Lahti Ringetellä pyrkimys play off -peleihin - Tanja Elorannalla täynnä 300 ottelua SM-sarjassa

20.01.2022 22:09

 

Yli kymmenen vuotta sitten SM-ringetessä debytoinut Lahti Ringeten Tanja Eloranta pelasi viime viikonloppuna 300. ottelunsa sarjassa. Alkavan viikonlopun kierroksella Lahdella on hakusessa paikka lähemmäksi kevään ratkaisupelejä.

Tanja Eloranta pelasi ensimmäisen kautensa ringeten SM-sarjassa talvella 2010-2011. Nyt 30-vuotias hyökkääjä palkittiin viime viikonloppuna Rajojen rikkojat -laatalla 300. SM-sarjaottelustaan. Lahti Ringeten lisäksi Eloranta on pelannut Raision RNK Flyersissa, jossa voitti Suomen mestaruuden vuonna 2017. Hän on myös kolminkertainen maailmanmestari (2013, 2016, 2017) sekä SM-sarjan All Stars -hyökkääjä kaudella 2019-2020.
- Unohtumattomimpia hetkiä on paljon, tämän lajin parissa on saanut monta upeaa hetkeä ja naurua on riittänyt. Mutta upeimpiin hetkiin pitää mainita ensimmäiset MM-kisat ja SM- kulta. SM-kulta oli vuosien työn takana ja jokainen vuosi parannettiin joukkueena ja kirkastettiin mitalit vihdoin kultaiseen. On myös ollut hienoa kuinka perheeni on ollut tukena ja aina kannustamassa uran tärkeimmissä peleissä pitkin Suomea ja jopa Kanadassa asti, tunnelmoi Tanja Eloranta.

Urheilijan elämää myös hallin ulkopuolella

Rajojen rikkojat -laatta on Elorannalle uran toinen. Ensimmäisen hän sai 200. ottelustaan kaudella 2017-2018.
- On hienoa, että liitto muistaa pelaajia tämmöisellä. Se lisää arvostusta lajiin ja kaikkeen mitä pelaaminen vaatii. 300 ottelua kun ei tule ihan heti täyteen. Vuosia saa tehdä töitä päivästä toiseen jotta pystyy edes pelaamaan korkeimmalla sarjatasolla, hän sanoi.
Millaista oppia ja esimerkkiä sinä pyrit antamaan nuoremmille joukkuetovereille otteluissa, harjoituksissa ja arjessa?
- Jos joku tekemisistäni ottaa esimerkkiä, niin olen kannustava ja yritän esimerkilläni näyttää että tekemisestä pitää nauttia mutta kuitenkin pitää olla päättäväinen ja tehdä täysillä. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, pitää urheilijaelämää elää hallin ulkopuolellakin.

Vastustajana Elorannan entinen seura

Lauantain ottelussa Lahti kohtaa Elorannan vanhan seuran RNK Flyersin. Joukkueet ovat jatkosarjassa peräkkäisillä sijoilla, Raisio viidentenä ja Lahti kuudentena. Raisio on pisteen päässä play off -paikasta ja Lahti viisi.
- Raisio on luisteluvoimainen joukkue, joka kääntää peliä nopeasti. Joten meidän pitää pelata kurinalaisesti jotta ollaan niin sanotusti aina pelin alla.
Eloranta uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin jatkosarjassa.
- Tällä kaudella joukkueen tärkeimpänä tavoitteena oli päästä ylempään jatkosarjaan ja siten varmistaa ensi kauden sarjapaikka. Nyt tietenkin tavoittelemme pelaamaan keväällä playoff pelejä. Sen eteen tehdään päivittäin töitä. Henkilökohtaisesti en juurikaan enää tavoitteita ole asettanut, muuta kuin että nauttisi pelaamisesta eikä ottaisi turhia paineita.
- Tammikuussa olemme pelillisesti pelanneet kauden parhaimmat pelimme, vaikkei se valitettavasti ole pisteissä vielä näkynyt. Ollaan kuitenkin luottavaisia, että myös voittoja tulee kunhan jatketaan työntekoa samaan malliin ja annetaan kentällä parastamme. Kausi on ollut todella tasainen ja jokaisella pelillä on merkitystä. Tässä on vielä kuitenkin monta peliä jäljellä, voi käydä vielä miten tahansa.

 

Viikonlopun muissa jatkosarjan otteluissa Kiekko-Espoo kohtaa ensin Jyskeen Laitilassa lauantaina ja Helsinki Ringetten Espoossa sunnuntaina.

SM-jatkosarjaa viikonloppuna
Lauantai 22.1.
Jyske - Kiekko-Espoo, Laitilan jäähalli klo 14:15
Lahti - RNK Flyers, SOL Areena klo 16:30
Sunnuntai 23.1.
Kiekko-Espoo - Helsinki, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 14:15


SM-karsintasarjassa viisi ottelua

Lapinlahden Luistin -89 ja Järvenpää Haukat pelaavat viikonloppuna kumpikin yhden ottelun SM-karsintasarjassa. Muut joukkueet pelaavat kahdesti. Lauantaina Tuusulassa kohtaavat Blue Rings ja Tampereen Ilves, jotka ovat sarjassa tasapistein toisena ja kolmantena. Nousu play off -viivan molemmin puolin olevat Nurmijärven Seven Ringettes ja Haukat kohtaavat Järvenpäässä. Sarjakärki LL-89 saa vieraakseen kuudentena olevan Luvian Kiekko -82:n.

SM.karsintasarjaa viikonloppuna
Lauantai 22.1.
LL-89 - LuKi-82, Lapinlahden jäähalli klo 14:00
Blue Rings - Ilves, Tuusulan jäähalli klo 14:00
Haukat - NSR, Järvenpään jäähalli klo 16:30
Sunnuntai 23.1.
Blue Rings - NSR, Tuusulan jäähalli klo 12:30
LuKi-82 - Ilves, Luvian jäähalli klo 18:00


Ykkössarjan arkiottelussa FoPS voitti Helsingin

Forssan Palloseura voitti Helsingin 9-6. Helsinki johti kuudennella minuutilla jo 0-2, mutta FoPS nousi tasoihin ja toisessa erässä johtoon eikä Helsinki enää päässyt rinnalle.
Molemmilla joukkueilla oli kolme kahden maalin pelaajaa. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin FoPSilta Tara Repo ja Helsingiltä Emilia Sormunen.

Ykkössarjaa viikolla 3
Ke 19.1. FoPS - Helsinki 9-6
Pe 21.1. EKS - Blue Rings, Leppävaaran jäähalli klo 19:45
La 22.1. KaPa-51 - VG-62, Tehomet Areena klo 15:10
Su 23.1. KaPa-51 - EKS, Tehomet Areena klo 13:50
Su 23.1. VG-62 - FoPS, Kuparivuoren Areena klo 13:30