Kauden vähämaalisimmassa ottelussa Kiekko-Espoo voitti Jyskeen

23.01.2022 01:19

Kuva: Timo Kupiainen

 

Lahti Ringette lähestyi play off -paikkoja ja NSR pysyi karsintasarjan neljän parhaan joukossa ringeten lauantain kierroksella.

SM-ringeten kauden toistaiseksi vähämaalisin ottelu pelattiin lauantaina Laitilassa, kun Kiekko-Espoo voitti Jyskeen 1-2 jatkosarjan ottelussa.
Kauden aikana kolme ottelua on päättynyt tasan 2-2, näistä kaksi oli aiemmin tammikuussa ja Jyske pelasi molemmissa. Muutoin kaikissa korkeimman sarjaportaan otteluissa on tehty vähintään viisi maalia. Ykkössarjan jatkosarjassa kaksi ottelua on tammikuussa päättynyt 1-2, molemmat Forssassa.
Jyske kavensi Kiekko-Espoon 0-2-johtoa yhdellä maalilla kolmannen erän loppuminuuteilla. Jyskeellä oli ottelussa kaksi kahden pelaajan ylivoimaa, joista toisessa se teki maalin.
- Tiukka ja vähämaalinen peli jälleen. Ei onnistuttu maalinteossa, vaikka paikkoja riitti. Tiedetään mitä treenataan seuraavaa peliä varten, kiteytti Jyskeen hyökkääjä Taru Kylä-Kaila, joka oli syöttäjänä joukkueensa maalissa. Maajoukkuetauon jälkeen Jyske pelaa Lahdessa 5. helmikuuta.
-  Huomiseen otetaan mukaan tiukka puolustus ja hyvät avaukset ja lähdöt omasta päästä. Parannettavaa jäi hyökkäyksessä, jossa tyydyttiin turhan paljon hakemaan hyvää vetopaikkaa ja sen takia hyökkäysaika loppui usein, sanoi voittomaalin tehnyt Kiekko-Espoon uusin tulokas Mona Malk. Sunnuntaina K-Espoo kohtaa kotonaan Tapiolassa Helsinki Ringeten.

 

Lahti lähestyi Raisiota, Elorannalle maali 14. ottelussa peräkkäin

 

Lahti Ringette otti tärkeät pisteet kotonaan voittamalla Raision RNK Flyerin 7-3. Kuudentena olevaa Lahti on nyt kahden pisteen päässä Raisiosta ja kolmen pisteen päässä Jyskeestä, joka on viimeisellä play off -paikalla.
- Pelistämme ei puuttunut yritystä, mutta huolilellisuutta sitäkin enemmän. Emme myöskään onnistuneet pelaamaan samalla hyvällä tasolla täyttä 60 minuuttia, vaan pelasimme ailahtelevasti. Pienten marginaalien otteluissa voittoon vaaditaankin enemmän huolellisuutta sekä tasaisuutta, sanoi RNK Flyersin varakapteeni Oona Niemonen.
Lahden kulkua voittoon johti neljällä maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä Tanja Eloranta. Eloranta teki maalin 14. ottelussa peräkkäin.
Ottelun alla Eloranta kommentoi maaliputkeaan näin: - En ole kyllä ajatellut asiaa ollenkaan. Sitä vaan pelaa pelistä toiseen ja yrittää tehdä parhaansa. Mutta onhan toi maalien teko aika kivaa, niin kaikkensa sitä aina yrittää jotta siinä onnistuisi.

 

Kuva: Timo Kupiainen

NSR piti viime minuuttien maalilla Haukat nousu play off -viivan alla

 

Järvenpään Haukoilla oli voitolla mahdollisuus nousta tasapisteisiin vastustajansa Nurmijärvi Seven Ringettesin kanssa SM-karsintasarjan ottelussa. NSR oli viimeisellä nousu play off -sijalla neljäntenä.
NSR kuitenkin voitti ottelun 5-6 Nea Asumaan maalilla reilut kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Aiemmin pelin aikana joukkueet olivat tehneet maaleja lähes vuorotellen.
- Vaikka meillä oli pitkä tauko jäältä, peli oli vauhdikas ja pysyttiin pelirytmissä hyvin mukana. Viimeistelyssä oli parantamisen varaa. Nyt kun on taas pieni tauko peleistä, on hyvää aikaa viilata vielä viimeisetkin asiat kuntoon, sanoi Haukkojen varakapteeni Nanette Valtanen. Haukat pelasi edellisen kerran tammikuun viides päivä ja seuraavan kerran helmikuun viides.

 

Sarjakärki Lapinlahti varsin tyly emäntä kuudentena olevalle Luvialle

 

SM-karsintasarjan kärkijoukkue Lapinlahden Luistin -89 voitti vierailulla olleen ja taulukossa kutossijalla pysyvän Luvian Kiekko -82:n peräti 16-2. LuKi-82 onnistui maalinteossa vasta kolmoserän puolivälissä, kun LL-89 johti jo 11-0.
Kuten monesti aiemminkin, johtivat LL-89:n maalitehtailua Anni Savolainen (8+3) ja Anne Pohjola (3+10).
- Ensimmäiset kaksi erää peli oli meidän hallussa ja tehtiin perusasiat huolellisesti, rengas ja jalka liikkui. Kerta toisensa jälkeen puolustus blokkasi Luvian hyökkäykset, kuvaili Anne Pohjola.

 

Kuva: Jari Kupiainen

 

VG-62 karkasi vähitellen KaPa-51:lta Ykkössarjan ottelussa

 

Naantalin VG-62 teki niin toisessa kuin kolmannessa erässä kaksi maalia ja voitti kotijoukkue Kangasniemen Pallo -51:n lukemin 3-5 Ykkössarjassa. Ensimmäisen erän jälkeen KaPa-51 johti 1-0 ja nousi päätöserän alussa vielä 3-4:een.
- Eihän 400 kilometrin päähän tulla häviämään. KaPa aloitti vahvasti hyvällä jalalla ja meillä meni hetki päästä mukaan vauhtiin. Viimeisessä erässä valmentajien fiksu aikalisä antoi meille puhtia ja rauhallisuutta. Huomiseen peliin tarvitaan lisää taistelutahtoa, koska varmasti tämän päivän vauhdikas peli ja pitkä bussimatka voi näkyä jaloissa, kertasi VG-62:n Nea Palletvuori. Sunnuntaina joukkue kohtaa Naantalissa Forssan Palloseuran.
- VG hyödynsi maalipaikkansa paremmin, ja vastustaja ansaitsi voiton, kiteytti KaPa-51:n luukkuvahti Ida Korhonen.
Ottelun parhaina palkittiin KaPa-51:n Olga Elo ja VG-62:n Melina Väkiparta. KaPa-51:n maalivahtina pelannut Veera Hokkanen voitti joukkueensa keskuudessa kiertävän Peluri -palkinnon.


EKS piti Blue Ringsin loitolla

 

Espoon Kiekkoseura karkasi päätöserän alkuminuuteilla jo 3-8-johtoon Blue Ringsiä vastaan Tuusulassa. Kotijoukkueen loppukiristä huolimatta EKS voitti Ykkössarjan perjantain ottelun lukemin 7-8.
- Lopussa vastustaja löysi uuden vaihteen ja tuli todella kovaa päälle, mikä tuotti tulosta. Aivan pelin loppu taisteltiin todella kovaa voitosta ja johtomme onneksi säilyi pelin loppuun, kertasi EKS:n Meri Ruuska.
Blue Ringsissä harmiteltiin alakynteen jäämistä, mutta löydettiin myös parannettavaa.
- Vastustaja sai suuren etumatkan, mutta me onnistuimme lopussa saamaan pelimme kasaan ja kirittyä tilanteen melkeinpä tasalukemiin neljännessä erässä. Loppukiri ei valitettavasti riittänyt voittoon, sanoi sentteri Sanna Sipilä.
- Tulevissa peleissä meidän tulee keskittyä renkaanhallintaan ja jäähyboksista pois pysymiseen, kiteytti kapteeni, puolustaja Maria Mäki-Kuhna.