Kuukauden pelaajat on valittu -Tammikuun pelaajat ovat tässä!

09.02.2022 14:20

Kuva: Jani Virolainen
 

Joukkueiden sekä yleisön äänet on laskettu ja tammikuun kuukauden pelaajat valittu! Tällä kertaa äänestys tapahtui kolmesta sarjasta, SM-jatkosarjasta, SM-karsintasarjasta sekä Ykkössarjasta. SM‑jatkosarjasta kuukauden pelaajaksi valittiin Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen. SM-karsintasarjasta Blue Ringsin Iina Kupiainen sekä Ykkössarjasta EKS:än Kira Koski. 

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella niin, että 50 % äänistä tulevat sarjan joukkueilta ja toiset 50 % yleisöäänten perusteella. Yleisö pääsee antamaan äänensä sosiaalisen median puolella SM-ringeten Instagam-kanavalla. 

Jenna Hakkarainen SM-jatkosarjan tammikuun pelaaja

SM-jatkosarjan kuukauden pelaajaksi on valittu koko kauden vahvasti pelannut Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen. Hakkarainen on nuoresta iästään huolimatta päässyt näyttämään taitonsa niin SM-sarjassa kuin maajoukkueen paidassakin. 

- Yksi unohtumattomimmista hetkistä on varmaan MM-kisojen ensimmäisessä pelissä ensimmäinen maali, jonka tein. 

Tämän taitavan hyökkääjän vahvuuksiin kuuluu maalipaikkojen rakentaminen sekä oma sijoittuminen hyville maalipaikoille. Ei siis yllätys, että Hakkaraisen nimi lukee SM-runkosarjan tilastoissa sijalla viisi. 

Helsingin paidasta Espoon väreihin täksi kaudeksi vaihtanut Hakkarainen valmistautui kauteen kovien kesätreenien lisäksi uudenlaisella asennoitumisella. Uuteen paitaan astuessa täytyi heittää ennakko oletukset unholaan ja antaa vain mennä. 

- Tavoitteitani kauteen oli peli-ilon ja oman tason löytäminen uudestaan viime kauden haasteiden jälkeen. On ollut helpottavaa huomata, että olen näissä onnistunut.  Loppukauden tavoitteena on Suomenmestaruus. 

 

Kuva: Timo Kupiainen


Iina Kupiainen SM-karsintasarjan kuukauden pelaaja 

SM-karsintasarjan tammikuun pelaajaksi on valittu Blue Ringsin Iina Kupiainen, eikä ihme, sillä neljään otteluun Kupiainen on paukuttanut tehot 9+9. Maalinteon lisäksi Kupiainen tuo joukkueeseensa luistelunopeutta sekä periksiantamattomuutta. Kauteen Kupiainen sekä Blue Rings lähtivät hyvällä ja laadukkaalla valmistautumisella. 

- Valmistauduin kauteen hyvällä kesäharjoittelulla sekä hiomalla omia heikkouksia. Joukkueena kauteen valmistauduttiin esimerkiksi leireillä, joissa oli jäätreenejä, peli sekä palavereja. 

Kauteen lähdettäessä Kupiaisen tavoitteena oli edetä kokonaisvaltaisesti pelaajana ja saada lisää kokemusta ja varmuutta. Kehitystä on tullut huimasti, mutta vielä on töitä edessä. Pelien tiukentuessa ja kauden edetessä Kupiaisen tavoitteena on nostaa omaa tasoaan peli peliltä. Joukkueena Blue Rings tavoittelee SM-sarjapaikan säilyttämistä. 

- Jotta tavoitteet toteutuvat, meidän täytyy pelata joukkueena omalla tasollamme sekä keskittyä viimeistelyyn kentän jokaisella osa-alueella. 

 

Kuva: Timo Kupiainen


Ykkössarjan kuukauden pelaajaksi on valittu Kira Koski 

Ykkössarjasta kuukauden pelaajaksi on valittu EKS:än puolustaja Kira Koski. 20-vuotiaan Kosken ringettepolku on alkanut jo 4-vuotiaana. 

- Olen erittäin otettu sekä yllättynyt valinnasta, sillä Ykkössarjassa on paljon hyviä pelaajia ja harvoin valinta osuu puolustajaan! 

Kolmiopelaamisen, syöttöjen antamisen sekä niiden katkomisen Koski nimeää vahvuuksikseen. Hänet tunnetaan myös positiivisena ja kannustavana pelaajana, joka tuo hyvää fiilistä ja tsemppihenkeä pukukoppiin ja sen ulkopuolelle. Ei siis ihme, että Koski kantaa joukkueensa varakapteenin viittaa. 

- Joukkueemme ehdottomia vahvuuksia ovat yhteishenki ja sitoutuminen. Osaamme pitää hauskaa yhdessä, mutta sitten kun tehdään, niin tehdään kunnolla. Muista joukkueista meidät erottaa pelaajien monipuolisuus. Meillä lähes jokainen pelaaja pystyy pelaamaan useampaa pelipaikkaa. 

Kosken tavoitteena oli kauteen lähdettäessä kehittää puolustamistaan fyysisemmäksi ja aktiivisemmaksi. Joukkueena EKS:ä lähti tavoittelemaan kehitystä peli kerrallaan sekä pelirytmin löytämistä koronan aiheuttaman pitkän tauon jälkeen. Sekä Kosken henkilökohtainen että joukkueen tavoite saavutettiin osittain, mutta parannettavaakin löytyy vielä. 

- Loppukauden tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja näin edesauttaa koko joukkueen menestymistä. Pyrin myös siihen, että onnistuisin pelaamaan jokaisen pelin omalla tasollani. Joukkueena tavoittelemme Ykkössarjan mestaruutta.