja kotijoukkue onnistui erässä kolmesti Nea Palletvuoren, Emilia Riikolan ja Melina Väkiparran nostattaessa VG-62:n tunnelmaa. Tauolle siirryttiin 5-1 lukemissa. Kaiken kaikkiaan avauspuolikas oli vauhdikas ja tasainen, mutta ennen kaikkea siisti otteiltaan eikä ottelun tuomarikaksikko Pauliina Tuusa - Jenni Visala joutunut juurikaan puuttumaan sotureiden toimintaan kaukalossa.

Pitkältä erätauolta palatessa hallinta siirtyi hetkellisesti vierasjoukkueen haltuun, vaikka VG-62 vastasi puolikkaan ensimmäisesta osumasta. Helsinki loi jatkuvasti hyviä hyökkäyksiä ja pakotti kotijoukkueen rikkomaan. Vera Paaso palkitsi vierailijat ajassa 37:19 laukoen lukemat 6-2 ylivoimalla. Helsinki jatkoi hyviä otteitaan ja kolmannen erän loppuun Tuuli Hämäläinen juhli alivoimaosumaa, joka pakotti kotijoukkueen ottamaan aikalisän. Aikalisällä VG-62:n aitiosta oli kuultavissa hyvinkin tomeria ohjeita ja ne myös tuottivat tulosta. Reilu minuuttia aikalisän päättymisen jälkeen Aada Mäntyvaara katkaisi Helsingin hurmoksen ja lisäsi kotijoukkueen johdon lukemiin 7-3.

Päätöserässä VG-62 ei antanut jo lyödyltä vaikuttaneelle Helsingille yhtään armoa, vaan latoi taululle neljä lisäosumaa. Loppulukemat 11-4 antavat hyvän kuvan kentän tapahtumista ja ilman loistavia torjuntoja esittänyttä, välillä hyvinkin yksin jäänyttä maalivahtiaan Helsinki olisi voinut kokea vielä karumman tappion.

EKS pöllytti KaPa-51:n kotonaan

Kahden vierasottelun viikonloppu ei alkanut Kangasniemen osalta mairittelevasti, kun se kohtasi Espoon Tapiolassa EKS:n. Espoolaiset eivät armoa Etelä-Savon vierailijoille antanut, vaan latoi taululle murskaavat 12-2 loppulukemat. Selityksille ottelun voittajasta ei näin ollen jätetty sijaa.

Avauspuolikkaan jälkeen tauolle siirryttäessä lukemat olivat vielä sellaiset, että ottelun olisi voinut odottaa päättyvän kummalle joukkueelle tahansa, kun pukusuojiin asteltiin 4-1 lukemissa. Toisella puoliskolla EKS pääsi kuitenkin totisesti irti ja se nautti maalinteon hurmasta etenkin päätöserässä. Kotijoukkueen nälkäisempinä pelaajina kunnostautuivat Mirell Malk (5+2), Anna-Kaisa Raesola (2+3) ja Kaisa Heinonen (2+2).

- Ensimmäisessä erässä luistin liikkui ja pystyimme pitämään oman pelimme kasassa, jolloin peli oli tasaista vääntöä. Tänäänkään maalinteko ei meiltä onnistunut, vaikka paljon oli hyviä paikkoja. Pitkältä erätauolta lähtiessä vastustaja aloitti urakalla maalinteon ja meidän omat epäonnistumiset alkoivat näkyä valitettavasti myös yleisessä pelifiiliksessä. Uudella innolla huomiseen peliin, vierailijoiden Reetta Huiskonen kommentoi sunnuntaina Forssassa pelaavan vierasjoukkueen puolesta.