Kiekko-Espoo, Helsinki ja Jyske voittoihin SM-sarjassa, päivän maalirikkain ottelu pelattiin Ykkössarjassa

05.02.2022 21:15

kuva: Timo Kupiainen

Vierasjoukkue Helsinki voittoon RNK Flyersista ottelun viime minuuteilla

Ennen lauantain ottelukierrosta RNK Flyers oli sarjataulukossa viidentenä, juuri pudotusviivan alapuolella. Piste-ero neljäntenä majailleeseen Jyskeeseen oli vain yksi piste, joten voitolla RNK Flyersilla olisi saattanut olla mahdollisuus nousta viivan yläpuolelle.

Vierasjoukkue Helsinki kuitenkin aloitti maalinteon, kun se siirtyi jo ajassa 1:59 1-0-johtoon Meeri Longan osumalla. Tämän jälkeen joukkueet iskivät maaleja vuorotellen ottelun puoleen väliin saakka, kunnes RNK tasoitti tilanteeksi 4-4, kun ottelua oli pelattu 43:20. Ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana nähtiin vielä yhteensä 5 maalia. Helsinki onnistui maalinteossa neljästi Raision upottaessa renkaan enää kertaalleen maalin perukoille. Ottelu päättyi näin siis Helsingin 8-5-voittoon.

- Pystyttiin pääasiassa pelaamaan tänään hyvin. Tyhmistä ja turhista virheistä RNK rokotti, jonka seurauksena päästettiin heidät peliin mukaan. Onnistuimme onneksi tekemään enemmän maaleja, kääntäen pelin tiukassa paikassa meille, kommentoi Helsingin maalitykki Veera Hakonen.

Kiekko-Espoo vei pisteet SM-sarjan kärkikamppailusta

Viikonlopun ehkä ennakkoon kutkuttavimmassa ottelussa Kiekko-Espoo sai vieraakseen SM-sarjan kärkijoukkue Nokian.

Ottelu eteni tasaisesti molempien joukkueiden onnistuessa ensimmäisessä erässä kertaalleen maalinteossa. Kiekko-Espoo osui toistamiseen toisessa erässä, joten pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 2-1. Kolmas erä menikin tasan 1-1, ja viimeistä erää kohti lähdettiin jännittävässä tilanteessa 3-2.  Kiekko-Espoo onnistui pääsemään kahden maalin karkumatkalle, ja Nokian yrittäessä kiriä 6:lla kenttäpelaajalla pääsi Luana Perez laittamaan renkaan tyhjään maaliin sinetöiden loppulukemiksi 5-2.

- Peli oli alusta loppuun asti tiukkaa vääntöä, mutta meidän karvaus sekä puolustus toimi tänään erittäin hyvin. Jäähyjä vihellettiin paljon puolin ja toisin, jotka hieman sekoittivat peliä. Saimme kuitenkin tehtyä tarvittavat maalit ja näin kaksi pistettä jäi Espooseen, kommentoi Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen, joka tänään iski 2 maalia vastustajan verkkoon.

Pelistä palkittiin Nokialta joukkueen kapteeni Kaisa Viren ja Kiekko-Espoolta upean 300. ottelun pelannut Camilla Lepistö.

Jyske otti revanssin Lahdesta 

Jatkosarjan kuudentena oleva Lahti lähti kipeästi metsästämään pisteitä, kun Laitilan Jyske saapui vieraaksi SOL Areenalle. Edellisestä kohtaamisesta Lahti vei tiukan 7-5-voiton.

Myös tässä ottelussa vierasjoukkue aloitti maalinteon, kun Laitilan Jyskeen Fanni Elo sipaisi renkaan maaliin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Jyske onnistui maalinteossa vielä kertaalleen ensimmäisen erän aikana. Lahti avasi maalinhanansa toisen erän alussa, mutta Jyske onnistui rokottamaan Lahden virheistä käyttäen maalipaikkansa tehokkaasti. Pitkälle erätauolle lähdettiin Jyskeen 4-2-johtoasemassa.

Toinen puolikas oli selkeästi ensimmäistä vähämaalisempi, sillä molemmilta joukkueilta nähtiin vain yhdet maalit. Lahdella oli hyviä maalipaikkoja, mutta Jyskeen maalivahti Maria Perkkola oli hyvin tilanteissa mukana. Ottelu päättyi Jyskeen 5-3-voittoon, jolla vierasjoukkue vankisti asemaansa pudotusviivan yläpuolella.

- Oli kiva pelata pienen tauon jälkeen, peli oli vauhdikasta ringetteä ja taistelimme hyvin koko joukkueena! Tästä on hyvä jatkaa huomiseen RNK-peliin, tiivistää ensimmäisen SM-sarjan ottelunsa pelannut Jyskeen Reetta Urponen.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Jyskeeltä Maria Perkkola ja Lahdelta Krista Lanteri, Nia Toivonen sekä Miia Manner.

- Tänään ei pystytty hyödyntämään maalipaikkoja tehokkaasti ja vastustaja pääsi myös rokottamaan meidän virheistä. Peli oli hallussamme toisesta erästä alkaen, mutta Jyske pystyi Perkkolan torjuntojen avulla viemään pisteet. Harmillinen tappio meillä, etenkin kun tärkeät pisteet kyseessä ja loppulukemat eivät kerro koko kuvaa. Huvinen pelasin hyvin hyökkäyksessä ja Nia Toivonen oli pirteällä pelipäällä pakistosta, Lahden valmentaja Päivi Mikkonen kommentoi peliä.

Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarjassa vierasjoukkue Blue Rings nappasi voiton Haukoista

Lauantain ainoassa SM-karsintasarjan ottelussa kohtasivat Haukat ja Blue Rings. Vierasjoukkue Blue Rings on suhteellisen turvallisesti karsintasarjan toisella sijalla, kun taas Haukat janoavat pisteitä päästäkseen pudotusviivan yläpuolelle.

Ensimmäisessä erässä nähtiin peräti kuusi maalia, kun molemmat joukkueet onnistuivat saattamaan renkaan verkon perukoille kolme kertaa. Tämän jälkeen hallinta siirtyi enemmän Blue Ringsille, joka iski maaleja loppuottelun läpi tasaiseen tahtiin. Haukat yllättivät vielä ottelun lopussa, kun Iida Lehtonen onnistui maalinteossa viimeisellä sekunnilla. Tasoitus jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, ja Blue Rings vei ottelun nimiinsä lopulta luvuin 8-4.

- Tänään oli koko joukkueella parempi taisteluilme kuin vuoden ensimmäisissä peleissä. Vastustaja hyödynsi maalipaikat ja meillä taas viimeistely ei onnistunut, vaikka paikkoja oli, kertoo Haukkojen hyökkääjä Iina Kulmala.

kuva: Timo Kupiainen

Lauantain maalirikkain ottelu nähtiin Helsingin ja KaPan välillä

Ykkössarjan toisessa ottelussa kohtasivat pudotusviivan ylä- ja alapuolella olevat Helsinki ja KaPa-51, joten ennakkoasetelmat olivat tiukat. Ottelun ensimmäinen puolikas oli vauhdikas ja maalirikas: kotijoukkue Helsinki onnistui iskemään 5 maalia ja KaPa peräti 7 maalia ensimmäisen puolituntisen aikana. Toiselle puolikkaalle ottelun tempo rauhoittui, sillä maaleja nähtiin enää kolme. KaPa onnistui maalinteossa kolmannessa erässä kahdesti ja Helsinki vielä kertaalleen viimeisellä minuutilla. Ottelu päättyi KaPan 6-9-voittoon, joten Kapa siirtyi pudotusviivan yläpuolelle pudottaen Helsingin viidennelle sijalle.

- Lähdimme peliin hyvällä asenteella ja peli lähti kulkemaan heti alusta alkaen. Vaikka Helsinki kiri johtoasemaamme, saimme silti uudestaan kiinni omasta pelistämme ja pidettyä päämme kylminä. Tänään onnistuimme erityisesti maalinteossa, kommentoi KaPan Ronja Kohvakka.

- Huomiseen peliin pyritään lähtemään samalla hyvällä fiiliksellä, mutta ilman ylimääräistä sähläystä, KaPan Eerika Liikanen tiivisti.

Kotijoukkue VG-62 vei pisteet Blue Ringsin loppukiristä huolimatta

Lauantain ensimmäisessä naisten sarjojen ottelussa kohtasivat ykkössarjan kärkipaikkaa pitävä VG-62 ja vielä jatkosarjan avausvoittoa metsästävä Blue Rings. Ensimmäinen puolikas alkoi tasaisesti, ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Pitkälle erätauolle lähdettiin VG:n 3-2-johdossa.

Taistelu pisteistä jatkui tasaisena myös toisella puolikkaalla, mutta VG pystyi hyödyntämään maalipaikat tehokkaammin kuin Blue Rings, jonka loppukiri ei riittänyt enää tasoittamaan peliä. Ottelu päättyi VG:n 7-5-voittoon.

- Pelin alku alkoi hyvällä energialla ja taistelutahdolla. Onnistuimme toteuttamaan yhdessä sovittuja asioita. Päivän teemana oli renkaan hallinta, tilanteiden päättyminen laukaukseen sekä lyhyet vaihdot. Lisäksi onnistuimme tilanne kovuudessa sekä voittamaan irtorenkaita, kommentoivat Blue Ringsiltä Jasmin Hickman ja Amanda Vuorinen.