SM-ringeten kärkikamppailu Espoossa – Ykkössarjassa Blue Rings tähtää ehjään kevääseen

04.02.2022 08:00

Kuva: Timo Kupiainen

 

Ringeten SM-sarjassa nähdään lauantaina todella kovatasoinen ottelu, kun sarjassa toisena majaileva Kiekko-Espoo saa vieraakseen sarjakärki Nokian Urheilijat. 

Tappiottomana SM-sarjassa seilaava Nokian Urheilijat suuntaa lauantaina Tapiolan harjoitusjäähalliin, jossa vastassa odottaa hurjaan vireeseen virittäytynyt, kivikova Kiekko-Espoo. Viimeksi joukkueet kohtasivat syksyn 2021 päätöskierroksella, jolloin NoU vei pisteet kotonaan näytöslukemin 12-4.  Nähdäänkö Tapiolassa toisinto tästä vai venyttävätkö espoolaiset voittoputkensa jo neljään otteluun?  

RNK Flyersin vieraaksi Raisioon matkustaa sarjakolmonen Helsinki. RNK lähtee otteluun ilman kapteeniaan Susanna Tapania, jonka poissaolo on valitettavan usein näkynyt raisiolaisten menestyksessä. Näyttävätkö RNK:n pelaajat epäilijöille närhen munat, ja osoittavat, että joukkue on iskukykyinen myös ilman tukipilariaan? 

Lahdessa nähdään SM-jatkosarjan yllättäjä, Laitilan Jyske. Jyske on sarjassa näyttänyt, miten tiiviillä joukkuehengellä ja periksiantamattomalla asenteella se kykenee haastamaan kenet tahansa. Pystyykö Lahti pitämään kotiedun turvin pisteet Päijät-Hämeessä? 

 

Sunnuntai on paikallisottelujen juhlapäivä

Sunnuntain SM-kierroksella nähdään peräti kaksi paikalliskamppailuksi luettavaa ottelua, kun vastakkain asettuvat pääkaupunkiseudun paikallisessa Helsinki ja Kiekko-Espoo. Länsirannikon derbyssä kohtaavat Laitilan Jyske ja RNK, jossa panokset on katossa, ja luvassa on kiihkeä taistelu sarjan neljännestä sijasta.

 

SM-karsintasarjassa nähdään yksi ottelu 

SM-ringeten karsintasarjassa koetaan urheilujuhlan tuntua Järvenpäässä, kun naapuripitäjän Blue Rings saapuu haastaamaan Haukat paikalliseen jääpyhättöön. Haukat tarvitsee kipeästi pisteitä sarjassa, jos se mielii päästä neljän parhaan joukkoon ja kevään jatkopeleihin. Blue Rings sen sijaan on voiton myötä aivan sarjakärki LL-89:n kannoilla, mutta voitto jäätävän syksyn pelanneesta haukkalaumasta ei ole itsestäänselvyys.​  

 

SM-ringeten viikonlopun ottelut: 

Lauantaina 5.2. 

RNK Flyers – Helsinki, Kerttulan jäähalli 1 klo 15:00 
Kiekko-Espoo - NoU, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 15:45 

Lahti - Jyske, SOL Areena klo 16:30 

Sunnuntaina 6.2. 

Helsinki - Kiekko-Espoo, Pirkkolan jäähalli klo 12:00 
NoU - Lahti, Nokian jäähalli klo 14:00 

Jyske - RNK Flyers, Laitilan jäähalli klo 16:45 

SM-karsintasarjan viikonlopun ottelut 

Lauantaina 5.2. 

Haukat - Blue Rings, Järvenpään jäähalli  klo 16:30 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjassa Blue Rings Akatemia tuplaviikonloppuun - "Mennään peli kerrallan"

Blue Rings Akatemia aloitti kautensa Ykkössarjassa uudella kokoonpanolla, ja alkukausi joukkueella menikin hahmotellessa yhteistä pelitapaa. Loppukaudesta joukkueen kapteeni toivoo eheää.

Alkusarjan yhdeksästä pelistään Blue Rings pelasi voittoon kaksi. Joukkueen kapteeni, puolustaja Maria Mäki-Kuhna keskittyy kuitenkin Blue Ringsin onnistumisiin ja kertoo vaihtelevan alkukauden olleen kokonaisuudessaan tuusulalaisille nousujohteinen:  

- Tavoitteemme ovat keskittyneet pääasiallisesti yhteen peliin kerrallaan, ja olemme pystyneet lunastamaan niitä hyvin tämän kauden aikana.  

Loppukauteen Blue Rings lähti pilkkoen tavoitteensa pienempiin ja konkreettisempiin osioihin, edelleen edeten peli ja viikonloppu kerrallaan. Askel kerrallaan kohti suurempia tavoitteita eteneminen on tuottanut tulosta, ja lukemien takana Ykkössarjan pelit ovat olleet tasaisia kamppailuja. 

- Olemme nauttineet pelaamisesta ja samalla pystyneet haastamaan kaikkia vastustajia hyvin, Mäki-Kuhna analysoi.  

Blue Ringsin akatemiajoukkuueen kantavana filosofiana on ollut toimia yksilöidensä voimavarana ja arjen henkireikänä. Hallille on hyvä tulla, ja tärkeintä tekemisessä on saada nauttia lajista ja harrastuksesta. 

- Teemme töitä jäällä tosissaan, mutta emme vakavissaan!
 

Mäki-Kuhna sanoo joukkueen alkukauden haparointien jääneen taakse. Yhteisen sävelen löytyminen mahdollistaa keskittymisen entistä yksityiskohtaisempiin kehityskohteisiin. Viikonloppuna edessä on tuplapelit, kun lauantaina matka käy Naantaliin VG-62 vieraiksi ja sunnuntaina tiet kohtaavat KaPa-51 kanssa Keravalla.  

- Aiomme kiinnittää huomiota rengaskontrolliin ja kurinalaiseen pelaamiseen.  

Kautta on vielä jäljellä, ja Mäki-Kuhna toivookin jokaisen joukkueen saavan kautensa ehjänä ja suunnitellusti päätökseen. Blue Ringsin peli-ilo tulee säilymään kauden loppuun saakka. Loppukauteen Mäki-Kuhna odottaa joukkueeltaan entistä vahvempaa taisteluasennetta ja periksiantamattomuutta.  

- Nautimme yhdessä pelaamisesta ja jokainen antaa aina kaikkensa joukkueen eteen. Lähdemme jokaiseen peliin antamaan kaikkemme! 

Ykkössarjan viikon ottelut: 

Lauantaina 5.2

VG-62 - Blue Rings, Kuparivuoren areena klo 12:00 
Helsinki - KaPa-51, Vuosaaren jäähalli klo 13:00 

Sunnuntaina 6.2. 

Blue Rings - KaPa-51, Keravan jäähalli klo 12:30